Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csabaizoli
tag
Maximális tiszteletem a szakértő Uraknak!
Elnézést ha néhányuknak az agyára mentem a kérdezősködésemmel, nem volt szándékos csak mint laikus próbáltam kihozni a legjobb megoldást a legolcsóbban.
Egyébként minden levelem végére odaírtam azt hiszem hogy előre is köszönet a helpért....
De akkor még egyszer:
Köszönöm mindenkinek aki segített! -
bluyoo
nagyúr
válasz csabaizoli #76204 üzenetére
Nem a hálálkodáson van a lényeg! Hidd el, akik itt válaszolnak, azok kapnak elég "köszönöm"-öt (bár azért valóban jól esik legalább ennyi).
Hanem, hogy kérdezel, válaszolnak, majd csend, és újra kérdezel, majd megint, és megint. Válasz a válaszokra meg semmi. Szóval a válaszadók egyáltalán nem tudják hogy segített a válaszuk, vagy nem! Esetleg más igényeid is lennének ...
Próbálj így kommunikálni szemtől szemben egy emberrel ....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
DelPieroo
újonc
válasz membrandj #76201 üzenetére
Egy Seagate 1TB 7200RPM SATA-III merevlemez kerülne majd bele. A mostani táp egy Chieftec GPS-400AA-101A, ebből is kéne egy új, vagy elég lenne? A ház Spire márkájú, pontos típusát nem tudom.
Most ezek vannak, nem mai darab:
Gigabyte-P31-DS3L
Intel Core2Duo E6550 2,33Ghz
Geil DDR2 PC6400 2 GB 800MHz
A következő fejlesztés tényleg a vga lenne, de az csak később, most nem férne bele.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz DelPieroo #76207 üzenetére
Hát elvileg elég a táp,de ha már 5 éves, vagy öregebb, akkor lehet cserélném. Fsp hexa+ 500W vagy ctg-500.
Amit írtam i5 az jó, erős,de ha nem akarsz mostanában vga-t cserélni, akkor felesleges.
Akkor g3220+ asrock b85m pro4 + 4GB ddr3 ram is bőven elég, már ez is nagy ugrás lenne.
Ez esetben nyugodtan mehet fsp hexa+ 400W is, ha cserés a régiCsak mert jelenleg van még kraft a vgad-ba,de egy i5 mellé nagyon lassú lenne. Ha eladod a vgad is:
i5-4440 ~ 45k
asrock b85m pro4~ 17k
4GB ddr3 ram~10k
gtx 750 Ti 2GB~ 38k
satás hdd ok
táp, ha nem régi, akkor ok. Ha csere: fsp hexa+ 400W. ~11kPrivát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
kevin1155
tag
Alaplap: Asus M5A97 R2.0
Processzor: AMD FX 6300
Graf.kártya.: Sapphire radeon r9 280x DualX
Ram: Kingston 8gb 1600mhz CL10 HyperX
Táp: FSP Raider 550
HDD: Western Digital Blue 1000GB
SSD: Kingston SSDNow V300 120GB(ha tudtok valamit ami hasonló árba van és jobb vagy jobban megéri azt is megírhatjátok)
Videózásra is szeretném használni a gépet, tehát gameplay videók barátokkal stb.. és az lenne a kérdésem hogy nem nagy vágásokhoz de pl.: heti 1 max 2 videó vágására elég a 6300as proci vagy inkább vegyek fx 8320-t?
Ehez a konfighoz milyen hűtő kellene szerintetek? (húzni nem nagyon szeretném a gépet,vagy csak minimálisan)
Milyen házat vegyek ehez a konfighoz ami viszonylag olcsó (nem a legolcsóbb de olcsó) és amiben elférnek a cuccok????? Én a Cooler Master N500 ra gondoltam....? várom a tippeket!!
+még mi hiányzik ebből a konfigból, hogy összerakom és működjön a gép??(op rendszeren kívül) azt is megírhatnátok.
Remélem összeileszthetőek a cuccok, nemhogy megjön és nem ülnek majd össze
Előre is köszi a segítséget!!!!!
-
Kristof9094
senior tag
válasz kevin1155 #76211 üzenetére
Már kaptál választ, több embertől is.
Lap nem jó, EVO végű kell, valamint kell egy hűtő is, mivel a gyári nem éppen jó minőségű, és ahhoz, hogy értelme legyen az FX-nek, tuningolni is kellene.
V300 SSD már nem ajánlott, a 280X mellé pedig nem ártana egy 8320 szerintem.Bár ennyiből már i5 is kijön, az játékokban jobban teljesít, és se drága alaplap, se utólagos hűtés nem kell rá.
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
[P]laci
senior tag
Sziasztok!
Egy csúcskategóriás gépet szeretnék összerakni, de az elmúlt 1-2 évben lemaradtam, ezért a segítségetekre lenne szükségem.1. Mire fogod használni a gépet?
A gép felhasználási területe: képszerkesztés (Adobe Photoshop Lightroom), képmanipuláció (Adobe Photoshop), videóvágás/renderelésre és végezetül kiadványszerkesztés lenne.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Semmilyen alkatrésszel nem rendelkezem.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Billentyűzetre, egérre, etc. hasonló dolgokra nincs szükségem, azokkal rendelkezek. A szoftverek is birtokomban vannak, tehát ezekre sem tartok igényt. Viszont ha valamilyen speckó processzorhűtés is szóba jöhet, akkor arra is vevő lennék (ha van értelme). Mindenféleképpen egy SSD+HDD kombóban gondolkozok (Samsung 850 Pro 128 vagy 256 GB és WD 1-2 TB a Red szériából).4. Mennyi a kereted rá?
Mivel munkaeszköz lesz, a racionalitás keretein belül korlátlan forrással rendelkezek.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
Eddig 2 eset volt a jellemző: vagy csak egy 22 colos full HD monitoron dolgoztam, vagy 2 db 22 colos full HD monitort használtam egyszerre.Remélem tudtok nekem segíteni, amit előre is köszönök.
-
ggbuffon1897
őstag
tudom, h vmennyire off, de hátha valamelyikőtök találkozott már a kikapcsolt gép 5mp múlva beindul jelenséggel..?
Vajon az Asrock lap, vagy a csoda FSP táp lesz a ludas így egy röpke hét után?
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz ggbuffon1897 #76215 üzenetére
Kikapcsoló gombra a kikapcsolás van beállítva? Nem véletlen az újraindítás?
[ Szerkesztve ]
-
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Lolka Bolka #76217 üzenetére
persze, le is állt meg minden.. eddig nem volt gond, ma reggel melóba menet kinyomtam, aztán visszakapcsolt, majd utána 3-4szer próbáltam hasonló eredménnyel. Más nem lévén lekapcsoltam a tápot, bnőmmel nézettem utána 1 óra múlva, utána elvileg rendben leállt...
volt vmi win frissítés anno amiről hallottam h bekavar (bár lehet h az vmi újraindulási dolog volt), illetve mindjárt szétnézek a BIOSba, hátha vmi wakeup lóf*sz kavar be..de alapesetben ez így nem oké.
-
Archeres
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek aki segített nekem összeállítani a gépem.
Viszont vannak kisebb gondjaim... (remélhetőleg orvosolhatóak)Az egyik az, hogy mindent szépen összeraktam ahogy azt kell, viszont mikor bekapcsolom a gépet akkor a proci ventilátora nagyon felpörög egy pár másodpercre és kicsit "porszívó" hangja lesz majd utána minden megy sírí csöndben. A gépet alig lehet hallani. Nem tudom ez módosítható-e. Egy I5-4590-ről beszélünk. A régi I3-2120 nem csinált ilyet.
A másik gondnak vélt dolog, hogy a videókártyámon (Asus Gtx 770) ugye van egy 6 meg egy 8 pines csati és felettük van 1-1 led. No a lényeg az, hogy csak a 8 pinesnél világít (zölden) a másiknál sehogy. Nem tudom ez gond-e, én arra gondoltam már lehet nem kap áramot a 6 pinről vagy az egyiket hibásnak jelzi ezzel.Továbbá nem sikerült USB-ről windowst telepíteni mert kiírta a particiókezelésnél, hogy ő bizony nem tud arra a particióra telepíteni... DVD-ről azért sikerült, de hol rontottam el? Próbáltam uefi meg nem uefi módba is bootolni.
Köszönöm ha segítetek eddig szépen megy a gép csak ezek aggasztanak!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Archeres #76221 üzenetére
Venti felpörgés nem gond,visszaáll a normál módra Windows töltésnél,de biosban manuálisan ki is kapcsolhatod.
Értelemszerűen kap elég áramot a vga-d,ha működik a gép,és add képet a kártya,szóval az sem gond.
F8 megnyomásával bootolhatod USB-ról a telepítést,általában ha UEFI-n keresztül telepíted,gyorsabban tölt majd be a rendszer és megmarad Windows betöltésénél is a gyönyörű szép márka jelzés (Asus lapok esetében).
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz [P]laci #76214 üzenetére
i7-4790
asus h97m plus, giga h97m-d3h,asrock h97m pro4
vagy ami elég jó áron van: ASROCK Fatal1ty H97 Performance
2x8GB corsair LP ram ~ 44k ( LP= low profile, alacsony bordás)
SSD+ hdd: Jót írtál, mehet a WD red és a samsung ssd is
gtx 750 Ti szerintem is elég ps és társaihoz, max gta 660. Cuda magos vga-t néznék, az nvidia az
fsp raider 550
zalman z9
cm hyper 212 evokevin1155
[link]Archeres
Működik a proci hűtő a felpörgés után? Valószínűleg ez egy " ellenőrző" funkció lesz, bár nem ártott volna, ha leírnád az egész konfigot. Laptól a házig.Vga kérdés: Megint csak a tápot kellene tudni hozzá,erre a led-re pedig a vga-s topicba kérdezz rá.
USB telepítés: Ez egy nagy lutir kb. Nekem is hol engedi,hol nem..
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Archeres
tag
válasz TechN7ne #76222 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ha nagyobb terhelést kap a kártya akkor se lesz gond? Csak mert úgy tudom hogy windows alatt azért nem vesz fel annyi áramot, így lehet nincs szüksége a 6 pinre akkor még csak játék alatt.membrandj:
Alaplap: MSI h97 gaming 3
Proci: I5-4590
VGA: Asus GTX770
Táp: FSP Aurum S Gold 500W
Ház: Zalman Z5 plus
HDD: WD Blue EZEX 1TBÉs igen forog a venti utána is a procin szép csendben.
[ Szerkesztve ]
-
coves8
tag
Sziasztok!
Ha valaki OKTÓBER 15-ig szeretne a pcx -ről rendelni,annak itt van egy kuponkód:PKMR1015 -
Cickány079
csendes tag
Sziasztok !
Erről a gépről kérnék véleményt,hogy így jó-e a konfiguráció előre is köszönöm a válaszokat.
Alaplap.Gigabyte GA-F2A88X-D3H AMD A88X DDR3 ATX
CPU AMD X4 A10-7850K FM2+ 3,7GHz BOX
MEMÓRIA Kingston 8GB DDR3 1866MHz Kit(2x4GB) HyperX Genesis
VGA Kártya AMD Radeon R9 270 Sapphire R9 270 OC 2GD 2GB GDDR5 Dual-X
WINCHESTER Seagate 2Tb 7200Rpm 64Mb S-ATA3
Optikai Meghajtó Pioneer DVR-221BK DVD-RW SATA Black OEM
ATX Ház Gigabyte GZ-X8 Black GZ-X8BPD-100
Tápegység Cooler Master 500W-B500-RS500-ACABM3-E1 -
Lolka Bolka
aktív tag
válasz Cickány079 #76227 üzenetére
Jó-e, de mire akarod hogy jó legyen?
-
Cickány079
csendes tag
válasz Lolka Bolka #76228 üzenetére
Csak arra voltam kíváncsi,hogy jó állítódtam-e össze az új gépemet?
-
Cickány079
csendes tag
Tudtok olyan oldalt,ahol legkedvezőbb áron megrendelhetném.
-
Kristof9094
senior tag
válasz Cickány079 #76229 üzenetére
De mire kell?
Egyébként nem:
APU és VGA teljesen felesleges együtt.
A CoolerMaster tápok általában nem túl minőségiek.
Mire kell? Milyen kereted van?
-
veterán
válasz Cickány079 #76231 üzenetére
PCX, vagy ipon. Egyébként meg Athlon X4 860K-t vegyél bele, ez egy IGP nélküli Kaveri, olcsóbb sokkal, miközben órajelekben megegyeznek. 42 helyett csak 23-24k-ba fájna. Olcsóbb ram is elég lenne, valami 1600-ast is nézhetsz.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
batai15
félisten
Üdv! akkor a teljes konfigom :
Deszka : asrock 970 extreme4
Cpu : amd fx 6100 3.3 ghz (six core)
2x4gb corsair ram
saphire hd 7770 ghz edition.
táP: hkc 550. -
Kristof9094
senior tag
válasz batai15 #76234 üzenetére
Abban az alaplapban a 8 magos FX felejtős, a tápkör egyszerűen annyira gyenge (4 + 1), hogy túlmelegedne és visszavenne az órajelből.
A tápod kuka, erősen veszélyes, nem ajánlott kategória.
Ami járható, ha veszel egy tápot (ez az első!), egy normális alaplapot (Asus M5A97 EVO R2.0, itt fontos az EVO!), hűtőt, és tuningolod a 6100-at. Veszel egy bikább VGA-t, majd a második lépcsőben processzort. Vagy váltasz Intelre.
Ki rak össze ilyen gépeket?
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
válasz Kristof9094 #76235 üzenetére
Lol miért veszélyes meg kuka? 2 éve semmi gondom nem volt még vele (kop kop )
Még anno kaptam a gépet és ezt rakták bele.
Mivel ajándék volt a muttertól nem vergődtem, bár tudom hogy nem egy chieftec táp-
Na akkor gép upgrade nem most lesz .
Gyújtök kis erőt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ggbuffon1897 #76219 üzenetére
Intel Smart Connect technologyt kapcsold ki.
-
Kristof9094
senior tag
válasz batai15 #76236 üzenetére
Melyik tápegységet vegyem? topicból:
A félreértések elkerülése végett: a nem ajánlott tápegységeket nem azért nem ajánljuk, mert hangosak, vagy mert nem elegendőek teljesítményben (van ami már ennek a kritériumnak se felel meg, mindjárt részletesen). Azért nem ajánlottak mert gyenge minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, valamint nincs bennük védelem. Ezeket a hiányosságokat általában nem veszi észre a felhasználó, ha a tápok nem kapnak nagyobb terhelést. A rájuk írt teljesítményt általában nem is képesek adni, és mivel nincs bennünk védelem, meghibásodásukkor a számítógép többi alkatrészében is könnyen kárt tesznek. Tehát nem csak magukra, hanem a számítógép többi alkatrészére is veszélyesek. Ezért van, hogy egy kisebb VGA-hoz is 450 W-os tápegységet ajánlanak, mert általában gyenge minőségű tápegységeket adnak a komplett gépekben, amit ha fejlesztenek, az eredeti tápegység gyenge lehet az új alkatrésszel kibővített konfigurációhoz. Egy átlagos konfigurációt egy minőségi 350 W-os tápegység is kényelmesen elvisz, kevés az a gép, amihez egy minőségi 400 W-os táp nem elég, tehát nem szükségesek az 500-600 W-os (rossz, nem ajánlottak főleg) tápegységek, mivel ezek többlet teljesítménye feleslegesen kihasználatlan marad.
LOL
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
válasz Kristof9094 #76238 üzenetére
ÉRtelek.
Hát mit mondjak ajándék volt.
ezt meg hanyagoljuk ha lehet mert nem mindenki gép guru egyébként.
ja és igen elég sok black listes táppal volt már dolgom vagy az ismerőseimnek.[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Tápot meg értem. Anno itt fsp ajánlottak , viszont nem ezt kaptam, pedig a mutternek a listát leadtam.
táp fps 400 w elég?
vagy milyen kellene?
a corsaier 2x4 gb 1800 mhz ram mennyit érhet amugy? mert akkor abból is 16 giga kellene, de sajna csak 2 slotos aszem a deszka.
Ja ne 4 slotos akkor mondjuk nem gond.[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Cickány079 #76227 üzenetére
Teljesen rossz.
a10 mellé felesleges vga,ház ,táp nem jó.
i5-4440 ~ 44k
asrock b85m pro4 ~17k
8GB corsair LP( LOW PROFILE ram ) ~ 23k
r9 270x 2GB ~ 52k
ezex 1TB wd blue ~ 14k
120-as samsung ssd ~ 20k
cm n200, n300, zalman z9 ~ 13-15k
Fsp raider 550 ~16kSSD-t kihagyni egy 200k-s gépből... HDD-ből persze nézhetsz nagyobbat, ssd-ből pedig 60-as verziót ~ 14k.
batai15
Mert veszélyes az a táp, hogy jön ez ide,hogy ajándékba kaptad? Örülj,hogy eddig nem lett bajod és most szóltunk.Hűtő van a procin? Ha nincs, akkor vegyél azt + egy r9 270 pl. Full hd-n talán elég lesz még a procid.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz batai15 #76242 üzenetére
abból a HKC tápból a fele lerobban, kettő konkrétan ismerősettségi körömben halt meg viszonylag rövid idő után (~ egyiknél 2 hét, másiknál 3hónap), de tele a net is lesújtó véleménnyel róluk. Aztán ugye nem zörög a haraszt.. egy ilyen fontos részegységnél ha már ennyi "észrevétel" van, attól már jobb félni és nem megvenni/berakni a gépbe, minthogy utána magával rántsa a konfigodat.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz Kristof9094 #76247 üzenetére
mondjuk az a baj, h az FX-ekhez úgy mérik a lapokat, hogy tuninghoz lesz, merthogy ugye "tuning nékül meg se vedd" szlogen dívik arrafelé...de én nem hinném, h ne lehetne alapórajelen használni őket, akár még a gyári hűtővel is akár, vagy akár egy olcsóbb TX3mal, h kussban legyen, és mondjuk hozzá egy viszonylag olcsóbb lappal (na persze nem a 10ezres kategóriájú lapra gondolok)
-
batai15
félisten
válasz ggbuffon1897 #76246 üzenetére
Hát jó mondtam ajándék volt.Én nem vagyok tuning híve egyébként.
-
Kristof9094
senior tag
válasz ggbuffon1897 #76248 üzenetére
Nem is ezzel van a baj. De annak a lapnak a tápköre teljesen fapados.
Játszol vele egy órát, ha hozzáveszed a gyári gyengécske hűtőt, a bikább VGA-t (nálam is tud 70 fokot a HD7770), ehhez vedd hozzá a házat (mivel az összerakott gépek, mindig valami papírházba kerülnek egyetlen ventivel), és máris kész a kazán.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest