Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaja1981
addikt
válasz KAMELOT #64749 üzenetére
Attól függ.
Nem biztos, hogy a ram sebessége sokat számít. Én tapasztalatból inkább azt mondom, hogy legyen sok ram, de a sebessége másodlagos.
Tapasztalatom csak a Pro/ENGINEER-rel van, volt, ott nem sokat dobott a ram sebessége, mert amíg volt elég ram, addig a procik maxon pörögtek, szóval inkább azok fogták vissza. Amikor elfogyott, akkor kb 10%-on mentek, mert mindenki a vinyóra várt.Ez az én tapasztalatom ezzel a programmal, de ugye aki nekiáll egy ilyen gép összerakásának az a szoftver felöl kezdi, mert az a fix, azt kell megnézni mi kell neki és mire érzékeny.
bluyoo:
Értem. Akkor marad a lap, és majd a kövi prociváltásnál cserélem.
Hát igen, azt értem, hogy kicsit féloldalas, hogy a proci jó és a VGA is jó lesz, de a lap fapados, de tényleg nincs szükség nagyobb tudású lapra.
Egy 15-16 éves leánynak lesz, aki játszani is szeretne és most lett pénze. Jelenleg egy G840 van és egy NV 610 dVGA mellette, és most jött össze cirka 80k pénz a fejlesztésre.
Ha meg játszani akar, akkor had játsszon.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #64752 üzenetére
Na igen ...
Nem hiszem hogy akár a GA-B85M-D3H is számításba kerülne.Bazinga!
-
juve600
nagyúr
13k -ért b85-ös lap van.................
-
bluyoo
nagyúr
válasz jaja1981 #64751 üzenetére
Persze csak felvetettem ...
A rózsaszín házat ki ne hagyd!
Mehet a dVGA helyett. Ha meglátja úgy sem fogja érdekelni mi van benne!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #64759 üzenetére
Legalább egy hónapig büntetlen sörözés!
"Mit gondolsz, nekem miért lesz Colossus M?" Van rózsaszín?Bazinga!
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
Két 6950-es vganak építenék egy gépet (az egyik Asus, a másik Sapphire, mennek ezek CF-ben?)
Milyen alaplapot, procit, memóriát, hdd/ssd-t ajánlanátok hozzá? Kifejezetten játékra, csak FullHD felbontásra, de vigye a játékokat High vagy Ultra beállításban. Fontos az ár/érték arány, az viszont nem izgat, hogy 45 vagy 47 fps-el megy... (szóval nem vagyok fps-huszár )
Egy Cooler Master GX-750-es táp hajtaná meg.
Előre is köszönöm
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz jaja1981 #64747 üzenetére
(#64747) jaja1981
ha ilyen erőigényes programokkal dolgozik akkor indokolt a 64GB és nem ártana 1866mhz vagy afelett, de egy ssd is flash-nak úgy elégnek kell lennie bőven, az nem volt egyértelmű nálam milyen sűrűn is használ ilyen progikat mert ha híbe-hóba akkor oda nem kell annyi itt csak ezen vaszilálok valamint ennek függvényében 1150 vagy 2011(#64765) micafighter
ezért írtam hogy várja meg az X99-et[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
micafighter
nagyúr
válasz kovacsbandi #64730 üzenetére
Szerintem az is megérdemelne egy említést, hogy adattárolónak érdemes lenne több nagyobb méretű SSDt RAIDba kötni, mondjuk kettő darab 256 GB-osat, vagy esetleg egy PCIe-s SSD-t belerakni, mind a kettö megoldással baromi gyors adattárolót kapsz.
Ugyanakkor az is megérdemel egy említést, hogy most jönnek hardver téren új dolgok: [link]
Új intel procik:
> gagyi paszta cserélése
> kupakozás javítása-> ezzel javul a hőleadása az új prociknak, tovább lehet húzni, stb, azt hiszem nem kell részletezni
>támogatni fogják a DDR4-et
>jön 8magos processzor extreme edition kivitelben, ami azt jelenti, hogy még viszonylag megfizethető áron, ez azért érdekes, mert írta kovacsbandi hogy fontos lenne a több procimag.> intel is rágyúr IGP-re, Iris Pro grafikával jönnek az új procik
Idén jönnek a DDR4 RAMok, lehet, hogy arany áron, de ezt ugye előre nem lehet pontosan megmondani. Egy viszont biztos: a DDR3 ára le fog menni. És az is érdekes a fórumtársunknak, hogy DDR4ből 16GBos modulokat is tudnak csinálni, így jobban bővíthető mint a DDR3, amiből 8GBos modulok vannak.
És jönnek új X99es deszkák is.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Nakivagyok #64762 üzenetére
Milyen alaktrészek vannak meg jelenleg, mi kéne még? A VGA-k már megvannak? Ár/értékben nem a legjobb a CF/SLI, dupla hő, dupla fogyasztás, dupla ár, nem dupla teljesítmény, és nem is minden program tudja kihasználni.
-
Nakivagyok
tag
válasz micafighter #64766 üzenetére
A kártyák, a táp, a házikó (+szellőzés), és ezek a memóriamodulok állnak rendelkezésre:
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz HyperX
Kingston 4GB DDR3 1333MHz HyperX
Kingston 2GB DDR3 1333MHz HyperXA memória helyett lehet más is ha kell, amit ajánlotok
Tehát az eredeti kérdés áll fenn: "Milyen alaplapot, procit, memóriát, hdd/ssd-t ajánlanátok hozzá?"[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Nakivagyok #64767 üzenetére
szerintem add el mindkét vga-t főleg hogy 2 különböző márka és vegyél 1 normálisat, alá egy matx lapot oszt csókolom kvázi olcsóbban megúsznád a lapot is, 2x4GB ram játékhoz az alap
[ Szerkesztve ]
-
Nakivagyok
tag
válasz jim bcs #64768 üzenetére
Ennyire gagyi a 2x6950 kombó? Néztem pár tesztet, és nekem nem ez jött át... Van még egy GIGABYTE GV-R795WF3-3GD HD7950 kártyám is, jobb teljesítményt tudna az magában produkálni?
"2x4GB ram játékhoz az alap"
Azok a modulok jók amiket írtam, vagy abból is kéne valami jobb?És alaplapnak, procinak mit javasoltok?
-
membrandj
nagyúr
válasz Nakivagyok #64769 üzenetére
Hány vga-d van neked? Cf,sli-nek nincs túl sok értelme , mert:
- dupla akkora hő
-dupla akkora fogyasztás
-nem dupla akkora teljesítmény.Szerintem: Vagy használd a 7950-et vagy add el mind a 3 kártyát és vegyél egy 280x-et pl.
gigabyte b85m-d3h
i5-4570
ddr3 ramot én nem cserélnél.Sli, cf ha jól tudom erősebben cpu igényes is,mint az 1 kártyás rendszerek.
[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
dltpwnz
aktív tag
Hali egy ilyen konfighoz milyen kártyát lenne érdemes venni ?
Intel g2120
2gb OCZ 1600mhz ram ( jövőben bővíteni kéjn )
HKC 550 táp ( )
alaplap Biostar H61mlv2
Főképp CSGO , illetve néha újabb gémek nem muszáj uberhighultramaxanégyzeten grafika .
Köff a segítséget -
Nakivagyok
tag
Köszönöm a válaszokat.
Egyelőre kezdésnek beszerzem a javasolt alaplap+processzor párosítást, aztán a rendelkezésre álló kártyákkal és memóriamodulokkal letesztelve a játékélményt az eredmény függvényében lépek vga ügyben.
HDD mindegy milyen, vagy vannak nem javasolt típusok (1-2 TB környéki)? Esetleg valamilyen jóáras SSD, ami még megérné bele?
-
jim bcs
nagyúr
válasz dltpwnz #64775 üzenetére
most vedd ki a tápot, dobd ki az ablakon aztán ha vettél egy normális tápot utána gyere vissza
igencsak FM2+-al jársz a legjobban mehet bele egy Kaveri és maga az APU elég is neked
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
válasz Nakivagyok #64777 üzenetére
WD black a tuti,de az drága.
WD blue 500 GB aakx 1TB ezex végű.SSD is jó dolog, rendszernek elég 60GB-os is.
otto14:
Csak a húzott i5 árán már bőven kijön egy i7, ami szerintem jobb választás. Igazából már a lap árának a különbözetéből kijön. ( z87 vs b85)[ Szerkesztve ]
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
dltpwnz
aktív tag
válasz BomiBoogie #64776 üzenetére
Nem olyan rossz az a táp szerintem , volt már alatta 5000es széria egy jó ideig Most egy x1950pro-t hajt
-
Xzerthus
újonc
Haliho, kitöltöttem a kis kérdöivet ami a topik elején volt, hátha valaki mond valami okosat nekem
1, Játék, cél lenne hogy lehessen vele felvenni videokat gamekröl fps loss nélkül/streamelni
2, Semmivel
3, Monitor/egér/bill/hangfal stb van, konkrétan gépház+minden ami benne van (eddig egy szerencsétlen laptopba volt beletüzve a monitor/bill/egér... :/ )
4, 150k, nem teljesen szigoru, ha esetleg ugy érzed mérföldeket dobna rajta +5-10k kipasszirozom valahonnan
5, Samsung Viewsonic va2216w-2 (1680x1050) de a következö fizetésböl egy monitorra is szeretnék beruházni.Mivel évek ota nem volt pénzem gépet vásárolni, nem követtem a fejlesztéseket ezért még megközelitöleg sincs ötletem hogy mit kéne belegyömöszölni a gépbe, idén már nem szeretnék vásárolni bele. Ha esetleg valamit kihagytam szoljatok, és elöre is köszi a segitséget!
-
KAMELOT
titán
válasz dltpwnz #64775 üzenetére
Nem rossz a HKC úgy önmagában, csak aPC összes alakatrészének nem tesz jót.
pl. Van egy kocsi
1. Szaggatva érsz el vele az adott helyre.
2. Simán érsz el vele egy adott helyre.
Csak ennyi egy különbség a jó és xar táp között. HKC dobd ki a kukába. 550W van ráírva lehet leadja azt a 400W max.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Van egy gyengébb monitorom, de mivel nem tudnék most beruházni egy újabbra, arra gondoltam, hogy a TV-m beüzemelem a nemes cél érdekében monitornak.
Azt mondták egy szaküzletven, hogy egy HDMI-HDMI kábellel lenne célszerű összekötni a TV-t és a gépet
Az alkatrészek: A TV
A VideokártyámŐket fogom összekötni a HDMI-kábellel, és megmondom őszintén nagyon félek, mert új gép lesz, és nemtudom hogy egyből, az első(vagy nemtudom hogy a boltba kipróbálják-e) boothoz hogy fog viszonyulni...
Célszerű lenne először a monitoron beüzemelni, majd egy kikapcsolás után rákötni a TV-re?
Segítsetek kérlek!
Előre is köszönöm!Samsung Galaxy A55 5G
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz Xzerthus #64784 üzenetére
Én arra is figyelnék, hogy a játékot ne oda vedd fel, ahonnan mondjuk a játék fut. Arról nem beszélve, hogy erre vannak céleszközök és akkor nem a gépet fogja megfektetni főleg. Ha realtimeban átkódolod, azért mondjuk hogy frapssal ne 100Gigás fileokat kapj
FullHDs felvétel és streamelés a cél?(#64785) membrandj 4GB RAM kevés lesz.
(#64789) micafighter az igaz, viszont abban is egyetértünk gondolom, hogy a 4 meg nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Lolka Bolka #64788 üzenetére
8 meg drága
-
Intel fan11
őstag
üdv! Gépet szeretnék venni! Keret 150ezer huff! Konkrétan a gépház és minden ami benne van kéne! Inteles konfig érdekel csak! Full HD felbontású monitorhoz! Játék internet full hd filmek nézésére használnám! Köszi a segítséget előre is !
Battletag: hojszi#2983
-
micafighter
nagyúr
válasz Intel fan11 #64790 üzenetére
Szia ! Pl (#64785) membrandj. Szintén játékhoz 150kból öszerakott konfig. Nyilván az internet és full hd filmek sem fognak ennek gondot jelenteni.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz micafighter #64791 üzenetére
Ez egy jól összerakott gép. Későbbiekben + 4GB ram jól jön. Mást nem is kell venni ebbe a konfigba.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
D4v3
őstag
Hello!
Változtatnátok valamit ezen a configon?ASUS H81M-PLUS Ft 14,380.00
i5 4440 Ft 44,160.00
Gigabyte R9 270 Ft 46,790.00
WD Caviar Blue 500GB Ft 11,930.00
G.Skill DDR3 8GB CL9 1600 Ft 20,898.00
XFX 450W Ft 13,698.00Tudom, hogy az 1TB alig több, de marhára nem kell 500 GB se, plusz jön majd hozzá SSD is.
Amin agyalok most, hogy a R9 270-et esetleg cserélni egy 260X-re, mert inkább multiban szoktunk játszani (csgo, dota2), ezekhez meg talán túl sok egy ilyen jó kártya. Persze azért 2 év múlva nem szívesen cserélném le a 260X-et sem.
Illetve lehet egy (akármilyen) ház is kéne, ha a mostani gépemet el tudom majd adni egyben. Az gondolom max. 10k-nál megállna simán. -
menledge
senior tag
Helo!
Az alaplapot az okosabbak megvétóznák!
Az ajánlott minimum egy ilyen konfighoz a Gigabyte B85M-D3H, még komolyabb pedig az Asus B85 Vanguard.
Hát háznál pl egy Fractal Design Core 3000, ez nagyon jól szellőzik, de 18K, a "simán megáll 10K-nál", ebbe ne legyél biztos, egy jobb ház inkább 12-15K-nál kezdődik.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
-minimum egy Gigabyte B85M-D3H ahogy menledge kolléga javasolta, a H81 irodába való alsókategóriás nagyon gyenge lap ami egy Pentium/Celeron alá elég
-Caviar Blue helyett inkább egy Black 3.5" vagy 2.5" pl.: WD Scorpio Black 320GB(#64794) menledge
de meg ám[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
bocs lemaradtam egy picit elnézést az ssd-n valahogy átsiklottam de 2.-jára visszaolvasva látom, nincs értelme, viszont akkor ssd mellé WD Red vagy WD Blue WD5000AAKX 500GB 7200 RPM, a lap továbbra is minimum egy Gigabyte B85M-D3H
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Használt alkatrészek beszerzésén gondolkozok, mert a fejlesztés annyit nem ér meg nekem, hogy újra költsek. Annyit szeretnék mindenképpen, hogy sata3-as legyen a lap (ssd-m támogatja), és a jövő miatt tudja az usb3-at is, bár jelenleg ilyen eszközöm nincs.
Ti melyik kombinációt ajánlanátok? (Ezeket találtam a lakhelyemhez közel.)
ASRock 970 Extreme 3 R2.0 15ezer + AMD FX-8320 30ezer --> 45ezerért
ASRock 970 Extreme 3 R2.0 15ezer + AMD FX-4130 17ezer --> 32ezerért
Asrock 970 Extreme4 + AMD FX-4100 --> 30ezerért
Asus F1A75V-EVO + AMD A6-3670 --> 22ezerértJátékra nem kell a gép, de azt szeretném, hogy akár 4-5 évig is még elmenjen. Netezés, általános használat mellett. (Valójában a mostani is tudja azt. AM2 lap és X2 6000+ proci)
-
flash7
tag
Sziasztok!
Múltkor én kaptam, most próbálom viszonozni...
Aki a PCX-től rendel március 31-ig, az ezzel a kuponkóddal fél áron kapja a kiszállítást.PSA0331
Ha valaki felhasználta légyszi írjon ide egy köszit, hogy lássuk, már felhasználták.
Szép napot mindenkinek!
Üdv,
flash7[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs