Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Askformore #36899 üzenetére
Igen belemegy és késöbb akár 8 magos FX procit is majd belerakhatsz. Még mindig jobban jársz ezzel,mint egy FM2 konfiggal ahol megáll a bővítési lehetőség egy 750K procival vagy egy HD6670 kártyával.
-
havri1
félisten
válasz Rypejakten #36892 üzenetére
Rosszul emlékeztem, csak Q9400 van most a gépben. Ennél azért gondolom van erősebb i3.
havri
-
Tbor
tag
válasz Askformore #36896 üzenetére
Szia !
Neked írtam, hogy az igényeidre szerintem:
- CPU:celeron G1610 10e Ft
- lap: Giga GA-H61N-D2V vagy ECS: 13-14 e Ft
- ház: Thermaltake Element Q: 18 ezer táppal
- még kijön 4 GB memória 50k-igHa jól emlékszem, HDD-d van, meg dVGA is.
Szerintem ez nem olyan rossz, én is ilyet tervezek építeni egy ismerősömnek. -
Tbor
tag
válasz TechN7ne #36904 üzenetére
Én még ott ragadtam le, hogy mini-ITX rendszert szeretne, meg van egy 9500 GT-je.
Tudom, jók az Athlonok, de a 1610 se annyira gagyi. Vagy legyen akkor G2020 4-5 ezerrel többért és akkor is nagyjából büdzsén belül van, már befog egy-két Athlon-t is, kevesebb fogyasztással és egy jó kis kompakt rendszer lenne.Mindegy, ha micro-ATX is jó, akkor úgyis sok más opció is van Askformore-nak.
Askformore: Igen
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz petike2014 #36898 üzenetére
Hi!
LAP: ASUS P8H77-I ~28K
CPU: Intel Core i5-3330 ~44K - Intel Core i5-3570 ~51K
RAM: KINGSTON 8GB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX ~16K
HDD: SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 ~16k
ODD: SAMSUNG SH-224DB/BEBE , ASUS DRW-24B5ST ~4K
VGA: ASUS GTX660-DC2-2GD5 GTX660 2GB GDDR5 PCIE ~55K
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 HD7850 2GB GDDR5 PCIE ~54K
TÁP: FSP Raider 550 , XFX Pro 550 Series , CHIEFTEC CTG-550 , ... ~16K
HÁZ: BITFENIX Prodigy ~22KÖsszesen: ~200K -208K Esetleg a gyári hűtést cserélni a CPU-n pl. XIGMATEK Gaia +7-8K.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Buci21
addikt
válasz TechN7ne #36904 üzenetére
te meg vagy huzatva ember? a cerka pont egyerős a 3 magos Athlonnal, 4 magodításra játszani új cuccnál pedig gányolás. HTPC-nek pedig mi a reteknek?? Am a G1610 az 530-as első szériás i3 szintját tudja... ezt éri el a 3 magos Athlon is. A 4 magos télleg erősebb, de a s1155 jövőbiztosabb, mint AM3-ra építeni. Pláne HTPC-t, ahol fontos a fogyasztás... mielőtt a torkomnak vetnéd magad, hogy hát az AM3+-ba lehet tenni bika CPU-t... (jaja, de nem 15 ezres lapba a tápkörök miatt... szeretem, h a hülyeséged hajtogatod és nem vagy meggyőzhető észérvekkel)
Am pedig a 4 magos Athlon NEM éri el az i3 szintjét... cpubenchmark.net elég jó forrás, és bizony vagy 20%-ot ráver az i3 3220 az Athlonodra...
[ Szerkesztve ]
-
Tbor
tag
Még valami eszembe jutott, ez már saját ügy.
Azon vacillálok, hogy mi lenne jövőállóbb (kb 3 év) Úgy értem, hogy később kéne cserélni teljesítmény miatt.- egy i5 (mondjuk 3470)
- vagy VGA (7790, ebből talán 2 GB, illetve GTX 660) -
Buci21
addikt
előbb az i5, mert nagyon megfogja az esetleges nagyobb VGA-kat. Ha most bedobsz egy GTX 660-t a cerka mellé, nem jutsz előbbre. Az i5 általános teljesítményben is többet dobna elsőre. Utána cserélheted a 4670-et is.
(#36911) Tbor: Én is AMD párti vagyok, de ha egyszer globális/orbitális/kozmikus/galaktikus/interkontinentális/multinacionális butaságokat ír le, akkor most mit kezdjek a dologgal?
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Buci21 #36909 üzenetére
Nincs kedvem vitatkozni egy 10. osztályos kisgyerekkel lassan 30 évesen. Erőszakosabb vagy,úgy is te nyernél. Nem értelek milyen AM3-ról beszélsz,általában a + jelet lefelejted a végéről,ami nagyon sokat dob rajta. Lehetséges,hogy le vagy maradva az AM3-nál,mivel neked is csak az van. Olcsó kategóriában /50K/ a legjobb, és inkább egy 4 magos AMD,mint egy nevetséges CELERON,ami még a fény idejében is gyengusz volt.
-
Buci21
addikt
válasz Askformore #36913 üzenetére
szerintem a VGA-t dobd ki és építs APU-ra. A8 vagy A10, FM2 és jó lesz...
(#36914) TechN7ne:
nézzél teszteket, az a G1610 elkapja a két generációval ezelőtti i3-at, ami pedig a 3 magos Athlonjaid versenytársa volt. jah, és a személyeskedést felejtsük, mert nem akarok senkinek sem a kedves hozzátartozóiról vagy épp a 2 betűs teszten elért pontjairól vitatkozni...[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Buci21 #36915 üzenetére
Előbb írtam a kérelmezőnek,hogy "Még mindig jobban jársz ezzel,mint egy FM2 konfiggal ahol megáll a bővítési lehetőség egy 750K procival vagy egy HD6670 kártyával."
3 év múlva majd mit csinál vele amikor már kevés lesz a beépített IGP vagy egy HD6670,kidobja a kukába? Nincs jövője se az FM1-nek,se a FM2-nek,fogd már fel!
Kevés vagy,mint Celeron prociban az L2 kess
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz TechN7ne #36916 üzenetére
A VGA-tól tuti megszabadunék, a teljesítménye már elhanyagolható kb., és fogyaszt, zajos, plusz ezek már hullanak, mint a legyek... Am a bővítés A10-nél áll meg, és ha HTPC-ről beszélünk, akkor az nagyon jó. Ha kevés a kakaó, akkor pedig egy 6670 még később mellé használtan. Ha semmi játék nincs a HTPC-n, akkor pedig a 3. generációs Ivy grafikus vezérlője is elég filmezni. Sehogy sem jó egy Athlon 3 magja+egy ősrégi videokártya...
és AM3+-t hogy akarsz? HTPC-be belerakod az FX-8320-t? ahhoz kell normális alaplap is... és mi most low cost megoldásokon csámcsogunk, ahol 15k kb egy alaplap, 30k alatt nincs rendes lap a nagy FX-ek alá. És afelett is csak ATX, szóval tárgytalan az AM3+ kérdése...
[ Szerkesztve ]
-
TcK-BOY*
tag
Sziasztok!
SOS segítség kellene, hogy melyik gépet vegyem!
[Mielőtt írjátok, hogy ez sz*r, az sz*r benne, ennyi infóm van és tudni szeretném melyiket válasszam, csak írjátok meg melyik a jobb konfig játékra]Köszi előre is!
1. konfig:
AMD Athlon™ II X3 450 3X3200Mhz
4096MB DDR3 RAM
500GB SATA HDD
22X dual layer DVD író
ATI RADEON HD7750 2048MB DVI/HDMI Full HD Video
8 CH HD audió
10/100/1000 Lan,
6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB + audio
HKC 1818 FEKETE LED monitor2. konfig:
AMD Athlon™ II X3 450 3X3200Mhz
8192MB DDR3 1333Mhz RAM
1000GB + 500GB AJÁNDÉK SATA HDD = 1500GB
22X dual layer DVD író
NVIDIA GFORCE GTX650 1024MB DDR5 DVI/HDMI
8 CH HD audió
10/100/1000 Lan 6DB USB 2.0 ,
2db elõlapi USB
SAMSUNG S22B150N 22" Wide LED MonitorÍrjátok meg kérlek melyik a jobb összeállítás, mert változtatni nem tudok és e kettő közül választhatok!
Köszönöm!
• Tisztelettel: TcK-BOY* •
-
WTF1985
csendes tag
Szevasztok.
A következő konfigot szeretném ha véleményeznétek(játékra, filmezésre netezésre használnám kb 3-5 évig):GIGABYTE GA-970A-UD3 (ezen hajlandó lennék változtatni ha van jobb ebben az árkatgóriában)
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition (hűtőt nem tervezek hozzá venni (legalábbis most nem), mert egy normálisabb már nem férne be a keretbe, nem érdekel, hogy esetleg hangos a gyári hűtő(hallanátok a mostani gépemet ) csak nem fog túlmelegedni mert nem tervezem húzni, legalábbis nem gyári hűtővel)
KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz (tudom, hogy mindenki azt mondja, hogy játékokhoz 8 giga kell, de nem igazán van rá keret, plusz 1-2 hónap múlva veszek bele még)
TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
GIGABYTE GV-R779OC-1GD HD77904 1GB GDDR5 PCIE ( eredetileg 7770-est akartam venni de inkább visszább vettem a prociból, hogy ez beleférjen játékoknál úgy is ez a fontosabb)
SHARKOON Vaya
CORSAIR VS Series VS450
SAMSUNG SH-224BB/BEBE Fekete OEM
HKC 9812 (tudom, hogy nem feltétlenül ajánlott márka de ahogy néztem ebben az árban nincs jobb és 3 év garancia van rá mint a nagymárkákra)Hát ennyi lenne. Őszesen 152.650 Ft az ipon-on (összeszereléssel együtt mivel nem igazán szoktam ilyesmit csinálni ezért nekem megér 1.905 Ft-ot)
Minden javaslatot örömmel elolvasok. De vegyétek figyelembe, hogy nem igazán tudok feljebb menni az árral max 1-2 k val. -
alexy92
aktív tag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz WTF1985 #36924 üzenetére
Két monitoros herkentyű?
A konfig jó, én a Toszibaszi helyett egy 500 gigás WD-t vennék.
A Giga lapok jók, tápellátásuk megfelelően erős, az USB eszközök sem döglenek le a tápellátás miatt (adnak kraftot arra is bőven). A 965BE ütős proci, jó áron - igaz, hogy régi architektúra - a gyári hűtője programindításkor beindul, mint a veszett fene. EasyTune progival - Giga adomány a laphoz - egész jól be lehet állítani, hogy ne ordítson a hűtő. A gyári hűtőt idővel le kell cserélni egy halkabbra, pl. Arctic Cooling Freezer 64 Pro. Utána mehet a tuning, simán, alapfeszen 18-19-es szorzó beállítással a BIOSban.
RAMot később fel kell tornászni 8 gigára.
A Giga VGA pöpec, nekem 7770 OC GHz edition van, mit mondjak... majdnem a leghalkabb alkatrész a gépemben (a 2.-ban ).
Összeszereléstől nem kell félni, egy AM3(+) procira könnyebb és egyszerűbb a gyári hűtőt felrakni, mint egy intelre. (Alaplap beszerelésnél a távtartókat kell a szabványos és a lap által kívánt helyekre felcsavarozni. ) Szánj rá időt, rakd össze magad - ha kell kérj egy tapasztalt ismerőst és 6 sört mellé - megéri a tapasztalatot.
A 965BE mellé bőven elég a CL9-es 1333 MHz-es DDR3 RAM. 1600-os RAMok akkor jók, ha a CL9 - 1600 MHz-t 1,5 V-on tudják produkálni.
Zárszó: Vedd meg és élvezd!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
WTF1985
csendes tag
válasz alexy92 #36925 üzenetére
A 970 pro 3 jó lapnak tűnik. Végül is nincs sok különbség a GA-970A-UD3 hoz képest, bár ezt javasolták nekem proci húzáshoz. Tudom, hogy azt írtam, hogy nem akarom húzni de ha később lesz pénzem egy jobb hűtőre akkor majd valószínűleg fogom.
A 4 giga ramot elégnek tartom egyenlőre most inkább arra nem költenék többet mert azt a legegyszerűbb rakni még bele amihez nem elég a 4 giga azt majd azután használom, hogy vettem még bele ha lessz rá keret. -
Zsivaagoo
őstag
válasz TcK-BOY* #36926 üzenetére
Alaplapot és tápot kéne tudni ezekből a konfigokból.
Ha tudnám, hogy a lap megbízható és a táp stabil, akkor - ha nincs más lehetőséged - akkor a 2. konfigot ajánlanám.
De így nem akarlak nekiugratni a vásárlásnak.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
WTF1985
csendes tag
válasz Zsivaagoo #36928 üzenetére
Hát a 7790 esből ez a legolcsóbb.
Hát igen a 965BE jó vételnek tűnik. Eredetileg FX 6300 ast akartam, de végűlis úgy döntöttem, hogy kevesebbet vesztek ha ezen spórolok mint a videó kártyán.
Ha elég a 1333 as ram akkor lehet, hogy az lesz (még utána nézek) azzal is lehet egy kicsit spórolni.
Végül is tényleg nem ártana egy kis tréning a gép összeszerelési tudásomnak .
-
törölt tag
-
Buci21
addikt
FFFFFUUUUUUUU de rossz ez az oldal... összeraktam egy gépet... lejárt az időlimit, így a szöveget buktam, és a kosár is kiürült... nemár!!!
nah, itten van, összeszedtem megint:
A gépről: egyszerű kis alaplap, lehet helyette komolyabbat, de a 6300-as FX-hez elég kéne hogy legyen, 8320-ast már nem tennék bele, de a 6300-as csak 95 wattos. A HD 7770 erősebb, mint bármelyik korábbi VGA ami itt említve lett (7750 és GTX 650), a proci pedig méginkább erősítés. A házzal nem lesz gond, de egy Core1000+VS-350 kombó is csak egy 5-össel kóstál többet. Lehet náluk 0% THM-re venni cuccokat.
[ Szerkesztve ]
-
CybStorm
csendes tag
válasz membrandj #36885 üzenetére
Üdv,
köszi a tippet, mindenképp erősebb VGA felé kell akkor kacsintgatni, úgy tűnik.
16x4-es crossfire komoly bottleneck lesz vajon? Valakinek van vele konkrét tapasztalata? Mindenképp jó lenne, ha 2 év múlva használtan, olcsóbban betehetnék egy második kártyát és újabb 1-másfél évig gurulna valahogy a szekér...Látom a hozzám hasonlóan "low-budget" júzerek AMD fronton a régi Phenom/Athlon II-esek között nézelődnek. Az FX-6300 amit kinéztem 28k, a Phenom II X4 965 ezzel szemben csak 22k. Szerintetek érezhető különbség lenne 1080p alatt, játékokban? Tovább megyek - elég lenne esetleg egy Athlon II X4 640? Az már tényleg jelentős árkülönbség lenne, csak 17 Mátyásba fáj... hol itt az értelmes minimum?
VGA-ügyben még meditálok, a fórumot olvasgatva úgy érzem, ~7850-es radír lesz belőle, esetleg körülnézek a használt piacon. Nem vagyok túlzottan eleresztve, viszont inkább spórolok még rá ahelyett, hogy fél év múlva megbánjam a kidobott 30ezret - hosszú távon a legjobb ár/érték arányt szeretném belőni. És ismét itt a kérdés: ehhez vajon elég lesz majd a jövőben a 16x4-es crossfire, amit a 970-es chip nyújtani tud?
-
Buci21
addikt
válasz alexy92 #36944 üzenetére
edigit bizony... ha csak 2 cuccot kéne venni, akkor oké... iPonon is van használható gépösszerakó. PCX-en sem azt használom, hanem 8 tabon nyitok fület, amiben VGA-t keresek, amiben procit, vagy HDD-t, stb. Mivel minimál a PCX oldala, így gyors mint a villám. Ebből az edigit izéból nyitok 3-at és a következő történik:
"Hallottuk a szót. Mélység és magasság
Viszhangozák azt. S a nagy egyetem
Megszünt forogni egy pillantatig.
Mély csend lön, mint szokott a vész előtt.
Vörösmarty Mihány: Előszó, 1850. tele"Szóval használhatatlan a cucc...
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz alexy92 #36946 üzenetére
jah, aztán meg jön hangya h a kis 10.-es diák, akarom mondani "kisgyerek" mit pattog itt neki xD hát legyen...
am ja: gépösszerakó edigitnek nem kell, a honlap meg legyen csak csilivili... mert az a jó... technikailag sokkal bonyolultabb, de mégiscsak a PCX puritán oldala a nyerő. iPon pedig az átmenet, de bőven használható
(#36942) CybStorm:
7850-es "radír" alá Athlon bukó, kizárhatod sajnos. Phenom neccesen elég, de nekem 6870 alatt is fogyott már el a 4magos cucc, 4,1ghz-en tudta csak kihajtani 100%-ra FarCry3 alatt a kártyát. Az FX-6300 a teljesértékű megoldás. 1 dolog tuti: FX 4100 vagy 4300 kiesik, akkor már inkább a Phenom. Szerintem már most sem nagyon tudnád eladni a Phenomod, 3 év múlva tuti esélytelen, míg az FX-et talán még el lehet majd passzolni.[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
válasz alexy92 #36948 üzenetére
Asszem ez lesz, de ha egyszer az ő 20 év tapasztalatával és 30+ év életkorával a romantika kozmikus képalkotásába bele nem férő baromságokat ír, amiket ha már az Előszót írtam, a következő sorok jellemeznek:
"A szellemek világa kialutt,
S az elsötétült égnek arcain
Vad fénnyel a villámok rajzolák le
Az ellenséges istenek haragját.
És folyton-folyvást ordított a vész,
Mint egy veszetté bőszült szörnyeteg."[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest