Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz tboldi #225803 üzenetére
Én is vettem most egy új szeparátort,
Erről mesélsz majd, vagy tudsz dobni linket, hogy mire is jó?
Na nem mintha fogyna az olaj, csak érdekel, hogy nyer-e vele valamit az ember.Akár az olaszautós topikba is mehet a válasz.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz johnny82 #225712 üzenetére
Nővéremék kerestek kisautót.
Hasonló volt a tapasztalat az Aygo-val.
Mitsubishi Space Star lett a vége.
Tényleg kicsi autót kerestek (csöpp városit, ahogy ő fogalmazott), mert miss Matiz kiöregedett. Hyundai i10 volt még a kalapban, aztán végül Misi Bácsi lett.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Aksomatic #225555 üzenetére
Azért attól is függ, hogy mit jelent az élményfaktor.
Az 1.4TB 120LE, ami az alapmotor, az húzható alapesetben 150LE-ig. További módosításokkal még tovább.Van 1.4 Multiair is, az érzékenyebb, de ha jól olvastam, akkor ha rendesen karbantartott volt, akkor az is oké. Ott már 170LE, 250Nm van, így a budifaktor kissé erősebb. Használtan talán ez a legrizikósabb a motorok közül.
De a bugi az az 1.75TB-vel kezdődhet igazán. 230LE-től. Persze 300LE-ig - módosításokkal - húzható. Ekkora autóban ilyen lóerő, az már a #vanbennetarcsi'.
A linkelt példánynál a középen lévő tartó törött, típushiba (túl erős az ellentartó rugó a műanyag alkatrésznek, tervezési hiba)
A kihangosító/bluetooth kapcsolatot többszörösen kell kipróbálni, mert hajlamos a nem-csatlakozásra. (Microrsoft, szóval... nem is csodálom.)
Ha a jobb oldali tükör alapjáraton remeg, akkor motortartó bak csere szükséges.
Az alját mindenképp meg kell nézni. Származási ország ismerete is jól jöhet (osztrák improtnál nagyobb a rozsda veszélye).Megj.: nekünk a ritka, visszafogott, butított, 105LE-s kivitel jutott. 20 hónap után is hibamentes. (És osztrák import.)
De azért a Giulietta 2 személynek kényelmes, a hátsó ülések magassági korlátozása 175cm, és nem való hosszabb távú üldögélésre.
Csomagtartó viszonylag kicsi (ez nekünk nem volt szempont)
Nekem a futómű bejött, jó a kanyarstabilitása. Gyorsulása még a szerény teljesítménye ellenére is tetszetős.A DNA (Dynamic, Neutral, All-Weather) kapcsoló jópofa.
D módban a gázpedál olyan idegesnek tűnő lesz; érzékenyebbé válik. Viszont nem írja ki 2000-es fordulatnál a kijelző, hogy válts feljebb. A kormányzás is olyan, mintha keményebbé válna. Amolyan sportos érzést kelt az emberben.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blizzrd #225459 üzenetére
Bővül a család
Ejjó' ! Mindig így kezdődik!Műkedvelő bejegyzés következik.
Eléggé nehéz talajra tévedtél, de az igény nagyon jogos.
VW
A Touran-nál a középső ülés keskenyebb a többinél. Igaz kicsiknél még élhető, de mindenképp megér egy üléspróbát, gyerekülés bepróbálást.
Az első ülések esetén csak az ErgoActive az, ami vállalható, az alapülés 60km után büntet, még akkor is, ha van deréktámasz - nekem legalábbis.
Az 1.5 TSI-ről tényleg jókat hallottam. (Na jó, kivétel a majdnem-szomszé, akinek valamit fordítva tettek be a motorba, aztán vihette vissza 3 nap után... ; még VW esetén is megesik ilyen.)
Amúgy szép, diszkrét megjelenésű autó, majdnem olyat vettünk. Igaz, a beltere olyan németesen "rideg" (ahogy anyóka fogalmazta meg).Alhambra/Sharan csak 1.4TSI-vel készült, csak a Touran-ban lett végül 1.5TSI.
Akkor gyilkolták le az egyterűeket...
Ha Sharan/Alhambra, akkor 2.0 dízel.
VW vonalon a 2.0 motoroknál (benzin és dízel is) vállalható a DSG, itteni leírások alapján az 1.5 TSI-hez "száraz" DSG dukál, ami érzékenyebb.
De az automata váltók - ezek a "duplakuplungosak" - mindegyike odafigyelést igényel.
(Ha igaz, akkor ezek inkább robotizált kéziváltók - de a hozzáértők úgyis kiigazítanak)PUG
5008 belül nekem túl nyomasztóan beépített volt, "levegőtlen tér" volt a belseje.
De ez szubjektív. Szóval nem jött be.
Rifter az dobozos kisputtonyosból átalakított valami. Igaz praktikus, de... há' nem egy személyautó. Én nem venném, mert a család elüldözne (a vásárlás tervezésekor megmutattam nekik, de "nemáááá' " felkiáltásnál tudtam, hogy hasonlót sem szabad mutatni többé...)FORD
S-Max-ból 1.5 EcoBlue nincs.
1.5 EcoBoost van (benzin), vagy 2.0 EcoBlue. (dízel).
Esetleg a hibrid (2.5l), de az kereten kívül lesz.Nekem az S-Max jött be (a többiek már biztos unják). Mert először Galaxy volt (VW 1.9PDTdi), aztán S-Max, és most is S-Max van.
S-Max-ból Volt 2.0 TDci (ami pözsó Hdi), most 1.5 EB.
Az EcoBoost motorol tudtommal méltán hírhedtek, hengerfal repedés, stb...
Nálunk keveset megy, azt is inkább közép és hosszabb távokon.
Kezdetben volt vele 2 gondom:
- Infotainment rendszer fagyása. 1 év alatt (!) sikerült megcsináltatni garanciában.
- hűtőfolyadék fogyás - vízpumpa/tömítés csere óta okés, szintén garanciális csere.
Azóta oké. Igaz, nincs 183LE-re "felcsippelve", normál használatú autó.
De pl. a kalaptartó roló nem helyezhető el a csomagtartó alatti tárolóban. Ellenben a Touran-nal, ahol erre is gondoltak a tervezésnél...
Új Sharan-ban még nem ültem, de a Touran-nál az S-Max kényelmesebb.Esetleg Galaxy nem játszik 2.0 dízellel? Nagyobb, mint az S-Max.
Ja, Ford PowerShit kerülendő. Nagyon gondoskodást igénylő szerkentyű.
Vége
"R=1 sugarú felhasználói véleményünket olvasták"Ja, viva második generációs Sharan/Alhambra/Galaxy! Ott volt tér, variálhatóság! Már bonyolult, de DPF nélküli dízelek, 6 sebességes váltó, 6.5-es fogyasztás (7 éves átlag).
Amúgy dízel vagy benzines a preferált?
Ettől is függhet a választás.Ja, eddig mákunk volt a Galaxy-val is, amit majd' 300k km-rel vettünk, az első S-Max is jól szolgált 3,5 évig, a kutyamotoros (EB, EcoBoost) e hónapban lesz öt éves, köszöni, jól van (oké, 53k km-rel legyen is még jó).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BigBlackDog #225286 üzenetére
Nekem erről mindig a Nissan GT-R LM Nismo jut eszembe.
Persze az pályaautó, nem közútra való.
Meg nem is a "milyen autót vegyek"-be való.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Drughi #225253 üzenetére
Jaaaa! A fhev! Igen, elnézést. Azok az utolsó darabok. (Én is szerettem volna olyat, de akkor már megvolt az 1.5EB)
De a fhev nem 2.5T.
Az szívó, nem turbó tudtommal. Atkinson ciklusú benzines.3 gyerek mellé csak egyterű, semelyik kombi nem lesz jó. Tudom. Tapasztalat. Bárki bármit mond.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz scott_free #224856 üzenetére
Ú... és van Porsche 911 GT3 RS is... persze ketten nem keresünk annyit anyókával, hogy fussa a bérleti díj felére...
Majd ha megnyerem a lottóötöst', akkor...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Vismajor01 #224297 üzenetére
Ha 5 személy tényleg kényelmesen akar menni, és fontos a tolóajtó, akkor bizony Sharan/Alhambra, illetve tboldi által linkel Voyager.
Nagyjából más nem is jut eszembe.
(Ettől még lehet - itt most nem gondoltam a kisáruszállítós-dobozos autókból átalakított személyautókra, mert ott még van pár.)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Vismajor01 #224293 üzenetére
Sharan, Alhambra. Egyel kisebb C-Max Grand.
De kérdés, hogy hány utas akar kényelmesen utazni egyszerre.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Nna.... ez az autósba ment volna. Kicsit gyorsabb volt az agyam, mint a kezem.
Hm... vagy valamit elállítottam, vagy változott a holtankoljat kalálati listája.
A kisebb kutakat nem hozza. (jellemzően kis magánkutak)Aztán lehet, hogy nem adnak infót, és ezért, de fél éve még megvoltak.
(Tbánya)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tzimash #224141 üzenetére
az új is 2. autó lenne
Így már érthetőbbviszont asszonypajtásnak lesz, ezért ez a nagy válogatás
Így meg már méginkább!Aprósnak Meriva B, 1.4 turbo van.
4. évben már folyamatosan dobálta a lambdaszonda hibákat.
Mondjuk egyéb baja nincs vele. Igaz, nincs nagy terhelésnek kitéve. Néha én is vezetem, Astra F helyet elmenne.
Ha igaz, a 2012 előtti kiadások M32-es hírhedt váltóval szerelt példányok.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Sirandrish #223607 üzenetére
A felszereltségi szint csak irányadó, minimum szintet megadó infó.
Merthogy bárki bármit kérhetett bele pluszban.
(Pl. a régi S-Max-unk alap felszeretltségű volt, mégis volt benne elektromos kézifék; de sem tempomat, sem automatikusan becsukódó tükör nem.)(Eh... f4lcon megelőzött)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz molnarpeter #223142 üzenetére
Jó infó, köszi.
Kollégám pont kiszemelte a Focus-t , mint célt.
2015 körüli (vagy utáni) szívót keres.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Maxituning...
-
nagyúr
válasz scott_free #222658 üzenetére
Hát.. talán Peugeot 5008...
Mert ezt az egyterű jellegű kategóriát kinyírták.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz aujjobba #222408 üzenetére
So-so... kényelmetlen ülések, a középső mankóülés.
30mp-et töltöttünk benne - hozzá tartozik, hogy a legnagyobb fiam 196cm, hátul már nem fért el normálisan.
Természetesen ki kell próbálni élőben, nekünk nem jött be.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz f4lcon #222245 üzenetére
👍Ablakemelő hibát megerősítem 2 példával is:
Anyósnak Polo classic 1.4 (75LE)
Apsnak Toledo II, 1.6 16v (105LE)
Azonos évben vették, mindkettő új volt.
Kb. 3 hónap különbséggel esett szét mindkettőn az ablakemelő.A toledo még megvan, 24 éves, és még most is azt mondom, hogy egy szép szedán. Nekem legalábbis, de ez már mindenkinek egyedi, hogy mi tetszik.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz molnarpeter #221475 üzenetére
Autópályára ne ilyen emeletes szélkakasokat nézz.
A szélkakasnál hangosan felnevettem....
Vagy legyen áramvonalas szélkakas.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz tboldi #221377 üzenetére
Megnéztem a Delta-t. (A motor beindítása nélkül...)
Érdekes, hogy az első ülést nem annyira sikerült beállítani jól, mint amennyire szerettem volna.
Viszont magam mögött kb. úgy elfértem, mint egy Mondeo-ban. Lehet, hogy túlzás, de így éreztem.
És a 2/3-os, az 1/3.os ülés is előre-hátra toligálható, illetve dönthető a háttámlája. Egész meggyőző.
A csomagtartó szép nagy.Na egy negatívum. Amit néztem, annak a váltójánál a felhúzógyűrű nagyon lent volt. Olyan bugyután mélyről kell felhúzni. Fura, de az eddigi autóink zöme (Astra, Astra, S-Max, S-max, Giulietta) felhúzógyűrűs volt, de ez nagyon bugyuta...
4 személynek szerintem jól variálható autó. Kár, hogy nincs már újabb belőle, csak 10 éves. T-jet motorral (nem M32 váltóval ) megvenném.
-
nagyúr
válasz tboldi #221374 üzenetére
A Delta hátsó ülése közül az egyik (a szimpla) tuti, hogy dönhtető háttámlás, képeket már vadásztam róla. Kompakt kategóriában ez nem igazán jellemző. Még anyókának is tetszett.
Marhaszívesen' kipróbálnék egyet.szerk.: találtam Tbányán 1-et, szerintem megsasolom, milyen belül, milyenek az ülések.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz TeeJay #221344 üzenetére
Taxis ismerősömnek is Galaxy-ja volt. Kettő is.
Azt mondta, hogy mivel hosszú távon használja (nem városi taxi, hanem cégekkel szerződott személyszállító - vendégeket fuvaroz gyárak és repterek között), nem fél attól, hogy baja lesz.
Valahol 700k környékén volt az egyikben, amikor VAG csoportra váltott.
Még hozzátette, hogy "karbantartás, odafigyelés".B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz vzsryl #221181 üzenetére
Kollégám keresett meg, Laguna 3-at gondolt venni asszonykájának, 1.6 110LE-s motorral.
Mivel a Mégane-ban is ajánlott motor az 1.6, szerinted lehet benne buktató a Laguna-nál?(A srácnak Mégane 3, 2.0l turbo RS van... - vitt egyszer... elindul na'...)
-
nagyúr
Ha végül úgy lenne, hogy mégis dízelt vennék, akkor ha Ford vonalom maradok, akkor 1.5 vagy 2.0?
(2.0Tdci-m már volt, bírtam)
Igazából csak azért kérdés, mert van 1.5-tel is, meg 2.0.
Ha netán 1.5-tel venném, akkor mennyivel problémásabb konstrukció?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Gombinyó #221152 üzenetére
Basszus, kerestem az Acenta meg a Tenka modellt, aztán rájöttem, hogy felszereltségi szintekről beszéltek...
#221150Yany
"Tekna volt a legmagasabb elérhető modell anno"@#221151szabonagyur
Mindegyik, amikre rákattintottam, az beérkezés alatt... Persze ez nem jelent semmit, nálam a Microsoft termékek sem úgy működnek mint másnál, az IT-sok is csak lesnek, hogy nálam milyen bug-ok vannak... aztán kiegyezünk, hogy "hát ez májkroszoft".[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz kisza25 #221097 üzenetére
Full hülye vagyok a pénzügyhöz, befektetésekhez. Sosem volt még annyi, hogy bármibe befektethettem volna, így teljesen tájékozatlan vagyok, mik a lehetőségek.
Egyszer kötöttünk egy 10 éves lejáratú életbiztosítást, állítólag befektetés alapú, majd kevesebbet kaptunk vissza, mint amennyit befizettünk. Soha többet nem kötöttünk ilyet. Azóta meg sem fordult a fejemben, és nem is lett volna rá lehetőség.@#221099Pttypang
Mondom: hülye vagyok a pénzügyekhez. Így nem is néztem ezeket.
Félretenni teszegetünk valamicskét havonta, ennyiben ki is merül financiális tudásunk. Na meg az említett "tapasztalat".
Van aki kriptózik, aztán bejön neki.
Én a Revoltunál, amikor volt "tréning" anyag, és lehetett "ingyen" tán 3700Ft összegben kriptót kapni, akkor végig csiáltam a tréninget, megkaptam a jutalmat érte, 2 hét múlva a felét érte. Ezek azok a kerseű tapasztalatok, amik miatt nem is merek talán még keresni sem...
Ha a boltban beállok egy sorba, akkor az tuti megáll. stb...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz molnarpeter #221089 üzenetére
Van ahol adnak olyan kamatot, ami kézpénzre vátható?
-
nagyúr
válasz bandus #221053 üzenetére
Igen, tudom , hogy visszalépés lenne az említett választás.
Már tényleg nagyon ritka, hogy 4-en megyünk. Öten meg pláne.A lányok nem érik el a 170cm-t, legfeljebb hátra ülnek
Most már azon is gondolkodom, amit régebben írtatok, hogy ha csak nyaralni kell egy ekkora dög, akkor arra az egy hétre meg lehet bérelni is - ekkor nincs éves költség, stb...
Meg a gondolkodás rendesen.
Ha meg mégis veszünk, lehet, hogy dájzel is lehet, hisz anyókának ott a Julcsika.
Én meg nem idegenkedek a dízeltől.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Nyeh... kezdeném így.
Ma nagy családi kupaktanács volt, és ennek folyamányaképp felkerült a hahu-ra az S-Max.
És már van rá vevő jelölt. Elvileg elég komoly. Magam is meglepődtem. (Igazából közvélemény-kutatásnak szántam eredetileg a meghirdetését.)Igenám'... mi legyen helyette?
Arra gondoltam, hogy 5M (max 5.2) lenne a megcélzott határ.
A választások között a prio:
- benzines
- kényelem (deréktámaszos mindkét első ülés; egy HR nyaralás során se essen szét senkinek a dereka. Hátsó ülésen sem.)
- megbízhatóság
- kombi ("legrosszabb" esetben sedan)
- manuál váltó rulez
- 2017+ évjárat
- nem baj, ha #nincsbennetarcsiAlapvetően a felhasználás módja már változott, inkább a hosszú távú utazás az elsődleges cél. A mostani csapatszállító is egyre inkább erre felé ment az elmúlt évben.
Már nem jellemző az 5 személy.
Viszont fontos, hogy a vezetőülés mögött is elég nagy hely legyen, ami alatt azt értem, hogy egy 196 cm-es ember mögött én (180cm) is elférjek.Kicsit barangoltam természetesen a hahu-n.
- i30/ceed'
- Leon kombi (anyókának nagyon tetszik még mindig; nekem is)
- Tipo (tudom, visszalépés)Most így hirtelen ez a 3 jutott eszembe, igaz, hogy a Mégane vonal is tetszett annak idején, az 1.6-os motor vállalható-e...
Nem vagyok SUV vonal párti, bár derékfájós is vagyok, de valahogy idegen nekem ez a trend.
Hát úgy hozza az élet, hogy megint boldogítalak titeket.
Legutóbb is itt kaptam segítséget, hathatós volt, sokat tanultam belőle, és bevált az akkori választás.
Bízom a fórum erejében.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kisza25 #221002 üzenetére
1 év alatt 1M Ft-ot csökkentek az árak az 5M Ft kategória környékén
Ezért nézelődünk mi is, hogy mit lehetne.
Közben Tbányán találtam egyet, megnézem fenékpróbára mit is mutat.
Kb. tényleg 5M-ig kezdek el kereséglni. Hátha van értelmes választás, ami még kényelmes is.
A kényelem lesz a marginális kérdés, illetve a motor megbízhatóság.Ránéztem a Lancia Delta-ra is, de abból 2013-as a legfiatalabb benzines. (1.4 TB)
Kiváncsi leszek, S-Max mennyi idő alatt talál új gazdát.
Aztán ha nem jön össze, akkor marad a nagy dög.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pècsimunkás #220999 üzenetére
Egyetértek.
Három gyereknél is van tapasztalatom. Az Astra 500l-esét ugyanúgy tele tudtam pakolni mint a Galaxy 800-asát.
Amikor családi nyaralásra mentünk, mindig vittünk mindenfélét, és mindig tele volt a csomagtartó. Igaz ez arra, amikor csak 1 gyerek volt, aztán 2, aztán 3.... Most meg nagyjából visszafelé számolunk... 3, 2, 1... Idén is csak 1 gyerekkel megyünk. De már tavaly is így volt. (az is hozzá tartozik, hogy sportesemény miatt, és a sportoló másik gyereket vitték az egyesületek)
A legnagyobb már külön megy (meg viszi a Kisüreg Astra-t).
Viszont megtanultam pakolni rendesen. Amolyan "Cappa lego", amikor pakolok.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Ford S-Max 2.0tdci.
Mondeo alapokra épül.
4 éves fogyasztási átlag 6.3l/100km.
Hely bőséges. Még akkor is, ha magadnak állítod be az ülést, akkor is simán beülsz magad mögé.
Csomagtartóba minden is befér.
A 2 literes pözsó dízel jó, a 4 év alatt csak a kötelező szervizeket kapta (de azt mindig időben).
Jó futómű, magas üléspozíció.
Jól variálható ülések; minden ülés - ide értve a középső üléssort - külön állítható.
Ha a fFcus kombi kicsi, akkor egyterűben gondolkodnék.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Ádám16 #220903 üzenetére
Itteni kollégák segítségére szorultam én is, 1.4TB alapesetben 120LE, egyszerű turbó motor.
Fogyasztás terén nem a legjobb... 7.2
Amiket olvastam, hogy a legkevésbé problémás motor Giulietta esetén ez az 1.4TB, nem MultiJet.
Az 1.75 az már 235LE (300LE-ig húzható), ekkora kasztninál szépen megindulhat, de erről is csak olvastam, hogy rendben lévő motor.Nekem nagyon tetszik a futóműve. Egy baja van, a magyar utak. Apró hibákra is jelez. Viszont kanyarban nagyon bent marad. Én laikus hobbivezető is be merem tenni a kanyarokba úgy, hogy nincs határon, de a mögöttem tolakodók eddig mind lemaradtak a kanyar kijáratáig...
Hátul kicsi a hely, ez tény - oda max 178cm-ig szabad embert "tervezni".Aztán lehet ám, hogy egy Golf racionálisabb választás lehet, de a hozzáértők majd úgyis kisegítenek ebben.
(Megjegyzem, másfél hónapig boldogítottam az itteni közönséget, és készségesen segítettek. Így lett az eredetileg Renaul Mégane/ufó Civic elképzelésből egy Giulietta.. )
-
nagyúr
Reggel ment előttem egy jó nagy merci'. GLE AMG (3 literes dízel, 190kW). Nézem, nézem, a kipuffogó csak a bal oldalon füstöl. És nem is a krómozott lyukakból, hanem alulról.
Létezik, hogy ekkora prémium járgányon a jobb oldali csak egy kamu-kipuffogó dizájn elem, mint az 1.4-es ufó Civic-en?Na... ezt az autós topikba szántam, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szebe #220845 üzenetére
Ennyiért már korrekt Yaris is van ... az a válasz jött, hogy nagy
Hát igen. Vagy mondjuk úgy, hogy sajnos igen.
Más nővérem és az én méretfogalmunk autóban. Nekem a kicsi az tényleg a Yaris és társai, a nagyocska az S-Max, a nagy mondjuk egy Vito. Nála/náluk a nagy autó a Hyundai Accent, az a családijuk, és a Matiz a kisautó, a városi rohangálós.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz kisza25 #220833 üzenetére
5.54 lett a vége.
Gondolkodtak, hogy az egyel kisebb felszereltségi szintet veszik, aztán amit még bele kértek volna pluszban, azt már nem adta volna ki a matek.Aygo-t is nézték, i10-et is, és végül ez mellett döntöttek.
Én nem tartom hátránynak a régi vágású motor választását.
Városi (Pécs) közlekedőedény lesz, néha temetőjárat a 60km-re lévő másik városba.
Erre szerintem alkalmas lesz.Agyament árak vannak
Totál egyetértek.
4 éve ennyi pénzért kb. 2 kategóriával magasabb lett volna elérhető. Nagyon durva....Még jót nem olvastam róla
Keresgettem cikkeket, nem találtam róla igazán rossz véleményt.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz rbalint88 #219426 üzenetére
Huh.. igaz régi hsz, de ez egy fontos kérdés. Ez nagyon jellemző?
Kollégámmal ma beszélgettem, fontolóra vette egy Ioniq vásrlását. 2018/19 körüli példánnyal kacérkodna.
Inkább engedje el?
(még azért nem égetően sürgős a téma, tapogatódzik jelenleg - mintha 6-7M közötti árat emlegetett volna)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cappa72 #220530 üzenetére
Na hát végül kiderült, hogy nem lehet nővéreméknél napelem (statikai okok miatt), így maradt az autóvásárlás:
Végül mégis a Space Star lett a befutó náluk. A 3. felszereltségi szintet választották, tehát lesz benne audio is (durva, hogy az első két "felszereltség" még rádiót sem tartalmaz)
Kipróbálták, mindenkinek tetszett a családjukban.
Nekem is tetszik kisautónak.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
, még akkor is, ha spanyol.
Kedvencem a 2. generációs Toledo. Szép, elegáns sedan. Apósnak még meg is van, 24 éves... 1.6-os benzin, 105LE. Igaz, már foglalkozós, de azért megy. (Szegényt egyszer meg is törték - hál'istennek nem ültek benne, kívülről látták az esetet.)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz youckey1981 #220706 üzenetére
Seat-on gondolkoztam, ha már szembe jöttek jó áron. Kérdés a márka megszűnés jelenthet-e valami negatívumot.
Miííiiíí? Megszűnik a Seat?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz dellfanboy #220664 üzenetére
Ugh.... bocsi
"tavaly"
Köszi!Biztos azt akartam írni, hogy teavaj...
-
nagyúr
válasz dokee78 #220659 üzenetére
1.6 8szelep? x16szr?
Mi is indultunk H Astra-val, aztán beleültünk a Focus-ba (szintén 1.6), és el is felejtettünk az Astra-t.
Eddig két F Astránk volt. A második még meg is van (24 éves)Nagyon Renault Mégane-t akartunk venni tavaj, pont olyat, amit néztél, linkeltél. Többen javasolták, hogy azt érdemes megvenni. Csak akkor épp nem volt igazán a piacon.
Kia 1.6 ha GDI, akkor kerülendő (kollégámnak most újítják fel épp a motort a Carens-ben)
Mindenképp szaladj egy-két próbakört, főleg az üléspróbát javaslom erőteljesen, bármilyen autó is lesz a végén.
-
nagyúr
válasz tibbike01 #220631 üzenetére
Nekem van jó és rossz tapasztalatom is VAG vonalon.
Pozitív: Ford Galaxy (persze a neve Ford, de a Sharan unokatesója), Seat Toledo 1 és 2. Ezeket nagyon szerettem. Após is imádta ezeket (övé volt a Toledo, enyém a Galaxy)
Negatív: Polo Classic 1.4 - közútálatnak örvendő semmirevaló autó volt a családban - ha após utál egy autót, annak oka van.
Szerintem minden márkának meg van az előnye és hátránya is egyben.
Majdnem bevállaltunk egy Touran-t (1.5 TSI moto, aztán végül más lett helyette. De val'szeg nem lett volna csalódás.
Kicsit sajnálom, hogy a Passat kimaradt az életemből, mert rengeteg jót hallottam róla.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz SirRasor #220567 üzenetére
Ha ez az 5 fő 3 gyereket tartalmaz, akkor javaslom az egyterűekkel történő megismerkedést.
Többiek már unják biztosan, de én 3x játram végig a keresgetést.
15 éve egyterűzök, mert 5-en lettünk.
Azt hittük lesz valami jó kombi, ami elég, de nem.
Ugyanis azokba normáisan nem fér bele 3 gyerekülés.
Vannak kisebb egyterűk, mint a Honda Jazz, vagy Ford C-Max. A hátsó üléssorban a középső ülés itt is keskeny, de élhetőbb, mint a kombikban. Viszont a csomagtartó az kisebb a kombikhoz képest.
Kollégámnak Toyota Corolla Verso volt, nekik az bevált.
A Kia Carens is élhető, de ott az 16GDI motor kerülendő.
VW Touran lehet még esetleg, az kicsit kisebb, mint a Sharan/Galaxy, de nem mondanám aprónak...Nehéz kérdés az 5 személy + elférjünk + benzines.
Mi a Galaxy mellett döntöttünk egykoron, majd S-Max, és megint S-Max (jelenlegi).
@#220571SirRasor
Ezt elolvasva már tuti, hogy egyterű a javaslatom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KoVee84 #220550 üzenetére
Hát akit a vonat füstje megcsapott... én is nehezen engedem el az egyterű vonalat.
Nagyon megszoktam a méretét, a pakoláshoz kapcsolódó mopromisszummentességet, és legfőképp tényleg az egyforma üléseket (jó, az újabb generációknál már nem..)
Tényleg mindegyik ülés egyedi igény szerint állítható.
👍B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Hát valahol pont csípem a maradi dolgokat, mert jellemzően kiforrot a technika, és még nincs agyonfojtva (talán).
@#220506shootme2
Köszi, hasznos infó volt!@#220507f4lcon & #220509f4lcon
A végkifejlet:
Hát most inkább mégsem vesznek autót, lehet, hogy belevágnak egy napelem programba... aztán majd autó, és az már lehet majd e-autó is.
(azért hogy egy Dacia Spring 9M, az mivaaaan?)szumma szummárum:
Köszönöm mindenkinek, szerintem nagyon hasznos dolgokat mondtatok el.
Abból a szempontból is jó, hogy ha már 4 jogsi lesz (lassacskán, még érettségi előtt)) a kis családban, akkor milyen kisautók felé mozduljunk.Ja, ismét köszönet rbalint88-nak , ami megint jól megdobált linkekkel. Legutóbbis ilyet tett velem, aztán lett belőle Giulietta.
-
nagyúr
válasz Tom1939 #220499 üzenetére
mitsu fél lábbal már kb kivonult Európából
Hopp, ez új infó, köszi! Tehát akkor még az átcimkézett (ez is új infó) verzióknál is leáldozó a márka?Elnézést, a használati körülményekről nem írtam:
Anyataxi, városon belüli furikázás, néha egy-egy 60km-e s kiruccanás.
De 90% város.
Egy Daweoo Matiz 2004-et váltana. Szóval igazi városi kisautó kell neki.@#220500 dellfanboy
miert donto tenyezo, hogy sajat fejlesztes vagy nem?
Neki nem döntő tényező, ez csupán és pusztán az én kíváncsiságom volt, nincs köze a leendő vásárláshoz.a honda vonul ki a mitsu meg fejleszt ide egy uj 3 hengerest?
Ezt nem igazán értem.raadasul bunronda ez a verda kivulrol
Ez ugye szubjektív, de szerintem az i10-nél szebb, illetve a korábbi Space Star-nál is pofásabb.ez a mitsu jott indiabol?
Ez erős passz. Pont ezért kérdeztem itt, mert sok a tájékozott fórumtárs, pont egy éve ( ; na jó, +1 nap) vettünk az itteni segítséggel autót.@#220501 szebe
Yaris, Clio szerinte nagy.
Aygo meg hátul kicsi (abban az értelemben, hogy tesztek azt hozták, hogy kisebb, mint a Space Star).
Még azért szerintem nem nézett mindennek utána, szerencsére nem sürgős.Amit első körben javasoltam neki, hogy vigye el a fiát is (~180cm), és ültesse bele.
(Saját példával élve, amikor egyterűt kerestünk, és hát van egy 196cm-es fiam is... )B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Nővérem nézegeti a kis városi autókat. Eredetileg használtat akart, de inkább új felé kacsintgat, tekintve a használt árakat.
Eddig két autóra szűkítette a kört....
Hyundai i10
Mistubhsi Space Star, 1.2 MIVEC motorral.Utóbbi 500k-val olcsóbb, ezért rákérdezett, hogy szerintem okés-e. Merthogy tudja, hogy itt szoktam kérdezősködni tanácsért.
Vajh' ez a MIVEC motor miféle lehet? (annyit találtam, hogy 3 henger, Mitsubishi Innovative Valve Timing Electronic Control /VVT?/ , szívó benzin; de tényleg Mitsu saját fejlesztés?)Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz grizlisandor #220261 üzenetére
Nálunk sem ment át a vizuális vizsgán. 😁
-
nagyúr
válasz grizlisandor #220254 üzenetére
Giulietta maradt.
Jópofa kisautó, bár hátul max 180cm-es ember fér el. Az is csak 60-70km-ig...
170cm alatt oké a hátsó ülés is.Viszont nagyon jól fekszi az utat, az 1.4TB 150 lóig húzható.
Nekem végülis bejött, de ami még fontosabb, hogy asszonykának is. Elvégre neki vettük.Ha tényleg realizálódik nálatok, akkor majd jöhetnek képek, tapasztalatok! 👍
-
nagyúr
válasz pepucs #220193 üzenetére
érdemi ugrásnak kellene éreznem
Biztos lehetsz benne.
Apósnak 105Le-s 16V Toledo-ja van, majd beült a 105LE-s (nem 120!) Giulietta-ban, aztán meglepődött, hogy hogy megy.
Elég más a karakterisztika, 2k GIRI-nél már érezhető, hogy mozognak a nyúlmódusok, 3k felett megéri taposni neki.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mirci18 #219802 üzenetére
Azért ez nem ennyire egyértelmű. Sok tényező befolyásolja az embert, mire megveszi az autóját.
Pl. ott van az asszony.Valahol ez is kicsit olyan téma, mint a kézi vs. automata váltó.
rengeteg tényező befolyásolja, befolyásolhatja a döntést.
(pl. dugózni milyen jó automatával, szokták mondani az érvet... én évente 1x vagyok dugóban. De hiába mondanának további érveket is, szimplán nem szeretem /még; lehet, hogy öreg koromra meg majd kell/, ej, ráérünk arra még!)Én nincs benne semmi törvényszerűség.
Vidék vs. automata vs. főváros vs. manuál vs. szép vs. lapos vs. magas, és akármi, bármi, vagy épp akármibármi.
Az a jó, ha leírjuk a tapasztalatainkat, a kérdező úgyis saját felhasználás, egyéi preferenciák alapján dönt majd.
Legfeljebb segítünk neki azzal, hogy leírjuk a tapasztalatokat....a hozzáértők meg a műszaki tartalmat.
-
nagyúr
válasz szabonagyur #219799 üzenetére
Dehogy akarom lebeszélni!
Én spec nagyon szeretem a sedan-okat, csendesebb, mint az 5 ajtós, vagy az egyterű.
Meg szép, elegáns. (Megint szubjektív.)
Pont azt írtam, hogy igenis olyat kell venni, ami szép, hogy visszanézve a parkolóban az autóra megdobbanjon a ❤ és a 👁szerk.: A kérdezőnél asszonyi befolyás garantált, szóval szépet fognak választani
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szabonagyur #219791 üzenetére
Nem priorítás, nem ezt írtam.
Előnyt és hátrányt vázoltam fel, semmi mást.
Mivel mindhárom féle autónk van, így a 20 év alatt felgyülemlett tapasztalatot osztottam meg.Egyébként városban viszonylag olcsóé' szállítják a portékát, de falura azért már kicsit más szok' lenni a tarifa. Ha meg veszek valamit, akkor figyelembe veszem, hogy mit veszek, és ahhoz igazítom a lehetőségeke.
A kandallót nem raktam volna be egyikbe sem, tekintve a 110kg tömeget.
De egy hűtőért nem hívok teherautót, bedobom a családi csapatszállítóba, oszt' jónapot.Én sem mondom, hogy problémás lenne kiszedni belőle valamit. Említettem, hogy ügyesen pakolok
Ha valakinek nagy puttonyú személyautó kell, akkor viva Ford Galaxy/Alhambra/Sharan, abból is az első kiadás. Na abba kerékkel együtt, állítva befér a felnőtt mountain-bike.
-
nagyúr
válasz den89 #219768 üzenetére
Nekünk van sedan autónk.
Tény, hogy mi is sokkal szebbnek ítéljük, mint a kombikat.
Konkrétan az Astra F sedan csomagtartója ~500l, amiben egy 4 tagú családnak elfér a motyója.
1 és 4 éves gyerekekkel mentünk HR-be, és vittünk gyerekágyat, babakocsit (esernyő típust) is.
Mindent bepakoltam... persze csak pár köbcenti maradt szabadon, de minden befért.Ám vannak korlátai, ami pl. abban nyílvánul meg, hogy egy mosogatógépet nem tudtam vele hazavinni, sehogy nem tudtam betenni. Pedig ügyesen pakolok.
Amit linkeltél sedan, az nekem is nagyon szimpatikus, annak idején az első Seat Toledo volt ilyen. Nagyon tetszett (apósnak volt), nagyon praktikus.
Az 5 ajtós ferdehátúak szebbek a kombinál, de ugye kisebb a csomagtartója - jellemzően a sedan-nál is. Viszont ebbe mosógép is betehető.
A kombi ebből a szempontból meg tényleg jó nagy, de kevés belőle a szép (a szépség meg ugye egyedi).
Úgy kell autót venni, hogy ha már asszony ragaszkodik (nagyon helyesen) a kinézethez, akkor megvétel után ha visszanézel a parkoló autóra, akkor azt mondd, hogy "na, ez szép!"
Többször is eljátszottuk ezt, és baromira zavart volna engem is, ha praktikus, de csúnya autót veszünk.
(Elnézést, az érintettektől, de pl. a Dacia Lodgy-val kivágtak volna otthonról... S-Max lett belőle végül).B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz pit stop #219295 üzenetére
Giulia tetszene a gyerekeknek, de nem nagyon szeretnénk 4 éves helyett sokkal öregebbet. 5 éves még esetleg.
Fosztóképzős Julcsika így evész... azé' tetszene ám!Említett 2 VAG autóra rásasolok, de az üléspróba lesz a lényeges. Céges Golf variantot vezettem 4 éve, deréktámaszos volt, és 60km után derékfájás... 10 éves Julcsika meg csak a fapados üléssel vezethető volt Eger-Tatabánya vonalon megállás nélkül (nem a piros jelzőlámpás megállásra gondolok), és kipattantam belőle minden fájdalom/probléma nélkül.
@#219291molnarpeter
az Alfa 159
Már régiek, a keretbe beleférne újabb valami.(Szerintem ez a keresés eltart egy darabig... tovább, mint a legutóbbi; feltéve, ha elkel az S-Max.)
-
nagyúr
válasz molnarpeter #219286 üzenetére
Őszinte leszek, nekem semmi bajom nem volt a 2.0tdci/hdi motorral. 1.7 tonna és 6.3 volt a ~4 éves fogyasztás. Jó volt a karakterisztikája családi autónak,
Most már ugye blúhádéi, és a műtrágyamelléktermékpumpa adagolót szoktátok írni, hogy vicceskedik.
Szerintem szokásainkhoz nem illik a dízel.
Állampapír meg parafaktoros, mióta az apróbetűs rész nem tartalmazza, hogy kötelesek visszavenni - és nem bízom a jelenlegi parlamantben (nem csak Orsósékban)Sértegetni szándékozlak.
A 911 az szept. 11, vagy valami porke'-féleség? Ahhoz még fiatal vagyok, kevés a banánra-való. Amúgy már óvodás koromban 911-eseket rajzoltam mindenhova. Khm... az ovis könyvekbe is.
Miata is kizárva...Próbálnék megint racionális maradni, amennyire lehetséges.
Vagy van valami 1.4Tjet / 1.75T, ami kombi? (Giulietta-ból kiindulva azért annyira nem rossz)
@#219287 Kickass
De amúgy, ha lenne háttér a folyamatos banán ellátásra, akkor hm.. kár, hogy rühellem a bőr belsőt. Amit hirtelen találtam, az mind olyan.@#219289Gergőke88
Vééégülis nem rossz ötlet, mert a hibrid éra még ugyan nem ismerős, de egy 2 literes benzin+e meghajtás érdekel.
Evett is a fene, miután megvettük a mostani egyterűt, utána jött be a 2.5+e S-Max...@#219288 bandus
Valahol teljesen jogos, ez igazából a második felindulásból kezdődő kör.
15 év egyterűzés után azért nehéz rászánni magát az embernek arra, hogy visszafelé lépjen.Az előző autónkat is rátok hallgatva, meg sok olvasás után vettük meg. Bízom a fórum erejében. Ja, amúgy az olasz csak továbbra is jó, eddig semmi meglepetés, 105LE-vel szerintem lealázza az S-MAx-ot. Ja, eddig a kanyarokban minden "nagyonletollak te alfás" lemaradt...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kezdjük átgondolni a szokásainkat, és lehet, hogy az S-Max helyett egy kombi lesz a közeljövőben. Többet használom (én) Giulietta-t, mint azt eredetileg gondoltam volna.
Na persze nálunk az autós dolgok lassan mennek, így nem 1 hét múlva.
Átgondoltuk, és lehet, hogy kisebb is elég lesz.
Már jellemzően csak 4-en megyünk valahova.
Nagyszülők már nem jönnek velünk.
5 személyes közlekedés ritkaság.Hiába, mennek előre az évek, ne tagadjuk.
Addigis', míg veszek egy Impreza WRX/STi-t, addig kéne valami a Benzinus Maximus helyére.
Csak mi van olyan, ami ilyen halk még 130-nál is, nem dájzel, és egész jól pakolható?
Hátul is befér egy 183cm-es kisgyerek... (igen, még 16 sincs, oszt' mán' ekkora...)
Első megközelítésre egy kombi. Igenám', de miféle?
1.4-2.0 közötti benzines kellene, 2018-tól.
Árban Maximus áll rendelkezésre (44e km-rel....), szóval kb. 7.5M.
Még nem nézegettem semmit, mai nap szüleménye.
Valami tucatautó kéne, ami megbízható (höh.. manapság ilyet leírni...), vagy inkább jól ismertek, és kiforrottan javítható típushibái vannak.
1.5TSI, oszt' ennyi?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Canyon Stoic 2 XL
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest