Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Egy ház új téglaruhája
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erikkk26
tag
Sziasztok! Az megengedett hogy egy másik oldalon feltett kérdésemet linkeljem ide? Vagy írjam le külön?
-
Erikkk26
tag
Remélem akkor ezért nem leszek itt kitiltva, a lényeg itt van:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8031533-hany-fps-ajanlott-ami-stabilminimum-legyen-szo-barmilyen-jatekrol
Köszönöm előre is!
-
Erikkk26
tag
Sziasztok! A következők szerint érdeklődnék egy notebook iránt:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehető leghamarabb, kivétel ha jelenleg épp nem éri meg egy erősebb GPU, vagy egyéb hardver a bányász helyzet miatt.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
3-mas és 4-gyes kérdésnél meghatározott igények szerinti szükséges legkevesebb összeg/legjobb ár-érték arány.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Játék, filmnézés, zenehallgatás, böngésző használata több nyitott ablakkal.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Örülnék ha nagyjából bármi elfutna rajt akár, legújabb, gépigényes címeknél elég az alacsony (de nem potato, mert némely játékban van ilyen is, ami általában az előre meghatározott low-very low grafikai beállítások alatt van.) beállítás 1080p-ben, vagy legrosszabb esetben 720p-ben.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Méretről nem tudok nyilatkozni mi lenne legjobb tekintve hogy még soha nem volt laptopom, "átlag" notebook kijelzőméretet kell számításba venni, felbontás legalább 1080p, vagy 1440p, lehetőség szerint matt és IPS. (Létezik laptopoknál legalább 144hz-es kijelző? Érdekelne a dolog csak nem tudom mennyit dob az árazáson, főleg 1440p esetében.)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem, esetenként lesz hordozva főleg szabadidőben történő felhasználásra, reményeim szerint nem a súlyán fog múlni a vásárlás megvalósulása. Persze csak előny ha minél könnyebb a "kicsike".
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10 Home vagy Pro lenne használva, később, ha kompatibilis akkor Win 11, saját telepítéssel is megfelel nekem ha op. rendszer nélkülit néznénk ki.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD legalább 256 giga, vagy 500, HDD-t is szeretnék bele, csak sajnos nem igazán tudom mik a lehetőségek ezen a téren. RAM a 3-mas és 4-gyes kérdésnél meghatározott igények szerinti szükséges minimális mennyiség.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nem tudok ilyesmiről.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, árhoz mérten talán a használton is elgondolkodom.Köszönök előre is minden tippet, ajánlást!
[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
válasz Erikkk26 #168157 üzenetére
szerk.:
Bluetooth, magyar billentyűzetkiosztás és a billentyűzet világítás is elég hasznos lenne az éjszakai használathoz. Utóbbi elhagyható amennyiben a kijelző fényereje elég rálátást biztosít a gombokra, ezt sajnos nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
Sziasztok!
Idősebb családtagom számára érdeklődök milyen laptopokat tudnátok ajánlani általános otthoni felhasználásra, filmezésre, stb.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem sietünk sehova.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb. 140.000 Ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Gördülékeny böngészés, alapvető programok, filmezés, ilyesmi.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szempont.
Filmezésből kiindulva minél nagyobb annál jobb.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Aligha. Talán, ritkán.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Elsősorban Windows 10 vagy 11-re gondoltam. Op.rendszer nélküli is tökéletes. ChromeOS-hoz még nem volt szerencsém de ha játszik, felőlem az is oké.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Tekintve hogy az SSD-nek nem tesz jót a sok "felesleges" írás és van rá mód akkor média tárolására jó lenne valamekkora HDD-vel felszerelt. Minden más, főleg rendszer futtatáshoz szükséges az SSD.
Világító billentyűzet hogy sötétben is jól látható legyen? (kijelző fénye e tekintetben nem tudom mennyire helytálló, elhanyagolható extra.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Magánszemélytől használtan nem, legfeljebb ha bontatlan, garanciás.
Egy fontos dolog, a tegnapi emag leárazások során sikerült szert tenni egy ASUS VivoBook X515EA-BQ1225 rendelésre aminek sorsa még kérdéses. Ha 100k-ért ez a tökéletes választás szerintetek, ezen felhasználási célokra, akkor megtartjuk viszonteladás helyett.
Köszöntem! -
Erikkk26
tag
válasz Erikkk26 #169830 üzenetére
5-ös pontnál lehagytam pár dolgot, ezt korrigálva:
Filmezésből kiindulva minél nagyobb annál jobb. Full HD előny, ahogyan matt és IPS kijelző is.
Valamint rövid kiegészítésnek, felhasználásra: Facebook, Youtube.
Sorry.[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
válasz Pyttawrx #169832 üzenetére
Azt mondod a VivoBook nem lenne elég gördülékeny netezésre, processzorból kiindulva? Főleg Youtube és Facebook-ra gondolok.
HDD-t pedig csak azért említettem mert filmnézés akképpen is történne rajt hogy rá lenne töltve és/vagy másolva/áthelyezve külső tárolóról.[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
Sziasztok!
Összefoglalóban található Minél olcsóbban kellene egy gép. <160k Ft alatti árszegmensben található
Dióhéjban:
Ímmel-ámmal, legalja, nagyon végső esetben vehető:
és
Elfogadható:
kategóriákban található típusokat máig jó szívvel lehet ajánlani vagy esetleg lenne helyettük már jobb alternatíva?
Jelen pillanatban az alábbiakat válogattam ki és esélyes hogy a HP lesz a kiválasztott szerencsés a legkedvezőbb ár végett, kivéve ha lebeszéltek róla/mást ajánlotok.
Felhasználási célról bővebben még itt írtam: [link][ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
válasz Pyttawrx #179077 üzenetére
Tudom hogy használt vonalon keresgélés lenne a legracionálisabb megoldás, de az öregem ragaszkodik az újan vásárláshoz.
Ezt az Acer gépet fogom megrendelni szerintem, mert jelen pillanatban a legolcsóbb dedikált gpu-s (2GB) lapos ami legkevesebb 30 ezer forinttal olcsóbb a normál árához képest momentán, és hasonló árazással tetőző ajánlatot jobbat ennél aligha találtam árukeresőről.[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
válasz Pyttawrx #179080 üzenetére
Persze biztosan lenne sok sokkal jobb vétel ha még szánna rá többet, de most a fő célok mint fb, youtube, filmezés, pár régebbi, úgy 10 éves játék futtatása 720p-ben, JA és persze az autós teszter program futtatása (Ami Win 10 vagy 11-et igényel) és hasonlók aligha okoznának gondot szerintem ennél sem...
[link] <-- az ő esetében pedig ha kifejezetten a Linux dob ekkorát a user experience-en, hát majd feltelepítek neki egy Tiny11-et, vagy tudom is én...[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
válasz Pyttawrx #179085 üzenetére
De ha egyszer ilyen árszegmensben keresünk?
Széthullik mert műanyag meg elszaródik zsanér 1 évre vételt követően?
Na bumm, ott a 3 év gari, majd megjavíttatjuk.Nem igazán értem összefoglalóban akkor a már általam említett kategóriák létjogosultságát ha egyáltalán nem ajánlottak és mindenkinek többszörös árazásúakat javasoltok..
-
Erikkk26
tag
válasz Juhaszatti #179102 üzenetére
Viszont az természetesen forrasztott 8GB ramos és nem bővíthető, nehogy későbbiek során ha szükség lenne rá lehessen hozzátenni...
-
Erikkk26
tag
Ez vállalható anyaghasználatra?
-
Erikkk26
tag
válasz Erikkk26 #179116 üzenetére
Vagy maradnék ennél / eredeti 512gb ssd ELMÉLETILEG fémházas változatnál ami ugyan -2 magot és valamivel gyengébb processzort jelentene de ha garanciavesztés nélkül lehet ramot és/vagy tárhelyet módosítani/bővíteni, de főképp ramot akkor árban mindenképp megérős lehet. Kérdés csak ha ezek megoldhatók lennének, úgy milyen ram órajelűeket és pontosan milyen típus(oka)t fogad be? No és persze mennyire igényel ennek végzése szakértelmet és speckó eszközöket... Asztali pc-kbe nyúlkáltam már egy keveset, videokártyát is szoktam takarítani, újrapasztázni, de kb. ennyiben ki is merül az ezzel kapcsolatos tudásom.
[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
Fel nem fogom egyébként, ha normális keretek és körülmények közt van használva egy laptop és különösen odafigyelve, vigyázva rá, mint például ezt is betartva:
Ajánlott a kijelzőt mindig középen felnyitni (ahol a kamera van), és nem a jobb vagy bal oldalán, mert akkor féloldalas terhelést kapnak az alkatrészek, és könnyebben eltörnek.
Akkor mégis miért kerülendők még így is annyira a műanyag vázas notik??
Aztán végleg leteszek ennek vitatásáról, ezen a fórumon legalábbis biztosan.[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
Képtelen vagyok ennek a gyártói oldalára rálelni hogy megnézhessem single vagy dual channel ram-os... Valakinek ötlete vagy tapasztalata esetleg erről?
-
Erikkk26
tag
válasz Juhaszatti #179144 üzenetére
Időközben ezt a típusnevet és linket kaptam a webshoptól:
IDEAPAD 3 82KU01JTHV -
Erikkk26
tag
válasz Juhaszatti #179146 üzenetére
Délután felhívtam az ügyfélszolgálatukat digiprime-nak és a hölgy azt mondta 1 slotos és abban van a 16gb...
Ha ez igaz, az nagyon visszafogná egyrészt a grafikus teljesítményt biztosan, ezért single channelbe nem valószínű hogy ez lenne a kiválasztott...
Én már totál nem értem az egészet.. [link] 😒
Reggelről majd újra rájuk csörgök. Személyes átvételre sajnos nincs lehetőségem Pestre menni ezért, ötlet hogy konkrétan miképp kérdezzek rá a 2 árkülönbségére, gondolván itt a kijelzőre hivatkozásra?
Mindkettőnél ez a leírás:
15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS 300nits[ Szerkesztve ]
-
Erikkk26
tag
-
Erikkk26
tag
Ez most ezzel szemben jó ajánlat?
8GB ram de slot felosztást nem látni magyar oldalról hogy bővíthető lenne-e 16-ra... -
Erikkk26
tag
válasz memorix #179199 üzenetére
Maga tudni tetszik valamit amit mi halandók csak szeretnénk.
De őszintén, itthon az emagon kívül, akiknek szintén nagyon korlátozott a készlete ilyenkorra, tart még másik webshop valamire is értékelhető "Black Friday"-t?
Ami tegyük hozzá nem is most pénteken kéne legyen:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5 Pro teszt
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Motoros topic
- Elektromos autók - motorok
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Dell WD15 USB-C dokkoló + 130W tápegység
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest