Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok. 22"-os monitort szeretnék kb. 40k-s árkategóriában. A fórum visszaolvasása után a Benq GW2265HM tűnik jó választásnak. A monitor 70%-ban filmezésre és munkára lenne és csak 30% játék.
Vásárlás előtt azonban meg szeretném kérdezni, hogy ilyen kategóriában van-e jobb döntés? (Olvastam hogy a Dell-nek vannak IPS monitorjai 50k körül, de nem tudom megér-e annyi plusz kiadást)
A másik kérdésem pedig, hogy néhány üzlet ajánl kalibrálást a monitor mellé. Ez tényleg szükséges?[ Szerkesztve ]
-
Whitealert
tag
Sziasztok!
Kb. egy hónapja vásároltam egy Benq GW2265HM-et. Nagyon jó monitor, mint ahogy többen is írták.
Egy problémám azonban akadt vele. Filmezés közben a sötét részek nagyon sötétek, és kevés részletet tudok kivenni belőle. A monitor színei alapból kicsit sötétebbnek tűnnek.
A monitor menüben átállítottam RGB 0-255-os skálára és az NVIDIA kártyám HDMI kimenetét és rávettem hogy 0-255-ot adjon ki. (Az nvidia panelben is engedélyezve van a dolog). A lagom teszten az első 4 fekete kocka sajnos nem látszik.
Jelenlegi beállításaim:
Fényerő :25 , Kontraszt: 60, Gamma: 1Akinek van ilyen típusú monitorja és neki nincs hasonló problémája, akkor kérem ossza meg a beállításait.
Esetleg valakinek volt hasonló problémája és ha igen van-e rá megoldás? -
Whitealert
tag
válasz I3EI\ICE #47525 üzenetére
A kontraszt beállítással játszottam egy kicsit, és sajnos nem segített sokat. A gamma érték az OSD-ben fokozatot jelent, a tesztek alapján ez kb. 2.2 lenne. A monitoron sajnos nem tudom feljebb venni (esetleg windowsban vagy videókártya driverben). De valószínűleg akkor a kalibrálás lesz a megoldás a dologra.
Köszi a segítséget. -
Whitealert
tag
Sziasztok!
22-23"-os monitor vásárlásán gondolkodok. 40-50k lenne rá a keret. Főleg munkára és filmezésre kellene, néha egy kis játék. Egy kis keresgélés után az alábbi 3 típust találtam ajánlottnak:
1. Dell P2214H ~ 49k (+pixelhiba gari 3k)
2. LG 22MP65HQ-P ~ 43k (van pixelhiba gari)
3. LG 23MP65HQ-P ~ 46k (van pixelhiba gari)Az LG-ről azt olvastam több helyen, hogy hátránya a nem túl stabil és fix talp, viszont jó a gyári kalibráció. Emellett az LG-t nem mondják annyira megbízhatónak tartósság terén. A Dell-ről mindenki csak jókat ír, viszont drágább.
Laptophoz szeretném csatlakoztatni, amin csak HDMI portom van. A Dell-nek nincs HDMI bemenete. Ezzel kapcsolatba azt kérdezném, hogy mennyire jók a HDMI-DVI kábelek?A felsoroltakon kívül tud valaki egyéb különbségről? Illetve megéri a Dell-re áldozni a plusz pénzt?
-
Whitealert
tag
Használtam GW2265HM-et fél évig. Tényleg jó monitor, filmezéshez is kiváló. Egyetlen problémája, hogy a feketék elvesznek egymás mellett. A 256-ból az alsó 0-6 "feketét" nem tudod megkülönböztetni egymástól. (Gyári beállítások mellett, a kalibráció biztosan segít) Filmeknél ez úgy jelentkezik, hogy elveszik egy kevés részlet a sötét helyeken, de egyáltalán nem vészes.
-
Whitealert
tag
válasz fenky #133241 üzenetére
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és a fórum olvasgatásával az Acer XV272U széria mellett döntöttem.
3 fajta van jelenleg belőle a magyar piacon, gondoltam megosztom mit találtam róluk:XV272UV
2020-as modell
3 fajta panellel gyártják amiből 2 nem a legjobb. Szerencsén múlik, hogy jó verziót kapsz-e. Mivel azonos áron van az UKV-t választanám inkább.XV272UKV
2020-as modell
Elég sok teszt van róla, szinte mindenhol dicsérik. [teszt1], [teszt2]
Az URV-hez képest annyi előnye van hogy 10 bit-es (8bit+FRC). Elvileg a HDR400 is egész jó.XV272URV
2022-es modell
Nem találtam még róla tesztet. Elvileg ugyan olyan jó, mint az UKV, de "csak" 8bit-es színnel. Nincs róla összehasonlítás, hogy jelent-e ez valamit.
Elvileg AUO panelt tartalmaz, amin van egy jó tükröződést gátló réteg, viszont emiatt óvatosan kell tisztítani, mert könnyen sérül. Sajnos nem találtam róla több infót mint [ez].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest