Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Ev-nek milyen terminál szolgáltató javasolnátok, aminél nincs havidíj és semmi egyéb költség, csak jutalék és Magyarországon valamint külföldön egyaránt használható a terminál méghozzá úgy, hogy be lehet állítani a pénznemet forintra vagy eurora és az egyenlegen ezt elkülönítve kezeli. A forint kiutalást kérhetem forint bankszámlára, a deviza kiutalást pedig kérhetem devizaszámlámra. Van egyáltalán ilyen szolgáltató szerintetek?
-
$atirka
senior tag
válasz Elemental #536 üzenetére
Én akkor küzdöttem velük, amikor telefont váltottam. Készülékhez van kötve az app, konkrétan át kellett íratni a készüléket, utána indult csak el...
Ehhez sajnos több mint egy hét kellett, addig fogalmam sem volt, hogy mi a helyzet, mennyi van a számlán, nem volt vicces.[ Szerkesztve ]
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
Elemental
addikt
-
Elemental
addikt
-
-
Elemental
addikt
válasz sellerbuyer #527 üzenetére
Miért akarsz váltani? Nem jó a jelenlegi pos, amit használsz?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz sellerbuyer #527 üzenetére
Szerintem engedd el ezt a Mypost.
Szerződj le inkább valamelyik magyar bankkal , hiszen az sokkal megbízhatóbbak és hitelesebbek. Azokkal sosem történik semmi és sosem módosítanak egyoldalúan ÁSZF-t.
Hajrá! -
sellerbuyer
őstag
válasz WhiteWalker #524 üzenetére
A Mypos az köszönő viszonyban sincs a Revoluttal és a hasonló fintech cégekkel. Teljesen másképp működik.
Ezt pontosan mire alapozod? Most idéztem be neked a szabályozást ami alá tartoznak (ott van a honlapjukon), pontosan ugyan az mint a Revolut és társai. Teljesen mindegy, hogy hogyan "működik", a lényeg pontosan ugyan az. Igen, valóban lehet úgy gondolkodni, hogy úgysem tartok ott sok pénzt és nem érdekel az sem ha ellopják, majd akkor is ilyen lazán és "nagystílűen" kell felfogni, ha esetleg tényleg beüt a gebasz. -
Elemental
addikt
válasz sellerbuyer #523 üzenetére
Úgy sem tart itt az ember milliókat. Egyszer elmentem 700k-ig, mert elfelejtettem a mypos számlámat , de többnyire pár százezerig gyűlik, és máris felhasználom a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz sellerbuyer #522 üzenetére
Nem érted továbbra sem. A Mypos az köszönő viszonyban sincs a Revoluttal és a hasonló fintech cégekkel. Teljesen másképp működik.
Ha nem vagytok pénztárgép kötelezettek , akkor a nyugta után könyvel , mivel az helyettesíti a pénztárgépet.
Szerintem továbbra sem az számít , hogy erről a bolgár számláról mit hova utalsz. Nekem sem ezt nézi a könyvelő. -
sellerbuyer
őstag
válasz WhiteWalker #521 üzenetére
Tessék, kb. 10-15 mp keresésembe tellett megtalálni az oldalukon :
"Important Legal Notice: Electronic money accounts are not bank accounts. By accepting the terms of this Agreement, Client acknowledges that the Irish Deposit Guarantee Scheme does not apply to its myPOS Account. However, Client’s money is safeguarded under the European Communities (Electronic Money) Regulations 2011 and in the unlikely event that myPOS becomes insolvent, Client should get most of its money back. Client is not entitled to interest on the balance of e-money or money collected and kept by us under this Agreement."
Erről ennyit. -
sellerbuyer
őstag
válasz WhiteWalker #521 üzenetére
Mi nem vagyunk pénztárgép kötelezettek, nekünk csak a nyugta van meg a számla meg a bankszámla "kivonat". A nyugta a kártyás fizetések után a terminál szolgáltatónál van, onnan szoktam az előző havikat lementegetni a könyvelőnek. Na most ha ez eleve egy bolgár cég ami a jutalékról is a bolgár székhelyéről állítja ki a számlát, plusz a bankszámla is amire érkezik a pénz bolgár... akkor azért az felvet néhány kérdést könyvelési szempontból, hidd el! Plusz még azt is erősen megkérdőjelezem, hogy bolgár banknál van ez az állítólagos számla. Én azt gondolom, hogy valamilyen hasonló pénzügyi szolgáltatónál van ez, mint a Revolut. Rengeteg ilyen van, az európaiak az ír pénzügyi szabályozás alatt szoktak működni, ami kb. annyira laza, hogy akkor viszik a pénzedet, amikor csak akarják. Szóval nem véletlen az ingyenesség pl. a Revolutnál sem, meg a többi hasonlónál. A bankok szabályozásaitól nagyon messze van, ami köti ezeket a cégecskéket. Tudnék mesélni, crypto tőzsdék terén hogyan megy ez meg egy-két magyar sztori is van, amin sokan meglepődnének, ha tudnák, de mivel nem voltak benne, a hírekbe pedig ezek nem kerülnek bele, így senki nem tud ezekről. Ezért aztán szépen újra és újra bele is esnek az emberek ezekbe a hibákba.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz sellerbuyer #520 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni , de semmi köze a könyvelésnek ahhoz hogy mit hova milyen devizába utalsz.
Egyedül az számít mit ütsz be a pénztárgépbe , ezután tudnak könyvelni. Mivel ez mutatja meg a bevételt.
Csak egyeznie kell a bankkártya és a készpénzes fizetésnek együttesen a nap végén záráskor.Legalábbis én így tudom , ha rosszul akkor javítson ki valaki.
-
sellerbuyer
őstag
válasz WhiteWalker #514 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat! $atirka neked is!
A könyvelésben ez mennyit kavar be, hogy külföldi bankszámlán van a pénz? Ha pedig átutalom a magyar bankszámlámra, akkor ugye külföldről érkezett bevételnek számít... ÁFA, BFA... valami? Alanyi adómentesként kérdezem...
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Van itt köztetek aki SZÉP kártyát is el tud fogadni? Szeretnék elfogadóhely lenni, de sehol nem találom ehhez a leírást, hogy mik a feltételek, stb. Ilyenkor muszáj a SZÉP kártyához tartozó bank terminálját használnom, mert csak az tudja elfogadni a SZÉP kártyát, vagy hogyan megy ez? Van olyan nem havidíjas (csak jutalékos) terminál, ami kezeli esetleg a SZÉP kártyát? Hol találom a szerződési feltételeket, leírást mondjuk az OTP SZÉP kártyához?
-
$atirka
senior tag
válasz WhiteWalker #514 üzenetére
Ez biztos, hogy próbavásárlásnál elvárják a terminál blokkot is? Erről nem tudok...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz sellerbuyer #512 üzenetére
Nem kell pro-nak lenni hozzá. A legalapabb készülék (Mypos Go) is tud SMS-ben és emailben (!!) küldeni bizonylatot, sőt ezek után az applikációból is el tudod küldeni a bizonylatot ha szükséges az adott vásárlás után.
De egyébként ki tudod kapcsolni a Mypos Go-ban hogy ne nyomtasson bizonylatot és ugyanúgy el tudod utólag küldeni az adott vásárlás után applikációból a nyugtát.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz sellerbuyer #511 üzenetére
Semmi költsége nincs.
Az utalásnak van költsége ami 962.50 HUF.
Én a Mypos kártyát használom egyébként , de ATM-ből felvétel 675.00 HUF.Itt vannak a dijak:
Díjak - myPOS számla, fizetési terminál és üzleti kártya
Senki se levában számolja , bár nyithatsz olyan deviza számlát is , de olyan deviza számlát nyitsz amilyet akarsz. Sőt lehet több alszámlád is INGYENESEN.
(Egyébként a pénztárgép számít , hogy oda mit ütsz be , ha NAV ellenőrzés van , mondjuk próba vásárlás , akkor azt nézik hogy adtál e bizonylatot mindkét egységből ( pénztárgép+ kártya terminál , nyilván kártyás fizetésnél)
[ Szerkesztve ]
-
$atirka
senior tag
válasz sellerbuyer #512 üzenetére
Az enyémen ki is lehet kapcsolni, nekem úgy van beállítva, hogy kérdezzen és általában nyomok egy nem-et, tehát sosem nyomtatok visszaigazoló blokkot.
Az a számla/kártya ingyenes, nincs használati díja, legalábbis tavaly még nem volt.
-
sellerbuyer
őstag
-
sellerbuyer
őstag
válasz WhiteWalker #508 üzenetére
Tehát ha jól értelmezem, akkor elvileg a jó megoldás az, hogy a bolgár banknál hagyom a pénzem és használom az ottani bankszámlámhoz tartozó kártyát, amit a pro terminálhoz kapok (én ezt a terminált néztem ki)? De mennyi ennek a számlának a havi költsége? Nem drágább mint egy magyar banknál? Gondolom, ők levában számolnak vagy nem tudom... Ráadásul ez a megoldás magyar egyéni vállalkozónál plusz gondot okozhat a könyvelésben... Pláne ha kiutalja a magyar ev bankszámlájára, mert külföldről érkezik a bevétel... ez így elég gáz.
[ Szerkesztve ]
-
$atirka
senior tag
válasz WhiteWalker #508 üzenetére
Nem kötelező, de nekem kellett, és ha már kell, akkor így láttam jónak.
-
WhiteWalker
nagyúr
A Mypos számláról oda lehet utálni ahova akarja az ember . Igaz ennek 950ft vagy mennyi a költsége minden utalásnal.
Én biztos nem kötnék ez miatt szerződést magyar bankkal , hogy automatikusan át rakja a magyar számlára a pénzt.
Nem kötelező vállalkozói magyar banki számlaszám hozzá. -
$atirka
senior tag
válasz sellerbuyer #506 üzenetére
Nem!
Előtte a mypos saját bankkártyáját "használtam", de mivel úgy alakult, hogy vállalkozói számlát kellett nyitnom és a terminált nem akartam kukázni, ezért ahhoz a bankhoz mentem, akivel kapcsolatban van a mypos, vagyis a Raiffeisenhez.
Tehát más bank számlájára nem teszi át naponta az előző napi bevételt automatikusan, csak raffi vállalkozói számlára. Ha Neked erre nincs szükséged, vagy nem akarsz bankot váltani, akkor a saját Bolgár bank által kiadott kártyát lehet használni, amin szinte azonnal megjelenik az összeg, ha valaki fizet a terminállal.
Ez nekem szimpatikusabb volt, de nem akartam még egy kártyát "fenntartani", meg utalgatni fölösleges köröket..."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
$atirka
senior tag
válasz WhiteWalker #504 üzenetére
Félre értesz, nem raffis terminálom van, hanem mypos. Régen mypos bankkártyám is volt, de amikor áfa körbe kerültem, kellett vállalkozói számla. Mivel a MyPos csak a Raiffeisen bankkal van kapcsolatban, nem volt kérdés, hogy azt választom, mivel már volt egy közel 100 ezres saját terminálom. Nem mellesleg azért körbe néztem és nem kaptam rossz ajánlatot. Ha nagyon érdekel, akkor megnézem később, hogy mennyi az annyi, hogy kérdésedre válaszoljak, nincs havidíj, meg semmi, csakis az 1,2% jutalék. Mypos Combo terminálom van, nyolcvanpárezer ft bruttó áron volt ~4 éve és tökéletesen működik.
-
Dicker
őstag
válasz petya0426 #502 üzenetére
ÁSZF szerint, ha nem használom a terminált, akkor ők mondják fel a szerződést azonnal 6 hónap után.
Kérdés, hogy ez mennyire működik a gyakorlatban. Kérnek e utána még valami pénzt emiatt, vagy nem. Azt már persze nem írja.
Valami bennfentes infó jó lenne hozzá. Az ügyfélszolgálatot mégse kérdezhetem meg róla. -
petya0426
tag
Évekig FizetésiPontos voltam, hála az égnek idénre megszabadultam tőlük. Arra készülj, hogy nincs lehetőség felmondani náluk a szerződést, csak a szerződés lejártát megelőző 6(!) hónapig bezárólag.. vicc.. Én most NovoPayment-et használok, de a Teya-tól is kaptam nagyon jó ajánlatot. Mi szezonális élelmiszerboltként viszonylag nagy forgalmat generálunk, de nagyon kedvező a százalék (bár amiatt is tudtam lemenni, mert nagy a forgalmunk), nincs számlavezetési díj mint a korábbi FizetésiPont-nál, mivel saját számlára utalják ki az összeget másnap.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Politika
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban.
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Vadonatúj Barrow external cooling box