Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha engem kritizáltatok az 1.6-os 3-mas bömös miatt, akkor mi lesz, ha hozzánk is megérkezik a 85 LE-s új Focus?

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Khelben
üzenetére
Alapvetően a típusra és az adott példányra gondoltam, de tudom, hogy az 1.6-os motor az errefelé nem menő
Nekem, mint városlakónak mondjuk pont tök mindegy lenne, egyedül utazom benne nap, mint nap. Nem mintha fenyegetne a veszély, hogy egy hibátlan autót egy BMW-re cseréljek 
-
Alvin_ti4200
félisten
Van valakinek tapasztalata/információja a pécsi EU Autó Kft-vel (Ürögi fasor u. 2/B), illetve a nagykanizsai Weltauto-val (Petőfi út 95.)? Utóbbiról mondta egy fórumozó máshol, hogy elég korrektek.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
emerico2004
üzenetére
Nyilván a te neved szerepel a törzskönyvben, nem az enyém

-
Alvin_ti4200
félisten
Gondoltam, elkezdem a Háború és béke-szerű blogot az autómról, kezdve a típus kiválasztásának menetéről, a vásárláson át az eddig meglévő javításokon és a beszerzéseken keresztül egészen a típushibák és magának az autónak a bemutatásáig. Az a célom a több (egyelőre max két) részes írással, hogy a fórumozók objektív képet kapjanak egy átlagos francia vasról. Természetesen a fogyasztási adatok se maradhatnak ki. Nem titkolt célom, hogy ha egyszer eladásra kerül az autó, akkor a leendő tulajdonosnak meg tudjam mutatni ezeket a dolgokat, mert a számlákon felül gyakorlatilag a nálam töltött teljes előéletét megtudhatja a kocsinak. Lenne viszont egy kérdésem is: számlákat betegyek lefotózva vagy teljesen felesleges, egyszerűen csak az összegek szerepeljenek benne tételesen?
-
Alvin_ti4200
félisten
A mazdaklub.hu-n próbáltam utána járni, de eddig sikertelenül, hogy egy 2005-ös (még modellfrissítés előtti) szedán Mazda 3-nál (1.6 benzin, TX felszereltség) mik a jellemző típushibák vagy betegségek/gyengeségek? Van esetleg ilyen autótulaj vagy olyan, akinek van infója a kérdéssel kapcsolatban?

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
echterion
üzenetére
a fordulatszám a váltó áttételektől függ, nem a motor nagyságától. Simán egy nagyon hosszú ötödikkel rendelkező autót kell nézni vagy ami még egyszerűbb talán, olyat, aminek van hatodik sebességi fokozata. A belinkelt 406-os a maga szerény 3 literes V6-os motorjával biztos szépen szól, de aligha adják gombokért a hozzá való alkatrészeket, ha gond lenne valamivel (arról nem is beszélve, hogy még a vegyes fogyasztása is legalább 9-10 liter). 11 évesnél fiatalabb autókat is lehet találni 1 milla körül, nem is keveset

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
echterion
üzenetére
Jól van, még egy 406-os "beteg"
Örülök, hogy nem vagyok egyedül. Mondanám, hogy vegyél egy utolsó évjáratú 1.6-os Xsara-t, de ha A6 és társaiban gondolkodsz, akkor enyhén proli járgány lenne 
Típushibákat már leírtam korábban, ha mindegyik egyszerre jelentkezik, akkor ~170 ezer forintot kell a pénztárnál hagyni. 406-osról is próbálok infókat szerezni, mert pasiból vagyok, nem engedem csak úgy lebeszélni magam

-
Alvin_ti4200
félisten
Csak fellángolás szintjén van meg a téma, a különbözetre most nem tudnék pénzt szánni
Nyilván ez megoldható más módon (család, satöbbi), de tényleg csak a vágy mozgat (plusz persze még mindig tetszik a szedán 406), én is tudom, hogy ha már kifogtam egy megbízható francia vasat, nem kell kísérletezni egy másikkal 
-
Alvin_ti4200
félisten
Mesélj, beszélj le már csak arról is, hogy megkérjelek, hogy nézd meg helyettem
Egyszer jártam Szegeden, kb 10 évvel ezelőtt, úgyhogy nem ismerek arrafelé senkit és semmit
A kormány feltűnően újra van bőrözve (ami nem jelent rögtön sok km-t, én is újrabőröztetném egy idő után km-től függetlenül), a hátsó üléseknél a pohártartó karfát valószínűleg sűrűn használták (családos kocsi lenne?), mert elég koszos pont ott, ahol megragadják, elöl rendezett, egyedül a 9 éves ülések koszosak picit, de nyilván ki lehet takaríttatni őket (ezt előszeretettel meg is teszik a nepperek...), a futott km egy ilyen típusú autónál elég érdekes, főleg, hogy nem egy gyenge motor (ami állítólag roppant megbízható) duruzsol az elejében. A lámpák alapján vagy azokat is kicserélték vagy a garázsos rész tényleg stimmel. Sérüléseket nem látok a nagy fotókról, egyedül a csomagtartó ajtó legalján vannak falevél maradványok vagy mik, plusz az első lökös alján van valami trutyi. -
Alvin_ti4200
félisten
Szóval...az a helyzet, hogy kivételesen nem kerestem a bajt, de megtalált magától. Egy 100 ezret se futott 406-os bézs belsővel, a kedvenc világosbarna fényezéssel, sajnos erős motorral. Semmi értelme nem lenne váltanom, mert a Xsara-ba csak üzemanyagot kell tölteni és megy, mint egy Duracell rabszolga, de a gyerekkori vágy...az nem ereszt, hogy a macska rúgja meg.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Kötelező: Netrisk
Teljesítmény-adó: KattÉn biztos nem vennék 10+ éves Saabot, az Avensis viszont nem egy rossz tipp ellenben. Esetleg még a Carisma-kat lenne érdemes megnézni.
Amíg nincs autód, el sem tudod képzelni, milyen kiadások jöhetnek szóba a kopó alkatrészek cseréje és a benzin/gázolaj mellett
Én mostanában jöttem rá, hogy a Xsara-nál problémásabb/drágább autót csak úgy tudnék fenntartani, ha mellette alig tennék félre pénzt. -
Alvin_ti4200
félisten
Egyelőre az első generációs Priusokban se tojt be az akksi, úgyhogy ha 15 évente ki kell cserélnem, talán jobban fogom érezni magam, mint ha Hummer tulaj lennék és 100 km-enként 15 literrel több benzint égetnék el az utakon. A cikk igazság tartalmát illetően vannak kétségeim.
-
Alvin_ti4200
félisten
Ez a harmadik generációs Prius egyre inkább tetszik az öko lelkemnek, azt kell, hogy mondjam. Talán, 3-4 év múlva megengedhetek magamnak egyet használtan, igazán klassz lenne.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
werszomjas
üzenetére
Ha benzines volt, akkor gyújtótrafó csere szokta megoldani az "Antipollution fault" hibajelenséget.
-
Alvin_ti4200
félisten
Az új szilentek és stabilizátorkarok adtak ám rendesen a komfortnak (miután kicseréltettem őket), nem gondoltam volna, hogy ennyire szét tudja gányolni őket a fővárosi úthálózat

-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
A C4 se a megbízhatóság csúcsa...egy fokkal jobb talán, mint a C5, de egyik kutya, másik eb. Arról nem is beszélve, hogy az LCB-s rendszám bőven 2007-es, míg az autó 2006-os, utána néznék, honnan származik első körben. Majdnem fele ennyiből lehet venni egy utolsó évjáratú Xsara II-t, ami nagyságrendekkel megbízhatóbb, mint a C4, valóban 80 ezer km-t futottak és semmivel nem kisebbek belül - arról nem is beszélve, hogy nincs ilyen elbaszott fixközepű kormányuk
Persze, ezt is csak azért mondtam, mert láttam, hogy Citroen "mániássá" váltál
Én biztos, hogy ha már hitelt vennék fel használt francia autóra, akkor azt semmiképpen se egy olyan verdára költeném, ami köztudottan az egyik legmegbízhatatlanabb (C4) a kategóriájában. A Xsara II-n már nem lehet túl sokat bukni, kevesebb hitel kell hozzá (ha kell egyáltalán), de ez minden olyan autóra elmondható, amiből sok van és van esély rá, hogy a lista tetejét nézegethesd anyagilag (Xsara II-k közül a legdrágábbak 0,9-1,1M körül mozognak). Függöny 
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
dízelracer
üzenetére
Az lehet, de napközben az emberek általában dolgoznak
8 7-8 óráról és 17-18 óráról van most szó konkrétan. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pedig még nem is jártál a Vácin
Hogy Csepelről már ne is beszéljek... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Egyelőre semmit, de a budapesti nyögvenyelős közlekedést minden nap megélve egyre inkább megy át az autóvezetés élménye szenvedésbe. Egyébként egy szó szerint hibátlan Citroen Xsara II 1.4. Most, hogy minden szerviz letudva, vadi új gumik beszerezve meg eredeti új(!) gyári feláras szőnyeg is bespejzolva, végrehajthatnám életem legrosszabb bizniszét
Vannak viszont fogyasztási adataim, ha valakit érdekelnek.Full tankos, számolt mérések (nem fedélzeti, bár pontos az is), kizárólag budapesti közlekedéssel (kül- és belkerületek egyaránt, többnyire forgalmas időben).
Téli gumival télen fűtéssel: 7,9-8,2
Téli gumival tavasszal légkondi nélkül: 7,7 (egyelőre még csak egyetlen mérésem van, nyári gumival lehet, hogy 1-2 decit csökkenni fog). -
Alvin_ti4200
félisten
Az év melyik időszakában érdemes autót eladni (ha az embernek nem sürgős)? Gondolom, nyár a pangás, ősz a reális esély.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
hdanesz
üzenetére
Van még két típushiba, én mindkettőt megnyertem, érdemes rákérdezni.
1, vezetőoldali elektromos ablakemelőben összegyűrődik a bowden (miután lehúztad, nem tudod felhúzni, csak hallod, hogy gyűri, de meg se mozdul). Érdemes rákérdezni, előjött-e már a hiba és volt-e cserélve? Illetve, ha van vezetett szervizkönyv, előbb megnézni abban és ha nem találod, utána kérdezz csak rá. Ha Nálad jön elő a hiba, egy bowdenszett 20 ezer forint körül mozog, mert a motornak semmi baja nem lesz, így felesleges komplett szettet venni 40-50 ezerért (gyári 70-80...).
2, bizonyos gyújtótrafók annak idején visszahívásban részesültek, amelyet nem nagyon kötöttek a tulajdonosok orrára, de miután a hiba kiderült, a következő kötelező szerviznél cserélték az adott alkatrészt. Érdemes lehet ezt is megnézni a szervizkönyvben, volt-e cserélve, illetve rákérdezni. Hibajelenség: erőtlenül kezd járni a motor akár menet közben is, illetve a fedélzeti Antipollution Fault hibaüzenetet fog írni. Érzésre olyasmi, mint amikor egy henger nem megy, pörögni fog a motor, de sokkal kevésbé fog gyorsulni az autó. A gyújtótrafó 35 ezer forint körül mozog, 30-40 perc alatt cserélik ki általában.
Hirtelen ennyi, ami fontos lehet. A többit úgyis megnéznéd minden autónál (fék, kormány, stb).
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
hdanesz
üzenetére
Érdekes pár fekvőrendőrt keresni és átmenni rajtuk, ha hallod a hátsó futóművet, amikor a hátsó kerekek is átmentek rajta, akkor a végét járja. Elképzelhető, hogy csak halkabb neszre fogsz felfigyelni, akkor egy 5-6 ezer km-t még el lehet vele menni, míg komolyabb hangja lenne. Érdemes lehet a csomagtartóba beleülni, rátehénkedni, stb, olyankor is előfordul, hogy hallani lehet ezt-azt. Egyébként egy szerelő leveszi a dobféket és kapásból megmondja Neked, hogy mi a helyzet, kb 10 perces művelet, az a legtutibb. Cserénél általában egy felújított futóművet szoktak betenni hátulra, csak, hogy ne lepődj meg. Lehet venni vadi újat is több mint kétszer annyiért és az se fogja tovább húzni.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
hdanesz
üzenetére
Xsara-nál simán hihető az a futásteljesítmény, de a képek alapján a hátsó híd lassan cserére szorul (legrosszabb esetben 105 ezer forint munkadíjjal együtt), ez sajnos minden Xsara-ra igaz (gyenge a hátsó futóművük), viszont a következő 70-80 ezer km-en nem lesz vele gond, utána is csak ellenőrzésre kell bevinni. Ha bármi kérdésed van, keress nyugodtan, Budapesten 7,5-8,1-es fogyasztással el lehet járni vele normál tempóval (nekem is ugyanez a motor dübörög a kocsiban). Almeráról nem tudok nyilatkozni

-
Alvin_ti4200
félisten
Másfél éve élünk együtt Sárával, lassan túl vagyok a 17 ezredik közösen megtett kilométeren, ennek 90%-a városban volt. Érdekel egy kis blog bejegyzésben bárkit is ennek a 18 hónapnak a tapasztalata vagy ne akarjak itt szar francia moslékkal gurigázni?
Népítéletben elveszne és különben se nem sztárolós, se nem a földig lehordós poszt lenne, annak meg nem ott a helye 
OFF: Kéne lassan valami találkozó, amikor nem fog esni az eső, nem?

-
Alvin_ti4200
félisten
Van a topiklakók között első generációs Mazda 3 tulaj? Érdekelnének hosszabb távú tapasztalatok
Nem, nem akarom még eladni Sárát, még mielőtt le akarna csapni rá valaki
Nagyon jó spanok vagyunk, csak nézelődöm 2012-re esetleg... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt meg én nem írhattam volna le szebben
Egyszer majd meglesném azt a négykerekűt, ha erre (Bp) jársz
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
DroneZ^
üzenetére
Nem tudom, mit értesz fürge alatt, de amíg az első 30-40 ezer km-t nem vezeted le én inkább nem akarnám összetörni magam a helyedben.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyenekhez, mint MR2 egyrészt kevés az alkatrész, ebből kifolyólag drága is. Gondolni kellene a fenntartásra is, mert a fogyasztás egy dolog, azzal minden nap találkozol, de hidd el, hogy nem az a legijesztőbb része egy autónak, ha a bukszába kell nyúlni 
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
DroneZ^
üzenetére
első autó lesz? Én is a 2005 után gyártott Swiftre szavaznék, ennyi pénzből (főleg, hogy veszettül sok van belőle most a piacon) kevés km-es, GS felszereltségű példányt is kapsz olyan színben, amilyenben szeretnéd. Hátra mondjuk lányokat ültetnék max benne, de gondolom az időd 99%-ban egyedül közlekedsz majd vele.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
morpheus133
üzenetére
Mivel rajtam kívül úgyse fogja senki megemlíteni, így mondom: 1M körül gyönyörű Xsara-kat lehet kapni az utolsó évjáratokból (2002-2004). Az 1.4-es motor simán jó bele, de az 1.6-os se eszik többet igazán.
-
Alvin_ti4200
félisten
Az a helyzet, hogy az új Citroen C4 nagyon tetszik, pedig még ki sem próbáltam. De ki fogom, jajj nekem

-
Alvin_ti4200
félisten
Egy kis haza beszélés, bár az alkatrészek drágábbak a Swiftnél (melyik autónak nem?). Cserébe biztonságosabb valamelyest és jobban felszerelt, bár ez aligha szempont. Fogyasztás 7-8 liter (nyár-tél).
-
Alvin_ti4200
félisten
Az komolyan létezik, hogy az autóm jelenlegi használt piaci értéke gyakorlatilag annyi, mint amennyiért szűk másfél évvel ezelőtt vettem?
Ráadásul francia (ami engem nem, a vevőket annál inkább zavar). -
Alvin_ti4200
félisten
Sőt, az eggyel frissebb Primera-ból is nagyon klassz példányokat találni 1.7M körül már! Igaz, nem tudom, mennyire megbízhatók, asszem ez már az első Renault korszak szüleménye.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Nem tudom, miért akarsz kétszer ugyanabba a szarba lépni. Ráadásul a flancoláshoz még hitelt is hajlandó lennél felvenni...én inkább egy megbízható, nem agyon extrázott, takarékos normál méretű verdát néznék. Ennyi pénzért a második generációs (2005-2010) Swiftből gyakorlatilag válogathatsz a 2-3 évesek között negyed-ötöd ennyi km-rel, az Audi-hoz képest filléres alkatrészekkel. És ez csak egy példa a sok közül. Attól, mert lefotózod, kitapétázod vele az iWiW-et és a FaceBookot és elmondod az ismerőseidnek, még nem lesz egy ilyen leharcolt német prémium cucc jó vétel. Ez szigorúan a magán véleményem.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
meg lehet szokni...el is mondtad a lényeget

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szerintem bűn ronda. Esszel az összenyomorított fazonnal nagyon eltolták, ennél rondább BMW segget még nem láttam. Az M3-ban megvolt a coupé kinézet, ez kb. olyan, mintha összenyomta volna valaki hátulról.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
Engem ugyanez érdekelne, csak a benzines vonalról. Igaz, én még nagyon-nagyon messze vagyok attól, hogy meg tudjak venni egy ilyen dögöt, de a listám legtetején áll az E90

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Igen, ez már a faceliftes (2002/7). Ma megkapta a vadi új téli papucsokat (Bridgestone LM-20), halkabb lett tőle az autó.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Futómű:
Nem hasonlítható a mai autókéhoz, legalábbis, ha azonos kategórián belül nézzük, de nyilván ez egy 10 éves konstrukciótól nem baj. Szerintem pont kellemesen rugózik, nekem tetszik, hogy azért a kátyúkat picit megérzi, így ad némi visszajelzést a vezetőnek. Az első generációs (ráncfelvarrott) Megane-nál puhább a futóműve egy kicsit, van egy olyan is a családban. A fara picit feljebb van, mint az eleje, így kanyarban nem érdemes vele virgonckodni. Ennek van azért előnye is, ugyanis a csomagtartó remekül pakolható és nagy (408 liter).
Fékek:
Nekem egy mezei Brembo tárcsám és betétem van (az 1.4-esen csak elöl vannak tárcsafékek), de a fékkel meg vagyok elégedve. Picit talán foghatna keményebben is, de abszolút rendben van. Igaz, én óvatosan kezelem a pedálokat, lehet ezért fura a H Astra után, ahol meg hirtelen fogott a fék és majdnem lefejeltem a kormányt. Ha kicsit megtaposom, azért ez is harap rendesen, de nem szokásom. Szerintem ez a rész függ azért a felhasznált tárcsáktól és betétektől is. Az 1.6-osnál (és asszem a HDI-nél is) elöl-hátul tárcsafékek vannak.
Típushibák:
Én kettőről tudok, nálam mindkettő előjött (pontosabban én nyertem meg őket az előző tulajokkal szemben). Az egyik a vezetőoldali elektromos ablakemelő bovdenének összegyűrődése (a motornak nem lesz semmi baja, a csere szett Valeo-ból ~20 ezer forint). A másik a gyújtótrafó, ami egy nem hivatalos visszahívás része volt, így anno a márkaszervizben kicserélték anélkül, hogy a tulaj tudott volna róla. Nos, nekem csak eleinte vitték oda, így ez a feladat rám hárult (a hibás trafó erőtlen motorműködést és Antipollution Fault hibaüzenetet okozhat, cseréje ~35 ezer forint). Harmadik, amit szerencsére én egyelőre nem tapasztalok (kopp-kopp) a hátsó híd gyengülése, melynek felújítása azért egy fokkal zsebbenyúlósabb. Vásárlásnál kerüld azokat a példányokat, amelyeknél a hátsó kerékjárati ívbe belelóg a gumi teteje.
Személyes megjegyzések:
Lassan másfél éve van nálam az autó, életem első saját négykerekűje. Kezdetben szkeptikus voltam, de nagyon megszerettem és áldom az eget, hogy hagytam magam lebeszélni a 406-osról és társairól "annak idején". Gyakorlatilag tényleg csak tankolom és megyek vele, ami elég hihetetlennek tűnik egy 2002-es Citroentől (állítólag). Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ez egy megkímélt példány és nem neppertől lett leakasztva (az Ivanics Kft-től vettük fél év garanciával). Tisztában voltunk a hibáival (egy volt neki, a fék (vállas volt), azzal kihúztam 11 hónapot azért), nagyjából az előélete is dokumentálva volt, plusz akkor 7 évesen volt benne 96 ezer valós km.
A kormányzás elég direkt, a szervó rásegítés közepes, tehát egy ujjal azért nem fogsz megfordulni semmilyen körülmények között (ennek valahol örülök, így nem lehet bohóckodva eldobni a járgányt). A klíma nagyon jó, elég hamar elkezd hűteni és fűteni is. A váltó hosszú úton jár, az 1-es és a 3-mas az, amit olyan furcsán vesz, de megszokható értelemszerűen, főleg, ha nem hideg indításnál próbálgatja az ember. A tolatóradar kiválóan működik, se túl korán, se túl későn nem szól (négy fokozatban pittyeg). Nagyon-nagyon párás időben viszont hajlandó átmenetileg (1-2 perc) sztrájkolni (pl. esős hideg időből ha lemész egy fűtött parkolóházba, ott egy merő pára lesz az egész autó, majd elindulsz vele). A pedálok mérete nem annyira kedvez a 45-46-os lábmérettel bíró egyéneknek (ilyen vagyok én is), ugyanis a kuplungnál pl. a cipő orra bele tud érni a pedált tartó karba, ha folyamatosan kinyomod-elengeded egy araszolásnál (ha nincs felkeményedve egyáltalán a kuplung, akkor ez nem jellemző). A műanyagok nagyon alacsony fordulatszámnál hajlamosak picit koncertezni, de ha bemelegszik az utastér, akkor normál váltásnál ez gyakorlatilag megszűnik).
Az ülések kényelmesek, de oldaltartásuk gyakorlatilag nem nagyon van. Ez az 1.4-es motornál nem is nagy gond, mert gyorsulási versenyt senki nem fog nyerni vele, de az 1.6-osnál már elképzelhető, hogy valakit zavarni fog egy-egy élesebb kanyarban. A magam 186 centijével (és nagyon hosszú lábaimmal) ha teljesen hátratolom a vezetőülést, akkor mögöttem éppenhogy, de azért elférek anélkül, hogy eltörne a térdem. A mágneses zárral rendelkező középső rekesz (kéziféknél) poharak tárolására nem igazán alkalmas, inkább pénztárca és egyéb dolgok. Könyöklőnek szintén nem használható kényelmesen, mert túl alacsonyan van. A kesztyűtartó mérete átlagos, a szervízkönyv, a levehető előlap (fejegység) meg pár apróság nagyjából belefér. A gyári hangszórók nem szólnak rosszul, de valószínűleg a legfiatalabb példányoknál is már közelítenek a végük felé, így egy idő után érdemes lesz megválni tőlük. Az autóból jól ki lehet látni, az A oszlop lehetne talán picit vékonyabb, de minimális fejbiccentéssel minden gyalogost észre lehet venni.
Hirtelen ennyit tudtam elmondani, ha bármi érdekel még, ne tartsd magadban
Én mindenképpen egy 2003-2004-es példányt keresnék, 100 ezer alatti futott km-rel és a felsőbb régióban (0,8-1,1M forint). A gyári alufelni elég sokat kibír, az SX és SX Perfekt változatokhoz gyakran vették meg az emberek. Ez csak egy tipp
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Xsara-s tapasztalattal tudok szolgálni, viszont 1.4-es benzinessel, nem HDI-vel sajna.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Uzmany
üzenetére
Borát nem nagyon szokták ajánlgatni, állítólag több gond van vele, mint a IV-es Golffal (nem tudom, mi igaz ebből). A tuti egy Focus lenne ebben az árkategóriában, csak abból tényleg nézelődni kell nagyon durván. Egy Xsara II-t fel tudok ajánlani egy próbára, karbantartott példány és a legfiatalabbakat simán megkapod a Bora árában (se)
Az 1,4-es és 1,6-os motorral szerelt példányok nagyjából ugyanannyit esznek, én Pesten nyáron 7-7,5, télen 8-8,5 literrel járok (1.4 75 LE). Továbbá tudok mellé ajánlani egy korrekt szervizt, ha esetleg... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Pedig előre elmondtak a srácok itt mindent, mielőtt megvetted.
Még a hírhedt weboldalt is belinkelték. Én amúgy sem igazán vagyok híve az "olcsón nagy autót" témának. Főleg úgy, hogy a piaci ár legalján vett autóra utána csodálkozva néz a tulaj, hogy miért kell költenie. -
Alvin_ti4200
félisten
Külföldön laksz és pont a magyar piacról szeretnél autót venni olcsón, ráadásul egy nap alatt?
Kis naív
Egyébként második generációs Lagunáról én is csupa rosszat hallottam, akárcsak a 607-esről és az első generációs C5-ről. Mire kellenek ezek a nagy autók és mennyid van rá? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Khelben
üzenetére
ettől függetlenül csak úgy árad az anti-francia hozzáállás minden hozzászólásodból
Egy régebbi francia autónál megértem a szkepticizmust, de egy olyan korban, amikor egy francia autónak gyakorlatilag egyetlen porcikája se Franciaországban készül...és ez elég sok márkára elmondható manapság. -
Alvin_ti4200
félisten
2009.08.24. óta van KGFB szerződésem és nincs általam okozott károm. Nem egyértelmű számomra, hogy a 2011-es évre A0 maradok vagy már B1 leszek. Ha jól értelmezem, akkor B1, de erősítsetek meg

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
milomi
üzenetére
nincs vele semmi gond egyébként (kopp-kopp), ki lesznek cserélve a gyertyák, kidobom a benyaszűrőt is, aztán lehet, hogy úgyis a gyújtótrafó fogja megoldani...ennél nagyobb bajom soha ne legyen, csak az ember első autónál eléggé megijed (főleg este, amikor sehova nem tudod már vinni a gépet), ha ilyet tapasztal. Ma bejöttem vele gond nélkül melóba (20 km keresztül a városon), remélem, a hétfő reggeli szervizlátogatásig ez így is marad.
-
Alvin_ti4200
félisten
Úgy látszik, ezen a héten Citroen átok van. Hazafelé kigyulladt a motorjelző lámpa, elkezdett pittyegni a fedélzeti és az Antipollution fault hibajelzést tolta az arcomba. Félreálltam egy kis idő múlva, üresben a szokásosnál darabosabban járt a motor, bár a fordulatszám normális volt (800 körül és nem ugrált), de sebességben nem húzott normálisan a verda. Fater semmit nem tudott mondani rá telefonban, előkaptam a kézikönyvet, ott meg a hibára nem találtam semmit (gyújtótrafó cserét, lambdaszonda cserét láttam eddig fórumokon
), a motorjelző meg sok mindent jelezhet. Holnap reggel hívom a szervízt, remélem késő délutánra be tudnak suvasztani, mert egy átvizsgálás már a megvétel óta érik...11 ezer km 1 év 2 hónap alatt hiba nélkül, de úgy látszik, most megkapom az első pofont, hogy térjek észhez
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
sziada5925
üzenetére
Minden szentnek maga felé hajlik a keze, de Xsara II is befér ide szerintem. A jobb példányok itt is inkább 800 körül vannak.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
dízelracer
üzenetére
Nyilván drága, ettől függetlenül még lehet jó autó. Ennyi pénzért én sem ezt venném ez egyértelmű.
VR6-Fan: gondolod, hogy csak a panelben élők vesznek 3-4 millióért autót? Az új Swiftet biztos nem fogják 0 forinttal elvinni, azt garantálom Neked (és ez jól is van így).
-
Alvin_ti4200
félisten
Jelentem, nekem tetszik az új Swift. Szívesen kipróbálnám, bár lehet, hogy a Xsara után szűkebbnek érezném, ki tudja. Viszont az árát sokallom a felszereltsége ellenére is, hiszen tömegterméknek szánják (gondolom), ráadásul itthon gyártják.
-
Alvin_ti4200
félisten
Túl a 10000-dik km-en Sárával. Lassan kezdem érteni a "nincs jó vagy rossz autó, csak elhanyagolt és karban tartott" közhelyet

-
Alvin_ti4200
félisten
Ma sikerült megint tovább rombolni a gépet...Az özönvíz szerű esőben az István úton valami vélhetően kilógott az útra kerékmagasságban, amit nem világított be a fényszóró és szépen meghúzta a bal elejét a verdának
Komolyan mondom...az utakról már nem is beszélek, sávok láthatatlanok, áll a több négyzetméteres víz a főutakon, nem normális.
Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem, mint városlakónak mondjuk pont tök mindegy lenne, egyedül utazom benne nap, mint nap. Nem mintha fenyegetne a veszély, hogy egy hibátlan autót egy BMW-re cseréljek

Örülök, hogy nem vagyok egyedül. Mondanám, hogy vegyél egy utolsó évjáratú 1.6-os Xsara-t, de ha A6 és társaiban gondolkodsz, akkor enyhén proli járgány lenne 
Egyszer jártam Szegeden, kb 10 évvel ezelőtt, úgyhogy nem ismerek arrafelé senkit és semmit

Egyszer majd meglesném azt a négykerekűt, ha erre (Bp) jársz
Ráadásul francia (ami engem nem, a vevőket annál inkább zavar).
Az 1,4-es és 1,6-os motorral szerelt példányok nagyjából ugyanannyit esznek, én Pesten nyáron 7-7,5, télen 8-8,5 literrel járok (1.4 75 LE). Továbbá tudok mellé ajánlani egy korrekt szervizt, ha esetleg...
6 literes motorja van talán?