Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rantotthusi
tag
értem köszönöm szépen!
-
rantotthusi
tag
köszönöm a gyors választ! és hu a Te öteleted is nagyon jó! Én azt a köbméter/óra adatot nézem amiben a Thermal 125 a Noctua 133 és amit Te ajánlottál az Akasa az pedig 151 köbméter/óra ezek alapján az Akasa a nyerő de vajon igy van e ez az életben is? Fuuh de tanácstalan vagyok most! :/ nyilván a nagyobb szám a biztató csak honnan tudhatnám hogy bejön e a papir forma!?
-
rantotthusi
tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy az Alpenföhn brocken 2 gyári ventijét le szeretném cserélni ez 1050 et forog és szeretnék egy gyorsabbat ami több levegőt szállít hogy jobb legyen a hütésem szerintetek melyik ventilátor lenne a jobb választás? Thermalright TY 147A vagy a Noctua NF-P14s redux-1500 PWM! légyszives akinek van tapasztalata az segitsen!! Köszönöm Szépen!
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nekem van egy fx6300 4,4ghzen és rajta egy Alpenföhn brocken 2 egy darab 14 centis ventivel ami nem forog sokat igy a proci nyáron 60-62fok és ezt szeretném lejjebb tolni milyen 14 centis ventit ajánlanátok az amugy nagy hűtőtömbre!? A gyári 1050 et pörög mennyivel kellene gyorsabb forgású hogy jobban lehütse?? 1800-2000 fordulatos?
-
rantotthusi
tag
válasz jim bcs #75496 üzenetére
köszönöm a választ! most azért kérdeztem meg ezt mert láttam egy videot amin az intel burn teszt ment vagya prime hirtelen nem ugrik be de lényeg a proci terhelésen volt a csávónak is egy alpenföhn brocken 2 je volt egy 6300 as on ami 1,440 voltal ment neki 4,6 ghzen és a proci csak 51 fok volt! ííígy néztem ja és a venti rajta 900 forgott!!! na most nekem ugye 4,4ghzen van 1,350 voltal 1070 forog a venti van 5* 12 centis házhűtő és a procim kb 5-7 perc prime után már 55 fok 57 a max de ezt nem értem?!?!?!? hatalmas a különbség! esetleg az asrock 970 extreme 3 as lap vrmje miatt melegedne jobban??? a csavarokat inkább jobban meghuztam rajta mint kevésbé!!!
[ Szerkesztve ]
-
rantotthusi
tag
sziasztok! az előfordulhat hogy ha nagyon ráhúzzuk a csavarokkal a cpu hűtőt a prockora akkor jobban melegszik???
-
rantotthusi
tag
Sziasztok most jutottam odáig hogy lecserélnéma proci hütöm ez is torony csak két 9 centis ventivel a 4,3 ghzes fx 6300 am nyáron 60-62 fok volt max de szeretném még huzni az lenne a kérdésem hogy melyik lenne jo választás ezek közül!? Magas ramjaim vannak ezek elférnének mellettük??? Válaszotokat nagyon szépen köszönöm előre is igazábol ez a 15 ezres forint a keret ezt nem szeretném átlépni! Más lehetőségeket is szivesen meghallgatok!
https://www.pcx.hu/scythe-mugen-max-processzor-huto-082990https://www.pcx.hu/alpenfohn-brocken-2-processzor-huto-790096
-
rantotthusi
tag
Régeben feltettem ezt a kérdést nem igazán jött válasz! Megtenné mégis valaki ha nem nagy probléma lehetőleg olyan aki ért hozzá! köszönöm! Azt hittem ez a topil is azért van mint a többi hogy segitsünk egymásnak! van egy asrock 970 extreme 3 alaplap és eben 3 modul memoria és olyan cpu hűtőt szeretnék ami befér ezek mellé egy fx 6300 ra kellene 4,3 ghzen van a mostani thermalthake contact 21 es 2 ventis hütöm ilyen melegben 55-56 fokon tartja és szeretném ha halkabb lenne és akár hüvösebb is! van két variáciom melyik lenne a jobb de fontos hogy geil evo veloce magasabb profilu és elférjen mellette szal a két választásom: Coolermaster hyper 212 vagy a Be quiet pure rock! melyik tenné hüvösebbé és halkabbá a procit és a hűtőt??? igazaábol ennyi a keret 12 ezer környéke! Légyszives segitsetek köszönöm!
-
rantotthusi
tag
sziasztoook! van egy asrock 970 extreme 3 alaplap és eben 3 modul memoria és olyan cpu hűtőt szeretnék ami befér ezek mellé egy fx 6300 ra kellene 4,3 ghzen van a mostani thermalthake contact 21 es 2 ventis hütöm ilyen melegben 55-56 fokon tartja és szeretném ha halkabb lenne és akár hüvösebb is! van két variáciom melyik lenne a jobb de fontos hogy geil evo veloce magasabb profilu és elférjen mellette szal a két választásom: Coolermaster hyper 212 vagy a Be quiet pure rock! melyik tenné hüvösebbé és halkabbá a procit és a hűtőt??? igazaábol ennyi a keret 12 ezer környéke! Légyszives segitsetek köszönöm!
-
rantotthusi
tag
köszönöm a válaszokat! egy darabig igy marad prime alatt felment 67 fokig de ott megállt játékok alatt természetesen nincs ennyi! ha veszek akkor maradok a Alpenföhn Brocken 2 nél tetszik az 5 hőcső és a 14 es venti na meg a nagy aluminium tömb a pcx nél most 12 500 ropi!
-
rantotthusi
tag
sziasztok! kicsit feljebb van egy képem ahogyan a cpu hűtő a tápba fújja a levegőt és kértem segitséget! kaptam is meg nem is! Végül ugy döntöttem hogy megnézem a hűtő dobozát és megforditottam a hűtőt sőt mivel gépházra nincs most zsém kicsit átszabtam a nyilásokat de legaláb távozik a meleg legvegő!!! nyertem vele -3, 4, 5 fokot!!!
-
rantotthusi
tag
most találtam vidit hogy forditva is fel lehet tenni basszus ezek eddig hol voltak??? eccsém bár azt nem értem hogy a videoban a srácnak a gyári venti forgott 3300 at nekem meg 2450 a max erre valaki tud valami megoldást? értelem szerűen a cpu fan 1 és a cpu fan 2 be van bedugv a két venti az egyik 2450 et forog a másik olyan 2250 et ezt nem lehet valahogy emelni?
van hozzá valami jo progi? biosba minden fullra van kapcsolva! Segitsetek légyszives!!! -
rantotthusi
tag
válasz vjozsef #72815 üzenetére
ez most ugy van hogy hogy alulrol szivja át a bordán a felső meg a bordárol szivja le és nyomja jelen esetben a tápba a táp meg kifele de mivel nincs fent a ház oldal igy sztem nem mind oda megy asszem ezt a hutőt nem lehet elforgatni mert ha igen akkor megcsinálnám!! vagy meglehet???
-
rantotthusi
tag
ALPENFÖHN Brocken 2 pl egy ilyen megfelelő lenne???
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! ez az állás van jelenleg de igy nem fasza jobb hűtést szeretnék a procinak ami egy fx 6300 4,4ghzen járatva és job szeretném ha hüvösebb lenne most olyan 63 fokig megy fel game alatt na most ez egy thermalthake contact 21 es hűtő két darab 9 centis ventivel! tudnátok olyat ajánlani amit ugy tudok beszerelni hogy hátrafele fújja a levegőt és ne a tápra max 15 ezer forintos árig!!???? és ha lehet min 12 centis venti legyen rajta! sztetek melyik lenne jo választaás? ja és a memoria mellett elférjen!!!
[ Szerkesztve ]
-
rantotthusi
tag
válasz HardSanyeee #70326 üzenetére
szia nekem is amd s van es felfele fujja a levegot a tapra ezt sokan nem szeretik mert inkabb hatra kellene fujni de en szoktam ellenoriznia azt a hőt amit a tapra fuj es nem neveznem melegnek ezert nem aggodom de egy resze pl nekem meg a tap melle megy mivel srégan all a ket eszkoz szal ha a szalitott levego nem meleg durvan vagy nagyon en ugy gondolom belefer a tapnak viszont ha a tetejere a haznak tudsz rakni megy egy ventit ami kifele tolja a levegot az még szerencses dolog lenne!! 😊
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem hogy van ez a cpu hűtőm thermaltake contac 21!!! 1 ventivel kaptam de felraktam egy csendesebb ventit ami nem forog 2400 csak 2000 tehát az alsó ami tolja van 2000 a felső ami szivja forog 2400 vagyis forogna mert amikor a felsőt rádugtam a gyárit ami 4 pines az forogtt 2400 et mig a másik vissza esett 1800 ez miért van??? közben megprobáltam ugy is hogy a lassabat kicseréltem egy gyorsabra szal két gyors van de az egyik az mindig alacsonyabb fordulaton megy ez direkt van igy??? cpu fan 1 4 tűs fan 2 3 tűs a gyári van a 4 tűsön a másik a második cpu fan helyen ami 3 tüs és a lényeg hogy miért nem tudom a biosba összen hangolni a két ventit??? tahát hogy mind a kettő 2200 at menjen mert mind a kettő tudná mi lehet a baj????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest