Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
bizonyos redragonokkal meglehet csinálni.
pl: redragon kumara k552 + outemu silent white
ez a legolcsóbb forrasztás nélküli kombó."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
a redragon már saját márkás switcheket használ. azok a switch szétszedésekor is hajlamosak eltörni, cserébe viszont cserélheted.
általánosságban switch nagyon ritkán megy tönkre, 99%-ban a forrasztás adja meg magát.
mini usb csatit tettem rá, de van már kulturáltabb usb-c is alin."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nemigen találsz olcsóbbat szerintem a redragon kumaránál.
könnyen lehet szerelni, mivel csavaros az egész. érdemes másik stabit belerakni, mert a gyári kegyetlenül zörög.
az enyém így sikerült."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz stellaz #73998 üzenetére
a keycap anyaga, profilja és falvastagsága nagyon sokat számít.
alacsony kecapoknál kevés térből verődik vissza a hang, ezért magasabb hangot kapsz vissza. magasnál sokkal nagyobb ezt a tér, tehát mélyebb lesz.
PBT azért sokkal vastagabb a fal, ridegebb és könnyebben törik mélyíti a hangot.
ABS rugalmasabb, ezért lehet vékonyabb falvastagságot használni de magasabb lesz a hang.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz stellaz #74054 üzenetére
a lenyomás erejét befolyásolni fogja az biztos.
mert már az se mindegy hogy egy 40 gramm rugó erejű switchre milyen anyagú/profilú keycapet teszel.
cherry profil ABS vékony könnyű, cherry PBT vastag már nehezebb, MT3 ABS double shot magas és krvanehéz!
ez a bevonat nem tudom mennyire vastag réteg és nehéz, de érdemben biztos több réteg kellene neki hogy érdemben tompítson.
amikor a keychron k8 gateron red (45g) ráraktam az MT3 keycap szettet és a szóközbe tettem némi szivacsot, 50g (gateron cap yellow golden )switchet kellett beleraknom mert teljesem megváltozott a nyomáspont!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz Menthirist #74317 üzenetére
-
copass
veterán
válasz Menthirist #74323 üzenetére
egy szaki megcsinálja neked apróért.
-
copass
veterán
válasz Menthirist #74329 üzenetére
tisztasör. mert a kis biszbaszoknak az a létezésük célja, hogy letörjenek!
-
copass
veterán
válasz stellaz #74477 üzenetére
nekem a csúcs eddig 400 karakter/perc az 80 szó/perc.
de az átlag az olyan 65-70.
monkeytype-ban a hungarian 2.5k, ott nehezebb szavak vannak!
10fastfingers.com könnyebb, ott a 12 éves lányomnak is megvan a 40 szó/perc! 1 év alatt megduplázta! néztem ahogy gépel, nagyon ritkán nézett le.
mechanikuson írógépen nagyon nehéz gyorsan gépelni, elektromoson már könnyebb volt![ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
nah igen, a 300 15 mp és angol krva sok hibával! a 60 mp már csak 265
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz stellaz #74482 üzenetére
irodai írógépen kezdtem el gépelni/rajzolni, a mocskos nagyon! az lebaxta az asztalról a virágvázát ha új sort kezdtél, mert úgy megrántotta!
seregben távírász gépeken gépeltem, az tök jó volt. lyukszalag mentettünk. úgy nyomtattunk hogy élesben megírtunk egy nyomtatvány lyukszalagra, majd betöltöttük és a végét összekötöttük az elejével menetközben. így végtelenítve nyomta a nyomtatvány.
ezt faxal is megcsináltuk, vicces volt amikor ment a "faszokvagytokmind!" amíg ki nem fogyott a papír!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
copass
veterán
válasz elite.cs11 #74894 üzenetére
nekem van. nagyon könnyű, egy vastag nagyobb keycapnál már érintésre kapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz malystryx #75195 üzenetére
töváriék megnézték
annyi változik hogy lineáris vagy taktilis lesz, tehát egy huplit teszel oda azzal a nagy kapcsolóval!
van aki gépelésnél a taktilist részesíti előnyben, játékra viszont a lineáris a népszerű.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Dyraxx #75429 üzenetére
a mebránosnál, egy gumiharangot nyomkodsz. a gumi pár év alatt felkeményedik.
ha ez nem zavar akkor maradj ennél a típusnál.
mechanikusban nem hogy 10k, de 40k környékén se találsz olyat ami megközelíti ennek a halkságát.
vehetsz olyat ami jól moddolható és akkor talán elérsz egy elviselhető halk szintet.
pl: redragon kumara. de ez nem kevés pénz még pluszban.
a brute force, mód az hogy megveszel egy olyan billentyűzetet ami nem hotswap és akkor fixre megcsinálod halkra. tehát kiforrasztod az összes switchet, silent switch bele,szivacs,beforrasztod,kibéleled. ez talán olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
kumarába veszel outemu silent white-ot, cseréled(vagy szarrá kened) a stabikat hogy ne zörögjön, kibéleled mindenhol nyák,plate,ház és nagyjából ez várható: video
magasabb keycap profillal halkabb lesz, ez cherry és pbt. o-ringet még tehetsz rá, akkor lesz igazán halk.[ Szerkesztve ]
-
-
copass
veterán
válasz Domonkos #75561 üzenetére
én pl blendernél tudnám hasznát venni, ott azért eszetlen sok parancs van mindenféle funkcióhoz.
profi vágóknál színes a billentyűzet, hiába tudják fejből. könnyebb odatalálni, megszokni.
mert program használatnál az a nyűgös hogy pont azt üsd le amit szeretnél.
használtam blank pbt-ket, pár nap után megőrültem tőle.
folyamatos gépelésre ez persze nem igaz, mert ott fix a pozíciód. gépelsz. gyakorlatilag mindegy mit nyomsz le.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Mindent a StreamSharkról!
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobilinternet
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
Állásajánlatok