Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• qnadam

veterán

válasz Soma01 #15265 üzenetére

a gáz speciel benne van a kültériben (azért vagyok ilyen okos, mert megkérdeztem, amikor szerelték :D ), viszont. konzol, csövek vegytiszta rézből, kábelcsatornák, idomok, csőszigetelés, tömítés, csavar, gumialátét, kábel, bizbasz, apróság. plusz fúró amivel felrakod a konzolt, beltérit, fúró amivel kilyukasztod a falat, csőszerelő eszközök, vákuumszivattyú stb. tedd fel a beltérit, ez nem nagy kaland. tedd fel a konzolokat, dobd rá a kültérit, ez sem. kötözd össze a két felét villannyal, ez sem. kötözd össze a rézcsöveket, legyen gáztömör minden kötés, tegyél bele vákuumot, ereszd bele a hűtőközeget, mérjél nyomást közben. vezesd el a kondenzvizet úgy, hogy mindig lejtsen, különben a beltéri alatt el fogja áztatni a falat, ezzel számolj már a kábelcsatorna elhelyezésekor. legyen garancia a szerelésre, az se baj, ha elsőre jól sikerül minden. emberek fizetése (két ember volt itt fél tíztől du kettőig, és nálam semmi speciális megoldandó nem volt), ezzel járó adóterhek, a szerszámok se voltak ingyen, a kisteher sem, abba gázolaj, és a raktártól sem teleporttal érkeztek. cég fenntartása, további adók, könyvelő, ilyesmi. sőt, lehet hogy egy kicsit még keresni is akarnak rajta.

szerk: ne üssük már egymást. kérdezett, kapott választ, ennyi.

• Mentolka

senior tag

válasz Soma01 #15265 üzenetére

De ezek anyagárak - az nagyjából ugyanannyi a szerelőnek, mint nekem (kb. 2m cső?).
    Egyedül a töltőgázt nem tudnék szerezni bele. Nem ismerem az árakat, de nehogymár fél deci (nem tudom mennyi kell bele) gáz 40ezer ft legyen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés