- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Digitális Állampolgárság Program
- A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reguss
csendes tag
-
Reguss
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,magamnak összetettem egy gépet.
Szerintetek mi hiányzik belőle,mit cserélnétek le vagy másitanátok rajta.
Ez az első gép amit én állítottam össze,a szerelésben majd szakember segtségét kérem.
Előre is köszönöm a hozzászolásokat!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
Nagyrészt competitive játékokkal játszanék: CS2,BO6,Lol
De ezzel a masinával már a single játékokba is elmerülnék szerintem mint pl.: Elden Ring, Cyberpunk 2077
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Processzor: AMD Ryzen 7 9700X (ahogy utánéztem 7800X3D-hez hasonló teljesítményt nyújt 70-80 ezerrel kevesebbért
Proc. hűtés: Arctic Liquid Freezer 2 420 A-RGB
Videókártya: SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X
Alaplap: Gigabyte X670 GAMING X AX V2 (ebbe annyira nem vagyok biztos hogy jó választás)
RAM: G.SKILL 32GB kit DDR5 6000 CL32 Trident Z5 NEO RGB
SSD: Crucial P3 Plus 1TB
Táp: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD vagy Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB
Ház:Lian-Li O11 Dynamic XL (ROG Certified)3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Még ha jól gondolom lenne szükségem ventillátorra,de lehet másra is
4. Mennyi a kereted rá?
Ezeket az alkatrészeket jó áron tudnám beszerezni,ha valami nyomós indok van a cserére megpróbálok rugalmas lenni
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Van egy 240hz full hd monitorom,de ehhez ekkora teljesítmény miatt beruháznék még egy 120hz-s 4k-s monitorra.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Az Intel,és NVidia vonalat elengedem, a RayTracing annyira nem fontos, ahol igen ott a 7900-as is hozza a számomra élvezhető teljesítményt.
Őszintén... Tetszenek a csili-vili gépházak így az RGB fontos lenne,számomra nem kevés összeget tervezek kiadni,szeretném hogy jól nézzen ki.Még egyszer köszönöm a segítséget!
-
Reguss
csendes tag
Sziasztok!
Konzolról áttérés útán újra az asztali számítógépek irányába hajóznék.
Segítségétekre lenne szükségem hogy mit érdemes mostanában vásárolni.Elsősorban multiplayer játékokat futatnék rajta,viszont ezeket a lehető legjobb minőségben tenném. Streamelni, videót szerkeszteni/vágni nem tervezek.
Egy olyan félkonfigra lenne szükségem amibe a videókártyán kívül minden van. Tervezetten egy 3080/3080TI/3090/4070 kártya kerülne bele, RayTracinget ki szeretném használni . Viszont még anno jelentős különbségek voltak az AMD és Inteles gépek között,és ebből útvesztőből is ki akarok találni hogy most jelenleg ár/érték arányban melyik a jobb választás.Keret a félkonfigra 200-250 ezer Ft. (mehetnek a használt cuccok is.)
Monitor vásárlásban is fontos lenne a véleményetek full hd/4k minimum 120hz és méretben is elfogadható legyen,illetve nem tudom hogy ezek a nagy képarányú hajlított kijelzős monitorok mennyire szemfényvesztős történetek, és megéri-e a pénzüket.
Különösen egyik márka felé sem húz a szívem,ami a legfontosabb az ár/érték arány.
Még esetleg a gépház lenne fontos hogy könnyen szállítható legyen és letisztultan de jól nézzen ki.
Köszönöm a segítséget!
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Dacia topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Akvarisztika
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- TERRA MINI PC-MICRO 3000
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS Rog Strix B760-F Gaming WIFI + Intel Core i7-14700K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!