Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
Új hozzászólás Aktív témák
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy látom a Panasonic HC-V770 már nemigazán beszerezhető....
150e Ft-ig bezárólag tudnátok ajánlani új, számlás készüléket ami közel hasonló paraméterekkel rendelkezik?
A lényeg a beltéri videók elkészítése lenne viszonylag elfogadható minőségben.Köszönöm!
-
Gyöször
senior tag
válasz
resistant71 #14798 üzenetére
Szia! Nem tudom lesz-e valakinek 4K véleménye, remélem igen.
Spec videózni a 980 a legszimpibb számomra. Nekem pj810 kamerám van, szeretem, de lehetne jobb, viszont fényképet nem szabad/kár vele készíteni. Panát nem tudom mit produkálhat, de általában 2 gépet szoktak ajánlani. Fotózni fényképezőt, videózni meg kamerát.
Nekem pana tz100am van, 1-2 rövid videót el lehet vele követni, de igazából alkalmatlan a videózásra. -
resistant71
újonc
Üdv mindenkinek.
Általános felhasználásra szeretnék egy 4K-s kamerát, ami fényképezni is tud.
Olvasgattam és eddig 3 versenyzőt találtam ami számításba jöhet. Nem tudom eldönteni, hogy kézi kamkordert vegyek vagy egy bridge/milc gépet. A bridge gépek képstabilizátorában nem annyira bízok. Igazából amatőrnek számítok fényképezésben is meg videózásban is.
Fontos lenne a videózás közbeni fényképkészítés, ill. nem lenne hátrány ha tudna streamelni közben hálózatra.
A versenyzők:
1. Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II [link]
2. Panasonic HC-VX980 [link]
3. SONY FDR-AX53 4K HANDYCAM [link]
Ha valaki ismeri ezeket a gépeket és felvilágosítana azt megköszönném. Vagy ha esetleg van olyan gép ami megfelelne azt se tartsa magában. 280 e-nél többet nem szívesen költenék rá. -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó topicban tapogatózom, de szeretnék egy- elsősorban videóra használatos- kompakt fényképezőgépet. (inkább a nagyon alsó árszegmensből, 100-200 ezer között)
Ott akadtam el, hogy pár évvel ezelőtt volt Sony RX-100 M3 gépünk. Az épp tökéletes is lenne nekem (bár már abban sem vagyok biztos, hogy manapság ilyet újan lehet még kapn bárhol is).
Átlag, hétköznapi családi videókra kellene csak, emlékgyártásra a gyerekekről. Ebből kifolyólag az M3 nagy előnye számomra a nagy fényérzékenység volt (cserébe annak kevés volt a zoomja, de ez sose jelentsen gondot). Átlagos beltéri fények mellett is gyönyörű videót készítettem vele, még ma is a csodájára járok, ha a a 65" QLED-en meglátom
Maradjak az RX100 vonalon, vagy van valami Panasonic, vagy bármi más, jobb ár/érték arányú gép? (azért nem a 600 ezerbe gerülő, aktuális Sony generációk körül nézelődöm)
Köszönöm előre is a tippeket! -
Sziasztok !
Nikon P1000 es vélemények? Valaki esetleg használ ilyen gépet , tapasztalatok? -
-
da.
tag
válasz
qnadam #14791 üzenetére
szia, köszi a választ!
a nagy zoom nem olyan érdekes, 35ekv 300mm bőven elég lenne (ami nyilván nem kicsi, de azért közel sem 600mm mint ez a VX1). fontosabb, hogy 24 környékén legyen a széles.
feljebb láttam, hogy pl a Pana FZ2000 bridge ajánlott videózásra. sajnos az 300.000 felett van, az már tuti nem fér bele. Használtan nem nagyon látok semmit.
más bridge / milc van esetleg, ami ajánlott? nem ismerem ezeket a gépeket, lemaradtam a klasszik dslr-eknél. :de azért kicsit jobban örülnék a "normál" kamera body-nak. apukámnak lenne a kütyü, aki 20 éve ilyenekkel videózgat. biztos vagyok benne, hogy nagyon nehezen állna rá arra, hogy fényképezőgéppel kamerázzon.
köszönöm!
-
da.
tag
Úgy látom, hogy a Pana HC-VX1 ami használható nagylátóval indul. Van erről esetleg tapasztalat?
Van ennek alternatívája más gyártótól?köszönöm
-
da.
tag
sziasztok, kb 200.000-ig keresnék kamerát.
jó lenne ha a látószög 24 környékén indulna (sajnos úgy látom hogy ennél szűkebb látószög a jellemző), és nyilván minél jobb képminőséget szeretnék. az nem annyira érdekes hogy sötétben is tökéletes legyen.
használt is lehet. fontos lenne hogy jó legyen a stabilizátor (van ezekben egyáltalán? vagy külön gimbalt illene venni hozzá)?köszönöm,
a -
Chereiose
addikt
Köszönöm a tippeket, akkor hanyagolom ezeket a no name vackokat aztán max gopro lesz akár használtan. Fontos lenne a képstabilizátor is igen, meg a mikrofon minősége.
-
huppancs89
tag
válasz
Chereiose #14785 üzenetére
Gopro Hero 4 silver! Elnyűhetetlen. vegyél ilyet használtan. nekem pont van egy eladó, karival együtt
Az ilyen gopro utánzatokat ne is próbáld, kihányt szar mindegyik, próbáltam sokat.
Gopro 8-ig nem ajánlok semmit, olyan elbaszott fos képet produkálnak, hogy az valami rettenet... Sok a részlet, meg szétesik a képe. -
Gyöször
senior tag
válasz
Chereiose #14785 üzenetére
Képstabilizátor kell? Ha kicsit is felmerül, hogy igen akkor sztem vagy gopro vagy semmi. Nekem egy yi action van, fogalmam nincs ez kapható-e még, minden tekintetben jól produkál, de a képstabi nagyon kéne.. motoron sisakra jó, máshová felejtös. Kézben full kihúzott szelfibottal nagyon rákoncentrálva jó, de röviddel tengeribeteg leszek ha visszanézem.
Markoló kanálon is jókat lehet vele alkotni. Balcsiban is jól jött. Na lényegében bohóckodásra való. -
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Sportkamerábol milyet ajánlott venni 30-40k-ig? Sajnos a Goprora most nem akarok annyit kiadni, így valami alternatíva kellene.
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
Dilikutya #14783 üzenetére
Hello!
Én mindenképp a HC-V770-et javasolnám, igaz a canon és sony masinákat nem annyira ismerem ebben a kategóriában. A HC-V260 és V380 erősengyengébb
néhány fontosabb paraméterben, mint pl.: kisebb szenzorméret 1/5.8" az 1/2.3" -hoz képest, kisebb felbontás 2.2 Mpix a 12.76 Mpix-hez képest, stb. ezeken kívül sokkal kevesebb a beállíthatóság, nincs wifi és külső mikrofon csatlakoztathatóság sem. Ráadásul a V770 szerintem menőbben néz ki
.
-
Dilikutya
félisten
Hello!
Egy kamerára lenne szükségünk. Olyan nettó 120 körüli összeghatárig, ami belefér. Beltéri kamerázás gyárcsarnokban főleg.
HC-V770 látom, jónak mondható. Hozzá képest a V380, V260 mennyivel gyengébb?Amiket nézegettem 80-160k között:
CANON Legria HF R86
Sony HDR-CX405
PANASONIC HC-V 770 EP-K
PANASONIC HC-V 260EP-K
SONY HDR-CX 625
Panasonic HC-V380EP-K -
sonaj0203
aktív tag
válasz
Shibiya #14781 üzenetére
Szia!
Sajnos az általad megjelölt ársávban szerintem nem lehet kapni olyan kamerát ami elfogadhatóan teljesítené az elvárásaidat. Gyakorlatilag egy jobb képességű telefont sem kapsz már ennyiért.
Panasonic hc-v770, vagy a már 4k-s hc-vx980 tudnám ajánlani.
De ezek fotózás terén nem igazán remekelnek.
Ha valahol találsz használtan egy Panasonic HC-X920, akkor az a legjobb sötétebb helyeken történő videózásra.
Egyébként a milc, dslr gépek között kell szétnézni, amik fotózni és videózni is tudnak, de a feltételeknek megfelelők itt is 200-300ezer körül mozognak.
fz1000 vagy méginkább az fz2000 bridge gépek videózásra kihegyezett szuper masinák és a hobbi fotózás terén is helyt tudnak állni. -
Shibiya
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok ajánlani egy nem túl nagy méretű videókamerát?
-kültéri, beltéri hobbi videózáshoz/vlog-szerű videó készítéshez
-nappali, esti felvételek, nem mesterséges fénynél, de ne legyen probléma, ha mégisés fényképezőgépet?
-fotózni is szeretnék beltérben ételeket, kültérben épületeket, növényeket, állatokatLétezik ilyen fényképező és kamera is egyben?
Limit 70k egy gépre. (Valójában nem tudom mennyi a reális ár, így lehet többet is rászánnék, ha meglátok egy számomra megfelelőt.) -
Gyöször
senior tag
Akku kérdésem lenne, npfv50 6.8V az enyém. Sok helyen az utángyártott 7.4Vos. az jó nekem?
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
karesy #14777 üzenetére
Nekem van ilyen Aliexpresses csodám és kiválóan működik. Igaz eddig csak fullhd-ban streameltem videót. Panasonic fz2000 és hc-x920 kamerákkal és obs studióval használtam. Összehasonlítási alapom sajnos nincs, mert sokalltam a pénzt az elgato és társaira nem mindegy, hogy 40-50000ft vagy 3-4000ft
-
karesy
csendes tag
Sziasztok!
Egy suliba szeretnék kamerát nézni, a limit 150e Ft., kül és beltérben egyaránt használjuk, és az idén felmerült már az élő videó stream is a szülők felé amit meg kéne oldani vele.
Nagyon sokat olvastam a fórumból, látom, hogy a V770 egy igen jó vétel, egy 10k-s bankkal, de videó stream követelményével is ezt ajánlanátok?
Egy másik kérdésem pedig az volna, hogy stream-hez mindenkor kell egy hdmi egység a pc és a kamera közé, avagy direktbe is mehet közvetlenül a laptopba és onnan a netre?Köszönöm az eddigieket is, amit tudok, kb innen tudom..
Karesy
-
sst74
újonc
válasz
huppancs89 #14771 üzenetére
Köszönöm, a nyersanyag minél nagyobb tisztasága az elsődleges, tehát AVCHD. Igy van még tartalék, amiből a videószerkesztő ronthat.
-
huppancs89
tag
Attól függ, mit akarsz.
-
sst74
újonc
válasz
Ottó58 #14766 üzenetére
Köszönöm, igy már világos.
Akkor már csak az a kérdésem, tapasztalatotok szerint, AVCHD és MP4 közt, azonos felbontás, azonos bitráta, azonos képfrissítés stb esetén van-e látható minőségi különbség, és ha igen, micsoda? (mégegyszer: 200-400 lux körüli megvilágitás mellett - nem, nem tudom növelni a megvilágitást - edzésvideó, mozgások, kézzel-lábbal magyarázás a fő műsor)
-
válasz
huppancs89 #14767 üzenetére
Ha netre gyártasz tartalmat 50p vagy 60p a legjobb
mondjuk úgy, hogy más. egy fluid, szappanoperás-tévés hatása van annak, ami 50 kockával készül, és kicsit filmesebb, ami 25-tel. egy sétálós vlogjellegű videónak jól áll a nagyobb képkockaszám, egy filmesebb jellegű dolognak inkább furcsa. nem véletlen, hogy a hfr nem honosodott meg a mozikban.
-
huppancs89
tag
MP4-ben is tudsz felvenni 24p meg 25p-t, de sokan nem tudják, hogy át lehet állítani 60p-re is.
Ha netre gyártasz tartalmat 50p vagy 60p a legjobb, de tudok olyat, akit 100-ba meg 120-ban vesz fel és akkor visszafele gyártja ki.A te általad említett kamera oké, hogy 4K, de csak 25p-t tud.
-
sst74
újonc
válasz
huppancs89 #14763 üzenetére
Van most itt egy pana hc-vxf990, ez úgy tűnik jó lesz arra amire kell.
Ami viszont zavarba ejt a használati útmutató alapján, hogy a 24p képformátum az mire is való? Van vmi előnye is? Mert a leirás alapján, összegezve, csak a baj van vele. De akkor minek van? Tud valamit amit az AVCHD és MP4 nem? -
-
sst74
újonc
Sziasztok, átolvastam az utóbbi két év hozzászólásait. Edzésvideókat szeretnék csinálni, 200eFt-om van kamera célra. Kölcsönkamerákkal tettem próbákat, a megvilágitás és az abból adódó képzaj a gyenge láncszem. FHD elég, nem kell 4k.
1. Az elmúlt két évben a HC-V770-nél jött ki jobb modell ebben a kategóriában?
2. Jól látom hogy bár a HC-V800 a V770 upgradejének tűnik, valójában a szenzora kisebb, ergo zajosabb? -
Ottó58
senior tag
válasz
Proci85 #14760 üzenetére
A limit és "beltérben, mesterséges megvilágítás mellett ne vérezzen el a fehéregyensúlyban, fényerőben."-ez a kettő elég necces új kamera vásárlása esetén.
Kültéren, nappali fényben szinte a legtöbb használható.
Új-Pana HC-V770. Sajnos nincsen keresője, ami napsütésben hasznos lenne.
Ha megfelelne a használt, akkor 3MOS rendszerűt keress. 1/5.8-os biztosan elvérzik beltérben átlag világítás mellett, ha pedig alacsony zársebességgel használod mozgás esetén nem igazán lesz jó a felvétel.
Nekem Pana920 van (3érzékelős), de gyenge világításnál (pl.6W izzó) már észrevehető a zajosodás. Ja, persze kinek mik az igényei és nekik milyen lenne a "jó" kép. -
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok egy megbízható digitális videokamerát.
- A limit 120k
- Könnyű kezelhetőség kell, mert 60 éves házaspárnak lesz családi események esetleg nyaralások megörökítésére. Ha a digitális fényképezőről megy a tartalom áttöltése számítógépre, gondolom kameráról is menni fog.
- Előny a jó optikai zoom, persze addig, amíg kézből is kitartható (8-10x?)
- Kis méret, ne vállra támasztós legyen
- fontos, talán a fentiek közül legfontosabb: családi események miatt beltérben, mesterséges megvilágítás mellett ne vérezzen el a fehéregyensúlyban, fényerőben.Köszönöm!
-
Vasshammer
tag
Sziasztok!
Pana V770 vagy vx980?
Úgy látom, hogy a drágább kb "csak" a felbontásban és egy night visionban tud többet, de ezek csak adatok; megérheti a 30ezres felárat a 980?
Köszönöm a segítséget! -
flash-
veterán
egy panasonic v770 támogatja azt hogy miközben hdmi-n pcre kötve közvetít élőben youtubre, addig ezzel párhuzamosan rögzítse a felvételt a saját sd kártyára 1080pben?
DGery: én az 5 éve használatban levő v770-el még pont 2 órát tudtam felvenni saját akksijával 1080p ben(igaz ritkán van az akksi használva).a kijelző végig ment úgyhogy kikapcsolt kijelzővel még többet bír!
-
Gergello
addikt
válasz
Ottó58 #14755 üzenetére
Szia !
Köszönöm a válaszod.
Elég amatőr vagyok ezen a téren így a gyújtótávolsággal nem teljesen vagyok tisztában.
Én a fotózást is csak csinálom, de nem értek hozzá.
Fotózáshoz egy Canon EOS 1200D és egy Canon EF 50mm f/1.8 II objektívet használok. Az objektív sok tájékozódás után lett kiválasztva, a cél a hordós és egyéb torzulások minimalizálása volt. A kikisérlétezett beállításokkal és a fotólámpák használatával kb. ilyen minőségű képeket tudok csinálni. Nekem ez amatőrként megfelel.Viszont gyakran találkozok azzal a problémával, hogy amit fotózni akarok az olyan nagy, hogy nem fér bele a képbe, ilyenkor hátrébb megyek az állvánnyal.
Ezt szeretném elkerülni a kameránál.
Ez esetben a kisebb vagy a nagyobb gyújtótávút válasszam inkább ?
Köszi.
Esetleg az is játszhat, hogy egy másik objektívet venni az EOS 1200D testhez.
-
Ottó58
senior tag
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Beltéri videókat szeretnék készíteni termékekről "unboxing videó" jelleggel. Mesterséges megvilágítás és állvány használatával.
Legalsó árkategóriában melyik lenne erre legmegfelelőbb ?
Sony HDR-CX405
Panasonic HC-V260
Canon Legria HF R806Köszönöm !
-
válasz
huppancs89 #14752 üzenetére
akkor valóban
nekem v700-am volt, annak a tápja egy fekete téglácskában folytatódott, és villásdugóban végződött. még morogtam is, hogy 5 volt, miért nem usb
-
válasz
huppancs89 #14748 üzenetére
az a kamera megy usb-ről is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest