Új hozzászólás Aktív témák

• peti85

senior tag

válasz snake1977 #390 üzenetére

Múlt héten még 28.000Ft-ra jött ki a Banggood-on. Érdemes mindig megnézni, mert pár naponta jelentősen is változhatnak az árak. Én $75-t fizettem, de a fullos csomagot vettem, mindenféle kiegészítőkkel (cinszippantó, pákahegyek, pót fűtőszál mind a pákába, mind a hőlégfúvóba, csipesz, miegymás. Mind hasznos, amit előbb-utóbb úgyis megvettem volna.
    A minőségéről még messzemenő következtetéseket nem tudok levonni. De amint megjött szétcsavaroztam, mert olvastam hogy - legalábbis a T12-eseknél - elő-elő fordul, hogy valami nincs rendesen összerakva benne, vagy benne felejtenek 1-2 kósza csavart. Itt erről szó sem volt. A ház maga elég kisipari megoldás, amint levettem a felső burkolatot eléggé instabil lett, de ez mondjuk nem okoz gondot. A kábelek szilikonosak, de azért ne egy Wellerhez mérjük. Szerintem nem fognak hátráltatni a munkában. Amúgy a páka és a hőlégfúvó is minőségi darabnak tűnik.
    A pákát még nem, de a hőlégfúvót ma használtam. A Shield TV távirányítójában már egy ideje nem működött a mikrofon. Ma szétszedtem, hátha látok valami problémát. Egy felületszerelt MEMS mikrofonnal van szerelve. Azt olvastam egy fórumon, hogy valószínűleg ezt kell cserélni. Mivel csere alkatrészem nem volt, ezért gondoltam sok veszíteni valóm nincsen ha megpróbálom átmelegíteni, hátha csak a forrasztással van probléma. (Mert néha-néha még azért valamennyire működött miután előjött a hiba). Elsőre még csak esetlegesen, de azért elkapott néhány szót. Aztán gondoltam adjunk neki még egy kört. 280°C-ra állítva a levegőt, 3/4-es fordulatszámon jó egy percig melegítettem minden irányból kb. 5mm-ről. És láss csodát, most tökéletesen működik! :))

Új hozzászólás Aktív témák