- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
jel1
aktív tag
Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a témámhoz. Mindenképp utána nézek a javaslataitoknak!
A sztereo felvétel amúgy működik ezzel a szétválasztó kábellel. A direkt viszont rosszul viszi át a hangot a fejhallgatóba. Tehát pl hiába viszem be neki csak a bal oldalt, ő azt rákeveri mindkét oldalra. De felvételen már jó, szóval kompromisszumosan, de rendben lesz így a felvételezés.
Köszönöm az észrevételeket még egyszer! -
jel1
aktív tag
válasz
kutyek #26768 üzenetére
közben rájöttem, hogy ezek az interfészek úgy mennek, hogy line 1 a bal, line 2 a jobb sávra rögzít a gépen
tehát igen, kell rögzíteni isköszönöm, hogy segítesz.
Most egy ilyen kábelt fogok (TRS to 2xTS) venni, aztán megnézem mit hoz ki belőlea zongora egy roland fp 30
AUX-in nincsen
legtisztábban úgy lehetne felvenni, hogy a zongora tud .wav-ba rögzíteni pendrive-ra, de úgy meg a folyamat lenne túl macerás.
Midi kimenete van még USB-re. Azt már végigzongoráztuk, de nincs egy igazán jó piano vst... vagy nem tudom, de olyan jól eltalált hangja van gyárilag, hogy a vst-kkel nem adható vissza.
A zongora sztereó hangot ad: bal oldal kicsit mély túlsúlyos, jobboldal kicsit magas túlsúlyos. ez is amúgy kicsit hülyeség a rolandtól, de nyilván értem, a valódi zongorát akarták másolni ezzel, csak fejhallgató kimenetre kicsit felesleges felvinni ezt az effektet.ezen kívül meg ugye a jack kimenet. de abból 2 is van.
és arról vennék fel elsősorban. nem tudom, hogy felhasználható-e nekem bárhogyan ehhez, hogy 2 jack kimenete is van -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Egy olcsó külső hangkártyához/audio interfészhez kérek javaslatot, ami az alábbiakat tudja:
sztereó. de úgy tényleg, teljesen, nem mixeli monoba, meg nem úgy dolgozik, hogy a line 1 a bal, a line 2 pedig a jobb csatorna. nekem egy db line-in sztereo kell.
És a lényeg igazándiból az a hardveres monitoring, tehát hogy késleltetés nélkül halljam, amit játszok a digitális zongorán (ugyanazt, két csatornás sztereóban), mellette pedig halljam a gépről a már meglévő alapot is. tehát ezt kéne tudnia lekezelni hardveresen késleltetés nélkül. (szoftveresen windowsból is megoldható amúgy, de túl nagy késleltetést ad hozzá, tehát későn hallom meg a lenyomott billentyűt, így mindenképp hardveres megoldás kell)
le is rajzoltam inkább: [kép]tehát most vettem egy m-track solo-t, és ott kibukott ez a hiba, hogy hiába megy be sztereó hang, ő azt összemossa egy hangsávra. tehát teljesen más a hang így, mintha közvetlenül a zongorába lenne dugva a fejes. és úgy tűnik, hogy ez általános, mert egészen drágább modellek is így működnek, ezzel a hibával...
Vagy esetleg ha van más olcsó megoldás a problémámra, akkor az is jöhet javaslatnak. (külső hangkártya kell mindenképp, mert nincs sztereó bemenetem laptopon)
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Motoros topic
- Apple MacBook
- Filmvilág
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Lenovo G710 laptop (17,3HD+/intel/8gb/128ssd/Magyar)
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest