Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsschumann
csendes tag
Sziasztok,
A quicko es a ksger t12 allomasok kozott van lenyegi kulonbseg?
Kulfoldi forumokon olvastam, hogy a ksger sajat tapos allomasokat erdemes utolag foldelni (a hazat) arban a quicko jobbnak tunik, belsore meg hasonlonak. Igazabol nem is ragaszkodom a sajat taphoz, igy elmeletileg a mini is siman megfelelne barmelyikbol.. -
gojobis
újonc
Egyébként ezt a Fahrenheit 28011-et is lehet majd esetleg Weller heggyel tuningolni?
-
gojobis
újonc
Sziasztok!
Már régóta szeretnék egy forraszóállomást, mert nagyon érdekel az elektronika hobbi szinten. Software fejlesztő vagyok, de nagyon szeretnék már kézzel fogható hardware-t is építeni. Most rendeltem egy Fahrenheit 28011-et (meg mindenféle kelléket, alkatrészt) a Hestore-ból a kommentek alapján. Korábban Solomon-okat néztem, de végül az ár miatt a Fahrenheit győzött. Köszönöm a közvetett segítséget a választáshoz
Első projektem a kutya által leszakított kaputelefon kagyló megszerelése lesz, majd próbapanelen való áramkör építés gyakorlás után a freeform electronics világába szeretnék belekóstolni.
-
snake1977
őstag
Nem euróval számoltad véletlenül?
Na de, nekem hibás lett az állomásom végül kicseréltettem egy 858D-re (ez volt azonnali cserébe az üzletben) ez csak hőlégfúvós digitális állomás de roppant hasznos cucc, retro videókártyán tudtam vele cserélni memóriát viszonylag könnyen, forrasztáshoz meg megmaradt Quicko T12. Viszont meg kell mondja a lengyel pisztoly pákánál nincs jobb, csak ne zabálná el a forrasztó hegyeket pillanatok alattPedig csak 75W-os, de a rézhegyet meg tudja enni pár forrasztás alatt, cserébe a nagy rezes felületeket is tudja forrasztani.
Egy vákumos kiforrasztót szeretnék egyszer majd, csak azért elég beteg ára van egy jobb modellnek, egy ilyen egyszerü kis quicko vagy yihua állomáshoz képest 3-4x-es ára van.
Visszatérve a hőlégfúvóra nagyon hasznos ketyere, csak vigyázni kell hogy ne takarjuk el kézzel a légbeömlőt, 290-300 fokon szedtem le a memória chipet, némi folyatószerrel rásegítve tizenpár másodperc alatt lekaptam a nyákról, a FET-et szintén. -
peti85
senior tag
válasz
snake1977 #390 üzenetére
Múlt héten még 28.000Ft-ra jött ki a Banggood-on. Érdemes mindig megnézni, mert pár naponta jelentősen is változhatnak az árak. Én $75-t fizettem, de a fullos csomagot vettem, mindenféle kiegészítőkkel (cinszippantó, pákahegyek, pót fűtőszál mind a pákába, mind a hőlégfúvóba, csipesz, miegymás. Mind hasznos, amit előbb-utóbb úgyis megvettem volna.
A minőségéről még messzemenő következtetéseket nem tudok levonni. De amint megjött szétcsavaroztam, mert olvastam hogy - legalábbis a T12-eseknél - elő-elő fordul, hogy valami nincs rendesen összerakva benne, vagy benne felejtenek 1-2 kósza csavart. Itt erről szó sem volt. A ház maga elég kisipari megoldás, amint levettem a felső burkolatot eléggé instabil lett, de ez mondjuk nem okoz gondot. A kábelek szilikonosak, de azért ne egy Wellerhez mérjük. Szerintem nem fognak hátráltatni a munkában. Amúgy a páka és a hőlégfúvó is minőségi darabnak tűnik.
A pákát még nem, de a hőlégfúvót ma használtam. A Shield TV távirányítójában már egy ideje nem működött a mikrofon. Ma szétszedtem, hátha látok valami problémát. Egy felületszerelt MEMS mikrofonnal van szerelve. Azt olvastam egy fórumon, hogy valószínűleg ezt kell cserélni. Mivel csere alkatrészem nem volt, ezért gondoltam sok veszíteni valóm nincsen ha megpróbálom átmelegíteni, hátha csak a forrasztással van probléma. (Mert néha-néha még azért valamennyire működött miután előjött a hiba). Elsőre még csak esetlegesen, de azért elkapott néhány szót. Aztán gondoltam adjunk neki még egy kört. 280°C-ra állítva a levegőt, 3/4-es fordulatszámon jó egy percig melegítettem minden irányból kb. 5mm-ről. És láss csodát, most tökéletesen működik! -
snake1977
őstag
Ezt a Stamos típust elnézve https://www.expondo.hu/stamos-soldering-forrasztoallomas-beepitett-tapegyseggel-2-kijelzos-730-w-basic-10021028
egy Yihua klón: https://www.fasttech.com/product/9623415-yihua-a862d-2-in-1-hot-air-rework-station
Esetleg ha itthon nem találsz megfelelőt, és nem riadsz vissza a külföldi rendeléstől akkor nézz körül a banggod cseh raktárában, onnan átlag 7-10 nap alatt megérkezik a rendelés, mondjuk így az ünnepek közeledtével lehet tovább tart. -
aartoo2
csendes tag
A Stamos márkáról van valakinek tapasztalata? Ár/érték arányban jónak tűnik.
Pl.: https://www.expondo.hu/stamos-soldering-forrasztoallomas-digitalis-100-w-led-10021078Eredetileg a Fahrenheit 28013-at néztem ki, de az most sehol nincs, csak április után szállítják újra. Tudtok esetleg másik mozgásérzékelős vagy alvó funkciós típust?
Köszi.
-
peti85
senior tag
Itt van egy videó kifejezetten a pákáról. A hozzászólások is megerősítik, hogy használható, jó konstrukciónak bizonyul a gyakorlatban. Én sajnos ennyire nem értek hozzá, csak a netes véleményekre tudok adni. Ezért is kérek inkább segítséget.
Ha nem ez a Yihua, akkor T12-ből melyiket érdemes most megvenni? -
peti85
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy új forrasztó pákára. Kb. havonta szoktam ezt-azt forrasztgatni ami előfordul a ház körül. Most épp a mosógép paneljén kéne pár alkatrészt cserélni, de a jelenlegi olcsó eszközöm erre alkalmatlan. Nézegetem a T12-es klónokat, illetve most ez a leg szimpatikusabb: Yihua 8786D-I. Ez egy frissített típus, nem sok infót találta róla, de az pozitív. Illetve néha hasznos lenne a hőlégfúvó is. Mit javasoltok? -
snake1977
őstag
Mindkettő digitális, tehát viszonylag pontos a hőfokszabályzásuk (elméletben), nagy különbség szerintem nincs köztük, de nem ismerem alaposan őket. Hobbi szintű alkalmi forrasztáshoz bármelyik megteszi, ha komolyabban veszed a dolgot és sürübben akarsz forrasztani olyat ahol fontos a jó hőtartás akkor ahogy Imy írta vegyél Weller, Hakko, vagy JBC állomást, de ezek nem olcsó de cserébe profi állomások.
Még olcsó alternatíva lehet egy Quicko T12 ha van egy stabil 20-24V-os legalább 3A-es tápegységed, én ilyet használtam alkalmi forrasztásokhoz bevált, de vettem egy yihua állomást ami hőlég és forrasztó egyben így most azt használom, mert minden kéznél van. -
Imy
veterán
Ahogy elöttem is írták Farenheitet vegyél. Ha van rá keret a digitálisat, de ha nincs rá akkor az analogot.
Nem rábeszélés, vagy használt wellert, vagy újat. Mondjuk én pákát vettem csak, és építettem hozzá szabályozót. [link]
Most pedig egy arduino által vezérelten dolgozok, ha éppen sok a szabadidőm. -
snake1977
őstag
Szia, sajnos a topik haldoklik, én meg nem vagyok profi de próbálok tanácsot adni.
A FAHRENHEIT 28011 tipust venném, vagy a ZD-929C (SL30-N - Solomon).
Esetleg ha külföldi rendeléstől nem riadsz vissza még ez is YIHUA 908D megvehető 25$ azaz kb. 8000ft, ingyen postával a cseh raktárból, egy hét alatt megjön nagyjából plusz minusz 2-3 nap, a fentiekkel körülbelül egy kategória, 900M tipusú pákahegyet meg lehet venni igény szerint hozzájuk gombokért azaz 6-700 forint még itthon is. Ha komolyabb készüléket szeretnél akkor arra is tudok javaslatot tenni. -
York
tag
Sziasztok!
Ritkan forrasztok, es most ismerkedem a forrasztassal, jellemzoen led szalagokat meg egyszerubb kapcsolasokat forrasztanek. Meguntam a kinai pakamat a hetvegen sokat szenvedtem vele. Az alabbi tipusokat neztem ki utodjanak, de nem igazan tudom mire kell figyelni forraszto allomas vasarlasakor. A keret max 20eft, ha lehet jot venni olcsobban akkor nem feltetlen a dragabbat vennem.
A kiszemeltek:
Fahrenheit 28001 (10eft, uj garancia nelkul)
FAHRENHEIT 28003
https://www.hestore.hu/prod_10029521.html
SMA 050
https://www.hestore.hu/prod_10022065.html
ZD-929C (SL30-N - Solomon)
https://www.hestore.hu/prod_10032588.html
DONAU ST081
https://www.hestore.hu/prod_10033933.html
DONAU LS30
https://www.hestore.hu/prod_10033934.html
FAHRENHEIT 28011
https://www.hestore.hu/prod_10029522.htmlKoszonom.
-
Xantomas
őstag
A mostani HO teljes hetekre napokra tudtok ajánlani egy nagyon kompakt pákát? Jelenleg 2 pákát használok. Egy Weller WHS 40D-t valamint egy átépített Voltcraft LS50-et. Nem éppen a kicsi méretigényükről híresek, viszont a lakás kicsi, nincs külön íróasztalom, műhelysarkom.
Fontos, hogy gyorsan elpakolható legyen, vékony vezeték, könnyű hegy csere, és viszonylag nagy hőkapacitás.Van valakinek tapasztalata a Weller WHS M, MC vagy 1C-vel, esetleg tudtok ehhez hasonló klónt, alternatívát?
Másik: magyarországi, vagy európai céget tudtok, ahol Yihua 907f-hez kapok vagy betétet, vagy komplett pákát? 4. hónapja van úton 2 páka, és egy betét különböző eladóktól, de semmi nem jön. -
snake1977
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy szabályozható hőlégfúvóra, régi videókártyákon cserélnék vele memóriát elsősorban, illetve mikrokapcsolót, micro usb aljzatot stb.
Tudtok ajánlani valami olcsó, de azért megbízható készüléket?
Én egy yihua 862D állomást néztem ki (de a boltot nem ismerem, mennyire megbízható?), bár ez forrasztóval is szerelt ami végülis nem baj, bár már van egy quicko T12-esem, de ha egyszerre kell használni akkor nem lóg sok plusz kábel mindenfelé, szóval lehet ilyen cucc is, maximum 20-22 ezret szánok rá, ha van ajánlott csak hőlégfúvó olcsóbban az lenne a legjobb, lehet hazai és külföldi vásárlás is, de csak a környező országokból hogy azért ne heteket keljen rá várni.
Köszönöm. -
Imy
veterán
A weller WE1010 ajánlott, a wellernek van az egyik legjobb hegye. A ZD99 akkor jó, ha keveset használod, sokat nem ér sajnos, de az ára is tükrözi.
Weller, ahogy feljebb is írtam, pl.: (de lehet van jobb áron is)
https://www.wellerbolt.hu/weller-we-1010-digitalis-forrasztoallomas -
llacee
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy ZD99et nyúzok, de már elég megbízhatatlan.
Valami normálisabb állomást nézek, főleg otthoni használatra javítások, IoT projectek
Farenheit 28013 tetszik az ára, de a mostani után egy kicsit bizonytalan vagyok a márkában.
Ha viszont jó, akkor árban ez elég jó.
vagy
Weller WE1010
Utóbbi annyiból tetszik, hogy kicsi a páka és a videóka alapján elég jó flexibiris a kábele.
Nem tetszik annyira az ára, de ha szerintetek megéri egyszer kisajtolom magamból.MElyiket érdemes vagy van még más ajánlott is?Köszi!
-
kiddazz
friss újonc
Sziasztok!
Elkezdtem olvasni a rengetek hozzászólást, amig végül úgy döntöttem felteszem a kérdésem (illetve, hogy mit szeretnék), és a válaszok alapján döntök majdSzóval, forrasztóállomást szeretnék venni.
- Az értékhatár plafon 90,000 (talán 100,000) forint legyen.
- Lehessen szépen állitani a hőfokot.
- A pákahegyet is könnyen lehessen cserélni, akár egy másik márkás pákahegyre.Köszönöm előre a válaszokat!
-
llaszlo
veterán
A fahreinheit ónszippantot, hogy kell szét szedni?
-
Sziasztok,
egy szabályozható hőmérsékletű forrasztópákát szeretnék venni. Relatíve ritkán egy évben csak pár alkalommal használnám kisebb alkatrészeket forrasztásához, vezeték végek lezárásához. Elsősorban Moi beszerezhetőségűt szeretnék, hogy ne kelljen rá heteket várni míg megérkezik. Melyiket volna célszerű választani?
Arra gondoltam, hogy külön vásárolnék állványt, tartót, hogy könnyebben lehessen használni, szállítani. -
Kali4
tag
Sziasztok!
Fahrenheit 28013-ről mi a véleményetek?
Érdemes megvenni vagy van jobb ennyi pénzért?
Milyenek a hozzá kapható hegyek? -
maestro87
őstag
Én ilyen összekötővel próbálkoznék. De ehhez egy forrólevegős páka lenne ajánlott, bár lehet hogy egy sima pákával is meglehetne csinálni. Nem próbáltam még. [videó]
Vagy van krimpelős változatban is hasonló. [link] De a vezetékek eltérő keresztmetszete miatt ez utóbbi lehet nem működne.Pisztolypákákat én se szeretem, de megtenné az is arra a pár alkalomra ha nincs más.
-
RWD
tag
Plusz még egy érdekesség. A forrasztandó vezetékek között elég nagy eltérés van átmérőben, pontosabban szólva rézszál mennyiségben. Az autó kábelkorbácsából érkező vezetékben körülbelül 5-6 rézszál van, míg a rá forrasztandó csatlakozó vezetékében minimum 3x annyi (tehát kb 3x akkora az átmérője is, +-szigetelés). Ilyen esetben mi a teendő? Guglizok közben nemzetközi fórumokon is, de hátha van itt gyakorlott mester, aki tud ebben segíteni.
Köszi még egyszer! -
RWD
tag
Tovább görgetve a gondolatmenetet, Én csak azért vennék ZD99 állomást, mert azt hittem hogy ő "trafós", hülye biztos. De ezek szerint nekem bőven elég egy normális páka is, normális helyről rendelve. Ergo ha mindkettő meg tud vágni, akkor csak lekorlátozom a magam az állomás miatt (helyszűke, motortérben forrasztás). Jól gondolom?
-
llaszlo
veterán
válasz
douggutaby #354 üzenetére
Nekem van Parkside de inkább vettem egy Fahreinheit 28020-at. Az sokkal jobban használható. Az egyébként ugyanaz, mint amit te linkeltél a ZD99.
Én kezdő vagyok és fontos volt, hogy könnyen tudjam használni.Kérdés egyéb témában
Mitől lyukadhatott ki a pákahegy? Van rajta egy kb 1mm * .3mm-es kráter. Meg kisebb ilyen lyukak.. Pedig eddig alig használtam. simán lehet, hogy valamit rosszul csinálok. Egyszer a hegy ónozásánál úgy felejtettem a max hőfokon üresjáratban. Ez miatt lehet?
Más ok? Hogyan tudom minél tovább megóvni a hegyet? -
RWD
tag
Vagy azt nem jól gondolom, hogy amelyik állomásként van legyártva, az megvéd "alapból"? Tehát arra célzok, hogy amelyik páka állomás nélkül van, és egyből az aljzathoz van kötve, az killer lehet, viszont az állomás már tartalmazza a transzformátort (ha jól mondom), ami "megvéd" adott csúnya esetben.
Rossz eszmefuttatás? -
gban
veterán
válasz
douggutaby #352 üzenetére
Ha a Parkside-ra gondolsz, nézz a neten véleményeket mielőtt megveszed.
-
douggutaby
tag
Évi pár alkalommal forrasztanék nem túl apró dolgot. pl sonoff upgrade miatt azt a 4 lábat.
Jó nekem a Lidl forrasztó, vagy valami más hasonló árban? Nem költenék ilyen apróság miatt tízezreket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Star Trek
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest