Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
válasz CrabJamBB #165045 üzenetére
Kérdés, hogy a Dark Rock 4 mennyire lóg rá a ramokra, mert a venti alá nem fog beférni (max 23,15mm fér be), a lapot-hűtőt ennyire meg nem ismerem. Esetleg a hűtős / alaplapos topikban érdemes megkérdezni.
Ha tutira akarsz menni, és amúgy is tervezed a bővítést, én amúgy megvenném a 2*16-os KIT-et.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
TartK
kezdő
válasz SyMbioTe #165050 üzenetére
Szia
Igazából 3-5 évre ha kitart akkor maradna, nem tudom mennyi idő amíg mostanában a procik legyengülnek annyira, hogy már a most alapnak számító dolgokhoz is kevesek lesznek. Persze lehet e tech dolgokkal tervezni akár 5 évre? Ki tudja azt előre.
Azért szöget ütött a fejembe az, hogy ha 3700x lenne a proci, ez jó 40-45.000el kevesebbe fáj, de erőben talán 7-8% eltérés lehet az 5700G-hez ha jól saccolom.
Ebből az összegből kb kijönne tehát egy
3700x ami 91.000
gt 1030 - 1217p a teszteken, az ára 35000
p400 - 1637p a teszteken, az ára 47000
gtx 750 ti - 1764 a teszteken, az ára 49900A kérdés, hogy a 3700x van e annyira jó mint gondolom, van e annyira időtálló mint az 5700g és jobb e összességében ez a megoldás mint az 5700g-s alap elképzelés.
Illetve kell e bármit variálni az összetevőkön ami tud annyit mint amit én néztem, de olcsóbb, mert hasonló minőségért ne fizessünk többet, ha a márka mindegy!
Köszönöm szépen!
Gondolom ez nem pont az amit ajánlottál ugye?
[link][ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz daylightka #165046 üzenetére
#165046 daylightka
Szia!Alaplap: MicroATX: Asus Prime B560M-K / Prime B560M-A, Asrock B560M Pro4, Gigabyte B560M-D3H, MSI B560M Pro ~33-42k||| ATX: Asrock B560 Pro4, Asus Prime B560 Plus~46k
CPU: Core i5-10400F / i7-10700F ~55-100k (i5: 6 mag / 12 szál i7: 8 mag / 16 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
CPU hűtő: ID-Cooling SE-224XT Basic ~8k
Ram: 2*8GB Crucial Ballistix BL2K8G32C16U4B ~31k OK
VGA:
HDD: Toshiba P300 2TB (HDWD120UZSVA) ~17k
SSD: 500GB A2000 ~18k OK
Ház: Fractal Design Focus G / Focus G Mini / Meshify C, SilentiumPC SG1, Bitfenix Nova Mesh TG, Cooler Master NR400, Corsair airflow 275G, Be Quiet Pure Base 500DX ~16-35k
Táp: Seasonic Focus GX 550-650W ~30-35k
Össz: 208-290k + VGA
AMD oldalon:Alaplap: MicroATX: Gigabyte B550M Aorus Elite / B550M Aorus Pro, Asrock B550M Pro4 / B550M Steel Legend, MSI B550M Bazooka / B550M Mortar ||| ATX: Asrock B550 Pro4, MSI B550 Gaming Plus / B550-A Pro / B550 Tomahawk / B550 Gaming Edge, Asus TUF Gaming B550-Plus, Gigabyte B440 Aorus Elite Rev1.0 / B550 Aorus Pro ~35-50k
CPU: Ryzen 5 3600(X) (6 mag / 12 szál) / Ryzen 7 3700X (8 mag / 16 szál) / Ryzen 5 5600X (6 mag / 12 szál, főleg IPC-ben erősebb) ~80-100k
Többi ugyanaz.VGA kérdés: A két monitorral nem lesz gond, viszont ha nem muszáj, én újonnan nem vennék kártyát, nagyon el vannak szállva még az árak.
Én használtan néznék valamit pl RX 470-570-480-580, GTX 1060 ~50-60k körül már lehet kifogni, aztán ha normalizálódnak az árak akkor venni egy komolyabbat. Egy 1650 ~120-130-ért megy újonnan, és egy 1060 azért simán lekörözi, még a 3GB-os is.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Gunnerboy #165047 üzenetére
Házból Bitfenix Nova Mesh TG SE. Hasonló ár, ugyanígy világít, csak rácsos előlapja van.
Táp ok, bár elég egy kisebb ~500-600W-os is. Pl Seasonic Core GC 550W, minőségben jobb is egyel, mint az FSP.
Többi amúgy szerintem ok.VGA: Mindenképp új kellene? Ha igen, akkor lehet inkább GTX 1660-at vennék ~135k
Ennek már tűrhető ára van, bár gyengébb ugyan, de feleannyiba is kerül (~30-35%-al van a 2060 alatt).„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz bisket #165048 üzenetére
Jó összeállítás szerintem.
VGA-ból én majd egy RTX 3060 irányában nézelődnék, addig meg maradhat a mostani 960.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz CrabJamBB #165045 üzenetére
CrabJamBB#165051 SyMbioTe
+
A BQ honlapja szerint a sima Dark Rock 4 esetében 4 ram-modul problémás lehet, de a Pro 4 pl. már nem.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz TartK #165052 üzenetére
TartK"Persze lehet e tech dolgokkal tervezni akár 5 évre? Ki tudja azt előre." - Így van.
Nehogy vegyél újonnan 750 Ti-t!
A 2 proci között nehéz dönteni, a képszerkesztéshez jól jön az 5600G erősebb egyszálas teljesítménye, viszont a videószerkesztéshez kicsit jobb a 8/16-os 3700X.
Az alaplapi hangkártyáknak pedig ne tulajdoníts túl nagy jelentőséget, bár jól hangzik az 1200-as, 1220-as hangcsip, de nincs brutál különbség a 887 / 892-esekhez képest.
Venti: SyMbioTe erre gondolt, s ebből is van több db-os pack.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Bátyám 12 éves fiának kellene komplett pc perifériák nélkül. Játékra és mindennapos használatra. Előnyben részesítenénk a komplett pcket, vagy olyan helyen válogatnánk össze a cuccokat, ahol össze is szerelnék. A keret kb. 350e Ft lenne.
Ő mennyire lenne jó választás?
[link]Előre is köszönöm aválaszokat!
CSAKAKISPEST!!!!
-
TartK
kezdő
Akkor kb értem amit írtatok és itt lenne a végleges (kb) lista. A kérésem annyi, hogy ha kell valamit cserélni, mert van másik márka terméke olcsóbban de az is épp olyan kiváló akkor azt tegyétek meg nekem és én is tettem bele 1-1 eldöntendő kérdést ahol kérlek jelöljétek melyik.
Nagyon szépen köszönöm! Ma rendelem ha véglegesítitek és ha minden minennel kompatibilis, tehát befér az alaplap a házba stb
AMD-hez alaplap:
-- AAORUS PRO P felé hajlok a pce 4.0 miatt --
ILLETVE itt beugrott hogy nekem kéne wifi is a pc.re, akkor wifis alaplap kellene? Akkor milyen ajánlott?
GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 / sima AORUS ELITE / GIGABYTE B550M AORUS PRO-PProcesszor:
-- IGY MEGFELELŐBB AKKOR? --
5700G-re mondjuk akkor benevezek, ár-értékben nem kimagasló az 5600hoz képest sem, de viszont az 1 szálas és ha jól nézem a több-es teljesítménye is jobb mint az 5600g és a 3700x társainak, tehát a céljaimra alkalmas lenne, ha nem keveri fel nagyon a konfigot persze.Memória:
-- 2 maradt. Van hogy ez jobb AMD-hez vagy az? --
crucial ballistix 3200 cl16 kit 2x8gb
vagy
G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz F4-3600C19D-16GVRBTáp:
-- MELYIK LEGYEN --
Seasonic Core GM 650W Gold / EVGA SuperNOVA 650 GAHáz:
q300l
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz palfitom #165019 üzenetére
Alapvetően nem szeretnék plexis gépházat, néztem egy párat.
A CPU hűtő adatlapján 158mm magasság van feltüntetve.
A ház amit néztem 160mm-es hűtőt fogad be a leírás szerint, jól sejtem, hogy azért ennyire nem kellene kicentizni a dolgot?
Nézzek olyan házat, ahol van 1cm legalább?
A tápegység ajánlást köszönöm, azért gondoltam az 500W-os tápegységre, mert ha pár év múlva esetleg mégis kapna egy VGA-t, akkor ne kelljen emiatt venni új tápot is.A kinézett lap, lehet, hogy csak biosfrissítés után kezeli (megfelelően) a kiszemelt procit, ilyen esetben egyszerűen el sem indul a gép összeszerelés után?
Az alaplap oldalán láttam, hogy van ez a Q-Flash megoldás, proci, ram, memória nélkül is flashelhető.
Ha veszek egy ilyen konfigot, akkor rakjam össze a gépet, ha nem indulna, beszerelt alkatrészek mellett is megy ez a Q-Flash dolog?
Amikor utoljára raktam össze a konfigom, akkor még nem volt ilyen sehol -
TartK
kezdő
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Haverom cserélné régebbi lapját/prociját, 4/4 elég kevés már 2021-ben1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Vegyesen single-multi játékok
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
GTX1080, 4x4GB Corsair 3000MHz RAM, Zalman Z11 Plus, Seasonic G-550, Samsung 860 Evo 250GB, Toshiba P300 3TB
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
CPU, lap, procihűtő
4. Mennyi a kereted rá?
200k +- 10k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
AOC 27G2U, FullHD, 144Hz, G-Sync-et tud, 2x HDMI, 1x DP
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Hűtőből jó lenne BQ vagy NoctuaÉn valami 5800X/10850K kaliberre gondoltam, csak nem tudom milyen lapot és hűtőt lenne érdemes alá/rátenni, ami kijön a keretből és még jövőálló is. Vagy más ajánlat?
Plusz nem tudom a házba mekkora hűtő mehet, gyártói oldalon nincs hivatalos adat...."Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
palfitom
félisten
válasz Cha-b #165058 üzenetére
Cha-bSzia,
Az ilyen előre összeállított konfigokban általában van valami "buktató" (ebben pl. alaplap + vga?), nem igazán érdemes ilyenekben gondolkodni.
Valami ilyesmi gépet lehetne kihozni a keretből:
Lap: pl. Asus Prime B560M-K / Gigabyte B560M D3H / Asus Prime B560M-A
CPU: i3-10100F / 10105F (4 mag, 8 szál, mint a korábbi i7-ek, erősebb az i7-7700-nál) / i5-10400F (6 mag, 12 szál)
Hűtő (opcionális): ID-Cooling SE-224-XT Basic / SilentiumPC Fortis 3
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl. Aegis 3200
SSD: Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial BX500 / MX500 / WD Blue 3D
HDD (ha kell): HDWD110UZSVA vagy WD10EZEX
Ház: ízlés szerint, pl. Deepcool Matrexx 40 / Matrexx 40 3FS / Cooler Master MasterBox Q300L / MB311L (ARGB) / MB320L (ARGB) / Fractal Design Focus G Mini / Thermaltake Versa H17 / Kolink Citadel / Kolink Citadel Mesh (RGB) / Zalman M3 / M3 Plus (RGB)
Táp: pl. BQ System Power 500W / FSP Hexa 85+ 450-550W / FSP Hydro Pro 500W / BQ Pure Power 500W
+ VGA az apróról, pl. RTX 2060 / 2060 Super / 2070 / 3060 / RX 6600 XT (pl)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz TartK #165059 üzenetére
TartKOK.
A Q300L egy mATX ház, tehát abba nem fér ATX lap, csak max. mATX (ezzel nincs baj, csak az általad nézett lapokból az ATX-ek kiesnek).
Lap: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (DP és HDM kimenetekkel rendelkezik)
CPU: 5700G
Hűtő: kellene a procira valami jó kis hűtő: pl, pl, pl.
Ram: bármelyik jó választás, én talán inkább a Ballistix-et venném.
Táp: Mindkettő jó választás. Figyelj a kisker garikra (ha ez számít neked), változó gari-időtartamokkal adják a tápokat a hazai kiskerek! Seasonic: pl. Alzánál 7 év, máshol 1-5 év / EVGA: Alzánál 10 év, másholt általában 5 év.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz PistiSan #165060 üzenetére
PistiSanManapság már egyre nehezebb nem oldallapos házat találni...
Nyugodtan "kihegyezhető" ennyire, nem lesz gond a 158 / 160 mm-rel.
Táp: OK, csak amit nem írsz le, azzal én nem tudok kalkulálni...
BIOS: Az 5600G-hez minimum F13-as verzió kell, ami 2021.07.13-án jelent meg, ezért van rá bőven esély, hogy a megvásárolt alaplapon ennél régebbi verzió van. Megoldás: vagy kérsz BIOS-frissítést a bolttól, vagy használod a Q-Flash megoldást (pl. YT-on találsz hozzá "oktató" videót!).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
TartK
kezdő
válasz palfitom #165065 üzenetére
Szia palfitom
Köszönöm, akkor az alap ez marad.
A dp hdm kimenet miben fog korlátozni?
A mortar jobb választás a GB-nál? Időtállóbb lap és a kimenetek jobbak esetleg? Avagy csak a wifi miatt?
Néztem, hogy léteznek ilyen utólagos wifi antennás megoldások is így lehet, hogy nem is kötelező hogy az alaplap olyan legyen?
köszönöm szépen!
-
palfitom
félisten
HREHSzia,
AMD:
Lap: pl. Gigabyte B550 Aorus Elite V2 / MSI B550 Gaming Plus / B550 Tomahawk
CPU: 5800XIntel:
Lap: pl. Asus TUF Gaming Z590-Plus / MSI Z590 Gaming Plus / Gigabyte Z590 Aorus Elite AX / MSI Z590 Gaming Carbon
CPU: i7 11700F / 11700K / 11700KF / i9 10850KHűtő: pl. Dark Rock Pro 4 (163 mm) Ez szinte minden ATX házba be szokott férni, de természetesen előtte ellenőrizni kell a házát! (akár mérőszalag, ha nem találja a neten)
Ha kisebb kell, akor pl. Dark Rock (159 mm) / SilentiumPC Fortis 3 (158 mm) / Scythe Mugen 5 Rev B (154 mm) / SilentiumPC Grandis 3 EVO ARGB (159 mm), vagy kompakt víz, vagy ház csere.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz TartK #165067 üzenetére
TartKSzívesen.
Semmiben, csak azért írtam, hogy a monitorhoz ezeken keresztül tudsz csatlakozni.
Én speciel jobban szeretem az MSI bios-át, de ez szubjektív. A WiFi miatt inkább azt választanám, ez legalább objektív.
Persze, nem kötelező, a WiFi-t már sokféle bővítő eszközzel meg lehet oldani (antennás, nem antennás, usb-s, pci-os, stb)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ryder62
őstag
válasz palfitom #165064 üzenetére
"Az ilyen előre összeállított konfigokban általában van valami "buktató" (ebben pl. alaplap + vga?), nem igazán érdemes ilyenekben gondolkodni."
Szia!
Ezt kifejtenéd bővebben? Már én is elkezdtem ilyen előre összeszerelt gépekben gondolkodni.
Plusz pont ettől a számtech boltól néztem gépeket amit a kolléga belinkelt. -
palfitom
félisten
válasz bisket #165070 üzenetére
bisketElég a ház 3 ventije, de a fölsőt érdemes a ház elejébe áttenni, tehát 2 előről szív, 1 pedig hátul kifúj.
-
palfitom
félisten
válasz Ryder62 #165072 üzenetére
Ryder62Szia,
"pl. alaplap + vga?" -
Lap: Full fapados, irodai gépbe való, hűtetlen VRM-mel rendelkező lap, mely nem való 12 szálon dolgozó proci alá. A hűtetlen vrm miatt, nem megfelelő szellőzés mellett a proci droppolhat. Régebben, egy 4/4-es i5 valóban elfutott bármin, de itt már 6/12-es prociról van szó!
VGA: semmi infó nincs róla (ezért kérdőjeleztem meg), bár a képen egy TUF doboz van (ami jó is lenne), de a leírásban már nem szerepel a típus, tehát lehet az bármilyen gagyi hűtéses verzió is. (ha akarták volna, akkor kényelmesen odafért volna a TUF...)
+1: a 3200-as ramok jól hangzanak, marketingből jeles, viszont a H410-es lapban, i5 mellett azok a ramok csak maximum 2666 MHz-en tudnak futni, ami a teljesítmény szempontjából nem lényegtelen.
+2, az FSP táp: Legalább nem valami no-name vacak, de a Hyperek elég zajosak, én nem igazán javaslom egy minőségi gépbe.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz Ryder62 #165075 üzenetére
Ryder62Szívesen.
Azt nem mondom, hogy nincsenek normális konfigok jó áron, néha találni olyat is, de általában van a konfigok nagy részében némi kivetnivaló. A boltok általában egy attraktív árra törekednek, és természetesen ehhez kell valamiken spórolniuk.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
vagabor
aktív tag
Sziasztok, tervezek beruházni egy 3060as kariba, kérdezném hogy van e olyan márka ami ajánlott illetve kerülendő, valamint ránézve az aláirásomban szereplő buildre kell e valamin változtatnom hogy kihajtsam? ( a procit valószínű, de mire érdemes?) ? Köszi
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
palfitom
félisten
válasz vagabor #165078 üzenetére
vagaborSzia,
Milyen játékokkal, milyen felbontáson és milyen képfrissítéssel játszol?
-
vagabor
aktív tag
válasz palfitom #165079 üzenetére
Szia, bocsi lemaradt, hunt showdownozom, valamint bf lesz ha kijön. Egy fhd 60hz-es monitorom van, de szeretném ha jól futnának 2k-n 144hz-en is.
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
TartK
kezdő
Olvasgatok és azt olvasgatom, hogy 2021.ben jön/jött a ddr5. Ehhez jön az, hogy 1.6x teljesítményt ígérnek a ddr4hez képest de igazából még nem támogatja kb semmi.
Viszont 2022ben jönnek a zen4 és intel alder vackok amik igen és hozzá alaplapok stb.
Felmerült a kérdés bennem ,hogy nem érdemes akkor várni ha a pc nem élet-halál kérdése? Ezzel gondolom esni fognak a ddr4 megoldások árai kb minden szinten és e mellé pedig időtállóbb lesz ha akkor vesz vki ddr5 megoldásokat.
Ti éltetek már át váltást gondolom, ddr3-4 esete pl. Mik voltak a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
Olomlovag
tag
Üdv!
Szeretném lecserélni a jelenlegi 2011-es számítógépem néhány alkotóelemét.
Nem követem a trendeket.Alaplap: ASUS P8H67-V
CPU: Intel Core i5-2400 3.10GHz
RAM: Kingmax 4x4 GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9K2/8G
Videokártya: Sapphire Radeon RX 560 4GB Pulse 11267-18-20G
TÁP: FSP Hydro 500W PPA5005801
Ház: SHARKOON T9 Value ATXA kérdésem a következő lenne:
A jelenlegi chip hiányos helyzetben videokártyát nem szeretnék venni, és ehhez a videokártyához keresnék olyan alaplapot illetve CPU-t amely stabilan tudja kihasználni. Mindegy, hogy AMD vagy Intel. Eddig egyikkel sem volt bajom.
A házat nem cserélném mert könnyen elférek benne, és a szellőzés is megfelelő. A táp is csak 1 éves.
Tudom, hogy lassú a RAM sebessége, de ha van olyan alaplap, amely tolerálja, ha szabad így fogalmaznom, akkor egyenlőre nem cserélném. Ha cserélni kell, akkor lehet 2 x 16 GB-ban gondolkoznék.
Természetesen ha mást is kellene cserélni szívesen veszem a véleményeket.A cél az lenne, hogy még néhány évig stabilan működjön. Jelenleg WIN 7 fut, de később talán az is cserélődne. Játékok közül inkább RPG játékok, illetve Kaland játékok futnának rajta.
A monitor egy SAMSUNG T19C300 EW tipusú készülék, illetve LG 5000 26" HD ready készülék.
Köszönöm, hogy elolvastátok.
Tisztelettel
OlomlovagA remény hal meg utoljára, de nincs aki eltemesse
-
Astor22
tag
Sziasztok, számítógép vásárlás előtt állok és két konfiguráció között kell választanom . Legyszives segítsetek
Alaplap : Gigabyte Z370M D3H
Processzor : Intel Core i3 9100f
Memória : G.SKILL 16GB KIT 3600 Mhz DDR4 (bővíthető 32GB-ig)
Videókártya :Shappire nitro+ 570 4gb
SSD : XPG 120GB
SSD : WD 250 GB
Tápegység : FSP Hydro G 750W PRO
Ház : Kolink Citadel Mesh RGB
Vízhűtés: ID-COOLING RGB 240 2x120mm
ez a konfig 210.000
ez a másik
Specifikációk:
Alaplap: MSI B450M Bazooka
Processzor: AMD Ryzen 7 1800X (8 mag, 16 szál, Alap: 3.6GHz, Turvo: 4.0GHz)
Memória: A-Data 16GB DDR4 RGB
Videokártya: Asus Radeon RX 570 OC 4GB Gddr5 256bit (ROG-Strix-RX570-O4G-Gaming)
SSD: Sandisk X400 256gb m.2
HDD: WD 1TB SATA3
Gépház: Cooler Master Masterbox Q300L
Tápegység: Kolink RGB 700W 80+
215.000 -
palfitom
félisten
válasz vagabor #165080 üzenetére
vagaborOK.
Háát, FHD 60Hz még okés lenne, de hogy 1440p (talán erre gondolsz 2K alatt) 144Hz-en jól fussanak a játékok, ahhoz már a 3060 is édes-kevés lesz, plusz procit is kellene fejlesztened, viszont a fapados, belépő alapod nem igazán lesz alkalmas rá.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz TartK #165081 üzenetére
TartKIgen, jön majd a DDR5, és 2022-ben jönnek új platformok.
"érdemes akkor várni ha a pc nem élet-halál kérdése?" - Sajnos erre a kérdésre csak utólag lehet majd válaszolni, hisz nem tudjuk milyen árazásúak lesznek az újdonságok, mikor lesz belőlük normális készlet, és addigra ilyen kereslet-kínálat lesz éppen...
"Mik voltak a tapasztalatok?" - Az mindegy, az akkor volt, elmúlt, teljesen más piaci körülmények voltak.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Olomlovag #165083 üzenetére
OlomlovagSzia,
Amikor egy i7-7700-nál is erősebb jelenlegi proci vadi újan 31k alatt kapható a boltokban, és 16GB 3200 MHz-es ram KIT 27k alatt, akkor nem igazán érdemes azt a régi platformot fejlesztgetni, pl. a Meggyi kolléga által linkelt öreg i7-esekkel 25-27k-ért... Ha nem akarsz platformot (és Winf*st) cserélni, akkor természetesen marad a javasolt i7-3770 megvétele, de a ramokat ne cseréld, ne ölj bele több pénzt, 16GB az adott hardverek mellé simán optimális.
-
palfitom
félisten
válasz Astor22 #165085 üzenetére
Astor22Szia,
Nem lehet addig korrekt véleményt alkotni, amíg azt sem tudjuk, hogy mire kell a gép!
Segít az Összefoglaló kérdéssora!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
findalas
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném asztali gép összeállításához. A régi gépem kuka, nulláról kellene összeállítani egyet kompletten, egér billentyűzet kivételével minden, monitor is.
Első körben egy, de később valószínűleg két ultrawide monitort szeretnék, még nem dőlt el h 49es vagy egy mérettel kisebb is elég. Leginkább processzor igényes alkalmazásokat futtatnék rajta, de single player stratégiák, esetenként fps-ek szintén működjenek. Millió feletti videókártyákban nem gondolkodom, de túl nagy kompromisszumot sem szeretnék kötni.
Ezek fényében a költségvetés rugalmas, inkább feleljen meg mindennek.
Előre is köszi a segítséget! -
Astor22
tag
Sziasztok, számítógép vásárlás előtt állok és két konfiguráció között kell választanom . Játékra használnám. warzone , és inkább multyplayer játékok , film nézés és kb ennyi , pontositottam az előzőt .
Alaplap : Gigabyte Z370M D3H
Processzor : Intel Core i3 9100f
Memória : G.SKILL 16GB KIT 3600 Mhz DDR4 (bővíthető 32GB-ig)
Videókártya :Shappire nitro+ 570 4gb
SSD : XPG 120GB
SSD : WD 250 GB
Tápegység : FSP Hydro G 750W PRO
Ház : Kolink Citadel Mesh RGB
Vízhűtés: ID-COOLING RGB 240 2x120mm
ez a konfig 210.000
ez a másik
Specifikációk:
Alaplap: MSI B450M Bazooka
Processzor: AMD Ryzen 7 1800X (8 mag, 16 szál, Alap: 3.6GHz, Turvo: 4.0GHz)
Memória: A-Data 16GB DDR4 RGB
Videokártya: Asus Radeon RX 570 OC 4GB Gddr5 256bit (ROG-Strix-RX570-O4G-Gaming)
SSD: Sandisk X400 256gb m.2
HDD: WD 1TB SATA3
Gépház: Cooler Master Masterbox Q300L
Tápegység: Kolink RGB 700W 80+
215.000 -
törölt tag
válasz Astor22 #165092 üzenetére
Az AMD konfigot venném. 2018-as felállás, gari már nincs, de ilyen erős cuccot újonnan 400 rugóból tudnál csak összehozni most. Vagy felette...
A lap frankó, a CPU egy vaddisznó brutál (vannak izmosabbak is, de nézd meg az árukat), memó OK, VGA: kell azonnal! , az egész cucc teljesen rendben van.
A tápról kell érdeklődni a tápos topikban, de szerintem az is OK első ránézésre.Az " Intel Core i3 9100f" rohadtul kifutott cucc.(4/4 ha jól emléxem) Jelenleg már gyengének nevezhető... Ráadásul IGP sincs benne. (Mi van, ha a VGA kártyesz beadja a kulcsot.)
-
palfitom
félisten
válasz Astor22 #165090 üzenetére
Astor22Egyértelműen a másodikat venném.
#165092 Astor22
Nem kell ennyiszer beírnod, amint tudunk válaszolunk!
Ha legelőször megadtad volna a szükséges infókat, akkor már rég kaptál volna választ...[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz #12516608 #165093 üzenetére
"Ráadásul IGP sincs benne. (Mi van, ha a VGA kártyesz beadja a kulcsot.)" - A sima Ryzenekben sincs IGP...
-
palfitom
félisten
válasz findalas #165091 üzenetére
findalasSzia,
Keretösszeg nélkül nehéz mit ajánlani...
Példa konfig:
1 x MSI MAG B550 TOMAHAWK49 690 Ft
1 x AMD Ryzen 9 5900X 3.70GHz AM4 BOX 100-100000061WOF206 990 Ft
1 x G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 KIT F4-3600C18D-32GVK54 290 Ft
x POWERCOLOR AXRX 6900XT 16GBD6-3DHE/OC RX 6900 XT 16GB GDDR6 Red Devil PCIE564 890 Ft
1 x TOSHIBA P300 4TB 3.5" 5400rpm 128MB SATA HDWD240UZSVA27 990 Ft
1 x WD 1TB Black SN750 M.2 PCIe M.2 2280 WDS100T3X0C46 090 Ft
1 x BE QUIET! Pure Base 500DX ablakos fekete37 790 Ft
1 x CORSAIR RMx Series RM850x 850W V254 390 Ft
1 x ALPENFÖHN Brocken 3 Black Edition24 690 Ft
Összesen: 1 066 810 FtLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dogpatch06
csendes tag
Sziasztok,
a nejem gépét (alaplap, proci, hűtő, memória, videókártya, táp) szeretném felújítani / cserélni egyetem kezdése előtt. A jelenlegi konfiguráció a következő:
Lap: Gigabyte GA-870A-UD3
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2GHz Black Edition AM3
Hűtő: Xigmatek Red Scorpion S1283
RAM: 2×2GB Kingston HyperX 4096MB DDR3 1600MHz
RAM: 2×8GB Corsair Vengeance Pro DDR 1600MHz
VGA: ATI Sapphire HD7850 2GB GDDR5
Táp: Chieftec CTG-500-80PB 500WA jelenlegi házat (CoolMaster Silencio 550), és a két képernyőt (Dell U2312HM) szeretném megtartani.
A gépet főleg tanulásra, böngészésre, film nézésre, zene hallgatásra használjuk, bár szeretünk fényképezni, szóval ha a képernyő - új videókártya jó minőségű képet tud produkálni, azt szívesen vesszük.
A segítséget, hozzászólást előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs