Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz tknof1871 #16295 üzenetére
A passzív hűtők drágák. A CPU-ra minimum 10-15k egy hűtő, és azzal nem fogsz hűteni egy 4 magosat 3Ghz fölött, szóval elmehet 20k fölé is, a VGA-ra olyan 10k-t megint mondnék alsó hangon, de egy komolyabb hűtő megint elmehet 20k-ig, HDD hűtőből egy passzívat meg lehet fogni 5k körül, jobbak 10k-ba kerülnek, alaplapok meg általában passzívak. Ventiből veszel 2-3-at a házba, azok darabja alsó hangos 3k körül mozog. Számold össze és már ki is jön, a bonyolultságából meg az fakad hogy a nehéz hűtő leszakíthatja a hardvereidet ha nincs rendesen rögzítve és a légáramlatot ki kell alakítani a házban, ami nem egyszerű. Én személy szerint egy D14-es Noctua-t ajánlok a CPU-ra 2db 800rpm-es Swif2-vel amik 4GHz fölötti procikat is elviszik, VGA-ra minimum egy Alpenföhn Heidi-t szintén egy Swif2-vel, HDD-re meg Scythe Himuro szintén jó döntés.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
ggeleven
őstag
-
törölt tag
válasz tknof1871 #39191 üzenetére
Beírod jobbra a KERESÉS mezőbe hogy pl. "NANOXIA" és ENTER. Kidob pár linket ahol elhangzik ez a szó.
Egyébként itt van a NANO cikk.Némaságot senki sem említett. Viszonyítva egy hangszigetelt ház, főleg minőségi halk ventikkel halkabb lehet, mint egy átlagos. A Deep Silence az is.
-
törölt tag
válasz tknof1871 #39230 üzenetére
A TT Level 10 GTS-be 4 db vinyót is tehetsz, kívülről simán bele lehet tolni. Viszont sajnos nem hűt olyan jól.
A TT Overseer RX-I nagyon jól hűt, ebbe 5 db vinyó tehető, egy 20-as gyári venti tartja őket hűvösbe.
Delta-T-ben 32 fokos volt a teszt HDD. persze ha 5 db van egymás mellett, akkor gondolom még melegítik is egymást.A CM Stryker-be 6 db vinyót tehetsz és még jobban hűt. 27 fokos volt benne a teszt vinyó. 2x12-es vebti tolja be elöl a levegőt, oldalra is lehet őket fordítani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tknof1871 #39245 üzenetére
Vártam hátha más válaszol, de nem
Megpróbálok.
Azt gondolom, a ház súlya nem minden esetben áll párhuzamban, a ház szerkezeti stabilitásával is. Bár nagyrészt igen, de találkoztam már nem egy kivétellel.Mindenesetre talán el lehet mondani, hogy ha nehezebb egy ház, akkor vaskosabb, masszívabb, stabilabb is. Ez jól jön abban az esetben ha sokszor szereli valaki, vagy ha rá kell ülni
A rezgés csillapításhoz szerintem a ház súlyának szintén nem sok köze van, de mondjuk valószínűnek tartom, a hangcsillapításhoz is kell plusz anyag, szóval az plusz súly. Tehát ha nehezebb egy ház, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy jobban csillapít zajt. Bár ez ventiktől is függ, tervezéstől és az összeszerelés minőségétől.
A hőelvezetésre nem tudok mint mondani. Az alkatrészek igen, érintkeznek a házzal, ami el vezeti a hőt. Az alumínium jobban mint a fém, de emiatt még szerintem nem hűtenek jobban az ALU házak. A hűtést inkább a ház belső kialakítása és a ventik elhelyezése, hatékonysága határozza meg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tknof1871 #39302 üzenetére
Kíváncsi lennék, egy ilyen oldalról 40 centis ventivel hűtő ház milyen eredményt produkálna.
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy kiemelkedő lenne.
Egyrészt az oldalról befújó ventik, méréseim szerint eddig nem sokat javítottak az eredményeken.
Véleményem szerint, akkor hűt jól egy ház, ha nyitott a teteje, van benne min. 3 db venti, hátul, az elején és a tetején, esetleg az alján is. Mind, hogy 20, 14 vagy 12 centisek, lényeg hogy hatékonyak legyenek.Ami pedig a szóban forgó házat illeti, én biztos hogy nem adnék ki 30 ezer Ft-ot egy Aerocool házért, őszintén szólva 5-öt sem. Minőségileg, anyaghasználatot, stabilitást tekintve, katasztrofálisak.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz tknof1871 #41291 üzenetére
Véleményem szerint ha letakarod, rontani fogsz a hűtésen.
A felső és hátsó ventilátorok, mivel felfelé és hátra felé fújják a levegőt, onnan oldalról is beszívhatnak friss levegőt. Bár ez is egy elképzelés részemről, nem teszteltem ezt. Próbáld ki.Egyébként a FD3k teljesítményét nem szükségszerű javítani, mivel a legjobbak közé tartozik gyárilag is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tknof1871 #41974 üzenetére
A Z9 és a Z11 váza megegyezik.
A Z11-nek más a külseje, formailag.
Ezenkívül a Plus-ban van gyárilag USB3, a Z9-ben nincs, bárt volt egy U3-as verzió. amiben igen.
A Z11-ben még a HDD blokk mellett balra ás jobbra egyegy 8 centis venti is dolgozik pluszban.Egy ilyen "pici lap"-ot nem tudom hol szerzel be, szerintem nincs boltokban.
Amúgy valóban jó megoldás,A 4-8 pines kivágás azért előnyös, mert azon a lyukon hátulról be lehet bújtatni a tápegység 4 vagy 8 pines táp vezetékét, nem kell, hogy az alaplap felett tekeregjen.
Semmilyen gondra nem számíthatsz, mert a Fractal 3000-ba ATX-es és mATX-es alaplap is betehető.
Kicsit szűkös nekem a kábel menedzsmentje, de azért rá lehet tenni a hátlapot.
Én már évek óta egy FD3k-t használok és meg vagyok vele elégedve.
A hűtése kiváló, 6 db tálca szerelhető, SSD-t is fogad.
Az egyik HDD blokk ki is vehető ha kell.
Szerintem sokáig megelégedéssel használhatod. Rendelj belőle USB3-as verziót.
Pick pack pontra kiviszik olcsón, talán egy ezres.A boltok igen sok vacak házat kínálnak. Ez van.
Viszont meg lehet venni a szemétdomb közepén is az arany tojást tojó tyúkot.
A Z9, a Z11 és az FD3k is ezek közé tartozik, aranyosak -
törölt tag
válasz tknof1871 #43643 üzenetére
Milyen csavarok? A házak 95%-al kb. műanyag előlappal rendelkezik.
Azok a becsúszó rögzítő elemek is nagyrészt műanyagból vannak,
előfordulhat hogy letörik, de nem jellemző.
Ritka az amelyik fémből van.Az FD3k-nál a belső venti felfogatás is műanyag bepattintós, na azt könnyebb eltörni, nekem sikerült is a venti tesztem alkalmával, kb. a 35. ventinél elpattant. Amit nem írok fel negatívumként, főleg mert maradt még 3 db, ami szintén kiválóan fogja a ventit, másrészt meg született egy cikk, ami sokkal fontosabb.
Aki ezt olvassa és esetleg egy nap újra meghirdetem a házat eladásra, nyugodtan alkudhat ezért az árából. Nem fogok engedni.
-
Burt1793
veterán
válasz tknof1871 #44235 üzenetére
Nekem van egy xilence átlátszó, piros ledes házventim (fél napig volt használva), eredeti csomagolásban. Ha Pesten laksz, egy Paulaner búza sörért neked adom.
120x120x2,5-es mint kb minden ventilátor, amit a házakra szerelhetsz. R4-re felment.(#44245) anytime: Nekem van egy kihasználatlan, de az 3 pines.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz tknof1871 #44258 üzenetére
Az biztos, hogy az alaplaphoz adnak. Én sose szoktam beszerelni, csak ha nagyon kéri a leendő gép tulaja.
Keresek egy másik itthoni géphez egy olyan házat, amiben egy csendes nagy cpu hűtő lesz és egy táp, egy ssd és egy hdd (általában ez állna, már öreg és kurta hangos). A vga lehet, hogy ki lesz véve, most egy gtx 550 ti van benne.
A proci egy i5 2400, nem túl erős az integrált vga-ja, de a monitort az alaplapra kötve meg tudom nézni majd.
Tehát valami jól hűtő (a ventik lassan pörögjenek) ház kéne, idle-ben megy a gép, szövegszerkesztés, netezés.
FD3k a legjobb? Ne érje el a 20 ezret az ár és használható legyen minden alap fordulaton alap ventifordulattal, kevés (max 2) és jól szűrőzött ventilátor kéne.
A mostani ház és a nulla törődés tesz arról, hogy minden venti erősen pörögjön idle-ben. A ventilátoron nagy porcsomók vannak.
Ehhez majd kéne egy csendes 400-500w-os táp is, de ezt gondolom jobb külön venni (nem házzal együtt).
Thx.(#44260) ShellKretor: Nehogy azt hidd, amikor beraktam a 14-es noctuát (és egy kicsit átrendeztem a ventiket), 5-6 fokkal lett hidegebb bent terhelés alatt. A 14-es noctua sokkal komolyabbnak hat kívülről is, mint a 12-es testvére. A 14-es területe 196/144-szer akkora, mint a 12-esé.
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz tknof1871 #49042 üzenetére
Milyen hosszu a lapolvaso USB kabelenek a hossza? Gyári USB kábelét használod?
Ha az elolapi USB-be dugod be akkor azzal megnő a távolság a port és az eszköz között, plusz az extra csatlakozókon is veszteség keletkezik amire már lehet érzékeny a lapolvasód. De az is lehet, hogy a rossz miniségű kábel/csatlakozó az alaplap és az előlap között akkora zajt gyűjt már be, hogy a müködést befolyásolja. Jobb esetben szoktak ferrit szűrőt alkalmazni, ez amikor egy vastagabb durung van a kabel valamelyik végén.
Ha van egy rövidebb USB kábeled akkor tégy egy próbát.Ráadásul az USB táplálja a lapolvasót?
[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
PadaVaJ
tag
válasz tknof1871 #70401 üzenetére
Ráfutottam erre én is pár éve. Seagate
Legbiztosabb, ha még van 14 napos elállásod vissza küldeni...
Mire észrevettem sajnos kifutottam a elállási időbőlSaját tapasztalatom szerint: külsős házakba nem lehet rendesen beszerelni.
Régi számítógép házakba minőségi beépítő kerettel elmegy. (5.25 ős helyre volt beszerelve)
Tálcás házaknál szerencse kérdése, milyen a tálca. (hosszúnál lehet fúrni ha véletlen nem lenne lyuk)Ezért új házat venni szerintem nem érdemes.
Majd akik jobban értenek hozzá talán írnak valami megoldást.
Ilyen rövid keretnél nem tudom, hogy lehet megbarkácsolni.
[ Szerkesztve ]
A parti végén a gyalog és a király is ugyanabba a dobozba kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest