Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asycid
tag
Tiszteletem!
szerintetek az alábbi 2 lapos közül melyik megbízhatóbb mind működés mind garancia szempontjából? Valódi tapasztalatokat kérnék, a "szomszédom azt mondta... " nekem nem mérvadó. Szóval két kiszemelt:
[link]illetve
egy ASUS n551jk lenne ugyanezzel a felszereltséggel.
[ Szerkesztve ]
-
Asycid
tag
Beszéltem a digiprime ügyfélszolgalataval, es egy pofatlan kérdést feltettem nekik... Megkerdeztem, hogy a laposok újak -e, vagy refurbished? Az a válasz jött rá, hogy a készülékek újak, és a doboz matricaval zárt. Ez eléggé ellentmondásos azzal, amit itt sokan állítanak. Persze meglátjuk majd...
-
Asycid
tag
válasz szabonagyur #95098 üzenetére
A másik amit megkerdeztem toluk az a garanciaztatas mikentje. Azt irtak, ha baj van a geppel, azt lehet hozzajuk is vinni, vagy a *** [márka] futarja háztól hazig szallitja. Utána néztem, valoban renben nez ki a dolog. Megkérdeztem ezért azt is, hogy eredetileg magyar billentyűs a gép, amit néztem, vagy matricazott/ utólag lett magyaritva? Azt mondták hogy origi. Az egész beszélgetés le van mentve, amennyire tudok, elovigyazatosan jarok el. Persze továbbra is azt mondom: meglatjuk.
-
Asycid
tag
Jjjó.
Ti nyertetek, nem éri meg a stresszelés, hogy van-e gari, gáz lesz-e ...stb. Lemondtam a rendelésem.Viszont cserébe 2 kérdésem lenne, hogy nyugodtan vásároljak:
-computerimperiumról mi a vélemény?
-asus g551jk-ról sokan írtak, saját topikja is van, de sokan dícsérik, ugyanennyien szidják is kb. A Wi-fi hibával tisztában vagyok. A fő kérdésem az lenne, hogy _általában_ ezek az olcsóbb ROG gépek mennyire tartósak? -
Asycid
tag
@demerion:
Bocs, hogy beleszólok, de ez engem is érdekelne ennyiért. Milyen üzlet? Új? Használt?[ Szerkesztve ]
-
Asycid
tag
válasz szabonagyur #95154 üzenetére
Szerencsére sikerült egy g551jk-t kifognom, igaz kicsit magasabb áron, de legalább nem kell aggódni a bolt megbízhatósága miatt.
-
Asycid
tag
Fenébe, mégse sikerült g551jk-t beszerezni, kifutott a kiszemelt helyről is. Kifogytam az ötletekből. Nem hiszem el, hogy 230-245k HUF-ból már nem lehet ilyen cuccot kapni a lenovon kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Asycid
tag
válasz RaGi91 #95853 üzenetére
Haha... pont ilyet vettem. Megérkezett, és másnap jött érte a futár, mert frissen kicsomagolva nem kapcsolt be, alaplaphiba. Holnap jön a csere darab egy MÁSIK cégtől (mármint ugyanattól a cégtől ahonnan a hibás darab is jött szóval ugy MÁSIK, hogy nem a digiprimetol). Először én is a digiprimenál rendeltem, de utánaolvastam, és marha nagy szerencsém volt, hogy le tudtam idejében mondani. El se tudom képzelni mit össze szopnék most a cserével, ha maradtam volna a diginél...
[ Szerkesztve ]
-
Asycid
tag
Barátnőm venne lapost:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most novemberben(2) A gépre szánt összeg forintban?
Maximálisan 200.000 Ft. Jobb ha olcsóbb, mivel egy SSD-t utólag akarnék beledobni neki, és szeretném ha így kijönne 200.000 Ft-ból, persze ha nem megy máshogy, egyértelmű, hogy kihagyom ezt a lépést egy darabig!(3) Felhasználás?
Otthoni munka (office és tsai), netezés, YT, néha egy-egy casual szintű (és hardware igényű) játék Vegyük alapnak pl. Armikrog-ot, szóval semmi extra.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Lásd (3)(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13-14 hüvelyk. 1366x768 vagy fullHD, az mindegy. Matt jó lenne, de ha ennyiért nincs, akkor természetesen jó a fényes is. TN-IPS teljesen mindegy, de ne nagyon torzuljon a kép lentről-fentről és általános képminőség azért ne legyen kuka minőség. Dióhéjban: legyen elfogadható képminőség.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat nem lesz hordozva, amikor igen, akkor kocsiban.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD elég 500 GB is. SSD lásd (2)-es pontban.
RAM legyen 4GB, az alá manapság már inkább nem mennék. ODD-hez ragaszkodik, de utólagos beszerzés is jó neki (külső DVD író), szóval nem fontos hogy beépítve legyen(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-nem baj, ha touch screen is van, de messze nem elvárás!
-msata vagy m2 jó lenne a jövőbeni SSD bővítés miatt.
-RAM legyen bővíthető (legyen legalább 1 üres slot, még ha forrasztva is van gyárilag rá valamekkora modul)
-nagyon tetszett neki a Dell Inspiron 7347 anyaghasználata amikor hülyenemvagyok boltban megtapogattuk a laposokat.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új. -
-
Asycid
tag
Sziasztok! Tudom ,hogy ezt nem szokás így itt, de mindennemű kérdőív kitöltése szerintem felesleges esetemben.
Sürgősen (azaz egy héten belül) szükség lenne egy olyan laptopra ami HTC Vive VR-t gördülékenyen meg bír hajtani. Ár mindegy. Nem találok Magyarországon olyan lapost az ASUS vízhűtéses hülyeségén kívül, amiben legalább egy "asztali" GTX 980, vagy mégjobb 1070 vagy 1080-as lenne...
Tudnátok segíteni a dologban?
-
Asycid
tag
Sziasztok!
Szükség lenne egy laptopra édesanyámnak.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mihamarabb
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100.000 Ft- 200.000 -ig (utóbbi a nagyon, nagyon max, inkább 150 környékén kellene mozgolódni)
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Előadások, youtube, irodai programok, Online megbeszélések (Teams-zoom ...stb)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játékra használva
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
1080p, matt, IPS jó lenne. 14" vagy 15.6".
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lesz, de autóval, táskában, emiatt a súly nem nagyon releváns kérdés
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell Windows előtelepítve, van saját licensz, viszont Win. 11, tehát fontos, hogy lehessen rá ezt telepíteni!
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD mindenképp, 512 GB elég. RAM: 8, de inkább 12 vagy 16 GB jó lenne.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI jó ha van, illetve ami fontos lenne, hogy ne kombinált Jack csatlakozó legyen rajta, vagy legalábbis a beépített mikrofon és hangszóró jó minőségű legyen mindenképp.
Magyar, vagy magyarra matricázott billentyűzet fontos lenne, szabványos helyen lévő "í" betűvel.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jó állapotú használt is jó lenne, valószínűleg valami üzleti-szegmensbe szánt darab.Előre is köszönöm az ajánlásokat!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Hobby elektronika
- Manjaro Linux
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest