Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Megérett a gyerkőc régi 775-ös platformja (Q6600+4GB DDR3+HD6770) a cserére.
1.
Játékok: The Sims 4, Counter strike global offensive, Minecraft, League of Legends, esetleg F1 2020.
Egyéb : Böngészés, zenehallgatás, videó nézés, MS Office alkalmazások és online oktatás.
2.
Ami marad(egyenlőre): Ház, monitor, bill., egér, esetleg VGA Asus HD 6770 DirectCU 1G/DDR5
3.
Ami kell: Tápegység, alaplap, processzor, memória, SSD
4.
A keret: ~200-250K
5.
Két monitor közül tudok választani. Mind a kettő muzeális darab!!! Az egyik [Samsung SyncMaster B2230] a másik pedig [Asus VH222d] . Szerintem a Samsung a "befutó", mert azon legalább van 1xDVI.
+1.
Előnybe részesítem az Intel platformot és az Asus-t, Adata, Kingston mint gyártókat, de nem ragaszkodom a végletekig.A kiszemelt alkatrészek:
FSP Hydro pro 600W (20,5K)
Asus TUF Gaming B560M-Plus(48,9K);
Intel I5-11500 (86,3K)
Kingston 2x8GB 3600MHz HX436C17PB4AK2/16 HyperX Predator RGB (41,8K)
Vagy
Kingston 2x8GB DDR4 3733MHz 1Rx8 HyperX FURY fekete HX437C19FB3K2/16(41,8K)
ADATA 512GB M.2 2280 AGAMMIXS11P-512GT-C SSD (27K)
Ez ~225K
Vga kártya később kerülne bele, ha nem lenne elég az alaplapi vga a fentebb felsorolt alkalmazásokhoz.A kiszemelt alkotó elemek véleményetek szerint elegendő-e a felsorolt játékok futtatására az integrált vga val?
A régi vga kártyát van- e értelme felhasználni?
A felsorolt alkatrészek egymással összhangban vannak-e?
Ár/érték tekintetében miket változtatnátok meg?Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Zsolt_974 #164751 üzenetére
nemtom, ha ennyire szorit a keret, akkor nem 50k-s lapot meg 85k-s procit vennek, meg foleg nem 40k+ -ert RAM-t
IGP-vel meg nem "kell" jatszani, az nem arra van... foleg nem az intel-s IGP
a kinezett alaplapon van DP meg HDMI, szoval ott a DVI bemenettel a monitoron sokra nem mennel, a 6770 meg elegge oldschool ehhez
a kinezett CPU nem K-s meg az alaplap nem Z-s, szoval hiaba teszel melle gyorsabb RAM-t, a CPU max-a lesz az, amin menni fogen vmi egyszerubbet vennek, mert ilyen web, FB, YT, zenehallgatasra meg online oktasara, meg egy hoki i3 is siman eleg, es akkor marad ammo egy VGA-ra meg akar egy rendesebb HDMI-s monitorra is egybol
ujonnan a HDMI-nel regebbi csatis dologgal 8+ eve se volt erdemes mar szamolni
en ezt vennem:i3-10105F 4c8t 3.7-4.4GHz
Asrock B560M Pro4 mATX
Kingston 2x8GB DDR4-2666
FSP Hydro 600W... amit irtal az jo
A-DATA M2 PCIEx4 SSD 256GBtuti nem vennem a 256GB-nal nagyobbat, mert hóóótt felesleges az oprendszernek, a tobbi meg ugysem arrol menne, mert nem fernek ki ra
hattertarnak vagy egy sima SATA SSD kell vagy foleg a klasszik SATA HDD a jobb, mert azok olcsobbak a tarkapacitashoz nezvena ez 136k
ez melle veszel innen a HA-rol egy RX570-4GB-s zsugat, azok 70-85k korul mar vannak, a 250k-s keretbe akkor meg talan egy uj 24"-s HDMI-s moncsi is befer 42-45k korul mar azok is vannak vatta ujonnan
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Ármester
válasz 13128814 #164747 üzenetére
Egész rendben van ez így. Lapból mehet esetleg a Tomahawk Max II, kb egy árban vannak.
SSD-ből a QVO helyett inkább a 870 Evo, QVO az eddig egy nem egy túl jó széria.Ventik: Arctic P12 PWM PST.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Zsolt_974 #164751 üzenetére
Hú, itt van mit finomítani. VGA-t érdemes megtartani, erősebb a jelenlegi integrált megoldásoknál Intel fronton.
Alaplap: MicroATX: Asus Prime B560M-K / Prime B560M-A, Asrock B560M Pro4, Gigabyte B560M-D3H, MSI B560M Pro ~33-42k||| ATX: Asrock B560 Pro4, Asus Prime B560 Plus~46k
Olcsóbb, B460: MicroATX: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend, Gigabyte B460M-D3H, Asus Prime B460M-A, MSI B460M Bazooka / B460M Mortar ||| ATX: Asrock B460 Pro4, MSI B460 Torpedo, Asus TUF Gaming B460 Plus ~33-45k
CPU: Core i3-10100F-10105F (4 mag / 8 szál, „F” jelzésűben nincs IGP) / Core i5-10400F ~30 -55k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4, Corsair Vengeance LPX ~30-35k (Hűtő választásnál ram magasságára figyelj!)
VGA:***
SSD: Rendszernek: 250-256GB Kingston A2000, Adata SX6000 Pro / SX8200 Pro / Gammix S5 / Gammix S11 Pro ~14-18k (5 év garancia mindegyikre)
Mellé: 1TB Crucial MX500, Samsung 860 Evo / 870 Evo ~38-44k (5 év garancia mindegyikre)
1TB SSD helyett olcsóbban mehet 1TB HDD: 1TB Toshiba P300 ~12k
Ház: Milyen van most?
Táp: Seasonic Core GC / GM / Focus GX 500W-650W (80+ Gold, 7 év garancia, GX->full moduláris), FSP Hydro GE-GD 550W (80+ Gold, 5 év garancia, GE->full moduláris), SilentiumPC Supremo L2 Gold 550W-650W (80+ Gold, 5 év garancia) / M2 Gold 550W (80+ Gold, félmoduláris) / FM2 Gold 650W (80+ Gold, 5 év garancia, full moduláris), Be Quiet Pure Power 11 (CM) 500W (80+ Gold, 5 év garancia, CM-> félmoduláris), Corsair TX550M (80+ Gold, 7 év garancia, félmoduláris) ~22-33k
Össz: 141-231k
Ahogy hobizoli is írta, az említett játékokra és felhasználásra egy i3 is is simán elég lehet, de ha hosszú táv a cél, akkor mehet az i5, amíg még jó árban van.- Integrált biztosan nem elegendő.
- Ha új / használt-új nem lesz, akkor igen, viszont látványos előrelépés akkor annyira nem lesz.
- Többi fentebb részletezve.***: 6770 azért nem egy erőgép, használtan néznék valami olcsóbb VGA-t pl.: GTX 950-960-970 / 1050Ti / 1060 3-6GB, R9 280-290 / RX 470-480-570-580 ~30-60k között már azért lehet kifogni és így már azért látható előrelépés lesz akár egy 950-1050Ti-vel is a 6770-hez képest.
Ha még marad keret, akkor érdemes a monitorral is foglalkozni, barátomnak most egy LG 24MK600M-B-et vettünk, jó kis monitor.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
jogle
csendes tag
Sziasztok!
Már egy ideje tervezem a régi 8 éves gépem lecserélését, de a videókártya árak visszatartottak eddig. A gépet főleg játékra, single player (Mount and Blade Bannerlord, Stellaris, Total War Warhammer 2 később 3-is) és multi (különböző MMORPG) használom. Viszont most úgy döntöttem, hogy VGA kivételével a többi hardvert megveszem most.
Amire szükségem lenne:
CPU: nem vagyok elkötelezett egyik márka felé sem. Tudom, hogy az AMD elég jól feljött az utóbbi időkben, de játékoknál elég jól teljesít az Intel még. Jelenleg a Intel i7-11700KF, Intel i9-10900KF, AMD Ryzen 5 5600x és a Ryzen 7 5800x között gondolkoztam.
Alaplap: megbízható minőségű alaplap. Régen Gigabyte alaplapokat választottam, de bármely megbízható alaplapra nyitott vagyok.
Memória: 16 GB memóriát szeretnék minimum.
Tápegység: jelenleg egy FSP Hyper 700W-os tápegységem van. Szeretem a moduláris kialakítást. Nem tudom, hogy ez a táp elegendő-e vagy cserélni kell.
SSD: van jelenleg egy 250 GB-os SSD a gépben (HDD mellett), de szeretnék vagy egy 500GB-os m.2 SSD-t amire a rendszert teszem és 1-2 játékot, vagy egy 1TB-os SATA SSD-t. Ezen a téren a Samsung 500GB 970 Evo m.2 és a Crucial MX500 1TB-ot néztem.
CPU hűtő: nem szeretem a CPU-hoz adott gyári hűtőket használni, szeretek egy jobb minőségű hűtőt tenni a CPU-ra.A gépre két monitor van rákötve (1db 24" és 1 db 23"), mind a kettőnek a felbontása 1920*1080.
A keretem jelenleg bruttó 350.000 Ft. A videókártya pedig ha jól mennek a dolgok év vége felé szintén cserélve lesz (jelenleg GeForce GTX1060 6 GB Aorus).Előre is köszönöm a segítséget
Üdvözlettel
jogle -
palfitom
félisten
válasz jogle #164755 üzenetére
jogleSzia,
CPU: Egy sima 11700F is bőven jó lenne, de amennyiben tuningolnál, akkor mehet a 11700KF.
Lap: Manapság már nincsenek hírhedten megbízhatatlan lapok. A Gigák jók LGA 1200-on, szóval maradhatsz a márkánál.
Ram: 2x8 vagy 2x16-os KIT legyen, 3200(+) MHz.
Táp: Nem rossz, ha csak pár éves, akkor maradhat, bár a jövőbeni VGA-függvénye lenne a táp-kérdés.
SSD: mindkettő mehet.
Hűtő: procitól, tuningtól függ, na meg attól is, hogy mi fér el a házban. (mivel nem adtad meg, ezért nem lehet ajánlani...)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
jogle
csendes tag
válasz palfitom #164756 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ajánlást. Igaz a házat elfelejtettem megadni. Egy Zalman Z11 házam van most. Gondolkoztam, hogy cserélni fogom mert a VGA méret ami belefér az 290mm, de egyenlőre hagyom és a VGA cserénél majd még visszatérek rá. Jelenleg egy Cooler Master Hyper T4 hűtő van benne ami 150 mm magas és még mindig van benne hely. Jelenleg nem tervezem a CPU tunningolását, de nem tudom, mit fog hozni a jövő.
Alaplapnál a B560-as vagy Z590-es lapot érdemesebb megvenni? Tudom, hogy a különbség elvileg az, hogy a B560-as lappal nem lehet tudningolni a CPU-t míg a Z590-es lappal igen. Mint említettem jeleneleg nem tervezek tuningot. A két lap amit kinéztem most az a:
Gigabyte B560M AORUS ELITE
MSI Z590-A Pro
Ahogyan összeállítottam most a gépet az ajánlás alapján:
CPU: i7-11700KF
Alaplap: a fent említett kettő
RAM: Corsair 2x8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX Black
m.2: Samsung 500GB 970 Evo Plus MZ-V7S500BW
SSD: Crucial MX500 1TB CT1000MX500SSD1 SSD meghajtó
Viszont a keretben van még valamennyi tartalék. Min lenne érdemes fejleszteni, vagy rakjam félre a fentmaradt pénzt a tápra és a jövőbeli VGA-ra? A RAM-ot úgy néztem, hogy elegendőnek kell lennie, játékok nem igazán használnak többet.
Előre is köszönöm.Üdvözlettel
jogle -
palfitom
félisten
válasz jogle #164757 üzenetére
jogleSzívesen.
Ezért ajánlott az Összefoglaló kérdéssora alapján érdeklődni, úgy valószínűleg nem marad ki semmi lényeges infó, na meg nekünk is sokkal könnyebb "feldolgozni" a hsz-t.
Én hirtelen nem találtam meg a neten a házad cpu-hűtőre vonatkozó korlátait. BQ Dark Rock 4 / Dark Rock 4 Pro hűtőkkel próbálkoznék, azok elég erősek és viszonylag alacsony építésűek. Persze előtte keresd meg (vagy mérd meg) a berakható hűtő magasságadatát!
Lap: Ha KF lesz a proci, akkor inkább a Z590-es lapot tedd alá.
"vagy rakjam félre a fentmaradt pénzt a tápra és a jövőbeli VGA-ra?" - + házra!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Lanorc85
csendes tag
Sziasztok.
Van egy mondhatni öreg PC-m amit szeretnék kissé felfrissíteni, azonban elég tanácstalan vagyok hogy hol is kezdjem
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?Mostnában COD Warzone, illetve pl. Cyberpunk lenne a cél, de sajnos ezekhez már komoly kompromisszumokra van szükség...
Ezen kivül általános irodai munkára használom a gépet 2 monitorral. (Semmi komoly csak szimplán kényelmesebb)2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Minden esetben pontos típust írj!
Alaplap: GIGABYTE GA-B85M-D3H
CPU: Intel i5-4460
Ram: Kingston HyperX FURY Blue 8GB (2 x 4GB) Memory Module 1600MHz DDR3
VGA: PALIT GTX 1060 3GB JETSTREAM
HDD: Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB SATA-600 3.5" Internal Hard Drive HDD 7200rpm
SSD: Samsung SSD 850 EVO 250GB
Ház: CM N300
Táp: FSP Hexa+ 5003. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Nem igazán vagyok biztos benne, hogy hol is kezdjem. Gondolom az alaplap+CPU+RAM vonalon kellene elindulnom, csak nem vagyok biztos benne, hogy a jelenlegi VGA illetve tápegység mellet van-e értelme...4. Mennyi a kereted rá?
Kb 40.000 - 50.000 ft (persze használt alkatrészekben gondolkodom)5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Acer G247HYL bidx IPS 23.8" - 1920X1080 @60Hz
HDMI, DVI-D, VGA
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?Nincs
Előre is köszönöm
Lanorc
-
Masooo
aktív tag
Most mi a vélemény az alaplapok terén?
ASRock A320M Pro4-F alaplap
kacat és inkább asus vagy a asrock felnőtt már?
köszönöm!
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
palfitom
félisten
válasz Masooo #164760 üzenetére
Masooo
Ezt a hsz-t gondold újra, és valami értelmes kérdést tegyél fel!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Lanorc85 #164759 üzenetére
Lanorc85Szia,
Sajnos nagyon karcsú a keret.
Ár-érték arányban nem a régebbi használt cuccokkal járnál a legjobban, hanem egy i3 10100F-fel (4 mag, 8 szál, mint a korábbi i7-ek, erősebb az i7-7700-nál és újonnan már 30k körül kapható). Ezt a procit egy egyszerű H410 / H510 lap is kiszolgálhatja, és 16GB DDR4 ram pedig már 27-28k körül megvehető.
Ha ezekre nem tudsz összespórolni, akkor a jelenlegi platformodat is lehet erősíteni, de ez nem olyan előnyös megoldás: a ramokat kellene 16GB-ra bővíteni (4x4 vagy 2x8) és egy i7-et (vagy Xeont) belepattintani a lapba.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Lanorc85
csendes tag
válasz palfitom #164762 üzenetére
Szia,
Köszönöm a tanácsot.
Olvasgattam közben a különböző ajánlásokat / lehetőségeket és hasonló következtetésre jutottam. Valószínűleg inkább eladom a konzolomat amit úgysem használok túl gyakran és beruházok egy 10100F-re.Ezt a kombót néztem ki:
Gigabyte B560M D3H mATX
Intel Core i3 10100F 10th Gen Comet Lake 4 Core CPU/Processor
Kingston FURY Beast 16GB (2 x 8GB) 3200MHz DDR4 RAM - RGBEnnek így lenne értelme a meglévő alkatrészekhez?
-
palfitom
félisten
válasz Lanorc85 #164763 üzenetére
Lanorc85Szívesen.
Jó döntés, és a kinézett konfig is rendben van, az a lap elbír egy későbbi proci-fejlesztést is.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Masooo
aktív tag
válasz palfitom #164761 üzenetére
Inkább egyéb kérdést teszek fel
Szgép házat keresek, és ebben részben az is szeperet játszik, hogy melyik forma az, amit el is tudok viselni, valamint fontos lenne a jó szellőzés.
Ezt el tudnám viselni, de a szellőzés az elején egy beszívó résre korlátozódik. Ez elég lehet? Ajánlod ezt a házat?https://www.pcx.hu/bitfenix-enso-rgb-bfc-ens-150-wwwgk-rp-feher-szamitogephaz-00234426
esetleg ez?
https://www.pcx.hu/thermaltake-versa-n21-ca-1d9-00m1wn-00-fekete-szamitogep-haz-00671306
köszönöm szépen.
Alaplap esetén csak arra voltam kiváncsi hogy az asrock van e már olyan gyártó akit azért tartunk számon mert jó termékei vannak. Régebben, mikor még követtem, véleményes gyártó volt erősen. Kiváncsi voltam ma ez hogy áll és AMD mellé a fenti lap megbízható e vagy inkább egy jobbféle asus az ajánlottabb.
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
kismanobkv
tag
Sziasztok! Van egy gépem de már nem annyira bírja a játékokat illetve,amivel szeretnék játszani azt annyira nem viszi és gondoltam fel kéne turbózni egy kicsit. (Konkrétan OMSI 2 szimulátor,azt mondják a procit eszi nagyon.)
1. Ahogy előbb említettem inkább játékra használom, egy kis iroda (nyomtatás,word,netezés).
2. Alkatrészek ,megpróbálok mindent leírni. Nagyon nem értek a gépekhez szóval elnézést előre is a "bénázásért".
Alaplap: FUJITSU D3091-A11 GS 1
CPU: AMD Athlon II X2 220
RAM: 12GB Dual Channel DDR3
VGA: ATI Radeon HD 4250 3067MB
HDD: SATA Western Digital WDC WD3200AAKX 298GB
Ház: Elvileg ESPRIMO P700 E85+ de ez nem tuti
Táp: Na ezt nem tudom, de meg tudom nézni ha lényeges.3. Gépházat szeretném megtartani ha lehet illetve a többi periféria nyilván (egér,billentyűzet,stb). Ramot ha lehet, HDD-t is max felturbózni egy SSD-vel. Monitor is marad de arról később.
4. 200k +/- 10k de nyilván minél olcsóbb annál jobb de tudom hogy egy jobb videókártya egy 100k biztos lesz.
5. amit tudok, hogy 1280*1024, 60Hz, HDMI csatlakozó
nem tudom a Freesync támogatást+1. Nincs különösebb márkaigényem, talán a processzornál Intel-nek jobban örülnék.
Köszönöm előre a segítséget!
-
Rohir
tag
Üdv!
Hardverapróról melyik félkonfigokat ajánlanátok max kb. 100 ezerig?
CPU+MOBO(+ esetleg bele való 16GB RAM) csere lenne, a lényeg egy Radeon RX VEGA 56 8GB OC-hoz, Warzone használata melett a jelenlegi Intel Xeon E3 1230 v5 eléggé megtorpan néha 1440p-ben.Jelenleg 60-110 FPS között teljesít a játék a cél a 100 körüli minimum lenne, szóval nem kell az egész pénzkeretet felhasználni ha olcsóbban is megoldható.
(Garancia, dobozok, egyéb dolgok nem lényegek számomra)
Köszi[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Masooo #164766 üzenetére
Az Ensoból van mesh előlapos verzió, inkább azt, mint a simát, ennek rácsos az előlapja: [link]
Alaplap: Nem lehet ennyire általánosítani hogy adott gyártó jó vagy rossz. Szériánként változhat bármelyik gyártónál hogy éppen jól sikerült-e vagy sem
-
Rohir
tag
válasz hobizoli #164769 üzenetére
Maga a játék jelentősen optimalizálatlan és minden patchhel egyre kevesebb FPS-t produkál sok embernél. Játékon belül a CPU Time erőforrást jobban igénybevevő helyeken szokott 5-15 ms-t késni a GPU Time-hoz képest. Elméletileg az a jó ha mind 2 minnél alacsonyabb és minnél közelebb állnak egymáshoz. Maga a GPU Time-om az stabilan 10 ms körül van.
-
Masooo
aktív tag
válasz SyMbioTe #164770 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor ha ez lesz akkor átpártolok arra
Ami még tetszett nekem az ez:
cooler-master-masterbox-q300l
de nem tudom melyik lenne jobb választás a másiknál, ha mondjuk a bővíthetőség és hűthetőség is szempont lenne.
-
Ármester
válasz kismanobkv #164767 üzenetére
#164767 kismanobkv
Szia!Táp is cserés már, ha más nem a kora miatt, de az sem biztos, hogy kompatibilis ilyen kommersz alaplapokkal.
Házban ha megvannak alaplapnak megfelelő furatok, és elfér normális VGA, tőlem akár maradhat. Illetve annyit nézz meg, hogy milyen táp megy bele, mert az sem mindegy. Én lehet az egyszerűség kedvéért cserélném a házat is.VGA-val az lesz a gond, hogy újonnan nem érdemes venni, inkább használtan.
200-ból használt kártyával:
Alaplap: Gigabyte B460M-D3H ~35k
CPU: Core i5-10400F ~55k (6 mag / 12 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: 2*8GB G.SKill Aegis 3000Mhz ~27k
VGA: Apróról nézni egyet pl.: R9 270-280-290 / 370-380-390, GTX 950-960-1050Ti ~30-40k
HDD: Akár maradhat is.
SSD: Kingston A2000 500GB ~18k
Ház: TT Versa H18, Deepcool Matrexx 30 / 40 / 55, Bitfenix Nova Mesh, FD Focus G / Focus G Mini ~13-18k
Táp: Gigabyte P450-P550B, FSP Hexa85+ Pro 450-550W / Hydro Poro 500W, Be Quiet System Power 9 400-500W, Bitfenix Forumla 450W ~15-20k
Össz: 193-213k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Masooo #164772 üzenetére
#164772 Masooo
Q300L az van nekem, jó kis házikó, én szeretem, viszont előre mindenképp javaslom plusz egy venti beszerzését, de akár kettőt is, pl Arctic P12 PWM PST„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Masooo
aktív tag
válasz SyMbioTe #164774 üzenetére
Azt látom hogy előre 2 felülre 2 hátul 1 alul 1 120mm hűtő fér bele. Ez elég jó
Enzoba is ennyit lehet beleszórni. Azt hiszem igazából a design dönt.
Mindet jó lenne látni fotón valakitől aki használja és nem promo képeken, mert személyesen biztosan nem fogom[ Szerkesztve ]
-
sum-blink
aktív tag
Sziasztok!
Egy egyszerű netezős gépet szeretnék vásárolni. Vannak valahol ilyen kimondottan casual, de újonnan összerakott konfigok? Amikre gondoltam:
1. Internetezős alap gépre lenne szükségem, amin jó lenne még zökkenés mentesen Office-t használni, videókat nézni, Skype-olni, nyomtatni stb.
2. Semmim nincs meg eddig, csak monitor, egér, billentyűzet.
3. Mindenre szükség lesz a fentieken kívül.
4. Nem tudom mennyivel kell számolni ilyen gép esetén. 100.000 alatt reális?
5. Ha nem dobja meg nagyon az árat egy HDMI kimenet lehetne a gépen, de nem olyan fontos, egy hagyományos 4:3-as VGA monitor is jó lesz hozzá. Freesync-et azt hiszem támogat, ami van itthon.Előre is köszi.
-
Masooo
aktív tag
Azt hiszem elkészült az elképzelésem a konfiggal kapcsolatban.
Kell még igazítani?Alaplap: B550M Aorus Elite
CPU: R7 3700X vagy megfontolnék még egy 5800G-t (az ok hogy nem tervezek még gémerkedni így a beépített vega8 egy darabig elég lehet és időt ad addig amig kiderül hogy mi lesz a videokártyák árának alakulása)
Hűtő: SilentiumPC Fortis 3
Ram: vmi 3200as crucial pl. 16gb ddr4
SSD: pl: van csomó, az nem kell és hdd is.
Vkártya: most nem erőltetném, mert játszani nem fogok pcn, de ha a fenti procinál sokkal időtállóbb teljesítményt lehet venni árhoz viszonyítva akkor valami kártya jöhet.
Ház: Cooler Master Q300L / ENZO
Táp: pl. Hydro Pro 500W / esetleg vmi 600w ??
monitor van
egér bill nincs de nekem vmi kékfog megoldás kell, erre majd találok vmit.
Ötlet proci esetén?
Bármi ajánlás?
Csere?
Bármi?köszönöm szépen
-
Ármester
válasz sum-blink #164776 üzenetére
Ha 100 alatt nem is, de 100 körül simán:
Alaplap: Asrock H510M-HDV ~25k
CPU: Pentium G6405 ~24k
Ram: 2x4GB DDR4 2666Mhz+ G.Skill Aegis, Patriot Signature Line, Kingston HyperX Fury, Patriot Viper, G.Skill Ripjaws ~17-19k
SSD: 240GB Patriot Burst, Adata SU800, Crucial BX500 ~11-13k
Ház: Zalman S2, Deepcool Matrexx 30 ~10k
Táp: Gigabyte P450B, FSP Hexa+ Pro 400W / Hyper Pro 450W ~14-16k
Össz: 101-107k
Lapon van HDMI, DVIO és VGA is, mehet rá bármi.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz kismanobkv #164780 üzenetére
kismanobkvHáát, lehet faragni, de az a jövőbeni proci-fejlesztési lehetőséget kiiktatja.
Lap H410 / H510
CPU: i3-10100F / 10105F
(Még) Olcsóbb ház.
És ha nagyon muszáj, akkor még a ramokat is lehet redukálni 2x4-es KIT-re.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Masooo
aktív tag
-
palfitom
félisten
válasz Masooo #164783 üzenetére
MasoooAmíg nem ismert a gép célja, felhasználása, addig nem igazán lehet értelmesen véleményezni.
CPU: ha nem lesz most VGA, akkor egyértelműen G-jelzésű APU-t kell venned, hisz a sima Ryzenekben nincs IGP.
Ram: 2 modulos KIT legyen!
Táp: a leendő VGA-tól függ.
Amúgy OK.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Masooo
aktív tag
válasz palfitom #164784 üzenetére
Igazából általános célokat szolgálni zömmel.
Ami extra, hogy néha lenne rajta video vágás és némi effektelés adobe dolgokkal. Esetleg némi játék de semmi online.
Ehhez persze jobb lenne egy kártya, de nem akarok többszörös pénzt fizetni egy kártyáért csak azért mert a világ hülye lett. Viszont addig sem akarok a vásárlással várni míg vmelyik hatalom terrorista eszköznek bélyegzi a coinokat és nem lesz értelme szórakozni velük (mert ez lehet el sem jön a szent kapitalizmusban). viszont az áresés látszik már csak nekem nem elég gyors.
A video anyagok babrálása elképzelhetetlen g-s procikkal?
A vágás memó+proci igényes ahogy tudom de az effekt kártya :SPolitikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
hobizoli
nagyúr
-
palfitom
félisten
válasz Masooo #164785 üzenetére
MasoooOK, akkor jó lehet az APU.
VGA-igény erősen program függő, az általad használt programokkal nézhetsz tesztetek, hogy mennyire igénylik a rendereléshez a VGA-t, de a "néha lenne rajta video vágás és némi effektelés" alapján nem feltétlenül szükséges, minden megoldható procival is, csak max. több ideig tart.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Sulaco_8
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni számítógép várásláshoz. Már összeállítottam egy build tervet, de nincs sok tapasztalatom az aktuális árakról, márkákról, kompatibilitásokról.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékra tervezem használni, 1080p fullHD-ban, és a terv, hogy a következő pár évben minél kisebb kompromisszumokat kelljen kötni a játékoknál (értsd: örülnék, ha egy két évig megjelenő játékok fullhd-ban 60-120 fps között, high grafika körül elfutnának), tervezek online multizni is vele.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Teljesen új build lenne a gép, monitor, billentyűzet, egér, headset az van már, csak gép nincs
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Van már egy konkrét build tervem és a véleményeteket szeretném megkérdezni róla, hogy megfelelően kompatbilisek az alkatrészek, illetve van olyan ami helyett, mást ajánlanátok:Proci: Intel Core i5-11600K - Turbo 4.9Ghz
Proci hűtő: Be Quiet! Pure Rock Slim BK008
Videókártya: Gainward RTX3060TI GHOST V1 8GB GDDR6
Alaplap: ASRock B560M-HDV
Gépház: PHANTEKS Eclipse P300 ATX Fehér
Ram: 16 GB - 2 x Kingston FURY Beast Black 8GB/3200MHz DDR-4
Háttértár: 1 TB SSD Crucial 1TB SATA3 2,5" 7mm MX500
Táp: EVGA 650 B5 80+ Bronze 650W
4. Mennyi a kereted rá?
Maximum 500k-t tudok rá költeni, aktuális haza bolti árak mellett, zsír újonnan vett alkatrészekkel.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Aoc monitorom van:
144Hz képfrissítés; 27" FullHD (1920 x 1080)
AMD FreeSync, NVIDIA G-Sync-et támogat
https://www.notebook.hu/aoc-27-fullhd-ips-gaming-monitor-27g2u-bk-276590+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Fontos, hogy az alkatrészeket újonnan venném meg, itthoni boltban, újan, így használt vételt illetve külföldről rendelést nem tervezek.Nem vagyok elkötelezett egyik márka iránt sem.
Csillivilli RGB világítás nem kell, csak az asztal alatt lenne a gép, tehát egy olcsó gépház, aminek jó a szellőzése megteszi.
Nem fontos, hogy híres márka legyen egy alkatrész, a cél, hogy ár-érték arányban a legjobb performance-ot tudjam,kihozni a pénz kereten belül az aktuális bolti árak mellett egy fullHD gaming-re.
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Hofeher
aktív tag
5600g cpuhoz milyen alaplap es Ramot ajánlotok
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
palfitom
félisten
válasz Sulaco_8 #164789 üzenetére
Sulaco_8Szia,
Egész jó elképzelés, de van 1-2 javaslatom.
Lap: Ilyen komoly(abb) proci alá nem javasolt ennyire fapados lapot tenni, mert az elmelegedő VRM miatt droppolhat a proci. Inkább Asus Prime B560M-A egyen, ez az egyik legolcsóbb alternatíva.
Hűtő: minimum a sima Pure Rock legyen, ne a Slim.
Ram: 2 modulos KIT-et vegyél, ne 2 külön modult!
+1: SSD: kicsit drágábban Kingston A2000 1TB-ot vennék.
+2: Lap, ház: nagy EATX házban nem annyira mutat jól egy kis, mATX lap. Én inkább mATX házat vennék (pl. Zalman M3 Plus / M3 Plus RGB / Fractal Design Meshify C Mini Dark TG), vagy ha marad a kinézett ház, akkor ATX lapot vennék (pl. Asus Prime B560-Plus / MSI Z590-A Pro).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
rucsok
csendes tag
Sziasztok!
Maximum 150 ezerig szeretnék egy gépet összerakni - monitor, perifériák vannak, minden más kell.
A lényeg, hogy fusson rajta jól a Football Manager FHD felbontáson (szóval hűde nagy igények nincsenek ilyen téren), illetve a 4k filmek lejátszása/PLEX transzkódolása se okozzon gondot, + gördülékeny böngészés.. 2TB HDD+250 gigás oprendszer SSD kombóra gondoltam.
Ha belefér a keretösszegbe, milyen konfigot ajánlanátok? Ha mégsem, mennyivel kéne még kitolni?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Hofeher #164790 üzenetére
Alaplap: Gigabyte B550M Aorus Elite, MSI MAG B550M Bazooka / B550 Gaming Plus / B550M Mortar, Asus TUF Gaming B550M Plus ~40-50k
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws / Flare X / Trident Z, Patriot viper 4, Kingston HyperX Fury / Fury Beast / Fury RGB, Corsair Vengeance Pro RGB ~28-38k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz rucsok #164792 üzenetére
Alaplap: Gigabyte H510M-S2H, Asus Prime B460M-A ~28-32k
CPU: Pentium G6405 ~24k
Ram: 2x4GB DDR4 2666-3000Mhz+ G.Skill Aegis, Patriot Signature Line, Kingston HyperX Fury, Patriot Viper, G.Skill Ripjaws ~17-19k
SSD: 250GB Kingston A2000, Patriot Viper VPN100, Samsung 980 ~16-18k
HDD: 2TB Toshiba P300 ~15k
Ház: Zalman S2, Deepcool Matrexx 30 ~10k
Táp: Gigabyte P450B, FSP Hexa+ Pro 400W / Hyper Pro 450W ~14-16k
Össz: 124-134k
DP porton menni fog a 4K lejátszás 60Hz-en.
A gépigénye nem túl magas, szerintem a Pentiumak is elégnek kell lennie proci és integrált kártya szinten is. Ha esetleg utóbbi kevés, akkor valami fapad, alap VGA-t venni kell használtan.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Sulaco_8
újonc
válasz palfitom #164791 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a visszajelzést!
Akkor ezt az alaplap választás még újra gondolom! Sajnos nem nagyon vagyok képben mi az amit leginkább nézni kell egy alaplapnál, melyek a jó típusok, márkák így kb. random választottam egy olyat, amiről azt írták, hogy az intel processzorral kompatibilis és amúgy meg olcsó.
Nekem egy mATX-es elég lesz bőven, bár ahogy nézegettem most árakat igazából nem láttam olyan nagy különbséget ATX és mATX alaplapok között. Van esetleg olyan oldal ahol jobban utána tudok olvasni a különböző modelleknek és márkáknak? Illetve ezeket milyen teljesítmény mutató alapján szokták összehasonlítani, ami alapján eldöntik melyik a jobb? (olyanra gondolok mint pl.: videókártyákat, mikor nézik, hogy hány fps-t izzad ki magából)
-
kismanobkv
tag
válasz palfitom #164782 üzenetére
Köszönöm, még meggondolom.
Lehet kapok egy kis pénzt és akkor meg tudom venni. Most egy ilyen összeállítást néztem illetve szeretném inkább újonnan venni a videókártyát. Ez mennyire felelne meg? GIGABYTE GV-N1030D4-2GL GeForce GT 1030 2GB DDR4 Low Profile PCIEÖsszeállítás:
1 x GIGABYTE B460M D3H (rev. 1.0) 34 790 Ft
1 x INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral 58 290 Ft
2 x G.SKILL 8GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 F4-3000C16S-8GISB 28 979 Ft
1 x GIGABYTE GV-N1030D4-2GL GeForce GT 1030 2GB DDR4 Low Profile PCIE 34 690 Ft
1 x WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA WD10EZEX 12 990 Ft
1 x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G 16 690 Ft
1 x LG GH24NSD1 fekete OEM 5 690 F
1 x AKYGA AK939BL 6 190 Ft
1 x FSP HEXA 85+ Pro 450W 18 890 Ft
Inkább a DDR számít vagy hogy mennyi GB? -
palfitom
félisten
válasz Sulaco_8 #164796 üzenetére
Sulaco_8Szívesen.
OK, értem.
Itt nincs olyan egzakt "teljesítmény mutató", mint VGA vagy CPU esetében, ezért az alaplap téma egy kicsit ennél komplikáltabb. Ajánlottam mATX és ATX lapokat is az "olcsó, de használható/ajánlható" kategóriában, de ha ezeken kívüli tetszene neked, akkor inkább kérdezz!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Kriszak
friss újonc
Sziasztok
Szeretnek kerni egy kis segitseget. Asztali szamitogepet szeretnek vasarolni jatekra (kb hetvegente van idom ugyhogy nem sok) kb 2-300 k szannek ra.. milyet erdemes osszerakni? Elore is koszonom a valaszokat.
-
veterán
válasz Kriszak #164799 üzenetére
Rövid kérésre, rövid válasz , ez csak maga a gép. Egy tipp:
Játékteszt: [link]
A többiek válaszát is (és leb@szását ) meg kell várni.
Az a baj, hogy GPU-k még el vannak szállva. Egy sima 2060 is 180k, és akkor a többi alkatrész még sehol nincsen. [link]
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Okos Otthon / Smart Home
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs