Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz Intruder2k5 #65836 üzenetére
Az a leadott teljesítményre vonatkozik, a felvett teljesítményt a klímák műszaki adatlapján tudod legtöbb esetben megnézni. Szerk: szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #65838 üzenetére
Sőt, az adatlap se mond semmit. Nekem a 2,5 KW os klímához 16A kismegszakítót ir az adatlap, de 800W nál többet még sose mértem rajta, pedig fűtök is vele.
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz Intruder2k5 #65840 üzenetére
Nyugodt lehetsz, alatta meg fog állni a felvett teljesítménye.
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #65842 üzenetére
Írj rám hogy merre felé laksz és ha BP-től nem órákra akkor tudok neked adni infót jó áron Daikin Mitsubishi meg népszerűbb gépekről
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
PROTRON
addikt
válasz Intruder2k5 #65840 üzenetére
1: ha albérlet, akkor érthető, de ha saját akkor hosszútávon tényleg kevés a 16A. Oké most még nincs elektromos sütőd, meg a lámpa és 1 tablet tényleg keveset kér, de a jövő tényleg itt van a nyakunkon és macera mindig kapcsolni a klímát ha épp porszívózni akarsz.
2: remélem csak ironizáltál azzal hogy bárki pénzt kérne infóért.
Nekem még reggel van....[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Intruder2k5 #65851 üzenetére
Biztos hogy csak 1 csatlakozási pont kell, de azt a klíma szerelőd tudja biztosra megmondani hogy hogyan kéri előkészíteni. Én azt az oldalt választanám, ahol egyszerűbben tudod odavinni a vezetékezést, tehát ha belül ronda lenne végig kábelcsatornázni a szobákat, akkor a külső falon végig. Vagy épp belül, ahogy jól adja ki.
Akármelyiket is választod, mindenképp rajta hagyni annyit a kábel végén hogy ha akarja akkor a falvastagságon túl a klíma legtávolabbi sarkára is be elérjen + 50 cm, be tudja kötni ha épp ahhoz van kedve van.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
pjen
félisten
válasz Intruder2k5 #65851 üzenetére
Nekem ameddig nem volt H tarifám, a klímás minden gépet a legközelebbi konnektorba dugta villásdugóval. Ha a vasalót elbírja a rendszer akkor a klímát is.
-
Al Brandy
tag
válasz Intruder2k5 #65857 üzenetére
Miért nem bővítesz egyből 32A-ra? Az még ugyanúgy ingyenes,és a tényleges áramfelvételt úgyis az óra utáni kismegszakítókkal szabályozod. Sőt, a klímához húzathatsz új vezetéket is, és tehetsz fel neki külön megszakítót.
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #65844 üzenetére
Ja ha nem kell szerelőtől ár nekem mindegy. Ezzel foglalkozom és rengeteg srácnak adtam infót ingyen
Jótanács ne magad vedd a gépet mert senki nem fog rá semmit vállalni és drágán teszik majd fel
Én Daikin-t raktam magamnak meg minden rokonnak ismerősnek, az jó árban van és teszi a dolgát hiba nélkül.
Persze nem is spóroltam ki UV védelmet a csőre és vezetékre sem de hát amit én szerelek az legyen tökéletes[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Intruder2k5 #65866 üzenetére
Ajjaj szerintem ha te weblapot nézel már csak drágán lesz géped
-
Árpi001
senior tag
válasz Intruder2k5 #66515 üzenetére
Szuper.
Erre kíváncsi leszek!A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
PROTRON
addikt
válasz Intruder2k5 #66542 üzenetére
Még a laptopod kocka tápja is többet eszik készenlétben mint 1W, abban sem csak a zöld led miatt történik fogyasztás.
Egy PC tápegységen ha hátul kikapcsolod a főkapcsolóját, akkor is terhel olyan 6-11W között márkától függően, mert a főkapcsoló előtt/mellett párhuzamosan vannak védelmi berendezések, amik akkor is fel vannak fűtve ha a melléjük kötött kapcsolót lekapcsoltad.Amúgy kapaszkodj meg, de a 6W az havonta 4,4kWh...már majdnem egy fél sör ára!
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
válasz Intruder2k5 #66542 üzenetére
Esetleg próbáld ki kikapcsolt wifivel is.
-
PROTRON
addikt
válasz Intruder2k5 #66544 üzenetére
De Te 1W alatti készenlétiről írtál.
Így az előzetes koncepció (mert volt egy előzetes koncepciód arra reagáltam) nem stimmelt, hisz a jóval kisebb jelentőségű TV vezérlőpanel is többet kér, hát még egy klímában azért lehetnek olyan védelmi elemek amik kikapcsolt állapotban is üzemelnek, meg ugye a kültériből el kell juttatni a beltérihez a távirányító bekapcs jelének érzékelését is. A telefonok töltője, na az tényleg megáll 1W alatti készenléttel...Mivel havi 2kWh-ról írtál, így feltételeztem hogy alapvetően hónapokon át ki lesz kapcsolva, pl tavasszal.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz Intruder2k5 #66548 üzenetére
Értem amire gondolsz.Már nem itt kéne tartania az iparnak.
De most őszintén, milyen logikát, valódi takarékosságra való törekvést vársz abban a világban, ahol egy 2,5 tonnás 300 kw-os autó zöld rendszámot kap?
A hülye dumán kívül, szinte minden a pazarlásra ösztönöz.[ Szerkesztve ]
-
xact
tag
válasz Intruder2k5 #66551 üzenetére
Szia!
Most pont nem éri a nap. Amúgy igen, elfelejtettem írni hogy a másik oldala az ablak mellett van. Mondjuk ahogy néztem eddig a nap sugara nem éri el a beltérit. A szobában az egyik hőmérő pont ellentétés oldalon van szemben a beltérivel, a másik pedig úgymond alatta , de nem sok az eltérés fokban. Inkább az zavar és attól félek hogy nem tesz neki jót, hogy folymatosan leáll majd elindul ismét. -
Z_A_P
addikt
válasz Intruder2k5 #66568 üzenetére
Biztos örülnének neki
Amúgy a legjobb az lenne ha leszednénk a kültériket, majd végén vissza. Mondjuk így a fűtés bukó, de van radiátor is szerencsére.OK
-
PROTRON
addikt
válasz Intruder2k5 #66570 üzenetére
Ahogy fentebb írták az állvány kilengés miatt gyakorlatilag tök mind1 mit csinál, amint rendesen elkezdődik a munka.
Nem szabad hinni ilyenkor az építésvezetőnel, az mindent bekamuzik csak hogy az éppen nem odanéző tulajt megnyugtassa...aztán meg jönnek a mindenféle kifogással.
Tuti ő is azt fogja mondani "szerintem ne kötekedj, de ha nagyon akarod" megfontolásból hogy odaraknak egy valami lemezt...2 x megpuszilja és azt mondja jóvanazúgy.Ezt előre úgy kellett volna elvállalni hogy belekalkulálják vagy az állványépítésbe vagy a klíma kültéri leszerelésbe az extra költségeket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automobilista 2
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Ukrajnai háború
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Vodafone mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.