- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KonzolKartel #57346 üzenetére
ha nincs is páratartalom mérőd, honnan veszed hogy nagyon szárít a klíma?
nálam a Sensira ha páramentesítő módba kapcsolom akkor se viszi 55-60% alá a páratartalmat, sima hűtésnél meg nekem már túl magas is a 65-70% amit csinál, jobb szeretném ha 50-55% lenne MAX!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
laci1117 #57347 üzenetére
Az olcsóság relatív, amikor majd a komfortosság rovására fog menni.
Hidd el, hosszútávon jobban jársz a helyiségenkénti 1 klímával
Nagyon ragaszkodsz hozzá vehetsz multi rendszert is, ott 1 kültéri van 2(3-4-5) beltérivel.
De jobb, ha külön kültéri külön beltéri van.
Nálunk is 3 kültéri van a 3 beltérihez.. meg még van 2 szoba, ami nem klimatizált egyelőre, de oda is külön klíma lesz majd egyszer.
Sokkal de sokkal komfortosabb, ha helyiségenként fűtesz hűtesz..
Én biztos nem raknék fel egy ipari 5 kW ágyút...
-
KonzolKartel
őstag
válasz
DroiDMester #57343 üzenetére
Sajnos nem tudom, nincs itthon páratartalom mérő. Hétfőn beszerzek egyet, amúgy is akartam.
A klíma amúgy egy Gree gwh12aec-k6dna1a
Sajnos párásítani nem tud. -
laci1117
tag
Sziasztok!
Milyen és mekkora kílmát ajánlanátok kb 40nm amerikai konyhás nappali plusz 25nm hálószoba hűtésére illetve télen fűtés rásegítésre?
Egy kílmás ismerősöm helyszíni szemle után azt mondta elegendő lenne egy 5kW-os készülék az egész 80nm alapterületem hűtésére.
Valóban elég lehet? Vagy inkább 2 külön beltériben kellene gondolkodnom egy a szobába és egy a nappaliba? Vagy hívjak ki 1-2 céget még akik megnézitek és majd azután levonom a következtetést?
Ha van köztetek klímás szaki aki szánna rám esetleg pár percet és ellátna jó tanácsokkal, azt nagyon megköszönném! Küldök fotókat a házról és elrendezésről.Előre is köszönöm!
-
válasz
KonzolKartel #57341 üzenetére
nagyon szárítja a levegőt.
számszerűen mit takar ez nálad? hány % a páratartalom?
-
Egon
nagyúr
[Erre] senkinek sincs ötlete?
-
KonzolKartel
őstag
Sziasztok,
A nappaliban van a klímánk, ami kb. 20nm, viszont nagyon szárítja a levegőt. 10-20k közt nézegettem a különböző párásítókat (leginkabb Xiaomit), elegendő lehet? Van valami bevált módszer a pára tartalom növelésére?
-
South Velen
addikt
válasz
MrRL19 #57321 üzenetére
Ez az xtreme save lite itthon nem forgalmazott termék, lényegesen rosszabb az xtreme save-nál (mint azt a neve is elárulja). Valószínűleg a Manta is hasonló kategória (bár lehet hozzáraktak egy csepptálca fűtést), az aiwa teljesen kérdőjel nálam.
Ha fűteni is szeretnél vele, ennyire nem adnám le, de te tudod.
AUX Delta 2 vagy Midea Xtreme Save (nem Lite) alá nem mennék. -
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Milyen mobil klímát érdemes venni 5 nm re 100-150e forintig?
-
F.N.
tag
válasz
cs.zs. #57329 üzenetére
Londonban idén Januárban volt éjszakai minimum hőmérséklet mínuszban 6 nap.
Ebből volt 2 olyan nap, mikor lement -3 fokig is éjszaka.
[2022 London]
Ezzel szemben Kecskeméten ugyanebben az időszakban volt
23 olyan nap, mikor éjszaka mínuszok voltak, és ebből 14 nap -7fok alatt.
[2022 Kecskemét]
Talán így már nem értelmezhetetlen, és pláne nem baromság. -
F.N.
tag
válasz
cs.zs. #57329 üzenetére
Nem nonszensz, csak nem vagy járatos a föld klímájában.
Egy tengerekkel, óceánnal körülvett szigetről beszélsz ( Anglia ),
ami télen enyhébb mint Magyarország.
És akkor még a Golf áramlatról nem is beszéltem, ami szintén
pozitív irányban befolyásolja Anglia, Skandinávia éghajlatát.
Hidd el, az a térkép viszonylag elég jól tükrözi Európa éghajlati viszonyait.
Járd körbe alaposabban a témát, majd használd is a szlogenedet."Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz, mint a szar."
-
8
senior tag
Fisher Summer FSAI-SU-125FE3 3,4kW klímán gondolkodom, 37nm amerikai konyhás lakásba, kb 30m2 az egy légtér, nagy erkélyablak van ahol nyáron du 4 órától betűz a nap, de ilyenkor redőnnyel részleges sötétítés van.
Nyáron a >30C időszakokban lenne használva kb 14:00-22:00 között, illetve éjszaka, ha kint >26C van, máskor nem nagyon, úgy számolom ez évente maximum kb 6-700 óra üzemelés, szóval nem lesz extrém terhelésnek kitéve.
Fűtésre nem lesz használva, de nem baj, ha van rá lehetőség.
Lényeg a wifi (tuya vezérelhetőség előny) és a négyirányú légterelés részletes állíthatósága, illetve valamilyen néma-csendes üzemmód - ezeknek megfelel.Jó választás lehet?
Illetve inkább arra lennék kíváncsi, van-e valami, ami miatt esetleg nem ajánlott egy ilyen Fisher?(kutatásaim alapján megegyezik a TCL TAC-12CHSD/TPG11IN modellel)
-
cs.zs.
veterán
Szia,
ez így egy értelmezhetetlen baromság (nem a szavaid, hanem a térkép). Fűtésről beszélünk, a térkép pedig nem észak-dél, hanem kelet-nyugat sávban van tagolva. A térkép szerint Észak-Írországban könnyebb fűteni, mint Spanyol- vagy Franciaország közepén, vagy pl Skandinávia nem hidegebb mint Albánia. A rajz azt is mutatja, hogy Észak-Anglia nem hidegebb, mint Görögország vagy Bulgária keleti fele.
Ez nonszensz. -
mrmft
senior tag
válasz
MrRL19 #57321 üzenetére
Ezekbol Midea.
DE itthon csak xtreme save, xtreme save pro van. -
F.N.
tag
válasz
cs.zs. #57311 üzenetére
"Amelyik fűtésnél 3,4kW-os, annak a scop értéke 5,1 ,
a 3,2 kW-os 4,0 ,
a 4,8kW-os pedig 3,3"Ezt azért gondold át újra.
Az SCOP értékek alatt vannak színes négyzetek.
A térkép pedig pont ugyanevvel a 3 színnel van beszínezve.
Keress köztük összefüggést."az enyém 3,2 hűtés / 3,4 fűtés , eszerint kell értelmezni (akkor ezt mondták) , ezért nagyítottam úgy rá az előbb"
A kW sorban ugyanannak a klímának a névleges teljesítménye olvasható,
a különböző éghajlati viszonyokon.
Mivel inverteresek, és tudnak szabályozni, egyértelmű, hogy melegebb éghajlaton
kisebb lesz a névleges teljesítménye, mivel folyton leszabályozva jár.
Hidegebb éghajlaton meg jobban pörgeti magát, mert kell a craft.
Ott viszont meg rosszabb SCOP-val bír.
SCOP az a fűtésre vonatkozó viszonyszám.
Az eredeti kérdező nem fő fűtésre akarja használni, valószínűleg megteszi
neki akár ez a klíma is.
Nálam már nincs gáz, megszüntettem, ezért valóban fűtésre való klíma kell. -
-
-
gabor9991
őstag
válasz
MrRL19 #57319 üzenetére
Syen muse van nálam, tavaly az még belefért volna abba a sávba amit írtál.
ma nem tudom mit lehet 220-ig kapni, elképedve olvasom itt is hogy ma már csak a szerelésért elkérnek 100-120 ezret
Ha ennyit szánsz rá akkor kínaiból kell választanod, syen. fisher, mdv . midea. gree, polar, aux. rcool, ezek közül a gree és klónjai a jobbak én abból választanék. -
gabor9991
őstag
válasz
#72755712 #57316 üzenetére
Dehogy fagysz, próbáltad?Én igen, nem kényszerből hanem kíváncsiságból és az egész telet sikerült 24 fokra fűtött házzal túlélni.
A rossz kínai klíma tálcafűtéssel együtt annyit fogyasztott [kép]
A sensira meg annyit [kép]
Ez a két klíma fűtött egész télen így lett kinullazva a napelemes plusz termelés
A Január amikor volt is tél nálam megvolt 619,89kWh-ból 24 fokra fűtve. -
MrRL19
senior tag
válasz
#72755712 #57316 üzenetére
Értem rendben, és ezek közül melyik a megbízható amit érdemes beszereltetni ?
AUX Freedom ASW-H18E0A4 / FAR3DI-C0 5.2kw //220k(ez jobb lehet hatékonyságra ,mint 3.5kw?)
Aiwa MUSUKARI MU35IN 1200btu 3.5kw //180k
Midea xtreme save lite ag-12nxd0 //190k
Manta sac0112 12000btu 3.5kw (vagy ugyan ezt tudja ez is 150kba ?!) -
-
-
cs.zs.
veterán
3 év alatt még nem fűtöttünk vele 10 órától többet.
Akkor tudnék erről a részéről érdemben nyilatkozni, ha kiváltanám velük a gázfűtést, ami jelenleg ~éves 250.000 Ft-ba kerül.
Vajon megennének havi 40-50.000 Ft-ot? Még akkor sem lennék rosszabb helyzetben. -
cs.zs.
veterán
válasz
#72755712 #57310 üzenetére
Amelyik fűtésnél 3,4kW-os, annak a scop értéke 5,1 ,
a 3,2 kW-os 4,0 ,
a 4,8kW-os pedig 3,3az enyém 3,2 hűtés / 3,4 fűtés , eszerint kell értelmezni (akkor ezt mondták) , ezért nagyítottam úgy rá az előbb
Ne felejtsük el, hogy én 125 ezerért vettem darabját, és akármilyen kínai fos is (az elmúlt 3 évben még nem tűnt annak), ár-érték arányban mindenképp rendben van -
törölt tag
válasz
cs.zs. #57307 üzenetére
Az tiszta, hogy a scop 3,3 rosszabb hatásfok még a scop 4-nél is?
Bár akinek mindegy, hogy mennyit fogyaszt a klíma, annak nehéz megmagyarázni, hogy az éves ~1000 kWh és a ~3000 kWh között van némi különbség....
@MrRL19: fűtésre ezek a kínai cuccok kb. annyira gazdaságosak, mint az olajradiátor. Fűtésre való az más árkategória. -
MrRL19
senior tag
válasz
#72755712 #57304 üzenetére
Köszi a válaszokat , Midea xtreme néztem ez jó lehet ebben az árban ? vagy esetleg akkor valami ennyiért amit érdemes megvenni / keresni ? úgymond legjobb választás ? fűteni is szeretnének vele ezért kérdeztem SCOP értéket ,vagy a Kw is sokat dobna ebben ? pl ,ha 5.3kw ?
-
athomi
veterán
A beltérije elég durván hasonlít a korábban használt Airfel klímámra, csak ez okosabb (wi-fi, motorikus függőleges és vízszintes légterelés). Az Airfel valami Midea gyármány volt, szóval ez is az lehet. Az 5 szűrőrétegből álló szűrőrendszer ránézésre is egy vicc. Az adatlapján lévő 7.1/5.1 Seer/Scop érték elég hihetetlenül hangzik, ahogy a beltéri 23 és 20 dB-es hangnyomásszintje is, de ezt még nem volt lehetőségem meghallgatni nyugodt, csendes körülmények között. Majd ha sikerül beszámolok.
-
cs.zs.
veterán
válasz
MrRL19 #57297 üzenetére
Szia,
én 3 éve vettem 2 ilyet, igaz, akkor még egész más árak voltak, 125.000 volt db-ja a klimauniverzum.hu-n
mostani árak itt
-
ph2012
senior tag
2019-ben szerelték nálunk a panel kiszobába a Panasonic FZ-25-ös légkondit. A tavalyi évet jól végig dolgozta. Elégedett voltam vele. Úgy emlékszem jól tartotta a beállított hőfokot. Most van probléma a beállított hőfokkal. A tavaly bevált 26,5 C fokot állítottam be, de nem a kellemes hűs érzés van. A digitális hőmérő is 27,9 fokot mutat. Ez probléma lehet? Nem tartja a beállított hőfokot?
Köszönöm a választ. -
ReFleXx
addikt
válasz
freeknight #57294 üzenetére
ugyanennyiert ajanlottak anyamnak is a Gamma2-t, jovoheti szerelessel.
szerk: megnezve a profilod, ugy latom ugyanaz a szerelo szereli majd nalad is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest