Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz Csavarnyuzo #2591 üzenetére
Én is ezt mondtam. És mindenki saját szíve joga, hogy mit vesz meg. Nekem a tapasztalatom, hogy az olcsó is a célomnak megfelel. Mindenki azt vesz, amit akar.
-
QwErTy42
addikt
válasz Csavarnyuzo #2591 üzenetére
Nem azt mondtam én sem, hogy mindenki vegyen 15-20 ezres eredeti tonert. A legkevesebb probléma azért lássuk be az 5-8 ezer forintos megoldásokkal van(eltekintve az eredetitől, ahol tized százalék alatti ez az érték), másrészt azt se felejtsük, hogy ezek általában nem 1500-1600 oldalt, hanem 2-2,5 ezret bírnak.
Nem a bizonyosságon van a hangsúly, fogalmazzunk úgy, hogy az olcsó általában sz-r. Ezt kár is tagadni. Azért, mert párszor bejött Nektek a legolcsóbb, egészében nézve lényegesen nagyobb az esélye, hogy ami a piaci átlagár feléért-harmadáért megy, az nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Nem mondok nagy hülyeséget azzal, hogy minden második eleve rossz. Ha éppen nem vagy olyan szerencsés, hogy belenyúlsz egy jó márkának a jó típusába, akkor vehetsz egy másikat. Amivel persze árban ugyanott lennél, ha nem lenne elb-szott idő és benzin, mire újat veszel.
Azért akadtam ki, hogy itt "rejtetterőtartalékoskodtok" havi 50 oldal nyomtatása esetén 2-3 ezer forinton úgy, hogy jó eséllyel 3-4 évre elég a toner. Oldalanként egy forinton rágjátok a sz-rt, amivel havonta kemény 50-100 forint megtakarítást érhettek el. Mint egy rossz vicc..
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
QwErTy42
addikt
válasz Csavarnyuzo #2594 üzenetére
Csak meglett a közös nevező.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
polgi803
őstag
válasz Csavarnyuzo #2599 üzenetére
Mit szűkítsek ezen? Ez egy alap nyomtató ma már...a legolcsóbb TESCO-s is tudja (HP) 12k-ért,de ki tudja mennyire jók azok...
-
QwErTy42
addikt
válasz Csavarnyuzo #2604 üzenetére
A hangnem lehet, hogy egyesek szerint "érdekes" (bár ez is csak viszonyítás kérdése) de a mondandójával egyet kell, hogy értsek.
Agyf-szt kapok néha a sok "fukar" fórumozón, aki ha tehetné a saját sz-rával is nyomtatna, csak fizetni ne kelljen érte. Másfelől valóban megveszi évente a legújabb zájfónt vagy csamcsung csodát és egy percig sem zavarja, hogy a "készülék árának" sokszorosát fizette ki: megfejték, mint egy buta tehenet...
Mindemellett persze felettébb mód tisztában vannak a piaci mechanizmusokkal és hasonló varázslatokkal. -.-...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
rostiron
őstag
válasz Csavarnyuzo #2610 üzenetére
Szia.
Milyen kütyüre gondolsz, mert az engem is érdekelne ??
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
lpepe
tag
válasz Csavarnyuzo #2610 üzenetére
nem szeretnék melé még egy dobozt, meg ha már van benne LAN csatlakozó, akkor rákötöm vezetékes hálózatra...
Canon-ok 60-nál kezdődnek, az egy kicsit több, mint amit szánnék rá, de Samsungok között taáltam:
SCX-3405w 35e körül
SL-M2070w 42e körül -
polgi803
őstag
válasz Csavarnyuzo #2608 üzenetére
Akkor elnézést kérek mindenkitől! Akkor tintasugaras nyomtatóra lenne szükségem az előzőekben leírt követelményekkel...
"Szeretném a legolcsóbb,de frankó nyomtatót, ami:
-színesen is nyomtat
-olcsó bele a patron, lehet utángyártott is
-scanner is legyen benne"jaa..az meg nem ez a topik...
[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csavarnyuzo #2616 üzenetére
A Samu és a Canon között van még árban a Hp készüléke is, bár én egy kicsit fázok mostanában tőlük.
Ha mód van rá, hogy lan-ra kösd, akkor már több mozgástered lesz válogatni.A pirosat kell elvágni.
-
QwErTy42
addikt
válasz Csavarnyuzo #2626 üzenetére
Azt olvastam egyszer régen valahol, hogy ezek a lézernyomatók, ha nem A4-et küldesz bele, hanem kisebb méretű hordozót, akkor egy biztonsági protokoll okozza ezt a 1XXX, 2XXX szériás gépeknél. A nagyobb 3xxx sorozatú gépeknél ilyen már nincs. Vagy a fényhengerrel vagy a fuserrel van kapcsolatban.
Receptre valamiért ezek a nyomtatók prüszkölnek....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
QwErTy42
addikt
válasz Csavarnyuzo #2628 üzenetére
Félek, hogy még ezek is ilyenek. Én ilyen célra Kycerat vennék. Nem egy-két rendelő intézetben láttam ilyen gépeket.
A háziorvosom persze továbbra is az ezer éves 1020-at használja de ő egyszerre úgyis csak pár receptet nyomtat és amúgy sem egy kapkodós fajta az öreg....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
epzon
őstag
válasz Csavarnyuzo #2633 üzenetére
Te meg a használt gépeket tukmálod, pedig abban aztán van egy laikus számára nem kis rizikó. És? szóltam én egy szót is? (vagy azt nekem nem lehet csak neked?)
Általában felnőtt emberek járnak ide tájékozódni. Te javasolsz használt gépet mert ahhoz értesz, én meg Epson-t mert ahhoz értek. Mi nem tetszik ebben? Mindkettőnek meg van a helye a kérdező meg eldönti a valós információk alapján, hogy neki melyik a szimpatikus, melyik éri meg, mi az igénye.
Félsz hogy kevesebb lesz a javítani való gép?
receptnyomtatás
Hidd el sok száz orvosi nyomtatót láttam már/adtam el, tudom miről beszélek.
Amúgy a Hp-nál a méret álló vagy fekvő elhelyezés? nem mindegy -
epzon
őstag
válasz Csavarnyuzo #2636 üzenetére
És miért abból a 3 márkából? ismered minden márka minden termékét a világon?
Ismered az epson nyomtatókat? - Nem. Akkor milyen jogon kérdőjelezel meg bármit amit mondok?
szóval nem a mondandómmal van a baj, hanem a stílusommal... akkor ugord át a hozzászólásaimat.Érted, egy fórum olyan hely ahol különböző nézőpontok ütköznek, de szerinted csak 1 igazság van a te igazságod.
Szóval szerinted a szélesség és magasság mindegy egy papírnál. Látszik hogy receptnyomtatáshoz nem sok közöd volt még.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz Csavarnyuzo #2639 üzenetére
azt hiszem a stílus vitát ezzel le is zárhatjuk
-
Rolibvb
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #2650 üzenetére
havi 100 oldal de van,hogy több változó! csak szöveget akarok nyomtatni,tehát az se kell hogy színes legyen! olcsó legyen meg a fenntartása se legyen túl drága
-
Rolibvb
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #2652 üzenetére
Köszi
-
Gergőke88
addikt
válasz Csavarnyuzo #2652 üzenetére
Felesleges hasznalttal kiserletezni.
Igy legalabb kap garanciat is. -
rostiron
őstag
válasz Csavarnyuzo #2660 üzenetére
Szia.
Igazából nincsenek nagy igényeim nyomtatásba, havi pár oldal de lehet hogy hónapokig egy se. Nagyon ritkán nyomtatnék de akkor nincs mivel. Három tintasugaras fekszik a pincébe mert olyan ritkán használtam és szétszáradtak. Inkább újat szeretnék , hálózatot később oldanám meg router segítségével, duplex jó lenne.
A lényeg ha kiürül kb 1-1.5 év múlva ne egy új nyomtató áráért tudjak venni bele tonert.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
válasz Csavarnyuzo #2664 üzenetére
Ez mit jelent "for use toner" ??
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Predator2
addikt
válasz Csavarnyuzo #2662 üzenetére
És ha jelenlegi típusokból kellene ajánlanod melyek lennének azok?
Egy best buy vételt keresek amit évekig használhatnék. Nem nehéz hozzá évek múltán sem tonert venni.Szimpatikus nekem a HP LJ1102 és látom van belőle wifis változat is. A kérdésem az lenne, hogy ezt lehet kábelen keresztül is használni ha netán nem működne a wifim? Mennyibe kerül egy gyári és mennyibe egy utánagyártott de minőségi toner hozzá? És kb hány oldalt bírnak ki? Ez olyan gép aminél a toner minősége határozza meg a nyomtatás minőségét is?
Te mit vennél a helyemben? (a HP-t?) Természetesen a régebbi kommentemet is figyelembe véve: [link]
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Csavarnyuzo #2672 üzenetére
Csak új, ajándékba lenne. Annak idején én valami 13-ért vettem az epsont, és volt vagy 3 alternatíva, így felmentek az árak?
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Csavarnyuzo #2676 üzenetére
Budapesti szerviz nem gond, a cég székhelye Budán van. Samsungból van/volt 4300,3400 és 3200 is. Gyári tonerekkel használjuk őket, sajnos a használt lapra nyomtatás - hátoldalra, vázlatoknak - éppen eléggé igénybe veszi a nyomtatókat. A legutolsó viszont viszonylag gyorsan szervizbe került, mert nem bírta a használt lapokat. Canon jobban bírja ezt esetleg? (vagy ezt igazából egyik nyomtató sem tolerálja túlságosan?)
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
vidékiürge
tag
válasz Csavarnyuzo #2704 üzenetére
Típust nem írtam, mert igazából mindegy
1: Igen, ez lehetséges, gondoltam rá én is. jobb minőségű papírral (ez nem a legjobbat jelenti) már kevésbé gyűri, de attól még megvan. más gépnél ugyanezzel a papírral nincs ilyen jelenség.
2. ez egy jó tipp, visszaírok ha ez a gondja. bár legutóbbi szétszedéskor nem találkoztam különösebb gonddal
3. ez nem valószínű. behúzása nyíl egyenes, duplex esetén is ugyan oda esik a nyomat (nincs fél mm a differencia)Köszi a tippeket, ha jutottam valamire a kettes ponttal írok
[ Szerkesztve ]
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
Archer
őstag
válasz Csavarnyuzo #2711 üzenetére
Azért gondoltam a lézert mert a tintasugarasnál is elég keményen repkednek az ezresek a patronoknál, ha az is drága meg a toner is, akkor inkább legyen a lézer, ott nem kell sz@rakodni a tinta beszáradással ha esetleg nincs használva huzamosabb ideig. De akkor átmegyek a "tintás" topicba, meglátom ott mit ajánlanak Köszi addig is.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
vidékiürge
tag
válasz Csavarnyuzo #2708 üzenetére
úgy vélem szavaidból egy pár nyomtatóval találkoztál már Amúgy egy BrotherHL6180dw-ről van szó.
A fuser teljesen jó. Az ellennyomó henger csapágya szintén. Ma átnézem a fordítóhoz vezető utat, lehet ott van valami ami megvezeti a papírt...stb. (ahogy Te is írtad) Minden esetre következtethettem volna erre, mivel egy oldalasba hibátlan és a papír tök egyenesen megy bele. tehát a fuser nem lehet mert akkor egyoldalasban is gyűrne.
Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore *** Köszönöm, hogy nem vagy megmondóember!
-
junhum
tag
válasz Csavarnyuzo #2719 üzenetére
A tintással az a baj, hogy nagyon ritkán van használva így beszárad (fekete/színes)
A fotó része ritkán lenne használva de akkor lényegesen kényelmesebb mint átmenni a másik városba ahol elő is lehet hívatni fényképetDe ha azt mondod hogy nem jó rá akkor nyilván marad csak FF nyomtató.
A másik amit néztem jó?
Your Workout Is My Warm-Up so Shut The Fuck Up And Train
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #2743 üzenetére
Csavarnyuzo, QwErTy42 és Predator2 köszönöm nektek a válaszokat, sima nyomtatóként egyértelműen ez a legjobb választás, multifunkciós megoldásra is tudnátok alternatívát javasolni? A scannelés miatt lenne fontos, mert a scanner sincs a helyzet magaslatán, csereérett lehet már.
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #2748 üzenetére
Ez világos, nem is ragaszkodom a routerre kötéshez, csupán mint opció említettem meg. Jó az ethernet csatlakozós multigép is, a lényeg az lenne, hogy egyszerűen, segédprogram nélkül lehessen nyomtatni mindkét gépről, mert erre sajnos nem képes a mostani print serverük (TP-Link PS310U).
Melyiket ajánlanád?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #2750 üzenetére
Konkrétabban mit javasolnál, ha fontos az olcsó fenntarthatóság, illetve a lézeres nyomtatás? Vagy Canonon belül majdnem mindegy?
Nagyjából mibe kerül ezekbe egy utángyártott toner, azonos a sima nyomtatókba valókkal?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #2752 üzenetére
Na érdekel, hogy miért írtad maradnál a nyomtatóknál.
Tehát azt javasolnád, hogy inkább vegyenek külön egy nyomtatót és külön egy scannert? Fénymásolás így elég macera lenne, igaz nem az lesz az elsődleges felhasználási terület."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #2762 üzenetére
Ez még mindig nem válasz, bármit veszek félek, hogy meghibásodik, régebben minden megbízhatóbb volt.
Szívem szerint nem is cseréltetném velük a LaserJet 1005-t, nagyon jó, megbízható kis készülék, de a HP képtelen volt win7-es drivert írni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
válasz Csavarnyuzo #2775 üzenetére
Köszi, ma meg is vettük a jelenleg kapható HP LaserJet Pro P1102W típust.
Kisebb beüzemelési kínlódás után tökéletesen sikerült belőni.
-
nikilauda
senior tag
válasz Csavarnyuzo #2779 üzenetére
köszi -
whitehand
senior tag
válasz Csavarnyuzo #2782 üzenetére
igen, közben rájöttem
-
Janos0501
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #2804 üzenetére
[link] Errol mi a velemenyed?
-
scarbantia
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #2810 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Olyanra gondoltam, hogy a hengerekben nem tesz-e kárt, stb. A 250g az tényleg a max. a kreatív papírok 200-250g között vannak. Duplexet valószínű nem nyomok ilyen papírra, majd forgatom. Bár közelről még meg kell nézzem, először azt gondoltam alapból tudja, közben a gyári leírásban opcionális tartozék.
A nyomtatási költség nem tűnik soknak, legalábbis /lapra leszámolva. Nyilván drága a toner, de 8000 lapra elég, grafikák esetén kevesebbre, de akkor úgy is a munkafolyamat része lenne, a nyomtatási költség ott visszajön. Ahogy néztem, az újabb nyomtatók se nyomtatnak olcsóbban, sőt... Aztán lehet nem néztem körül jól.Ha tud finom részleteket nyomtatni, meg kicsit vastagabb papírra is, akkor szerintem megfelelne.
Ami szimpatikus, hogy nagy élettartamú, és keveset futott gép, ehhez képest szerintem nem rossz áron.
Ja, és kezdésnek kb. 6000 nyomatra elegendő tonerek.Most nem szánnék rá többet, ilyesmi áron láttam még Samsung CLP-500-at, CLP-320-at, CLP-365-t, HP 2500N-t, Canon LBP5050n-t. De nem tudom melyik mit tud, állapot, megbízhatóság, stb.
-
Rakos
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #2813 üzenetére
Jobb lenne újonnan venni, és nem annyira vagyok tisztában az árakkal, de nyilván jó lenne minél kevesebből kihozni, viszont a lényeg inkább azon van hogy hosszabb távon jól működjön.
-
Rakos
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #2815 üzenetére
És az utángyártott tonerekről mi a vélemény? Érdemes olyat venni, vagy inkább eredetit?
-
Rakos
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #2817 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
-
whitehand
senior tag
válasz Csavarnyuzo #2821 üzenetére
Igen számlák nyomtatására, másolásra ilyesmikre.
-
whitehand
senior tag
válasz Csavarnyuzo #2823 üzenetére
remélem 5-6 ezer is lesz
-
kukoricalee
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #2827 üzenetére
60- 70 körül , de ha kicsit több az is megolható .
A lézer, az autoduplex és a scan nagyon fontos lenne, és alapelvárás a főnőknél
Egy Samsung clx3175 ajanlottak 35-ért 3 hónap garival, de abban nincs autoduplex.Mono multiba a boltokba xerox , samsung , hp és canon lett ajánlva.
-
whitehand
senior tag
válasz Csavarnyuzo #2826 üzenetére
mivel induló cég vagyunk így kezdetben nem lesz ennyi, ha már 1000/hó az egy nagyon jó mivel egy ügyfélnek 5 lap minimum. A tonert be tudom szerezni nagykerben mert számítástechnikai lesz az egyik profil.
-
veterán
válasz Csavarnyuzo #2843 üzenetére
Akkor inkább kcisit máshogy tenném fel a kérdést: Mennyit érdemes érte kiadni?
[Persze, tonertől függően változhat egy ezrest kb az ára ide-oda gondolom, egy kb értéket kérdezek inkább.]Everybody lies.
-
veterán
válasz Csavarnyuzo #2847 üzenetére
Több laserjet is van a munkahelyemen, ezért gondoltam erre, az egyik pl pont egy 1160-as, a felső papírtartója miatt gondoltam rá, eléggé egy darabnak néz ki a gép
Persze, most kaptam egy tintás hp-t, de pcb tervek nyomtatásához kell majd mindenképpen egy lézer is. Akkor az általad ajánlottakat keresem inkábbKöszi!
Everybody lies.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csavarnyuzo #2868 üzenetére
De hogy legyen miből csemegézned:
- Canon Ha ebből nézed a w-s változatot az wifi-s. Toner olcsó, viszont garis szerviz csk Bp-n.
- HP Toner olcsó, szerviz korrekt. Duplex csak nyomtatáskor.
- A Samsung meg olyan igénytelen, hogy a Samsung SL-M2875FD típus weboldala be sem jön. Amúgy toner nem olyan olcsó, szerviz szo-szo.A pirosat kell elvágni.
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
válasz Csavarnyuzo #2918 üzenetére
Az adf az "automata" szkennerre és fénymásolásra kell semmi másra.
- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest