Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothl
addikt
Egy gyors sztori....
Osztozkodáskor Exemnek jutott az EOS400D az obiparkkal, nekem meg idén nyaraláskor az USA -ban tönkrement a kölcsönkapott kis sony kompakt a kezeim között, és nagyon boldogtalan voltam. Szétnéztem, olvasgattam, majd vettem egy nagy levegőt és vettem egy kis fehér J1 -et. Azóta csak azt bánom, hogy nem vettem meg a kétobis kitet, mert most ha kell akkor drágább lesz.A negatívumok nekem mint képminőségre valamennyire érzékeny kütyümániás kocafotósnak, kb. annyiban merülnek ki, hogy nincsenek rajta dedikált gombok a manuális, félmanuális módoknak, és nem csillió megapixel, mint a mostani generációk. A DOF -hoz, nem tudok hozzászólni, amire nekem kell, arra OK, külön ez irányú tesztet nem végeztem. A kitobi sokkal jobb minőségű, mint a Canoné.
A pozitívumok : DSLR -szerű kép kicsi vázban, azért is nem vettem DSLR -t, mert ezt könnyű cipelni egész nap. Atom gyors és pontos fókusz, normális fénynél a 400D -hez képest nagyságrendekkel jobb automatikus mód, tényleg meglepően jól eltalálja az Expot.
Ezenkívül a videofelvétel minősége minden reményemet felülmúlóan szép, 1080i -ben csodálatosan folyamatos, gyönyörű színekkel, tényleg, nagyon kellemes meglepetés.A sony nex5 is jó árban volt, de nem mertem megvenni, lévén minden Sony elhalálozott idáig ami a kezeim között volt, pedig isten bizony mindenem karcmentes, úgy vigyázok rájuk...
Remélem nem untattam agyon senkit...
-
tothl
addikt
válasz AXisBOLD #13222 üzenetére
Nekem J1 van, amikor vettem sürgős volt és nálam a tapicskolásnál ez nyert, az oly, sony gépei igénytelen műanyag vackoknak tűntek. Viszont ez kisebb szenzorral és kisebb felbontással bír mint a 4/3 mas lapkák.
De gyors, szuper a fókusza, szuper a stabi, a videóképessége, és jó képeket lehet vele lőni.Ha teheted próbáld ki mindet és utána dönts, mert eladni tuti csak féláron lehet őket...
-
tothl
addikt
válasz hegyitaho #13342 üzenetére
Nekem J1 van. Kicsi, szép, masszív és gyors gép. Nekem csak a 10-30mm vr obi van hozzá, de nincs okom panaszra. Biztos vannak jobb rendszerek is, de ez most jelenleg olcsó és valóban az én szememnek hihetetlenül jó videókat készít. Legjobban az 1080i 60fps -es tetszik.
Ezért mertem ajánlani. -
tothl
addikt
válasz Stauffenberg #14332 üzenetére
Nem értem mit szarakodnak az emberek már elnézést.
Ez amit írsz egy elég ütős kombó egy átlag fotósnak pedig az életben nem kellene többé semmi mást vennie.Ehelyett mindenki elkezd nézelődni és méregdrágán vesz valami újabb, de full alap szettet aminek a használati értéke valójában összehasonlíthatatlanul kevesebb és úgyis túrót fog érni mondjuk 3 év múlva.
Anno mikor egy 400D -t nyúztam hiába jöttek az újabb gépek eszembe sem volt venni, inkább az obiparkra ment el a pénz. Az a kitobi kb. olyan volt hozzá mint amikor egy drága erősítőhöz valami music center hangszórót drótoznak hozzá..
-
tothl
addikt
válasz Stauffenberg #14338 üzenetére
Ez már szinte rasszizmus..
-
tothl
addikt
Sziasztok !
Korábban egy EOS400D -m volt pár évig, megfelelő fényerős obiparkkal és alapvetően szerettem és nem éreztem szükségét váltásnak még 2011-ben sem, amikor egy szerencsétlen eset folytán elkerült tölem.
Később megtetszettek a MILC -ek és egy Nikon J1 személyében szert is tettem egyre. Jó kis rendszer, nagyon is használható, de visszanézve a régi képeimet valami hiányzott mindig is, nem volt bőven olyan a képminőség, mint a 400D -vel.
Mivel a kisebbik obi kb. 2 év alig használat után megadta magát, úgy gondoltam, hogy ez nem fér bele már ebbe a kis MILC -es kitérőmbe és erőteljes késztetést érzek ismét egy középkategóriás DSR beszerzésére.
A Nikonban is csalódtam kicsit, mert a Canonnal soha semmi bajom nem volt, még egy Tamron obim is volt, az sem ment tönkre pedig sokkal sokkal többet volt használva, mint a J1. Akárhogy is, gáz, hogy egy obiban tönkremegy a szalagkábel, az meg plane , hogy kb. annyi megjavíttatni amennyiért kapok egy újat..Mióta utoljára vásároltam ilyesmit, rengeteg típus és kategória jelent meg és gondjaim vannak a választással.
A következő típusokat néztek ki : EOS700D, Nikon D5300 és D7100.
Egyszerűen nem tudok dönteni, fontos szempont a csatlakoztatható és beszerezhető obiválaszték is.A 700D tetszene, de tesztekben a D5300nak sokkal jobb a képminősége, viszont a kezelhetőségét és videoképességeit lehúzzák, a 700D videóiért sincsenek oda. A D7100 viszont egy kicsit drágább....
Nem a video az elsődleges szempont, de a J1 ezt pl. nagyon jól tudja és megszerettem. Hajlandó lennék egy picit többet költeni ha minden kötél szakad, ugyanis évekig nem tervezek újabb beszerzést.
Ti mit javasoltok ?
-
tothl
addikt
válasz silmatauki #26997 üzenetére
A D5300 is alternatíva lehet a szegényesebb kezelőfelület dacára ?
Kezemben még nem volt ezek közül egyik sem, a dpreview -en olvasott tesztek pedig csak összezavarnak.
-
tothl
addikt
Jelenleg ott tartok, hogy megmaradna a J1, mert megvan hozzá a 30-110 és lehet, hogy a 10-30at is meg tudom csinálni, rendeltem hozzá szalagkábelt.
Tehát vennék egy D5500at kitobival, azt fejlesztgetném esetleg egy használt Tamron 28-75 -tel (Canonhoz eléggé bevált) valamint megvenném az adaptert a j1-hez, hogy tudjam használni az F -es obikat, így lenne egy egész jó kis kombóm.
Nézegettem a J4-et is , csábító, de szerintem alapvetően nem jobb a J1 -nél. -
tothl
addikt
Annyit elmondanék azért, hogy a kis J1 milc elég jól össze van rakva, öröm a kézben tartani és tényleg villámgyors a fókusza.
Időközben kiderült, hogy a 10-30as obikat visszamenőleg is garozza a nikon, minden országban.
Írtam is egy levelet a nikon szervíznek, hogy akkor most az enyémmel mi a helyzet, ugyanis adtak rá egy 42 rugós ajánlatot augusztusban amit baromira nem kértem.
Kicsit bonyolítja a helyzetet, hogy usában vettem a gépet és hogy az ajánlat visszautasítása után megnéztem én magam, hogy mi a baja. A VR szalagkábel szakadt. Kicserélni még nem tudtam egyelőre, de mivel más baja nincs reménykedem benne, hogy megjavítják ingyen, mivel elismerten hibás széria. -
tothl
addikt
Megnezegettem mediaban a gepeket.
Hat...nem is tudom...erzeki csalodas vagy meg a nikon d5500 is tul pici, gagyibb burkolatu mint a canon 700d a keresoje pedig sokkal kisebb es sotetebb?? -
tothl
addikt
Jelentem, a Nikonnál megjavították a típushibás 10-30 -at, mellette megvan még a 30-110, így teljes a kis j1 rendszerem. Tényleg csak az a kérdés, hogy Nikon, vagy Canon DSLR ?
Mint írtam ma megtapogattam a Canon 700D -t és a Nikon D5500-at, a Canon szimpibb volt, de itt tényleg nem az a kérdés, hogy veri-e másfél kiló a köldökömet, avagy sem. Inkább az, hogy bár a MILC jó, de az APS-C azért szebb és jobb képet ad, melyiket válasszam. Profi fotós sosem leszek, egy ilyen gép megmarad jó sokáig, max. obit veszek hozzá. Egy EOS 400D -vel kezdtem, de miután elvitte az asszony, gondoltam jó lesz nekem egy kicsi gép is, ezért tartok itt. -
tothl
addikt
válasz Tin_Shield #27484 üzenetére
Azért engedem el ezt következetesen magam mellett, mert valahogy nem hiszek már ebben. Megégettem magam az 1 -essel annak ellenére, hogy kurva jó a fókusz és jól összerakott kis rendszer...teljesen használható tényleg...de valahogy nem hiszem el, hogy a többiek tudnának annyit , mint a régi 400d a fényerős olcsó objektívekkel.... :/
-
tothl
addikt
Nikon J1 -nek, és gondolom az újabbaknak is brutál jó hybrid fókusza van.
(Nikon csökkentette a szenzorméretet, Canon a csigalassú... )[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
válasz weres78 #55522 üzenetére
Szerintem a D7200 -at ha nem FF -re, akkor nem igazán érdemes cserélni, az még mindig egy nagyon jó gép. MILC -re meg pláne nem.
Én is azt hittem, hogy jó lesz nekem a MILC, most mégis visszatértem egy régi DSLR -hez. Egyszerűen azért, mert sokkal jobban élvezem és nekem az a direktség amit egy DSLR tud bőven megér annyit, hogy cipeljem. -
tothl
addikt
válasz Freerider89 #55805 üzenetére
A KP -ban a szenzor ami elég jó, illetve már magnézium vázas.
Nekem egy K5 van, igazából már régen nem korszerű, de szeretem fogdosni és használni. Olyan, mint egy tank és SZVSZ szép képeket lő. Objektívek is vannak még dögivel, ezért mertem ajánlani mert ennyit bőségesen megér szerintem. -
tothl
addikt
170ert van most egy 15000 expos k3 ii
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest