Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5601) DasBoot válasza Ottó58 (#5598) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Amit meg is köszönök, ha még nem tettem volna.

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5602) Ottó58 válasza Joshi (#5599) üzenetére


Ottó58
senior tag

Rendben van amit mondasz, de ő a BD-re való írást szerette volna véghez vinni, ehhez pedig jó a program.
Az eredetit vinyón is tartom, de van olyan dolog is, hogy más is megnézné (nem pont ez a szempont), lemezre is írom. A 4k-s tv-n nem igazán lehet megkülönböztetni a vinyóról, vagy az általam a programmal írt anyagot.
Sőt van egyedisége is a nyomtatott lemeznek, menük, címek, feliratok stb.
Amatőr vagyok, rokon lagziban készítettem videót, nyomtatható lemezre, az enyémet kérték sokszorosítani ellentétben a profi fotós-videós anyagával szemben.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#5603) Ottó58 válasza DasBoot (#5601) üzenetére


Ottó58
senior tag

[link] még ezt töltsd le.
Ekkor pipálhatod a menünél amit zölddel kereteztem.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#5604) Joshi válasza Ottó58 (#5602) üzenetére


Joshi
titán

Ha az adott lejátszó kezeli a fájl lejátszást (mkv, mp4 stb), akkor fölösleges értelmetlen menüt és egyebeket készíteni. Egyszerűen csak adatként ki kell írni az adott fájlokat ImgBurn-el. Az a progi amit ajánlasz az tényleg arra való, ha van egy TS vagy M2TS fájlod és abból akar valaki menüs Blu-ray lemezt. Manapság erre zérus igény van.

(#5605) dozó válasza Joshi (#5604) üzenetére


dozó
tag

Már az elején is írta "hogy rengeteg tv felvételem van, ezek általában .ts kiterjesztéssel szerepelnek", úgyhogy Ottó58 által jó irányba lett terelve.
Manapság erre zérus igény van.
Hogy kinek mi az igénye ez változó, én lassan végzek 30 lemeznyi MKV- val, ezt kérték, tehát ilyenre is van igény.
Számtalan olyan igény van hogy egy eredeti BD-R lemezről csak a fő filmet kérik, az nagyon sok esetben rá fér egy 25GB lemezre újrakódolás nélkül, és nincs minőség romlás.

(#5606) Joshi válasza dozó (#5605) üzenetére


Joshi
titán

30 lemeznyi mkv maradjon is vinyón, egyszerűen hülyeség abból Blu-ray lemezt készíteni. Ha megnézed a vinyó árakat és az optikai lemez árakat, akkor nem is kérdés hogy vinyón kell hagyni. Ha vinyón tárolod a fájlokat, akkor minden tárterületet ki lehet használni. Egy 20GB-os mkv-nél buksz 5GB-ot ha lemezre írod. BD50-nél meg még nagyobb tárhelyet buksz adott esetben.

Ha valaki eredeti Blu-ray filmet szeretne kiírni (BD50), akkor az ok. Ennek látom értelmét és ezt is szerettem volna elmagyarázni. Ezek szerint nem sikerült. Nem baj én elengedtem a témát. :R

[ Szerkesztve ]

(#5607) DasBoot


DasBoot
aktív tag

Jó szerencsét, ismét!
Csak néhány mondatot írnék. Először is Mindenkinek köszönöm a segítséget, valami ilyesmit szerettem volna elérni, ami úgy néz ki, hogy sikerült. A legfőbb ok a lemezre másoláshoz, hogy ki nem állhatom a hálózati lejátszást, ezzel szembe megyek 1-2 véleménynek. Eléggé kényelmetlen "megkeresni, kiválasztani" a hálózatot, kiválasztani a mappát, elindítani. beletekerni sem lehet normálisan. Bosszankodok, ha megakad, újraindítás, lehet előről nézni.... stb. Általában rosszak a tapasztalataim. Míg a lemezt beteszem, oszt' megy (leegyszerüsítve, olyan, mint a kazettáról zenélés a számítógépessel szemben). Nem a tárolással van a gondom, de, ha már lemezen vannak, akkor az eggyel több helyen való archiválás is megoldódott. Sajnos évekkel ezelőtt kétszer is bedöglött egy-egy WD red vinyó a Synology.ban, összesen 3TB-nyi adattal. Nem kevés pénzbe került a visszaállítása, szerintem kb. 60%-a. Ilynek miatt vált mássá a szemléletem. Mindenképpen hasznosnak találom az elképzelésem megvalósítását, hogy a lemezt választottam a néhány napos használat után is. Nyilván ez a fő útirány, de finomításokra lesz szükség és biztosan fogok még kérdezni.
Üdvözlettel: Joe.

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5608) M107


M107
addikt

:R

Persze kinek mi az igénye, sajnos a lemezek már nem alternatívák és nincs is nagyon talán elvétve jó minőségi lemez.

Akinek fontos az tárolhat lemezen.
Sajnos, nem sajnos pár év és tényleg vége ennek a formátumnak.
:(

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5609) Joshi válasza DasBoot (#5607) üzenetére


Joshi
titán

Látom egész jó hálózati cuccaid vannak, de mégsem tudod használni. Akkor itt van a gond. Ha fontosak számodra az adataid, akkor egy nas-ban meg tudod tenni hogy raid-et használsz. Az hogy nem tükrözted a fájljaidat az csak a te hibád. Ne gondold, hogy az optikai adathordozó hibátlan sőt. Ha van egy normális média lejátszód, akkor az gördülékenyen kezeli a hálózati lejátszást. Én hálózati lejátszóként is az Oppo 203-at használom, nincs vele gondom. Csak a kedvenc filmjeim vannak meg lemezen, nincs is szükség többre.

(#5610) DasBoot válasza Joshi (#5609) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Olvastam, hogy milyen eszközeid vannak! Az, hogy egy DS212j Synology-ban tönkre megy 2 WD red is, hááát, az biztosan nem az Én hibám. A Raid hiánya miatt igen, de akkor még megvolt a bizalom. Mára már eljutottam odáig, hogy lehet RATD-et csinálni Ha nem tudom használni, akkor mi a javaslat, hogyan kellene, láatatlanba (ez sem ide tartozik)? Nem tudom, hogy mennyire ismerős a Synology oprendszere, de van ott Music Station, Video station, meg képnézegető is, de csak a kezdetben használtam, mert csigalassú, akadozik, vagy az internetes rádiók sohasem jöttek be, hogy miért, nem tudom, de ez egy másik történet. A ruter.t 1 éve cseréltem TPLink Archer C80-ra, de nincsen változás. Egy ösi LGBD560-om van, amit szinte sikerült felélesztenem a lemezek lejátszásához. És egy DUNE HD max, az úgy nézki végleg beadta kulcsot. Hanglejátszó egy Cambridge Audio van, ha csak a hálótzatot írom. (Analógok, egy AIWA 990-esdeck, Denon PMA320, Prelúdiummal és még más finomságok). A CA-val teljesen normálisan tudok lejátszani a NAS-ról, usb-ről. Hááát a nagyon sok kedvenc filmem van, ezeket akarom lemezre másolni, Jah és az emlegetett tv felvételek. Van pár ritkaság, sport, színházi előadás, amit nem tudok csak úgy letölteni. Leginkább ezeket szeretném archiválni br-re, de mindet, a korábban emlegetett okok miatt.

[ Szerkesztve ]

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5611) Joshi válasza DasBoot (#5610) üzenetére


Joshi
titán

Ami elromolhat az el is romlik. A J Syno nasok a belépőszint, a +-sak az Intel procisak, na azok már egész jók. De fölösleges a nas szoftverét használni, sokkal jobban jársz egy Kodi médialejátszóval. A Dune-t én mindig egy túlárazott márkának tartottam.
Egyébként csak azért értetlenkedtem, mert nem tudtam hogy miért kell sima fájlokból BD-t készíteni. Most se értem, de természetesen te tudod. ;]

[ Szerkesztve ]

(#5612) DannyL81 válasza DannyL81 (#5568) üzenetére


DannyL81
tag

Sziasztok! Megjött a Pioneer, de nincs hozzá program. Mit ajánlotok hozzá? Csak képeket szeretnék archiválni BD-R M-Disc-re. Köszi!

Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy

(#5613) Joshi válasza DannyL81 (#5612) üzenetére


Joshi
titán

ImgBurn, Nero.

(#5614) DannyL81 válasza Joshi (#5613) üzenetére


DannyL81
tag

IMG-vel teljes siker. :) Köszi!

Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy

(#5615) Ottó58 válasza M107 (#5608) üzenetére


Ottó58
senior tag

"Sajnos, nem sajnos pár év és tényleg vége ennek a formátumnak."-ez így volt az audio, videó- és kamerakazetták esetén is mondva. De a harminc éve felvett videókazetta tökéletesen megőrizte a felvételt, nemegyszer digitalizáltam már, főleg az akkori lagzisakat, ezzel szemben sokesetben még a jobb minőségű lemezt nem lehet lejátszani pár év után.
Nem kell mindjárt temetni, mert a tizenévesek körében nem opció, sajnos csak őrájuk alapoz minden gyártó.
Egyébként nézz szét a Vaterán, milyen összegekért mennek a régebbi cuccok-kazetták, audió-videó lejátszók, felvevők.

"#5607DasBoot" egyetértek veled, én is tárolom lemezen párhuzamosan a dolgaim, sőt ha a nagyszülőknek (70felettiek) megmutatnám a szülinapos, vagy kirándulós videót, náluk bedobom a lejátszóba és már nézhetik is.

[ Szerkesztve ]

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#5616) DasBoot


DasBoot
aktív tag

Jó szerencsét! Attól tartok, hogy tönkrement a nemrégiben vásárolt LG blu-ray író. Először az RE-t nem olvasta be, aztán az R-t is igen "nehezen", végül a műsoros lemezt sem. Grrrr. Megy vissza! Valakinek volt már, hogy enny idő alatt megadta magát a gép?

[ Szerkesztve ]

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5617) Joshi válasza DasBoot (#5616) üzenetére


Joshi
titán

Vegyél Pioneer írót. Ha külső kell akkor Pioneer BDR-XS07TUHD, ha belső kell akkor meg Pioneer BDR-212UHT. Mindkettő lejátssza a gyári UHD Blu-ray lemezeket is ha olyan alkatrészek vannak a PC-be. Egyik se olcsó, de ezek tényleg jó írók.

(#5618) DasBoot válasza Joshi (#5617) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Az UHD-t nem tudnám kihasználni. Volna két jelöltem is: [Egyik] , [Másik] .

[ Szerkesztve ]

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5619) Joshi válasza DasBoot (#5618) üzenetére


Joshi
titán

Verbatim nem gyárt optikai meghajtót, ők csak átcímkézik. Nem tudom melyik gyártó hardverét használják.

Az a Pioneer amit linkeltél, az a sima verzió (BDR-XD), azaz nem tudja kezelni a gyári UHD lemezeket. Ha nincs szükséged a gyári UHD lemezek lejátszására, akkor egyértelműen a PIONEER BDR-XD07TS. :K

(#5620) DasBoot válasza Joshi (#5619) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Rendben. Amúgy is az szimpatikusabb volt.

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5621) g@bo


g@bo
nagyúr

urak

a LG BH16NS55 vehető vagy van jobb biznic ennyiért? (33 35k) az m-disk miatt.

egyáltalán van még létjogosultsága a blunak? :B

(#5622) M107 válasza g@bo (#5621) üzenetére


M107
addikt

:R
Saját fontos mentések tárolására nem ipari mennyiségben, egy - két évig biztosan sajnos mint az optikai formátum lassan érvényét veszti.

Valami jó Pio-t esetleg

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5623) Ottó58


Ottó58
senior tag

Sajnos hiába keres valaki "jó" írót, ha a lemezek már nem olyan minőségűek, mint régebben.

» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «

(#5624) Moonwolf válasza Ottó58 (#5623) üzenetére


Moonwolf
senior tag

A jó kis panasonic lemezek! :)

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#5625) DasBoot


DasBoot
aktív tag

Jó szerencsét! Történt egy baleset, miszerint egy BD-RE lemez írásakor a külső meghajtó USB kábele nem csatlakozott a számítógéphez és megszakadt az írás. A következmény az lett, hogy az ImgBurn érzékeli, nem érzékeli, érzékeli.....a BD-írót. A lemezt felpörgeti, megállítja folyamatosan. Látatlanban tudna ebben valaki megoldást írni? Megköszönném. Előző nap már nem volt lehetőségem semmilyen más lemezzel kipróbálni. A típosa LG BU40N. Üdv.: Joe

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5626) Joshi válasza DasBoot (#5625) üzenetére


Joshi
titán

Bármilyen lemezt raksz az íróba ezt csinálja? Próbáltad egy másik usb aljzatba dugni?

(#5627) DasBoot válasza Joshi (#5626) üzenetére


DasBoot
aktív tag

Jó szerencsét. Szerencsére megoldódott! Mivel a külső egység 2 db USB-n csatlakozott, ezért egy USB hub-on keresztül csatlakozott. Közvetlenül ment a gépbe a két csatlakozó, meg is javult. Egyben sikerült egy BD25-ös filmet rámásolnom, le is játszotta BD650-es, ösi LG. Sikerélmény!

LEGO-ból bármit megépíteni, csak idő kérdése.

(#5628) Joshi válasza DasBoot (#5627) üzenetére


Joshi
titán

:R

(#5629) imi123


imi123
őstag

Sziasztok!

Próbált már valaki belső írót usb-sata átalakítóval rákötni gépre?
Kicsit tartok a külső íróktól,de belsőt nem tudom berakni a gépbe mivel a házon nincs helye.
Köszi előre is a választ. :R

Üdv

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#5630) Joshi válasza imi123 (#5629) üzenetére


Joshi
titán

Olyan USB Sata rack-et kell venni, aminél fel van tüntetve az optikai meghajtó támogatása is.

Ha még nem vettél semmilyen írót sem, akkor egyértelműen egy kimondottan külső USB3.0 írót vegyél. Pl Pioneer BDR-XD07UHD, habár ezt itthon nem lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

(#5631) M107 válasza imi123 (#5629) üzenetére


M107
addikt

:R

USB 3-as írót bár attól függ mennyi lemezt akarsz megírni 1-3/alkalom között semmi gond, de ha 10-20 ott már a melegedéssel gondok lehetnek.

Sajnos nem olcsó, de ő egy nyerő és minden féle mokólás nélkül, ha nem kell letudod húzni, el tudod tenni, stabil mechanika kiváló olvasási és írási képességek.

[link]

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#5632) imi123


imi123
őstag

M107 és Joshi
Köszönöm szépen srácok a segítséget. :R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#5633) MaxxDamage válasza imi123 (#5629) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Szia,

Én erre esküszöm! :K
[link] - Mai napig egy Pio író (209EBK) van benne, bár nem nagyon használom mostanság, inkább HDD-re mentegetem amit kell. :D

Volt hogy 20+ lemezt írtam vele szünet nélkül és nem volt gondja.

[ Szerkesztve ]

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#5634) Beni2360 válasza MaxxDamage (#5633) üzenetére


Beni2360
félisten

Nálam is pont ez a felállás de kb 3.5 éve kezdte 1% után rontani a sima lemezeket és lealltam az írással. Lejatszokent is használom média BOX USB portáján.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#5635) imi123 válasza MaxxDamage (#5633) üzenetére


imi123
őstag

Szia!

Sikerült elég jó áron vennem egy Pioneer bdr-td04-ra épülő noname írót.Hát nem csalódtam a Pioneer-ban. :C

[ Szerkesztve ]

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#5636) MaxxDamage válasza imi123 (#5635) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Szia!

Akkor használd sokáig és hiba nélkül! :U

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#5637) imi123 válasza MaxxDamage (#5636) üzenetére


imi123
őstag

Köszönöm. :R

Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.

(#5638) MaxxDamage válasza imi123 (#5637) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Hangulatjel nem az akart lenni...most vettem csak észre, telefonról vagyok. :)

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#5639) perempe


perempe
addikt

Várható, hogy csökken az írok ára? A DVD jóval olcsóbb...

* Brahms: 4. szimfónia *

(#5640) Joshi válasza perempe (#5639) üzenetére


Joshi
titán

Bocs a késői válaszért. Nem várható sőt. Ha ma nem veszel, holnap már nem biztos hogy tudsz venni. Az optikai adattárolás már retró, nincs rá értelmezhető kereslet. :(

(#5641) cocka válasza DasBoot (#5607) üzenetére


cocka
veterán

Eléggé kényelmetlen "megkeresni, kiválasztani" a hálózatot, kiválasztani a mappát, elindítani. beletekerni sem lehet normálisan.

LOL Hát nem tudom, nekem a H6500-asomon nem kell "keresgélni meg kiválasztani" a hálózatot. Azt egyszer beállítottam az elején, azóta ugyanahhoz a hálózathoz csatlakozik.

DLNA szerverek alapból tudnak úgy mappákat strukturálni, ahogy akarod. Nem kell kismillió mappán keresztül átverekedned magad, hogy eljuss a kívánt helyig. Mezzmoban pl. egy-egy fájlt is hozzá lehet adni a szerver "gyökeréhez". Nálam simán lehet tekergetni oda-vissza, de talán formátumfüggő is.

Azt nem szokta szeretni, ha megállítom és onnan próbálom vissza- vagy előretekerni, mert azt léptetésnek veszi és olyankor nem tud rendesen visszatérni a videóhoz, ezért egyszerűen kilép a lejátszásból. De ezt könnyű orvosolni, mert nem pause-ból kell csavarni, hanem nyomok egy playt és úgy csavarom vissza, akkor nem történik ilyesmi.

ha megakad,

Ja hát nálam nem akad meg, biztos az 5 GHz-es wifi a kulcsa. :D

Nálam meg egyszerűen a helyhiány generálja az írást. Ha elfogy a hely, kampányszerű BD írogatásba kezdek, ami sok esetben napokig tart. Aztán évekig szünet. :DD

(#5642) cocka válasza DasBoot (#5618) üzenetére


cocka
veterán

Mondjuk az ipon.hu-ról én semmit nem vennék. Se szeri, se száma az olyan panaszáradatoknak, ahol a terméket fikázzák (pl. árukeresőn) és mellette meg ott figyel, hogy ipon.hu-tól vette.

Most vagy rossz helyen van az ipon.hu raktára vagy úgy kezelik az elektronikai eszközöket, mintha hulladékok lennének vagy mindig kifognak valami szériahibás szart, de azt bírom, mikor az ilyen lényegében boltot érintő kritikák miatt lehúznak egy terméket.

Hogy lényegében nem azért szar a termék, mert alapból az és még 100 másik embernek is ez a véleménye róla, hanem valójában azért, mert az iponról vette. :DD

Ipontól függetlenül: legalja, amikor azért húznak le egy terméket, mert a bolt valamiért hibázott. Nem küldték időben, nem küldték egyáltalán, mást küldtek stb..

[ Szerkesztve ]

(#5643) cas01 válasza M107 (#5622) üzenetére


cas01
csendes tag

Szia!

Felvetődik a kérdés mi a helyzet M-disc-el, 20 év múlva nem lesz optikai meghajtó ami lejátsza ?

(#5644) Joshi válasza cas01 (#5643) üzenetére


Joshi
titán

Miért, ma le tudsz játszani Vinyl hanglemezt? Vagy magnószalagot?

(#5645) koncsik válasza Joshi (#5644) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

A bakelitből még elég sok van, kazettáknak/szalagoknak is van tábora :K - lehet, több, mint az M-discnek akár jelenleg.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#5646) Joshi válasza koncsik (#5645) üzenetére


Joshi
titán

M-disk-hez tuti hogy mindig lesz meghajtó, mert főleg adatmentésre használják. Az más kérdés, hogy horror árban lesz.

(#5647) koncsik válasza Joshi (#5646) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

:K :R

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#5648) Joshi válasza koncsik (#5647) üzenetére


Joshi
titán

Tudtommal az M-disk csak a lemez adathordozó rétegének anyagában és felépítésében tér el a hagyományos lemezétől. A MID az ugyan az is lehet. Nekem van Verbatim M-disk és nem M-disk lemezem, de mindegyiknek ugyan az a MID-je.

Természetesen az írásminőség nem csak a lemeztől függ, nem véletlen hogy vannak kimondottan M-disk meghajtók is. Viszont ha az M-disk lemez MID-jét ismeri egy nem M-disk dedikált meghajtó, akkor azt biztosan meg fogja írni.

[ Szerkesztve ]

(#5649) cas01 válasza Joshi (#5644) üzenetére


cas01
csendes tag

Le :) Igaz, később zsebbe nyúlós lesz drive csere.Köszönöm a válaszokat :R

(#5650) cas01


cas01
csendes tag

Melyik belső meghajtót ajánlanátok hosszútávra? Mindenre is lenne használva.
1. Pioneer BDR-S12XLT
2. Asus BW-16D1HT/G

LG BH16NS55 meghajtóm volt, de nem kezeli 25-50-100GB-os M-discet,LG soha többet.

Pio fele hajlok sokan dicsérik,de az asus meg uhd "barát" firmware cserével.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.