Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz #98593280 #23133 üzenetére
Köszi.
Ha nem számít a fogyasztás, csak a játékok alatt nyújtott teljesítmény számít és hogy újra hosszabb távon lehessen fejleszthető, akkor az alábbi kettő verzió közül, melyiket érdemesebb? Elég csábító, hogy az amd vel sokkal jobban jönnénk ki, de a fent felsoroltak igazak-e rá? (Árak kerekítve vannak)
SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 28.500.-
AMD Athlon II X4 641 2.80GHz FM1 BOX 16.800.-
ASROCK A55M-HVS 11.700.-
57.000.-vagy
ASROCK B75M-GL 15.500.-
Intel Core i3-3220 29.400.-
SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE 28.500.-
73.400.-Valamint az alábbiakkal kompatibilisek lennének biztosan?:
HDD: Western Digital WD5000AAKS 500GB 3,5" Desktop 7200rpm
ODD: LG SATA DVD író
Ram: Apacher 2x2gb 1333-as
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Monitor: Samsung 22" 2243NW 16:10 Wide
Ház: Gigabyte GZ-X2 Fekete, ATX[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Motaba78
addikt
#23054 senki nem mond semmit ?
-
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Az AMD FM1-es platformjába már nem jönnek ki új CPU-k, tehát már nem tudnád később fejleszteni, esetleg nézz körül az AMD FM2-es kínálatában, ott vannak hasonló árú A55-ös lapok, s alig drágábban Athlon II-es 740-es, 750-es CPU-k, s így olcsóbban kijönnél, mint ha az Intelt választod, s FM2-be jönnek később újabb CPU-k.
A többi alkatrész kompatibilis lenne, de a memóriára biztos ami biztos alapon kérdezz rá a memória-topicban.[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Mahrenburg
őstag
válasz Motaba78 #23054 üzenetére
Pl.:
Ház:Zalman Z9 vagy NZXT Tempest 410 kb. 15e
Táp: FSP Raider 550 kb. 15e
Alaplap: Asus F1A55-V kb. 16e
CPU: AMD A8 3870K kb. 23e
Ram: Kingmax 1600MHz 4 GB 7-8e
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX kb. 15e
ODD: (amelyik szimpatikus) kb. 5eÍgy kijönnél 100e alatt, s ezen a felbontáson elég mindenre, viszont új CPU már nem jön ebbe a platformba, de ha később nagyobb felbontású monitort szeretnél, társíthatsz hozzá dVGA-t.
Jav.: FM2-es változat. CPU: A8 5600K, hozzá valami alap A55-ös alaplap
[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Motaba78
addikt
válasz Mahrenburg #23158 üzenetére
utána nézek, de fm1 foglalalt bizti nem lesz, mert zsákutca.
A ram is visszafoghatja a rendszert minimun 18xx Mhz ram kell.
Viszont +2e felárért már 1TB vinyó is van.Azért köszi.
Jöhetnek a többi ajánlatok is. -
04ahgy
nagyúr
válasz trickyy #23159 üzenetére
Oké, hogy olcsóbb, de...
... az MSi színvilága illik az alaplaphoz.
... az MSi hűtése jobb (nem halkabb, hanem jobban hűt kb. azonos hangerőnél).
... az MSi nem cicereg terhelésre (olvass bele a 7970 topikba).
... az MSi 3 év garival jön.
... az MSi tuningosabb alapórajelen, hűvösebb a VRM-je is (nitróztam ilyen VGA-t, csak langyosak voltak a FET-ek, míg a Sapphire-on ugyanekkor forrók). Ez magyarázható könnyen: 6 fázis vs. 12 fázis a GPU tápellátáson az MSi javára.
... az MSi nem vonultat fel annyi hibás darabot, mint a Sapphire (HD7870 esetén is van a black screenes széria, meg HD7970-nél is van a NYÁK moccantásra meghalós széria).Egyéb észrevétel?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
trickyy
senior tag
Szia!
Játékok alatt hasonló lesz a teljesítmény mind a kettővel, de a későbbi fejlesztés szempontjából mindenképp az 1155-öt venném.
Mindennek mennie kell, itt nézz utána megtalálod-e a RAM-odat, de elvben mennie kell.
04ahgy: Bocsánat a színvilágot nem vettem szempontnak, ritkán veszik. Nekem is Sapphire van és volt mindig is talán, megvoltam/ vagyok vele elégedve. A két év gari ami engem is kicsit bánt, de talán a Sapphire űzi legrégebben az ipart, ez nekem pozitívum.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz Motaba78 #23160 üzenetére
Azért írtam FM1-et, mert ugyanazért az árért jóval igényesebb alaplapot vehetsz, mint a többi platform esetében ( hűtőborda a FET-eken,stb, de ez lehet, hogy csak az én hülyeségem ) Igaz, hogy az FM1 "halott platform", de erre a felbontásra még évekig elég, főleg kisebb hardverigényű játékokhoz, ha meg monitort váltasz később, beleraksz egy 77xx-as dVGA-t, s máris meghosszabbítottad az "életét". Az utolsó sorban jeleztem is egy FM2-es változatot, az a CPU kb. ugyanolyan erős, mint a leírt FM1-es, csak ugyanazért az árért "lepusztultabb" alaplapot kapsz hozzá.Ha 1866-os RAM-ot akarsz, akkor is még 100e körül vagy,de lehet, hogy picivel átléped a keretet. Egyébként igyekeztem igényesebb tápot, s házat ajánlani, még ezeken is lehet spórolni, pl.: FSP 350 ANP táp kb. 9e-ért, Sharkoon Vaya ház kb. 9e-ért, de az általam ajánlott táp és ház esetleg megtartható egy évek múlva bekövetkező platformváltás esetén is.
[ Szerkesztve ]
-
Motaba78
addikt
válasz Mahrenburg #23163 üzenetére
oksi értem én, továbbítom meglátom mit mondanak.
Köszönöm.
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Nem hagy nyugodni az APU láz
Össze rakta megy gépet a saját elképzelésem szerint.
A gép most 720p Játékokra filmezésre ,netezésre lenne.
Később amikor kijön a KAVERI APU akkor arra szeretném lecserélni a Trinity-t + venni hozzá egy 7770-es VGA-t.
(DC-ben az már támogatja majd).Az alaplap a lehető legolcsóbb és legjobb lap szerintem.
A monitor nagyon tetszik és HDMI-s (az alaplap is az + a 7770-ből is van HDMI-s)
(+ van itthon egy x-box ,arra is rá lehetne néha kötni) 2ms-es és falra szerelhető.
A memóriában nem vagyok biztos ,mert az asrock honlapján elég szegényes a ram támogatási lista ,de attól még szerintem menne ,csak nem tesztelt, vagy nem tudom ,hogy megy ez.Ha valami nem stimmelne ,van van olcsóbb jobb megoldás akkor azt szívesen meghallgatom.
Ja és még egy a házon sokat töprengtem ez egy Chieftec ház táppal együtt 18,500ft-ért ,ennyiért kaphatnék külön egy szép mATX házat + tápot.Előre is nagyon szépen köszönöm.
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Spancho
senior tag
válasz tikshow #23167 üzenetére
Pontosan ,az i3-ban talán hd4000 van ami elég gyenge.
Szóval ahhoz kéne még egy vga is.
Így az apu-val gondolom kevesebbet is fogyaszt.
És az FM2-re elvileg jön még legalább 1 új processzor.
Az 1115 nem tudom meddig lesz támogatott ,de ott is tudnék majd feljebb lépni i5 stb...
Köszi 'tikshow' ,hogy megerősítettélA nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
salieri.
őstag
válasz Spancho #23165 üzenetére
Szerintem ezt az alaplapot kerüld el! helyette ilyet vegyél
Én is ezt szerettem volna venni de lebeszéltek a trinity topicban több embernek is gondja volt vele. -
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Egyik ismerősnek kellene egy alap félkonfig, olyan amit 2-3 év múlva is lehet fejleszteni.
Egyenlőre minél erősebb integrált vga-val, nem fog bf3-al,metroval, vagy crysis-el játszani.
Tuning nem lesz, egyszerű kis netezős- irodai gép, meg néha kisebb vagy böngészős játékok.
DDR3as legyen mindenképpen.
Csak alaplap+proci (2magos elég),ha nem integrált vga-s akkor +vga is.
Keret olyan 30 000 lenne./AMD A4-5300 ebben található vga az 5450 től jobb?/
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Nemrég kértem tőletek segítséget asztali gép választása miatt. Akkor egy ilyen konfigot dobtam össze, ezen módosítanék most, és szeretnék véleményt kérni tőletek.
Alaplap: Gigabyte GA-F2A75M-HD2 17,784 Ft, de néztem MSI FM2-A75MA-E35-öt is, kb. 500-al olcsóbbért. Nem tudom, melyiket éri meg jobban megvenni, de az ASRock-ról letettem, olvastam, hogy az olcsóbb FM2 lapjaik nem lettek valami jók...
CPU: AMD A8 5600K processzor 25,425 Ft
RAM: itt vagyok kicsit elakadva, hogy milyen, és mennyi...gondoltam pl. erre a Patriotra 4173-ért, vagy Kingmax-ra, lényegében azonos áron. Mivel játékra (is, de nem meghatározóan) lenne a gép, elég 1x4 giga, vagy 2x2 felállás életszerűbb? A 2x4 kicsit már szűkösen férne a keretbe...
HDD: Western Digital WD5000AAKX 500GB 14,131 Ft
Optika: Samsung SH-224BB/BEBE 3,950 Ft
Ház: Xigmatek GEXT-010 Asgard II fekete - narancs 9,785 Ft
Táp: FSP 400W 400-60APN 9,841 Ft
Monitor: LG IPS234V-PN 39,963 Ft
Billentyűzet+egér: Ez megint véleményes, első tippem ez a Microsoft szett volt, de lehet, hogy költséghatékonyságból lecserélném egy Logitech K200-ra 2,483 Ft-ért, plusz mellé valami patkány kb. 2000-ért. Nem hardcore játékosoknak lesz, tehát csúcskategória nem kell abból.Mit gondoltok erről az összeállításról? Illetve melyik boltban lenne a jobb megvenni, pcx, ipon vagy más?
Köszönöm ismét a segítséget
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
trickyy
senior tag
Én az MSI-t választanám, RAM pedig 2x2 Gb. Ipon elég olcsó, de szerintem nézd meg több helyen is hátha valamit még jobb árban megkapsz. Logitech K200-am van nekem is, csak ajánlani tudom, szerintem megéri az árát, kényelmes, csendes, kézre esik.
Monitor is jó, bár én Dell párti vagyok, azért is vettem azt, ~45 körül van az U2212HM, gari miatt lehet megérné rádobni, nem rossz, hogy kijönnek házhoz, ha bármi para van.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz trickyy #23174 üzenetére
Köszönöm a tippet A monitorral az a gond, hogy eléggé élére van állítva a költségvetés, és az necces, hogy beleférne-e. Otthon Dell-em van, az U2311H tulajokat gyarapítom, és nagyon elégedett vagyok vele. Viszont az LG-re is 3 év gari van, ezért nem értem, mire gondoltál azzal, hogy megéri a gari miatt rádobni
Helyben vásárolva kb. esélytelen, hogy olcsóbban kijövök, ez a konfig alsó hangon egy tíz Mátyásossal, vagy még többel kerülne többe felénk. És jó lenne mindent egy helyen megkapni.
A 2x2 giga mennyit dob érzetre az 1x4-hez képest? Vagy dob-e valamennyit?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
trickyy
senior tag
Szerintem mindegy mennyi csak dualba menjenek, 2x2, 2x4 stb.. Gariban pedig a Dell-re gondoltam, bármi gond van kijönnek három napon belül, ha jól tudom nem kell heteket várni az átfutásra, hanem házhoz hozzák az újat és megkapod, ha csak nem azért jönnek mert átütötted a monitort.
-
Traxx
őstag
válasz trickyy #23176 üzenetére
És a memória márkájára mit mondasz? Jó ez a Patriot, vagy nézzek mást? Pontosabban erre gondolok, vagy van a Kingmax. Melyik az ajánlottabb? Bár elsőre a több gari miatt szimpatikusabb az első...
Az MSI lapja egyébként megbízhatóbb fajta?
Még a monitorhoz egy gondolat: azért is szimpibb elsőre az LG, mert nagyobb valamennyivel, és mindkettőnek full HD a natív felbontása. Ebből következően a betűk, ikonok az LG-n egy picit nagyobbak, a nagyobb képpontméret miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
válasz trickyy #23148 üzenetére
Igen,árgép szerint egy árban vannak,de annál(két n-el ) a bazárosnál,ahol gondolom a vásárlást,ott ~5e-el olcsóbb a sandy az lvy-hez képest.
Ahogy olvasom a topikot,látom,h mások is hasonló dilemmával küzdenek,mint én.Valahogy tényleg az intel felé húzódok én is,de még mindig nem tudom eldönteni,h amd-s nem elég-e nekem.Légyszi ajánlj(atok) már egy i3 3220-el pariban lévő amd-t is,és olyat,ami még nem kihalt.Kíváncsi vagyok,h mennyivel lenne olcsóbb,ugyanakkor az amd gondolom többet fogyaszt-persze nem ez a mérvadó+mire behozná az árát az intel már el telne pár évtized.Plusz egyszerre akarok venni cpu-t vga-val,szóval nem kell,h dedikált vga nélkül is lehessen vele játszani,persze nem lenne hátrány,de valószínűleg ha nem lenne benne vga,akkor full hd filmeket kellene lejátszani,amire gondolom mindkettő képes... -
pohár
félisten
válasz Bati0501 #23179 üzenetére
n-nel...
miért nem tud senki normálisan ragozni? váh
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
salieri.
őstag
No megrendeltem én is a konfigom
MSI FM2-A75MA-E35
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 1866MHz CL9 KIT KHX18C9T2K2/8X
XIGMATEK Asgard Pro Fekete
FSP FSP400-60APN
LG IPS224V-PNRemélem a lap bootol USB-ről,mert optikát nem rendeltem
-
balpis
őstag
mindegy a márka ezen a szinten, de semmi esetre se 1333-ast vegyél az APU-hoz. Nagyon minimum 1600-ast, de méginkább 1800-ast kellene. Ugyanis az IGP nagyon kihasználja, jelentős a különbség. És mindenképp KIT legyen!
A különbség jelentős lehet, akár 30% körüli is, ha jól emlékszem a tesztekre.Ha mégis beleférne valahogy, akkor pár hozzászólással korábban valaki linkelt 10k-ért 1866-os 8GB-s kitet - ha jól láttam.
Meg is van, ez az.
Pohár: ne mérgelődj, nem éri meg
de nagyon igazad van...[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
pohár
félisten
válasz MPeter87 #23183 üzenetére
nem úgy kellesz, hogy mondjuk "te kellesz majd a munkához", hanem mondjuk "el kellesz mennem a boltba", meg ilyenek... falra tudok mászni ettől a szabolcsi szarságtól
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
supertrezi
aktív tag
válasz trickyy #23072 üzenetére
Szia, Trickyy!
Ezt ajánlottad nekem videovágáshoz leginkább:"proci: INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX ~50k
lap: Asrock B75 Pro 3 /usb3, sata 3 ~19k
táp: FSP FSP400-60APN ~9k
ram: Kingmax DDR3 1333 mhz 16Gb ~20k
ház: XIGMATEK Asgard Pro ~12k
vga: integrált
hdd: Western Digital 1TB 64MB SATA2 ~17kI7 lenne az igazi, de szerintem az nehezen jönne ki 120-ba."
Az árakat nem tudom, honnan vetted, én - legegyszerűbbnek tűnő megoldásként - az Iponon próbáltam meg összerakni ezt a konfigot. Az árak nagyjából stimmelnek, egyedül a HDD ára nem 17, hanem 26. Nem elnéztél valamit? Vagy én nézek el valamit? Próbáltam pontosan megkeresni, amiket ajánlottál. Le is fényképeztem. Jól van ez így?
Proci, lap, táp, ház szerintem jól van beállítva. (Egyetlen kérdés: az alaplap sorának végén van az az LGA-1155 meg ilyesmik; azzal nekem nem kell foglalkoznom?)
A RAM-nak 16 GB-ot írsz; gondoltam, akkor a 8 GB-osból (ott az a max...) kell kettőt kérnem; be is állítottam, hogy X2...
Videókártya akkor ebbe integrálva van, gondolom, azt nem kértem akkor.
HDD-ből van ott vagy ezerféle; néztem ezt az 1 GB 64 MB SATA2-st, de mint írtam, ez ott 26, nem 17 ezer. Vagy vaksi vagyok.Vagy nem tudom, esetleg van más oldal, ahol érdemes ilyen konfigot összeállítani, s ezt viszonylag könnyen meg lehet tenni ilyen "számítástektonikai" lángelméknek, mint jómagam?
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz Mahrenburg #23157 üzenetére
(#23162) trickyy -nek is Köszönöm.
Hát lassan az intel fele hajlok.F.K.T.
-
trickyy
senior tag
válasz supertrezi #23186 üzenetére
Szia!
Seagate vinyók vannak Iponba 18-9k körül, de WD is ahogy nézem. Általában Ipon-t nézem én is.
-
psg5
veterán
-
erikjoee
tag
Szerintetek ez jó konfig?
Alaplap: MSI X79A-GD45
Memória: INGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T2K2/8X
VGA: MSI N680GTX Twin Frozr 2GD5/OC GTX680 2GB GDDR5 PCIE
CPU: INTEL Core i7-3820 3.60GHz 2011 BOX
CPU hűtő: COOLERMASTER TPC 812XS RR-T812-16PK-R1
Táp: COOLERMASTER GX 650W RS-650-ACAA-D3[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz balpis #23184 üzenetére
Az a kit szinte biztosan nem fér bele...az előző, sima 4 gigás ~4100-ba kerülővel is a 130 ezres keret határán táncoltam. Az általad linkelt kittel már 135 rugónál járnék, plusz szállítás Így nézek valami 2x2-est 1600-asból...bár abból KIT nem nagyon van.
Eléggé ki van sajnos számolva a költségvetés, de nem szeretnék gagyit belerakni, hanem mindenből megbízhatót néznék. De valahol kompromisszum lesz, úgy érzem... Boltból meg szerintem nem ipon lesz, mert ott többre jövök ki, mint pcx-éknél, közel azonos konfig esetén.
-
psg5
veterán
F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest