- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Pocok256 #35500 üzenetére
Innen szeretnék annak a kedves tagunknak köszönetet mondani, aki bagóért eladott nekem egy S-PVA Samsung 970P monitort anno, azóta is imába foglalom a nevét minden hazaéréskor.
Hát akkor nem aggasztom magam, hazamegyek, telepítek, és ha elfogadhatóságon belül marad, akkor így hagyom, nem vakarózok.
Köszönöm a segítséget.
-
Borote
addikt
válasz
Pocok256 #35433 üzenetére
Bár a számozással elmehet a búsba az AMD, a 8700-as széria a 7700-as alatt van... Pedig simán mehetett volna 512 shader is... Nem értem, hogy miért nem lehetett a 6 compute unit-ot meghagyni a 85xx és 86xx szériának, de nem, inkább úgy csinálnak low-end kártyát, hogy 64bit-es adatsínt használnak
(#35434) Shirosaki: 7520-ból van fHD is, az nem egy haszontalan dolog, ráadásul az a változatt matt is.
Ha lehet húzni a HD7730M-et, akkor kb ott lesz, mint a GT645M, de alapvetően mindkét gép jó választás ebben a kategóriában.(#35436) Pocok256: amúgy egyik oldalt sem értem, se azokat, akik a zöldeket, se azokat, akik a pirosakat szidják. Mindkét félnek vannak hasonlóan gyökér húzásai...
-
törölt tag
válasz
Pocok256 #35261 üzenetére
Ismerősöm Inspiron 15R SE-jén viszont nem minden defaultol jól, néhány source engine-es játék bugos miatta, linuxon megfelelően működtetni meg kínszenvedés. Nem mondom, hogy rossz találmány ez, de jobban örülnék, ha nem lenne a gépemben, a biztonság kedvéért... Egyébként is nagyrészt hálózatról fogom használni.
-
Chaser
legenda
válasz
Pocok256 #35098 üzenetére
Az más, de tényleg vannak gépek amiknél fix - legalább is atomjaira kell robbantani cseréhez a gépet -, régebben is volt egy ilyen kis dellecske.
runner 125: Akármilyen oldalról nézzük, nem jó dolog. Én gépemnél használok egy 6 cellás akkut, vésztartaléknak meg van egy kicsit kilógós 9-es. Szépen néznék ki ha nem tudnám 3 másodperc alatt cserélni őket. Persze akinek üzemidő nem fontos annak mindegy.
-
btudos
nagyúr
válasz
Pocok256 #35019 üzenetére
Az E6xxx széria, ami a Thinkpad X/T modellek ellenfelei kb. ugyanott vannak árban. Persze az Latitude E5xxx széria már más, olcsóbb kategória, az ellen nem nagyon van a Lenovo-nak ellenszere, az L-széria a maga 1 év garanciájával (és gyenge kijelzőjével) nem túl versenyképes.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Pocok256 #34215 üzenetére
Sajnos nem kivitelezhető.
100-105k a top.
------------------------------------
brumi1024: Az a Fujitsu Lifebook kellemesnek tűnne, ha nem Intel HD 2000 lenne benne. Quake Live masszívan OpenGL és a hajamat tépkedném szálanként, ha a 100 ropis lapi megvásárlása után fps-dropok lennének. : /
-
Borote
addikt
válasz
Pocok256 #34069 üzenetére
VAIO S15-t már ajánlottam nem is egyszer, kifejezetten az első osztályú kijelző miatt egy igen jó alternatíva.
Csak van, ahol szerintem fontosabb 3 év NBD garancia, ami azért egy picit jobb, mint a Sony által adott 2 év, külföldi gar.A többi gépüket viszont nem nagyon érzem annyira versenyképesnek...
-
Tenken
őstag
válasz
Pocok256 #33860 üzenetére
Nem olyan sok az a 4 oldal úgyhogy végig néztem, de ilyesmit nem találtam. Amúgy komolyan érdekelne valami konkrétum, mert az én kutatásaim szerint ezt kizártnak tartom, pedig több fórumot átnyálaztam amd kérdéskörben notebook vásárlás előtt.
De amúgy meg már tényleg mindegy nekem is. Csak amiatt hozakodtam elő vele, hogy egy bios mod-os feszültség állítás a komolyabb beavatkozások közé tartozik és maguk a programozók is a "sötétben matatnak" mire rájönnek, hogy melyik a keresett változó...
-
panpeter92
tag
válasz
Pocok256 #33867 üzenetére
#30478-as hsz-al kezdve, de más topicban is volt már nem egy, sőt itt is, csak itt gyorsan el vannak csitítva az ilyen dolgok. Az a 3 inkább 5, lényegtelen miért nem ajánlja, nem arra van kitalálva az a topic, hogy ott panaszkodjanak, akit érdekel megkeresi az egyéneket privátban. Itt úgy is az a bolt lesz ajánlva(ha nem is konkrétan itt, akkor a topic törzslakóitól privátban megkapják az újoncok a személyes ajánlást
), amikor bárki ezt megkérdőjelezi, akkor az hülyének lesz nézve és el lesz bagatellizálva a dolog.
-
Tenken
őstag
válasz
Pocok256 #33851 üzenetére
6750m-nek a csúcsa valahol 800/900-as értékek körül van, míg a 6770m 900/1000 fölött is stabil bizonyos példányoknál. Sehol nem találtam olyan külföldi hivatkozást - pedig elég sokat átnéztem -, sem PC sem MAC színekben, ahol olyan bios modot kínáltak volna, hogy hozza a 6770-as OC szintjét a 6750-ös.
-
Tenken
őstag
válasz
Pocok256 #33827 üzenetére
645m az gddr3-al van? Ez már a szégyen kategória inkább, 2013-ban még mindig ezeket szórják. Már a 7730-ast is az kötötte béklyóba.
Másrészt meg a feszelés azért egy neccesebb téma. Emlékezz pl a te hd 6750m-edre. Az is ugyanaz volt felépítésben,mint a 6770m de 0,5v miatt mégsem volt képes ugyanazokat az órajeleket produkálni és ezen semmilyen varázslat nem segített. -
Chaser
legenda
válasz
Feszültség ha gyárilag leszabályzott az nem is fog fentebb menni max modbios-szal, azzal meg könnyen örök vadászmezőkre lehet küldeni a vga-t. Vagy ha már van rá sw-es mod javítsatok ki. Asztali kártyáknál nem tudtam sw-esen fesz-t emelni. DDR5 meg hogyne dobna rajta hatalmasat, kb ég és föld a kettő. Már a GT635-ös szintű kártyáknál is. Asztaliban volt HD5670-em ddr3 meg ddr5, előbbi kb GT635 tudás. Hadd ne mondjam mennyivel jobb volt a DDR5 verzió.
-
Borote
addikt
válasz
Elvileg a GT630M-es széria valahol 800MHz-ig bírja a tuningot (amúgy a GT550M pl 740MHz-n futot, az 555M pedig 753-on - a 96 CUDA-s).
Mindezt 96 CUDA maggal, hot-clock-kal (2x shader órajel).
Ehhez képest a Kepler 384 CUDA maggal bír (még ha meg is felezzük, mert nincs hot-clock) akkor is elég jelentős az előrelépés shader esetén (ami persze nem minden, illetve ezen a szinten azért elég sokat számít a GDDR5-ös memória is). Órajelben is egészen sokáig bírja, tekintve hogy a 750M-nek 967MHz az alap órajele, úgyhogy azért van benne tartalék valóban.Ja, a 22nm-es 96 CUDA-s Fermi lapka is (GF117) is 938MHz-n fog futni. Nem semmi, hogy mennyit számít a 40nm-ről átállás 22-re.
Mindent összevetve szerintem is elég jelentős a különbség a GT645M javára, főleg, ha a fogyasztást is beleszámoljuk.
(#33829) Chaser: nekem engedi emelni szoftverből a HD7770 feszültségét (bár elég limitált, meg én úgy is inkább csökkenteni szoktam).
-
runner 125
nagyúr
válasz
Pocok256 #33777 üzenetére
Semmi nem az, aminek látszik. Pengetőnek hívják, de nem gitárpengető, hanem spéci szervizszerszám puha anyagból, ami nem karcol.
stratova
Lehet próbálkozni, de sajnos manapság sokkal hamarabb szakadnak, és nehezebben leszedhetőek, mint a korábbi matricák.
Hajszárító, szike penge páros szvsz még továbbra is a legesélyesebb alternatíva. -
foxi69
tag
-
foxi69
tag
válasz
Pocok256 #33645 üzenetére
A "magyar mentalitás" szerintem nem az, hogy egy nem korrekt szolgáltatásteljesítést szóvá tesz az ember. A magyar ember behúzza fülét-farkát és elfogadja, hogy a pénzéért "szívességet tesznek" neki. Nem hinném, hogy különösebben hibás lennék, mert a saját korábbi tapasztalatok és a kötött fizetési mód (Moneybookers card) miatt ezt a konstrukciót választottam.
"Szállítási határidők
Budapesti árushely esetében a küldemények központi raktárunkban történő mennyiségi és minőségi átvételét követő munkanapon, Vidéki árushely esetében: a küldemények központi raktárunkban történő mennyiségi és minőségi átvételét követő második munkanapon."
Múlt hétfői feladással ez már 2x körbeért volna Európán is
-
lsc
nagyúr
válasz
Pocok256 #33645 üzenetére
Ezt [link] olvastad, itt futárnál kártyás fizetést nem látok. Közvetlenül nem tudom linkelni, a lenyíló információnál szállítási és fizetési feltételek, legalja.
Mod #33641) foxi69: Rosszat írtál, ebben a topicban a lenovo és ezek szerint a szalon sem hibázhat, tehát maradsz Te. Mi a francnak kell neked noti egyáltalán
?
-
foxi69
tag
válasz
Pocok256 #33640 üzenetére
1. Nem pattogok, pusztán megosztottam a saját tapasztalatom.
2. Ismerem a Pick Pack Pontos működést (ahogy olvashatod ez is saját tapasztalat) és láthatod, hogy a bankkártyás fizetés miatt választottam (nem volt alternatívája)
3. Vegyél vissza kicsi rigó nyugodtan! Ha az adott cégtől kapod a fizetésed, akkor pláne! -
-
Egon
nagyúr
válasz
Pocok256 #33508 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy minden betűnek megvan a helye a német kiosztáson. Én is vakon (félvakon?) gépelek, de nem csak ékezetes betűkből áll a világ. Elég gyakron írok olyan szövegeket, amiben vannak speckó karakterek, a teljesség igénye nélkül: §'"+!%/=() stb., amelyek helyét nem kívánom memorizálni (ha éppen ilyet kell leütnöm, megnézem hogy hol van). Viszont tudtommal ezek egész máshol vannak német billen mint a magyaron, ergo nekem nem játszik a külföldi kiosztás.
-
Egon
nagyúr
válasz
Pocok256 #33502 üzenetére
Öcsém kint van németeknél (kint melózik), lehet érdemes lenne ráugrasztanom.
Bár a garanciás ügyintézés eléggé nehézkes lenne (egy évben kétszer-háromszor jön csak haza), és a magyar kiosztáshoz is ragaszkodom (ergo csak akkor vennék külföldön notit, ha egyszerűen és olcsón lehetne cserélni a billentyűzetet, a garancia elvesztése nélkül). -
Szepi1979
senior tag
-
btudos
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz
Pocok256 #33468 üzenetére
Ha már itt tartunk.
A Z500-ban (a 150K-s verzióban) GeForce GT 635M van, ami elvileg egy átnevezett GT 555M. Ebből volt többféle is:•144 cores 709MHz, 128Bit GDDR5, e.g. MSI GX780
•144 cores 590MHz, 192Bit DDR3, e.g. Dell XPS 17, Alienware M14x
•144 cores 590MHz, 128Bit DDR3, e.g. Schenker XMG A501 / A701 (Clevo W150HRM / W170HN)
•96 cores 753MHz, 128Bit GDDR5, e.g. Lenovo Y570p / Y560pA Z500-ban melyik van?
-
Borote
addikt
válasz
Pocok256 #33473 üzenetére
Néztem én is már pár napja... Most gondolj bele, aki eddig az alapján döntött, hogy valami 1 helyett 2GB VRAM-mal van (és úristen mennyien vannak így
), azok maguk alá csinálnak majd örömükben
De ha legalább adnának hozzá valami Quadro-ra hasonlító driver-t... akkor a különböző rajzolós programoknál taláááán még lenne is értelme.
(A legnagyobb poén az lenne, ha még 64 bites lenne mellé a bus is)
-
-
válasz
Pocok256 #33322 üzenetére
Ha sokat megy az asztalon, akkor nem árt kivenni. Nem a túltöltés miatt, már nem töltik túl a gépek. A gond a melegedéssel van, a nagy hőingadozás és a meleg öregíti az akkumulátor celláit. A Lítium-Polimer akkumulátoros gépeknél tapasztaltam, hogy beépített az akksi, de itt is inkább csak azért, mert ezek ultrabookok vagy nagyon vékony notebookok, és nincs hely a kialakítására. Na meg azért, mert fogyasztói társadalomban élünk: a gyártónak jó, ha új akksit veszel tőle. Ezért van pl. az is, hogy minde nakksira csak egy év a gari, függetlenül attól, mennyit vállalnak a gépre. Kiterjeszteni sem lehet, tehát az akkucserét mindenképpen a felahsználó fizeti 1 év után. Az autóknál is ez a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!