- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #27998 üzenetére
Ennyire jó a BTC 5131C fake mechanikája?
Még mindig lusta voltam kipróbálni a donornak szánt billzeteket.
Bááááár anno azzal kezdtem, hogy bevágtam őket a zuhany alá, szóval nem biztos, hogy még mindig működik a gumidómok alatti PCB bennük.
IBM Travel/Think UltraNavot meg hagyjuk, borzalmas rajtuk gépelni, ugyanúgy öregszenek, mint minden más gumidómos/membrános billzet, de legalább már 10 éve nem gyártják őket.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Mióta Ballmer leépítette az MS hardver részlegét, azóta felejtősek.
Ugyan az egér topikban még mindig látható némi nosztalgia a múlt századi MS egerekkel kapcsolatban, de
1) azok gyártását sokadszorra is abbahagyták ~4 éve, így újonnan már nem lehet kapni őket, vagy ha igen, akkor a valós értéküknél 2-3x magasabb áron
2) Már 10 éve is elavultnak számítottakUtolsó jó termékük kb. az Ergo4000 volt, de azt 2004-5 körül dobták a piacra, de annak a desktopjához már csapnivaló egeret adtak.
Azóta elkövetett, kéken világító MS patkányokhoz is volt már pár keresetlen szavam az egeres topikban.
(Khm, Explorer Mouse)Mondjuk a mostani L termékekkel sem vagyok kibékülve, így fogalmam sincs, mit fogok használni, ha a sokadik MX Revom is tönkremegy.
-
Domonkos
addikt
válasz #29810176 #27996 üzenetére
Ha hajlando vagy felarat fizetni a minosegert/kenyelemert, akkor nem nagyon gondolkoznek mechan kivul semmi masban.
Amugy ami nem mecha es siman jobbnak tartom ennel a billencsnel, az peldaul:
PackardBell 5131C
Genius i200/i220
Dell Quite touch
ibm ultranav
Lenovo enhanced performance / Lenovo Preferred Pro
Cougar 200k
Apple alu billencs
Akarmelyik topreAmi mecha de meg mindig olcsobb (persze csak hasznaltan):
Cherry MY boardok
Cherry g80 darabok
AEK I/II
stb.Es nem hiszem hogy egerbol is nagyon 6k felett kellene kolteni, hogy talaljunk egy jobbat...
Szoval jah - tularazott.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
-
Domonkos
addikt
válasz #29810176 #27993 üzenetére
Kozepszeru eger + ollos bill +20k-ert. Ez nem tudom hogy milyen szempontbol eri meg...
Hasznalhatosagot viszont nem tudom - biztos nagyon kenyelmes ha meg tudja szokni az ember; de az ilyennek mindig meglesz az a hatranya, hogy akarhol mas gephez fogsz leulni hianyozni fog/fura lesz. Szoftveres reszt mindig konnyebb lesz attelepiteni, mint a fizikai reszt.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Külön csak pedált tudtok hazai boltban? Valami nem nagy pízért... Nem találtam.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Sziasztok az Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard (komplett Desktop szettben)-ról mi a véleményetek? Mennyire kényelmes? Játszani is lehet rajta (Heti pár óra, a többi programozgatás/netezés).Nem vagyok hardcore gamer, csak hétvégi játékos
Észrevehető a késleltetése? -
qantum
senior tag
Sziasztok! Valaki nyomogatott már Cougar 700K bill-t, vélemény?
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
Mukucs
senior tag
Sziasztok, valakinek volt már DELL SK-8115 billentyűje? Az érdekelne igazán, hogy egyszerre hány gombot lehet vele lenyomni, amit érzékel is, persze!
-
válasz vasi89 #27981 üzenetére
Bt és hub? Lehet, h van, mai világban ennél durvábbak is vannak...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz ThePoweR #27977 üzenetére
Sorrendet mindenki magának...
vasi89: vannak, milyen árkat-ra gondolsz? Többnyire kényelmetlen helyen van a hub, sztem jobb külön.
-
vasi89
őstag
Hello!
Manapság létezik USB HUB-os billentyűzet? Nem igazán találok sehol, én keresem rosszul vagy már annyi port van a gépeken h fölösleges? Sajna az én laptopomon kevés.. csak emiatt pedig nem akarok BT bill-t venni.
-
ThePoweR
senior tag
válasz Pöttön #27976 üzenetére
+1
Csak a világításra kifizetni a felárat és venni egy gumidómos billt nem éri meg. Akkor vagy drágábban egy mechanikus vagy egy ócska legalább 5k és akkor nem hajlik ketté gépelés közben.
Ha mechanikus mellett döntesz akkor Brown, Blue, Red, Black switch. Ebben a sorrendben.
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz raverke #27975 üzenetére
Ha egy 10-essel megtoldod még az árat, akkor én ezt tudnám javasolni. Drágább, de cserébe jobb is (mechanikus)
És ez magyar , és háttér világításos, (de csak piros színben).
A változtatható szín az elég drága feature, szerintem ilyen téren a Strafe RGB a legjobb ár-érték arányú bill, de az 45-48k körül megy, és nem magyar, csak magyarnak megfelelő ISO.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
raverke
tag
1.Mekkora összeget szánsz rá?
-10-20k2.Használt szóba jöhet-e?
Nem3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
-általános felhasználásra, nagyon ritkán játékra
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
-Erről nem tudok nyilatkozni Pár ezer forintos Logitech billenyűzetem volt mindig
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
-Vezetékes, fekete szín, Numpad, csuklótámasz és a legfontosabb a VILÁGÍTÁS!
Jó lenne ha egyenletesen lenne megvilágítva, változtatható színnel és állítható fényerővel.
Mivel még soha nem volt világított billentyűzetem, ezért nem tudom milyen szín és fényerő az ideális számomra.6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
-Mindenképpen Magyar
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz nyunyu #27971 üzenetére
Köszi, az infót akkor egyenlőre maradok a West által átalakított keycap-eknél, mint opció.
Hétfőn küldöm neki a billt, ha minden jól megy akkor köv héten kész is lesz.
Majd a tapasztalatokkal, és egyéb infókkal (ár, képek stb..) jelentkezem majd.A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Pöttön
őstag
válasz hemaka #27972 üzenetére
Az EU végű az ISO, az NA, pedig ANSI.
Én innen vettem, egy EU iso kiosztásút.De most van az aqua-nál is ISO kiosztású, silent kapcsolós.
Ez annyival szimpibb bolt (számomra), hogy olcsóbb a pk.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
nyunyu
félisten
válasz Pöttön #27969 üzenetére
Van valami áttetsző fekete kupakjuk, arra tudnak nyomtatni.
Magyart ugyan itt nem látom az opciók között, de írsz nekik egy levelet, aztán pár napon belül válaszolnak rá.
Kiosztást elvileg már ismerik.Világítós billzeteken szokásos, feketére festett, majd lézerrel levakart kupakokat nem tudom, hol lehetne gyártatni.
-
ThePoweR
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek. Boltot tudtok ajánlani ahol van brown switches?
-
-
-
ThePoweR
senior tag
Sziasztok
1.Mekkora összeget szánsz rá?
~35k
2.Használt szóba jöhet-e?
Nem
3.Mire használnád a billentyűzetet? / Miért vásárolod?
Prog/játék
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Mechanikus, brown switch
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények (kell-e numpad, világítás, csuklótámasz, vezetéknélküli, ergonomitás, programozhatóság, stb?)
Numpad kell, világítás nem lenne rossz
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? (amennyiben nem, sokkal testhezállóbb billentyűzetet is találhatsz/ajánlhatunk)
ISO Angol vagy MagyarKöszi előre is!
Üdv,
Dave[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Mottie #27958 üzenetére
Egy régi billzet üres fedelére szórtam fel a kupakokat, nem volt alatta kapcsoló, ami egyenesen tartotta volna őket.
Legalábbis korábban volt olyan terv, hogy ezekből faragok billzetet, de aztán letettem róla, mert a túl fehér gombok nagyon elütöttek a régi billzet háztól, hiába szőkítettem volna, meg közben megjött a korábban rendelt vastag PBT szettem, amin sokkal jobb gépelni, viszont nem ISO kiosztású.
Egyelőre úgy tűnik, nem akarok billzetet építeni, amíg nem kapok vastag PBT kupakokat ISO kiosztással, addig "ideiglenesen" használom a pimpelt MXB2-őt, de annak a háza kb. az ezresbe kerülő Genius billzetekkel vetekszik, tekeredik, nyekereg, nagyon nem jó.
De az is lehet, hogy ha egyszer nekiállok, akkor inkább acélból csinálok valami masszív ergonómikus billzetet, amin a bal és jobb térfél olyan szögben áll, mint az MS Ergo4000-en, vagy az L Cordless Pro billzeteken.
(Már csak 3U hosszú szóközöket kéne keríteni ehhez a kiosztáshoz, de azt legalább gyárt a Gateron, nem úgy, mint az ISO kiosztású kupakszettet. )Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz tibor72 #27954 üzenetére
(csak én fehérre variálnám és néhány kupak, amit nem tudnék pótolni maradna fekete, a jobb kontraszt miatt)
Kontraszt rulz.
Most nézem, Tesoro Durandalokra, Corsair Strafera nem passzol a legyártott szettem, mert egyiknek sem szabványos az alsó sora.
De legalább a Tesorora lehet gyártatni Maxszal, mert van 6U szóközük.
Corsair féle 6,5U az teljesen esélytelen.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
tibor72
tag
válasz Pöttön #27950 üzenetére
Mikor még csak nézegettem a billentyűzeteket, kiosztásoktól függetlenül, én is rá gondoltam mint lehetséges megoldás a magyarítás megvalósítására, csak nem kérdeztem meg, hogy megtudná-e csinálni. Örülök ennek az infónak
(csak én fehérre variálnám és néhány kupak, amit nem tudnék pótolni maradna fekete, a jobb kontraszt miatt)[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Most összenéztem, az í-t kellene pótolnom egy num pad keycap-el, amire a legjobb a num 2 lenne, illetve a kötzépső sorban az ű-t amirte meg a num 5-ös, (igaz hogy ennek van egy kis bütyke, de annyi baj legyen )
Vagy max álldozok még rá +2k-t és veszek egy ilyet. (itt csak az í-t kellene pótolnom a num2-vel)
A kérdés mostmár csak az, hogy a két keycap szettnek, (gyári corsair-nek, és ennek a taiwan-inak a meredeksége meg egyezik szerintetek? )
Azért lenne fontos, mert csak a magyarításra szánt keycap-eket cserélném, az enter, shift, szóköz és minden más maradna a gyári.[ Szerkesztve ]
-
válasz Pöttön #27950 üzenetére
Anno én is beszéltem vele magyarításról, marást nem említette.
Majd várom a részleteket, eredményt. Nem lehetetlen, de nem is egyszerű feladat...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pöttön
őstag
válasz ViZion #27949 üzenetére
Azt West nevű fórum társ végezné, elmondása szerint megtudja oldani.
Igaz, ebben a hirdetésben laptopokról van szó, de megkérdeztem email-be mondta hogy alakított már át sima világítós billentyűzetet is.[ Szerkesztve ]
-
válasz Pöttön #27948 üzenetére
háát, nem tudom megérné-e ez a marogatás... Leprogramozni sem egyszerű, a kupakoknak van egy íve, 5 tengelyes maró kell, meg rengeteg idő és nem is hibázhat...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Volt már valakinek ilyen kupak szettje?
Arra gondoltam, hogy vennék egy ilyen szettet, és rá tenném az ISO kiosztású Strafe RGB-m re, úgy, hogy az í-t pótolnám, egy a sorában megegyező másik keycap-el (mondjuk a jobbra nyíllal, vagy a numpad 1-essel)
És elküldeném így ezt a szettet egy srácnak, aki pár mikron mélységben felmarná a kupakok tetejét, és ellátná egy új, teljesen kopásálló, feliratában átlátszó, immár 100% magyar feliratozással.
Magyarán magyaríttatnám a kupak szettet.
Szerintetek megoldható lenne?[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
addikt
Nemregiben ismet sikerult egy cherry billentyuzetet szereznem. Ugyan ez a modell sosem volt a kivansaglistamon, csak a kistestvere, olyan aron kinaltak, hogy rossz erzes lett volna otthagynom.
Cherry g80-11900 "kompakt" billentyuzet touchpaddal:
Kepen felette az IBM model M
Ezt a tipust Cherry MX Black kapcsolokkal gyartottak, lezerfeliratozatt vekony PBT kupakokkal. A billentyuzet ezert megelepoen konnyu is, csak ~1100g. Raadasul minden dimenziojaban rovidebb, mint a model M!
A gepelesi erzetben csalodni sokat nem lehet - hozza azt amit az ember elvar egy jobb fekete kapcsolos billentyuzettol. Ugyan mas mx black most nincs a kozelembe, a regebben bemutatott cherry my-nal nekem jobbon bejon, mert puhabb. Extraja meg, hogy a kihajthato labacskai is jol gumirozattak, es behajtva sem szeret csuszkalni az asztalon.
Ugyan nem olyan monstrum, mint a model M, az osszeszerelesre vagy anyakhasznalatra nem tudok rosszat mondani. Nem nyekereg, nem csavarodik, a feliratok szepek, a muanyagnak meg kellemes a tapintasa. Szuper.
Viszont par egyedisege is van; peldaul, hogy a kurzormozgato billentyuk vagy egy negyed U-tal lejjebb vannak, mint az also sorokban a tobbi billentyu, amit emiatt szokni kell - noha nem mintha azt nehezebb lenne megszokni, hogy az egesz cluster vagy 3U-val bejjebb kerult.
Masik picit bosszanto dolga, hogy az Esc egy sorral fejjebb csuszott, ami kifejezetten benan nyilvanul meg mondjuk vim-ezes kozben.
Harmadik hogy a tapipad nem ugy mukodik, mint a modern laptopokban, hanem alapjaraton valahogy ugy van megoldva a dolog, hogy az egesz felulet at van mapolva a teljes kepernyore es ahova rabokok a tapipadra odaugrik a mutato. Ez nem lenne gond alapesetben, ha monduk a tapipad felbontasa nagyobb lenne a kijelzojenel, vagy legalabb az oldalaranyuk megegyezne. Az egergombokra nincs panasz.
Negyedik meg talan az, hogy a Cherry logo itt is csak egy ragosztott, atlatszo foliara nyomtatott matrica. Szerintem ez az egyetlen pontja a billentyuzetnek, ami nem a minosegi erzetet kelti.Osszessegeben szerintem egy nagyon jol eltalalt billencs ez is, es bar a linearis kapcsolokat nem nagyon dijazom, par napot biztosan marad meg az asztalomon.
Barmi kerdesre szivesen valaszolok, par heten belul lehet eladosorba adom ezt is.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz strynox #27938 üzenetére
Elvileg a corsairnek is el lehet menteni a memóriájára
Ezzel azért vigyázni, mert a mikrokontrollerek nem felejtő memóriája véges számú felülírást bír, pl. az ATMega32U4-re 100k írási ciklus van megadva az 1KB EEPROM élettartamának.
Nyilván ez nem gond, ha egyszer-kétszer le kell tárolni benne valamit, de ha folyamatosan variálod a makrókat, beállításokat, akkor pár éven belül kuka lehet a billzet agya.
Firmware tárolására szolgáló flash terület még hamarabb, 10k ciklus után megy tönkre, de az jellemzően nem iródik felül, ahogy elhagyta a gyárat a kész termék.
-
Pöttön
őstag
Én csak azt az effektet szeretném berakni, ami azt csinálja, hogy mikor lenyomok egy gombot, akkor egy kis ideig más színű lesz az a gomb.
Egyébként natúr kék háttérvilágítást akartam, a wasd-t meg a nyilakat meg zöldre, de ezeket már sikerült beállítani, és elmenteni.
Biztos vagyok benne, hogy be lehet állítani valahogy, csak számomra egy kicsit bonyolult a corsair szoftvere....[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #27939 üzenetére
Nekem tetszenek az effektek.
Mondjuk én karácsonyfát akartam.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
haxiboy
veterán
Elvileg a corsair is tudja. De én profilokkal már nagyon régen nem szórakoztam, világítást csak néhány játékban használok meg este és ennyi. Este is általában csak 3-gomb világít pozicionálás céljából.
Effektekkel nem is próbálkoztam menteni. Nekem bőven elég hogy mikor bekapcsolom nem világít mint egy karácsonyfa.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Varoz
addikt
válasz haxiboy #27936 üzenetére
Az hogy? Nem tárolja le a billentyűzetbe? Nem hiszem, hogy akkora nagy dolog lenne pedig. Én a G.Skillen belövök mindent, effekteket, makrókat, bármit, azt rámentem a memóriájára és onnantól az benne van. Átvihetem másik gépre is a billentyűzetet, minden megmarad.
Úgy tűnik van amiben picit gyengébb a G.Skill, viszont van amiben meg jobb.
Lehet, hogy a Corsair progija felhasználóbarátabb valamivel, de a G.Skill meg tárol mindent.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
haxiboy
veterán
válasz Pöttön #27934 üzenetére
Az effektek nem mennek progi nélkül sajnos. Memóriába pedig bármelyik statikus profil menthető. Bár jött azóta firmware lehet azóta okosabb lett, nem nagyon szoktam szórakozni már vele,de vizsgák után ígérem utána nézek. Akár egy csoportos Skype is mehet.
-
Varoz
addikt
válasz Pöttön #27934 üzenetére
Ebben haxiboy a jártas, neki Corsair K70 van. Ő ismeri.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Varoz
addikt
válasz Pöttön #27932 üzenetére
Az érdekes. Nekem minden effekt működik, mindenhol. Bár nekem G.Skillem van, de Corsair alapokon nyugszik.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Pöttön
őstag
válasz Pöttön #27931 üzenetére
Megoldódott.
Ki kellett törölnöm, az eddig készített profilokat, majd amit akartam véglegesre, jobb klikk, és save to device memory, így amikor bekapcsolom a gépet, a billentyűzet máris a kívánt színben világit, nem abban a csúnya pirosban...
Annyi, hogy amit rá tettem pluszba effektet, az viszont csak akkor hajlandó működni, amikor be töltődött a bill szoftvere, illetve bios modba se működik, de annyi baj legyen.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
válasz haxiboy #27930 üzenetére
És a Bios mod világítását testre lehet szabni?
Azért kérdem, mert ami világítás mod-ot beállítottam a billentyűzeten, az csak akkor hajlandó működni, amikor a windows, és vele együtt a billentyűzet szoftvere betöltődött, addig amíg ez nem történik meg, a billentyűzet alap pirosan világít, pont ugyan úgy mint amikor bios mod-ba van...
Vagy lehet hogy én állítottam be rosszul?
Azt hogy lehet beállítani, hogy a billentyűzet memóriájába tárolódjanak a világítási beállítások?[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz Pöttön #27928 üzenetére
Tudtommal nem nyúl az semmihez. Egyedül az Anti-Ghostingot variálja.*
Nekem a G.Skillnél 2 mód van, 6KRO vagy NKRO.
Egyébként idézem a PH-t, hogy miért nem megy NKRO-ként a BIOS."Fontos kiemelni, hogy hatnál több lenyomás érzékeléséhez PS/2 csatlakozó kell, USB-n úgy szokták részben megoldani, hogy a klaviatúra két eszköznek látszik vagy extra vezérlőt használ."
*De, ha mégsem így lenne, remélem haxiboy vagy más Corsairos kijavít.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz Pöttön #27926 üzenetére
"Ezeknél a Corsair billentyűzeteknél a bios mod mire jó?"
Arra, hogy Anti-Ghosting módban ha van, akkor nem tudsz belépni a BIOS-ba, csak az oprendszeren belül tudod használni, mert csak ott tudja kezelni.[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Ezeknél a Corsair billentyűzeteknél a bios mod mire jó?
(#27924) haxiboy(#27925) ovits00 Én anno as Tesoro Durandal-on gondolkodtam még, de végül nem bántam meg a Strafe-t
[ Szerkesztve ]
-
Pöttön
őstag
Hát srácok, meg jött végre a Strafe RGB-m, Silent kapcssolókkal.
Röviden fogalmazva: Szerelem első látásra!
Ez a billentyűzet élőben egyszerűen gyönyörű!
Baromi jó már most rajta a gépelési élmény, az előző Chicony MX Blue billemhez képest meg még teljesen hangtalan is...
Így első benyomásra egyáltalán nem bántam meg a vételét![ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
válasz thomasfinal #27921 üzenetére
Az ajánló felső kategóriája +
-
thomasfinal
csendes tag
Lassan 8 éve van egy Logitech G15 billentyűm, imádom viszont már gyakran villódzik, és ragad több helyen a kosztól, amit már lemosni sem lehet, szóval cserélném lassan, de nem sok alternatívát találtam.
40-50K a legvége amit tudok adni érte, hisz nem 1 évre veszem.
Mechanikus billentyűm még nem volt, viszont fontos, hogy legyen lcd kijelzője, vagy ilyen mobil dokkolója mint az orion sparknak.Amit kinéztem az az Orion Spark és a G19s, de ha van még hasonló jó billentyűzet, akkor szívesen veszem a véleményeket.
.
-
tibor72
tag
válasz nyunyu #27917 üzenetére
Nem pont erre gondoltam hirtelen, de ez is tetszik. Hanem konkrétan előre konfigurált színprofillal, ami kapcsolható, ha szükséges. Esetemben egy acer xf240h-nál, blue light nevű opció, ami egyetlen gombnyomással aktiválja a csökkentett kék fény opciót. A többi gyártónál nem tudom hogy nevezik, de gyakorlatilag ugyanaz mind.
-
tibor72
tag
válasz kem001 #27913 üzenetére
Persze személyes preferencia, meg miegymás, de ha abból indulunk ki, hogy a monitor gyártók szemkimélő technológiái közt szerepel olyan ami a kék színt csökkenti, - ami engem kifejezetten zavar - akkor a kék színű páldául már nem feltétlen jó választás esetemben. Irhatnám azt is, kék kivételével szinte bármelyik megfelelő lehet számomra..... na meg a betűtipusok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz kem001 #27913 üzenetére
Meg kell nézni, ez szubjektív. Nekem a fehér és a vörös jön be, kék zavar. Másnak meg más a jó... Olvashatóság inkább betűtípus függő sztem, mai ledesek már nem gagyik, de lehet azt is szarul szerelni/tervezni és egy nem megfelelő betűtípussal a legjobb ledest sem látni jól.
-
kem001
tag
Sziasztok. Tanácsotokra lenne szükségem. LED-es megvilágosítású billentyűzetet szeretnék venni, és érdekelne a véleményetek, hogy milyen színben érdemes venni, ami rossz fényviszonyoknál jól olvasható? Kék vagy inkább fehér? Az ár amiben gondolkodok, maximum 10000 Ft, de ha kicsivel több, az is belefér.
-
tibor72
tag
válasz haxiboy #27911 üzenetére
Mindgyiknek más és más az akusztikája, de a vastagabbak tompábban, lomhábban szólnak, míg a vékonyabbak magasabb hangszínük miatt, zavaróbbak lehetnek és nem utolsósorban a plusz egy családtag, ütős hangyszer képében, van ahol már sok. A hangzásukra is lehet következetetni és így könnyebben belőhető a tényleges igény..... vékony anyagú, hangosabb zavaróbb, míg a vastagabb, közös használatú helységekben is használható már ... nem gondoltam vegyipari színtű bejegyzésekre, csak komfort szempontjából valamilyen jelzővel ellátni, vagy megkűlönböztetni. És akit ez komolyabban érdekel, rákérdez.
-
haxiboy
veterán
válasz tibor72 #27908 üzenetére
Sajnos már nem emlékszem hogy milyen vastag kuoakokkal szerelik őket. De arra igen hogy 99%-a abs anyagú. A feliratozás típusát is fel kéne tüntetni.
Sajnos a mechák mindegyike hangos. Ha a cherry-t hangosnak találod egy buckling springes kb-tól kifutsz a világból :-)Egyébként próbáltad úgy hogy valamilyen puha anyagot teszel alá? Mert gyakran az asztal erősíti fel a hangját ahogy nálam. A koliban lévő asztalomon sokkal hangosabb.
-
notika77
senior tag
válasz Khelben #27906 üzenetére
Marmint nalad mukodik a BIOS-ba belepes vagy csak a ctrl-space-dupla leutes nincs? A dupla, mint irtam user error is lehet, tegnap es ma nem is volt. A CTRL-nal en is gondoltam ra, hogy a folia rovidre zar, de nem, viszont ha mar szetszedtem belefujtam parat es most nem csinalja.
Volt itt egy korabbi hozzaszolas, hogy az uj billentyuzet morzsas volt, ennek a villagito plexi also folias oldalan, a folia ala van elrejtve egy fel szendvicsre valo morzsa (vagy egyeb szennyezodes)Haxiboy: meg lehet ezt tudni valahonnan?
[ Szerkesztve ]
-
tibor72
tag
válasz Fr3eWar #27899 üzenetére
Sajnos, megértem az elállásod, nekem azóta nem volt komolyabb dolgom gépelés tekintetében, és teljesen más írányú elfoglaltságom miatt is, mindez a háttérbe szorult......Szegény black kapcsolós tulajok - ott még erősebb lehet a zaj.... - még jó hogy nem azt választottam ennél a modellnél Terveim szerint, majd belekukkantok, de valószínű, hogy ezen tapasztalatok alapján a következő mecha nem iyen lesz, ...pedig kár érte, mert minden más tekintetben megfelelő eszköz, engem már a magassága sem zavar annyira mint az első pár napban.
Mindenesetre meg kell majd kérni a kollegákat, hogy az ajánlott billzetek táblázatát plusz egy oszloppal kérjük megnövelni, kupak "milyenségére" való tekintettel.......lehet, hogy egy oszlop nem is lenne elég?...
-
-
notika77
senior tag
válasz notika77 #27887 üzenetére
Sziasztok!
A legújabb gondom a Cougarral - a jobb gombos menü gomb hiánya után - az hogy a BIOS nem ismeri fel. Ez abban nyilvánul meg, hogy nem lehet belépni vele a BIOS-ba és nem lehet a BIOS boot menüjét aktiválni, hogy melyik meghajtóról szeretnék bootolni. Ha másik billentyűzettel belépek, akkor már működik, de előtte nem. Olvastam, hogy ez az NKRO funkció miatt van/lehet és hogy csak USB-n keresztül. Ha beszerzek egy ilyen átalakítót ezzel fog működni? Ilyet is csomagoltak egy csomó billentyűzethez és ma már egy sincs belőle, mert sosem kellett, ehhez persze nem adnak, amihez kellene.
ui.: tévedtem a legújabb gond, ami most jött elő ezt írva, az az hogy a Space-t teljesen a bal szélén legnyomva nem érzékeli
Sajnos ez a Cougar nagyon nem éri meg a pénzét vagy csak nagyon nem az én igényeimre szabták. Mivel a legutóbbi szétszedéskor sikerült kicsit megkarcolnom a hátlapot, így vissza már nem vihetem, hogy mégsem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz MasterMark #27901 üzenetére
Ha visszaolvasol a kolléga kálváriájában, rájössz, hogy nem a gépeléssel van a baja, hanem a Tesoro silány minőségével.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ubiquiti hálózati eszközök
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Sweet.tv - internetes TV
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok