Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Közeledve a 30 felé , szeretném lassan megvenni életem első autóját.
~1,5 milliót szánnék majd csak a vásárlásra (átírás, szervíz ezen felül). A vétel még nem most lesz, de szeretném már most kicsit körbejárni a témát, hogy egyáltalán milyen lehetőségek vannak.Az egyik legfontosabb szempont, hogy 198 cm magas vagyok. Szeretnék egy olyan autót, amiben kényelmesen elférek a vezetőülésben. Itt egy olyan összehasonlítási alapom van, hogy szüleimnek egy 1999-es ford focus kombijuk van, abban kényelmesen elférek. Úgy, hogy apum is be tud ülni mögém, pedig ő is 190 cm. Valami ilyesmi belső méretűt keresek, de ha hátul kicsit kisebb lesz a hely mögöttem, az sem tragédia, legtöbbször csak ketten ülnénk a kocsiban.
Budapesti vagyok, munkába járásra (ami kb 12 km) nem sűrűn lenne használva. (napi szinten biztos nem)
Inkább hétvégente használnánk vidékre utazni a szülőkhöz, vagy kirándulni menni.A Volvo S40 2004-2008 közötti verziója nagyon tetszik. Ez a típus mennyire tágas?
A másik, amire gondoltam, az 2-es Octavia, ott is jobban tetszik a facelift változat (2009 utáni), de az meg már lehet nem fér bele az 1,5 milliós büdzsébe.Amúgy ha van valami olyan, ami megéri a pénzt és ár/érték arányban jó, hajlandó vagyok még 2-300e ft-ot hozzádobni az összeghez.
Mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
7. generációs Accord mennyire megbízható? 1,5 M környékén keresgélek, első autóm lenne.
A neten azt olvasom, jóféle autó, de kíváncsi lennék egyéb tapasztalatokra is.
A 2,2-es dízel motorját is dicsérik. Mennyire "bírná", ha néha napján munkába járásra is használnám Pesten? (ez napi 2 x 12 km). -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg ajánlani Budapesten valami nagyobb autókereskedést, ahova érdemes elmenni és meg tudnék nézni pár autó típust?
Ahol pl bele tudnék ülni az autókba, hogy kiderüljön egyáltalán elférek-e benne (198 cm vagyok ) stb. -
nandow
aktív tag
Köszönöm a tippeket.
Nehezíti a dolgot, hogy autóm nincs, csak tömegközlekedéssel tudok eljutni bárhova is.
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Lekérdeztem egy autó km óra állását a kekkh oldalán.
A következőket írta ki:
109309 km, 2016.01.13.
109309 km, 2016.01.13.
112282 km, 2016.03.05.
112539 km, 2016.03.11.2004-es az autó. Az, hogy nincs 2016 előtt adat, kb azt jelenti hogy külföldről lett behozva, nem?
Valamint nekem gyanús ez a sok egymás utáni bejegyzés. -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen Octavia mennyire lehet jó vétel?
Ezek az 1.4-es (vagy akár az 1.2-es) TSI motorokkal van-e sok gond? 1.2-es elég lehet megmozgatni az Octavia-t? -
nandow
aktív tag
válasz Kickass #150400 üzenetére
Jogos, a kereső kimaradt, megkövetlek.
Azt is tudom, hogy van a vw/skoda topik, de ott feltettem egy hasonló kérdést (FSI motorról plusz magáról az octavia-ról érdeklődtem), és válaszul megkaptam az összefoglalóban szereplő két sort erről a motorról. Ami nekem mint laukisnak kb semmit nem mond.
A TSI motorról is szintén van 2 sor az összefoglalóban, de nekem az sem mond sok mit.
Ezért kérdezek ebben a topikban, itt eddig nagyon segítőkészek voltak az emberek.[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
válasz Mágus2 #150405 üzenetére
Oké, rendben, bocsi tőled is, nem akartam letámadni a vw/skoda topikot.
Többet kell olvasgatnom a témában.Ezekről a korai TSI motorokról a vélemények számomra - mint laikusnak - negatívak, már amit eddig olvastam.
De ha jól értem, nincs ezekkel azért annyira nagy gond, csak bele kell kalkulálni egy esetleges láncos vezérlést cserét.
Ez körülbelül mekkora tétel? Korábbi hozzászólások alapján ~80e Ft + munkadíj.
Van más nagyobb kaliberű kiadás, ami szükséges lehet a motor kapcsán? -
nandow
aktív tag
Kicsit kezdek már elveszni az autótípusok között, melyiknek mi a hibája, ez azért nem jó, amaz amiatt stb...
És hát laikus is vagyok a témában.
Egyik ismerősöm úgy vett autót, hogy megbízott egy neppert. Ez mennyire járható út? -
nandow
aktív tag
válasz focvis #150473 üzenetére
Az Octavia tetszik, de átnyálaztam a vw/skoda topikot a tsi motorokról, és kb csak a negatív vélemény.
Ugyanúgy nincs jó vélemény az FSI motorokról sem.
Emiatt teljesen elbizonytalanodtam.
1.4-es, vagy 1.6-os sima szívót meg nem szeretnék, gyengének mondják a kasztnihoz.Az ismerősöm megadta a nepper nevét, aki neki szerezte az autóját. Rágugliztam, ismert embernek tűnik (nem a Becsületesnepper). Így is óvakodni kell tőle? (Nem tudom, le lehet-e írni itt a nevét...)
(#150474) lenko
Köszi. Igen, nézem az Accordokat is. Arról jó véleményeket olvastam.
Akkor márkakereskedésből annyira nem gáz vásárolni?
Amit linkeltél, ott a leírás alapján adnak 1 év garit. Ez valós dolog?
A linkelt kocsi külföldi, ha jól gondolom. Tekeréstől nem kellene tartanom? Vagy ha van szervízkönyv, akkor elvileg ettől nem kell félnem?[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Ha az ember márkaszervizben néz ki egy kocsit, ettől függetlenül azért el lehet vinni egy másik márkaszervizbe átvizsgáltatni az autót, ugye? Vagy csúnyán néznének rám? Vagy az lenne, hogy odaszólnak a másik kiválasztott szerviznek, hogy visznek egy "saját" autót, és ennek megfelelően nézzék? (esetemben egy használt Honda Accordról van szó, amit egy Honda márkaszerviz árul)
Meg egy másik hülye kérdés.
Felhívtam pár tulajt, feltettem a kérdéseimet amiben a totalcaros checklist is a segítségemre szolgált.
Nyugtassatok meg, hogy ezek a kérdések teljesen természetesek, és nem vagyok pofátlan a sok kérdés miatt.
(nem volt még részem sem autó vásárlásban, sem autó eladásban) -
nandow
aktív tag
válasz theuprising #150911 üzenetére
Köszi a választ!
7. gen Accordot nézek, 2 literes benzines motorral.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de használt autót első megtekintéskor "szokás" már elvinni pl egy szervizbe átvizsgáltatni?
Vagy először csak nézzem meg, ha tetszik és rendben van számomra, utána egy második találkozónál vigyük el szervizbe? -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Ma megnézek egy autót, ami elég jó vételnek tűnik.
Én úgy gondoltam, ha tetszik, jövő héten elvinnénk a tulajjal márkaszervizbe átvizsgálásra.
Ebben benne is lenne, de ha ma nem foglalózom le, nagy valószínűséggel elviszi más (azt mondta, hogy ha az átvizsgálásig valaki leteszi neki a pénzt, odaadja az autót).
Én a szervizes átvizsgálás után foglalóznék, hiszen ott azért kiderülhetnek dolgok.
Hogy kellene ezt csinálnom?
Ha ma foglalózok, és a szervizben kiderül valami ami miatt mégsem venném meg, bukom a foglalót.
Vagy ha kiderül valami, azt belealkudhatom az árba? De ha ma foglalózok, gondolom az árban is ma kéne megegyezni.Ha az írásom alapján nem lenne egyértelmű, első autóvásárlásom lenne.
-
nandow
aktív tag
válasz outsiders #151463 üzenetére
és (#151457) forceberg
Köszi a válaszokat. Magánszemély az eladó.
Végül vittem egy eléggé hozzáértő autószerelőt, és ő azt javasolta, ne vegyem meg az autót annyi pénzért, amennyiért árulják. Az árból meg nem igazán akart engedni a tulaj. Így ezt az autót elengedtem. -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Németországban mennyire jellemző az óratekerés?
Egyre inkább azon gondolkozom, hogy onnan vennék autót. Nem az ár miatt, hanem a kínálat miatt. -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Autóvásárlási szándékom innen indult. 1,5 milliós keretről.
Nagyon tetszik a 7. gen Accord, abból is a facelift-es változat, így az ár tekintetében már kb. 2,5 milliónál járok.
Ez azért már nem kevés pénz, és ezek az Accordok 10-12 évesek már.
Elgondolkoztam, hogy ennyi pénzért lehetne akár már fiatalabb autót is venni. Plusz nagyon kicsi a kínálat benzines Accordból (pláne itthon), így lehet tényleg más után kéne néznem.Milyen ötleteitek vannak? Lehet simán átsiklottam 1-1 típus felett, mert nem is jut eszembe mint opció. (pláne úgy, hogy nem vagyok hozzáértő)
Évi ~10e km, többször hosszabb távon, de néha azért városban is használva. Benzinest szeretnék mindenképp.
Köszönöm ha tud valaki tippeket adni.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap megnéztem egy autót, ami elsőre eléggé tetszett. Mivel én nem értek hozzá, és csak egyedül néztem meg, jövő héten elvinném márkaszervizbe átvizsgálásra.
Az eladóval abban maradtunk tegnap, hogy este átgondolom a dolgot, és ma visszajelzek. Említettem neki, hogy a vásárlás előtt mindenképp elvinném átvizsgáltatni, azt mondta nincs akadálya.Ma felhívtam, hogy akkor szeretném az autót, jövő héten egy megbeszélt időpontban vigyük el szervizbe átnézetni.
Mondta, hogy rendben, de de adjunk nyomatékot a dolognak 100e ft foglalóval. Kicsit visszaolvasva, azt tanácsoljátok, hogy átvizsgálás előtt ne foglalózzon az ember.Így most nem igazán tudom, mit csináljak. Az eladó rendes, őszintének tűnik (magántulaj), jó vételnek tűnik az autó. Azt is mondta, hogy ha az átvizsgáláson kiderül valami komolyabb, akkor visszaadja a foglalót, de hogy nem lesz ilyen, mert rendszeresen karbantartott az autó.
De mi van akkor, hogy ha pl nem komolyabb hiba derül ki, csak sok kicsi kopó alkatrész, aminek a cseréje összesen már magasabb összegbe kerülne.
Próbáljam meg beleírni a foglalós papírba, hogy pl ha meghaladja a javítások költsége mondjuk a 100e ft-ot, akkor elállhatok, és visszajár a pénz?Gondolkoztam előlegben is, azt ugye visszakapom, de amellett meg bármikor eladhatja az autót másnak.
Egyébként foglalóról/előlegről hogy szokás papírt írni? Kézzel és akkor nem kell tanú?
-
nandow
aktív tag
válasz bitpork #153603 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Eredetvizsgára vihetem bárhova, ahol ilyennel foglalkoznak?
Okmányirodába is az eladóval menjek, vagy azt már lehet külön intézni?Okmányirodába ha minden igaz, akkor már megkötött biztosítással kell mennem. Ezt hogy könnyebb intézni, neten esetleg telefonon? Itthon megnéztem a netrisk oldalát, végigpötyögtem azt a rengeteg adatot, hogy lássam, kb. mennyi lesz a biztosítás összege.
De pl. kérdezett olyat is, hogy 1 évben hány km-t megyek. Ezt így előre meg nem mondom (nem volt még autóm). Van következménye, ha rosszul becsülöm meg? -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
A héten lefoglalóztam egy autót.
Jövő szerdán fizetem ki a maradékot, és akkor hozom el.
A kérdésem az lenne, hogy miután szerdán megírtuk az adásvételit, kötnöm kell egy biztosítást, hogy tudjak vele forgalomban közlekedni. A neten megkötött biztosítással rögtön tudok utána forgalomba menni?Ez a 2-3 napos kötvényesedési idő (ha egyáltalán így hívják) az okmányirodás átíratáshoz kell?
Elvileg 15 napom van, hogy elmenjek okmányirodába. Addig közlekedhetek az autóval az adásvételivel és a megkötött biztosítással? -
nandow
aktív tag
Még egy kérdés a biztosítással kapcsolatban.
Holnap megyek az autóért, lefoglalóztam múlt héten a márkaszervizes átvizsgálás után.
Ma este megköthetem már a biztosítást úgy, hogy a kockázatviselés dátumának a holnapi napot jelölöm meg? Akkor nem kéne ott mobilon szórakoznom, itthon kényelmesen most megkötném számítógépen. -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített a kérdéseim megválaszolásában, összejött a vásárlás.
Nagyon örülök neki.
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Szüleim szeretnék idén lecserélni az autójukat, ami egy 1999-es Ford Focus kombi, 1,4-es motorral. Ezt az autót 2003-ban vették használtan, azóta hiba nélkül szolgálta őket, de most már itt az ideje a cserének.
Megpróbálom leírni a peremfeltételeket.
Mivel fiatalabbak már nem lesznek ők sem, jó lenne ha ennél a Focusnál nem lenne alacsonyabb az autó. (viszonyításképp pl az én 7.gen Accordomat alacsonynak találják)
Szeretik a kombi kialakítást, így az egyik irányvonal ez lenne. Ha nem kombi, akkor a másik irány valami magasabb autó, pl egy Vitara, hogy könnyebben tudjanak ki és beszállni. (de ebben az esetben is fontos lenne a nagyobb csomagtartó, akár az ülések előredöntésével)Felhasználást tekintve évi 10-12e km-t mennek. Egy faluban laknak Szeged mellett, Szegedre (~35 km) szoktak néha bejárni autóval. Emellett helyben is használják rövid távokra az autót, de nem napi szinten. Valamint évi 2-3 belföldi kirándulás, egy síelés, és hozzánk szoktak feljönni Budapestre évi pár alkalommal.
Cél lenne, hogy az autó ne legyen idősebb 4-5 évnél lehetőség szerint. Hosszú távra terveznek az autóval. Apum is elég magas, 190 cm, így ez is szempont, hogy kényelmesen beférjen.
Összeget tekintve ~3,5 millió lenne a keret.
Nekem ami elsőre beugrott kombi vonalon, az esetleg egy mk3 Focus 1,6-os motorral.
Vagy ha kicsit megtoldanák a keretet, és nem kombi vonalon gondolkozunk, egy új Vitara 1,6-os motorral. (ha jól emlékszem, gl+ felszereltséggel vettek már itt is 4M környékén újonnan)Mit gondoltok? Mi jöhetne még szóba? Bármilyen tanácsot, ötletet szívesen fogadok.
-
nandow
aktív tag
válasz bitpork #160982 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet!
Sajnos a linkelt típusból alig van pár darab, azok is elég magas km-rel (tudom állapotot veszünk, nem km állást, de nem lenne a legjobb a mostani 220e km-t futott autót lecserélni egy 250e km-esre).Többieket is kérdezem, esetleg más ötletek? :-)
Azt kihagytam hogy benzines kellene.
A leírt felhasználásra mennyire lenne jó egy turbós motor? Pl Skoda Octavia kombi 1,4 tsi-vel?[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
válasz Termi16 #160995 üzenetére
Annyira még azért nem idősek (apum 59, anyum 55), az autó magasságot a korábbi hozzászólásomban inkább amiatt mondtam, hogy ne legyen alacsonyabb, mint a mostani mk1 focus kombi.
A Vitara lehet tényleg megérné, csak félek a csomagtér miatt. Eléggé megszokták már a kombit, sokszor ki is használták.
Kombi vonalon milyen - a leírt felhasználásnak megfelelő - benzines típusok jöhetnek szóba?
[ Szerkesztve ]
-
-
nandow
aktív tag
Nektek működik az összefoglalóban lévő link, ami a hahu listát teszi időrendbe? Nálam most nem megy. Pár napja még használtam, akkor jó volt.
[ Szerkesztve ]
-
nandow
aktív tag
válasz BigBlackDog #162662 üzenetére
Ezt tegnap én is néztem, hogy olcsónak tűnik. Vagy lehet csak én vettem drágán az enyémet.
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Egy kicsit hülye a kérdésem...
Apósomék most vesznek új autót, és kérdezték tőlem, kell e valamit adni a kereskedőnek. Én még nem vettem új autót, szóval nem tudom.
Szóval szokás neki adni valamit? (Pénz vagy egyéb kis köszönő apróság)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest