Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizipok74
csendes tag
válasz #03969024 #8392 üzenetére
"Egyetlen hátránya, hogy nem tudsz vele pikk-pakk befűteni." Szerintem nem. Egyetlen előnye hogy valamivel komfortosabb. Míg a radiátoros fűtést sokan maguk csinálják, a padlófűtéshez komoly méretezés, szigetelés stb. kell, ezért csak szakival érdemes kiviteleztetni. Nálunk 104nm-re simán megcsináltam magam, (radiátoros) és jó lett. Erre a területre a padlófűtésnél szerintem csak a munkadíj minimum félmillió, de inkább a duplája. (Ehhez nem értek.) A legtöbb ember éjszakára visszaveszi a hőfokot, mert jobban esik úgy aludni. Nálunk nappal 22c fok van, éjszakára 18c-ra visszaveszem, így kellemes. Ezt padlófűtéssel szerintem nem tudod megcsinálni. Nagy hőtehetetlenség miatt nem időjárás követő, napokig tart mire felfűt, ugyanennyi mire lehűl. Ha ne adj isten, szivárgás vagy dugulás van, törheted fel a követ meg a betont. Mondjuk ez egyéni ízlés kérdése, de sokan nem szeretik a követ szobákban. (Én sem.) De az vitathatatlan, hogy padlószinten kellemes meleg van, talpnak jólesik. Ezt speciel irigylem.
-
Zeki
nagyúr
válasz #03969024 #8396 üzenetére
Nálad a pont! Nálunk 35 fokos víz megy a padlóba, és ennyi. Hidegebb napokon nyomom fel 39-re. Ekkor érezni, hogy langyos.
Laminált padló van.
Nem is állunk át klímás fűtésre, mert jó a gyerekekkel a földön játszani.Mi csak padlóval fűtünk.
Ja, és mivel a padlón meglátszik mindenféle por/kosz/morzsa, így naponta fel van porszívózva a lakás. Hepa szűrős porszívóval.Ja, és a por mennyisége úgy lett jelentősen csökkentve, hogy vettünk egy ruhaszárítógépet. Így nem a lakásban száradnak a ruhák.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz #03969024 #8392 üzenetére
A kerámia padló nekem is idegen egy nem vizes helyiségben, előszobában még elmegy.
Szobaszél nincs csak éppen az állandó meleg áramlat "lebegteti a port" pont allergiásoknak nem ajánlott. Maximum akkor ha nem nyitnak ablakot, ajtót és szűrős szellőző rendszerrel cserélik a levegőt.Jó dolog a padlófűtés mert komfortosabb érzés de én még nem láttam olyat hogy csak azzal fűtenek.
dantre Fizika, tudod, a meleg levegő felfelé száll. Vagy a modern padlófűtés már mentes ettől a fizikai jelenségtől?
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
nesa
veterán
válasz #03969024 #8324 üzenetére
Azert mert a kocsmakba/ buszmegalokba.... meg mindenhol az egyesekhez hasonlo emberek osztjak az eszt a legtutibb dolgokrol nagyon hatarozottan elodva a hulyeseget.
En meg akkor epitettem ki a gazt amikor boven volt gazar tamogatas a kazan+csovek+gazszerelo+ radiatorok tobb mint 800K volt ugy hogy csak a gazszerelonek fizettem a gazmu fele mar kivolt fizetve a gazcsonk.
A kazant + 1 bojlert helyeztek uzembe csoveztek engedelyek minden ami kell volt 600+k ebben a gepek is benne vannak.
Nem olcsobb a gazt se bekotni.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz #03969024 #8318 üzenetére
Az új SEER és SCOP mutatószámok esetében több mérési pontot definiálnak, amelyek valamennyien befolyásolják az osztályozást. Az „S“ jelentése „szezonális“.
Az üzemelés több mint 90%-át kitevő részterheléses üzem fokozott figyelembe vételével a hatékonyságot újra, és lényegesen reálisabban értékelik.
Mérési pontok a hűtési tartományban:
Ezek 20 °C, 25 °C, 30 °C és 35 °C külső hőmérsékleten vannak.
A hűtési üzemmódot illetően a strasbourgi éghajlati adatokat egész Európára jellemzőnek fogadták el. A mérési pontok súlyozása a hőmérsékleti adatok alakulásának megfelelően, eltérően történt.Mérési pontok a fűtési tartományban:
A fűtési üzemmódra nem készült Európa-szerte egységes hőmérsékleti profil. Három – meleg, közepes és hideg – éghajlati zónába való besorolás történt, különböző terhelési profilokkal.
A gyártó a bivalens pontot (= a legmélyebb külső hőmérséklet, amelyen a hőszivattyúval a teljes szükséges fűtési teljesítményt szolgáltatják) -10 °C és +2°C között szabadon választhatja meg, ezáltal a 100% fűtési terhelésre (=PdesignH) eltérő értékek adódnak. Ezért az SCOP értékek csak feltételesen hasonlíthatók össze egymással. -
hcs57
addikt
válasz #03969024 #8313 üzenetére
Az enyém "380" %, pontosabban a kinti hőt hozza be, erre elhasznál 1kW áramot, miközben behoz 3,8kW meleget... Ez kb fele költség, mint a gáz, ha van H tarifád.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
nesa
veterán
válasz #03969024 #8307 üzenetére
Szerintem butasagot beszelsz, hiszen nem vagy tisztaban a hoszivatyuk mukodesevel es hatasfokaval.
Azert amikor a postan a pult elott alok erze hogy a villanyal futeni jo dolog.Tetszik amikor itt paran megmagyarazzatok hogy miert nem eri meg futeni klimaval, tavaly Laszlo magyarazta biztos rossz a villanyora ......
lancerboy
Igazad van mert akar 1kw kijon 4kw is a 3 eleg rossz ertek azt kb -5 fokon tudja.
de egy atlagos gep is cop 3,6 tud, es siman vannak 4 felettiek is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canyon Stoic 2 XL
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest