Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz Apaf3j #165183 üzenetére
Apaf3jSzia,
Mivel jelenleg a VGA-árak az "egekben" vannak, ezért egy 250-300k-s keret nem igazán ad lehetőséget ultra-minőségi, csendes VGA vásárlására egy majd' teljes géppel együtt.
Lap: pl. Gigabyte B560M D3H / Asus Prime B560M-A / Gigabyte B560 HD3 / Asus Prime B560-Plus
CPU: i3-10100F / 10105F (4 mag, 8 szál, mint a korábbi i7-ek, erősebb az i7-7700-nál) / i5-10400F (6 mag, 12 szál)
Hűtő (opcionális): ID-Cooling SE-224-XT Basic / SilentiumPC Fortis 3
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl. Aegis 3200
SSD: Kingston A2000
VGA az apróról, pl. GTX 1660 / 1660 Super / RTX 2060
Táp (ha kell): pl. BQ System Power 500W / FSP Hexa 85+ 450-550W / FSP Hydro Pro 500W / BQ Pure Power 500W / Seasonic GC 500WLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Assimilator #165184 üzenetére
AssimilatorSzia,
Amíg olyan alapvető infókat nem tudunk, mint pl. hogy mire lesz használva a gép, addig nem lehet korrekten véleményezni. Összefoglaló kérdéssora!
Azt is írd meg, hogy mennyiért vennéd a kinézett alkatrészeket!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Krilehor #165190 üzenetére
KrilehorSzia,
Lap: pl. Gigabyte B560 HD3 / Asus TUF Gaming B560-Plus WiFi / Asus Strix B560-F Gaming / MSI B560 Torpedo / MSI B560 Tomahawk WiFi (49k) / MSI Z590-A Pro / Asus TUF Gaming Z590-Plus / MSI Z590 Gaming Plus / Gigabyte Z590 Aorus Elite AX / MSI Z590 Gaming Carbon
CPU: i7 11700 / 11700F / 11700K / 11700KF
Hűtő: pl. SilentiumPC Fortis 3 / BQ Dark Rock Pro 4
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 3200(+) MHz, pl. Aegis 3200 / IRDM 3600 VAGY 32GB (2x16-os KIT), pl. Aegis 3200 / Ripjaws 3200 / Ripjaws 3600 / Fury 3600
Táp: pl. Corsair TX750M / RM750 / RM750x / Seasonic Focus 750 / SilentiumPC Supremo FM2 750W / Fractal Design ION+ 760Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz rudy.hofi #165200 üzenetére
rudy.hofiSzia,
Rendben van a konfig.
Ha belefér, akkor az A400 helyett inkább Blue vagy A2000 legyen, a táp inkább ez, a ram pedig inkább ez.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Assimilator
őstag
válasz palfitom #165202 üzenetére
Premier Pro+Játék
Húzva biztosan nem lesz.
Lap: ???
CPU: AMD Ryzen 9 5950x
CPU hűtő: ARCTIC COOLING LF II 280 vagy BQ Dark Rock Pro 4?
RAM: G.SKILL 64GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 KIT
VGA: ASUS TUF 3080TI
SSD: 2x SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus
HDD: WD Blue 2TB 3.5" 7200rpm 256MB
Ház: PHANTEKS ECLIPSE P600S
PSU: CORSAIR RM850x v2
Ehhez a konfighoz keresnék B550-s alaplapot. Ahogy korábban is leírtam max. 80-ért. Ha lehet, RGB nélkül. -
palfitom
félisten
válasz Assimilator #165205 üzenetére
AssimilatorMSI B550 Tomahawk (szépen lement mostanában az ára) / Asus Strix B550-F Gaming (WiFi) / Gigabyte B550 Aorus Pro v2
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
prime77
aktív tag
válasz palfitom #165177 üzenetére
Szia Tom!
Elnézést még egyszer, hogy a privátodra küldtem üzenetet - tényl3g nem vettem észre az "aláírásodat"..........
Szeretném megkérdezni, hogy ez így már egy jól összeállított gép szerinted?
Mellékelek fényképet róla.
Viszont nem a 11700F-et tettem be, mert az nagyon lassú, 2500Mhz-n dolgozik, és az jelentősen gyengébb a 3600Mhz-nál.
Szerintem játékokban így 5-10% FPS drop is lehet.
Hűtésen is változtattam - Dark Rock 4 TF.
Írtam, hogy a házam és a tápom már 2-3 éve meg van - teljesen újak.
A ház egy Phanteks Enthoo Evolv MATX - Tempered Glass.
A táp pedig egy EVGA Supernova 850W G2 - még a régi profi táp.
Szóval itt a gép!
Te min változtatnál még?
A 11700F-ről amit fentebb mondtam, az igaz lehet?
És még annyit, hogy betettem 3 darab nagyon profi ventilátort is.
Azok, ha jól tudom nagyon halkak, mert hangtalan gépet szeretnék - valamint azok a ventik fordulatszáma szabályozható?
Ugyanis nem lenne jó, ha állandóan 100%-on pörögnének, mivel az hangos lenne biztosan!Köszönöm szépen a segítségedet!
[ Szerkesztve ]
-
CreativeShop
újonc
Sziasztok,
szeretnék asztali gépet vásárolni, a következők az igények:
. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Photoshop, Illustrator, dolgozni szeretnék, sok böngésző ablak megnyitva
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? 1050Ti videókártya
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Videókártyán kívül mindenre
4. Mennyi a kereted rá? 300ezer
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) / Kártya adott
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Semmi, nem érdekes hogyan néz ki. 32 GB memória meglegyen, illetve egy 1050Ti-t szeretnék beszerelni.Köszönöm szépen előre is!
-
palfitom
félisten
válasz prime77 #165207 üzenetére
prime77Szia,
Rendben van a konfig.
CPU: "mert az nagyon lassú, 2500Mhz-n dolgozik" - tévedés, nem teljesen igaz, mert az alap-órajel kb. semmit nem jelent, ha a proci "dolgozik", akkor az all-core turbo órajel számít. Egyébként mivel kicsi az ár-különbség én is a 11700K-t választanám.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Apaf3j #165208 üzenetére
Apaf3jSzívesen.
Jó lenne megcélozni egy 6600 XT-t, ez már elég jó teljesítménnyel bír. (pl)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Assimilator
őstag
válasz palfitom #165206 üzenetére
Ezer köszönet! Asus-ra esett a választás, mert az MSI-n nincs wifi.
Már csak az az egy kérdés maradt, hogy milyen proci hűtő legyen.
Nem tudom tudsz-e ebben segíteni? (vagy menjek a hűtés topicba?)
Inkább hajlanék a léghűtés felé (nincs tapasztalatom a vizesekkel), viszont közben esett le, hogy Dark Rock Pro 4-el vagy NH-D15-el alacsony profilú RAM-ra kellene váltanom. -
palfitom
félisten
válasz CreativeShop #165209 üzenetére
CreativeShopSzia,
Példa konfig:
1 x GIGABYTE B560M D3H (rev. 1.0)39 091 Ft
1 x INTEL Core i7-10700KF 3.80GHz LGA-1200 BOX107 390 Ft
1 x Kingston Fury 32GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BB1K2/3255 890 Ft
1 x TOSHIBA P300 2TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDWD120UZSVA17 890 Ft
1 x PATRIOT 512GB VPN100 M.2 PCIe M.2 2280 VPN100-512GM28H27 890 Ft
1 x DEEPCOOL MATREXX 40 3FS16 690 Ft
1 x FSP Hydro M Pro 500W22 790 Ft
1 x ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports szürke12 090 Ft
Összesen: 299 721 FtLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Assimilator #165212 üzenetére
AssimilatorSzívesen.
Az LF II 280 kifejezetten ajánlott, szóval mehet!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Assimilator #165215 üzenetére
AssimilatorSzívesen.
Igen. Nyilván lehetne jobb (pl 3600CL16), de a felárát nem biztos, hogy megéri...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz Assimilator #165219 üzenetére
AssimilatorA Fury régi márka, a Renegade egy új széria. Nem kell tőle félni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
manieeec
tag
válasz manieeec #165011 üzenetére
Sziasztok, kicsit frissítettem a setupon amit összeraknék, jó lesz így minden passzol mindennel? Illetve pár dolognál még vannak kérdőjelek.. köszi előre is a segítséget.
proci: I7-10700KF (11400F helyett, végül arra jutottam vágásra jobb lesz az a 10th gen i7)
proci hűtő: ARCTIC Liquid Freezer II 280 (ha már K akkor OC miatt legyen ez)
alaplap: Z490 MSI MPG Gaming vagy Asus TUF? (szintén OC miatt tavalyi Z a B560 helyett)
GPU: RTX 3060 Ti (ez már úton van)
ram: Crucial Ballistix 2x16GB DDR4 3200 C16 vagy Kingston Fury 2x16GB Renegade DDR4 3600MHz? Árban ugyanott vannak, akkor gondolom Kingston legyen a 3600mhz miatt.
SSD: 500GB Kingston A2000 NVMe M2
HDD: 2TB Toshiba P300 7200rpm 64MB cache
ház: SilentiumPC Astrum AT6V TG - erről olvastam hideget meleget is, esetleg tudtok ajánlani szép és jó házat? Max 30k-ig
táp: Seasonic Focus GX 650W 80+ Gold (3060Ti mellé elég ugye?) -
palfitom
félisten
válasz manieeec #165223 üzenetére
manieeecSzia,
CPU: igen, jobb lesz.
Lap: inkább Z590-nel építkezz, pl. MSI Z590-A Pro / Asus TUF Gaming Z590-Plus / MSI Z590 Gaming Plus / Gigabyte Z590 Aorus Elite AX
Ram: igen, inkább a 3600-as legyen.
Táp: "3060Ti mellé elég ugye?" - Bőven elég.
Ház: ízlés szerint. Nézdd meg a Signum szériát, pl. Signum SG7V. (egyébként ilyen 25k körüli házra mindig fogsz találni negatív kommentet, hisz ennyi pénzért nem kapsz tökéleteset...)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok!
80k-ig milyen "fél konfigot" tudnátok ajánlani?
Inteles.
VGA van képadásra (HD 5670).
Ha a táppal lenne 85 az még belefér, nem kell high end konfig.
Full HD 60-s tv-re van kötve, LoL el megy így is 60 FPS-l így a brutál grafika off.Netezés az elsőrendűbb.
Köszönöm!Szerk.: gépszerelés nem kell!
[ Szerkesztve ]
-
lypen99
aktív tag
Oké és akkor újban esetleg ezek?
Proci: i3-10105F
MB: Gigabyte H410M S2 V3
RAM: G.Skill Aegis 2x4 (2400 MHz)?Táp, HDD van azok lényegtelenek.
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
Viszonylag hosszabb ideje tervezem egy teljesen új PC-t venni, de a jelenleg tapasztalható alkatrészárak és hiány mellett nem biztos, hogy ezt megengedhetem magamnak. Emiatt a régi, kb. 6-7 éves (az adatlapomban is szereplő) gépemet turbóznám fel használt vagy új alkatrészekkel ha még viszonylag jelentős teljesítménybeli növekedést tudok ezzel elérni.
A gépet elsősorban játékra, másodlagosan filmnézésre és irodai munkára használnám. Az SSD-t, HDD-t, PSU-t és a monitoromat megtartanám, nem hiszem hogy azok cseréje sokat számítana. A GPU-t és a CPU-t cserélném a ti tanácsotok alapján, az alaplapot és minden mást csak ha nagyon kell, ház pedig egy ilyen gépnél nem is feltétlen szükséges .
Szerintetek van még értelme mókolni ezzel vagy kuka az egész?
CPU: Intel i5-4440
GPU: ASUS R9 270 DirectCU II OC 2GB GDDR5
Lap: ASRock B85M Pro4
RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600Mhz CL9 KIT Red
SSD: SAMSUNG 840 EVO 120GB
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB
Táp: FSP Hexa+ 500W, Sharkoon Vaya Black Value
Monitor: Dell U2311H 1080p
Ház: Sharkoon Vaya Black ValueStat crux dum volvitur orbis
-
Ármester
válasz lypen99 #165227 üzenetére
#165227 gbor.richard
Szia!Teljesen jó ez is. Tápot azért jólenne tudni, hogy milyen van.
Illetve SSD-d van?„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Razzul #165229 üzenetére
A lap - cpu - ram triót biztosan cserélném már.
A VGA az említett okok miatt maradjon, a többi cucc meg igazából jó. Esetleg mégegy SSD.Mennyi kereted van a projektre?
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Razzul
őstag
válasz SyMbioTe #165231 üzenetére
A lap - cpu - ram kombóra jelenleg kb. 50-60 ezrer HUF ami belefér.
Emellett amit elfelejtettem elsőre mondani, hogy a gépet COVID alatt rokonok használták home officera és a szállítás közben lehet, hogy a videókártya megsérült. Ezt a hétvégén fogom tudni ellenőrizni ha elhozom a gépet.
[ Szerkesztve ]
Stat crux dum volvitur orbis
-
palfitom
félisten
válasz manieeec #165228 üzenetére
manieeecSzívesen.
OK.
Igen, az M2_1 slot csak 11. gen. procival lesz aktív.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Razzul #165232 üzenetére
RazzulSajnos az elég karcsú, egy kicsit még kellene hozzárakni:
Lap: pl. Asrock H410M-HVS R2 / Asus Prime H410M-K / Gigabyte H410M H V2 / H410M S2H (v2) / Asus Prime B560M-K / Gigabyte B560M D3H / Asus Prime B560M-A (H410-ekbe erősebb procit nem javaslok, ezért ha lesz a közeljövőben proci-fejlesztés, akkor a B560-akban gondolkodj!)
CPU: i3-10100F / 10105F (4 mag, 8 szál, mint a korábbi i7-ek, erősebb az i7-7700-nál is!)
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl, pl, olcsóbban 2x4GB, pl, pl.Ha ez semmiképp sem megy, akkor a jelenlegi lapodba tehetsz használt i7-et (de abszolút nem éri meg 30-40k-t kiadni érte a fenti, új proci függvényében!), és a ramokat bővíteni kellene 16GB-ra (vagy további 2x4 KIT-tel, vagy a jelenlegi 2x4 elad, és 2x8 megvesz).
-
Razzul
őstag
válasz palfitom #165235 üzenetére
Rendben, akkor még elpötyögök egy darabig majd a mostani konfiggal és várok még. Ha úgy alakul akkor első körben alaplapot veszek majd meg egy erősebb procit, VGA egyelőre esélytelen.
Használt i7-4770 CPU-t én is néztem, de 40-50k körül röpködnek, annyit meg tényleg nem ér meg. Az alaplap tanácsot pedig nagyon köszi! Azt hallottam, hogy az alaplap típusa és minősége a sávszélesség, feszültség és melegedés miatt ma már számít, nem úgy van mint régen, hogy chipset alapján megveszi az ember a legolcsóbbat azt jó lesz az.
[ Szerkesztve ]
Stat crux dum volvitur orbis
-
palfitom
félisten
válasz Razzul #165236 üzenetére
RazzulÉrthető, és jó döntés!
Abszolút nem ér meg annyit...
Igen, régen a 4/4-es i5-ök és 4/8-as i7-ek szinte bármin elfutottak, de most már az i3 lett a korábbi i7 (azok alá még tehetsz bármit), felette i5 meg i7 amik 6/12 és 8/16, alájuk normális deszka kell![ Szerkesztve ]
-
kissar
friss újonc
Udv ! Tudna valaki segiteni ? kovetkezo lenne a problemam
MSI afterburnert hasznalva COD:Warzone kozbe
CPU 100%on megy
GPU pedig elegge ugral 60-70-80% kozott
Fps-em is sokszor le esikGep:
Ryzen 3 3200G
Geforce GTX 1650 Aero 4G
2x8GB 2666Mhz HyperX
Tap: 550W CorsairKoszi elore is !
-
palfitom
félisten
válasz kissar #165238 üzenetére
kissarElőször is: mielőtt beírsz egy topikba, el kell olvasni (és értelmezni) az Összefoglalót!
Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha a gépeddel kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Kobe
veterán
Hi
Sajnos az alaplapom garanciaztatasabol penzvisszafizetes ledz vegul, mar sehol nem forgalmazott a tipus, igy kenytelen voltam megvalni a 9700K procitol is
Alapvetoen megvarnam az oktobert hogy kijon e az alder lake csalad, es milyen aron de ha sokat kesik akkor felkeszulnek egy alternativara is AMD vonalon
Amik vannak
Rtx 2080 VGA
2x8 GB Kit GSkill TridentZ 3200Mhz CL16
Kraken X62 hutes
Vinyo, SSD adott
Haz tap szintenSzoval csak alaplap es processzor kellene. Valoszineg az RTX 4* szeriara mindenkepp cserelem majd a vgat igy nem kell az eppen kifuto szeria legteteje, olyan eleg ami a vgat 1440p n pont kiszolgalja es nem lesz cpu bottleneck
AMD 5600x re gondoltam
De alaplap fronton nem tudom mi ajanlottKfoldi rendeles is jatszhat
Nemeteknel talaltam most olyan akviot hogy 5600x proci + MSI B550 A-Pro + 16 GB Hyperx 3200as memo, Fury Black szeria, 479 euroert egyutt az egesz
Ez ajanlott, vagy van jobb valasztas (memoriat nem feltetlen bobitenek ha nem kell)[ Szerkesztve ]
-
ankaz
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy gépet összeállítani, az alábbi alkatrészekkel rendelkezem:
(újak, nem voltak használva)Fractal Design FD-CA-FOCUS-BU-W Focus G
EVGA 220-B5-0650-V2 650 B5 650W
Be quiet! Pure Rock 2A korábbi hozzászolások alapján a következő alkatrészeket szemezgettem össze:
ASUS Prime B560M-K esetleg Asrock B560M PRO4
Intel Core i3-10100F
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz
Kingston A2000 500GB SA2000M8/500G M.2 SSDA gép játékra kellene, most vga-t nem veszek, ideiglenesen egy r7 250 megy bele. (irodai munkákhoz) nyilván komolyabb kártya nélkül játszani nem lehet.
Sajnos az új szabványokkal nem vagyok képben, ezért kérdeznék:
- 1., A fenti konfig max milyen vga-t fogadna (amivel a cpu megbírkózna), mi a legnagyobb amit érdemes belerakni. Jelenleg úgy gondolom, hogy 1660 főle nem mennék később sem vga-ban. Használtban vagy újban szerezném be a későbbiekben áraktól függően.
- 2., A fenti hűtő elegendő? Proci 65W a hűtés 150TDP-ig a leírás szerint (a W és a TDP jelen esetben kb ugyan az ugye?
- 3., Olvastam valamit, hogy az m2 nem minden procinál használható, ennél az összeállításnál mi a helyzet?Köszönöm a segítséget!
-
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a raspberry pi 4 Ubuntu server "gépem" egy kicsit komolyabbra (talán MiniPC vagy hasonló) amibe beletudom rakni a 10 GbE hálózati kártyát (egyenlőre Asus xg-c100f)
Továbbra is Ubuntu Server lenne telepítve és microservicek futnának rajta, az alacsony fogyasztás, méret és az ár számít (max 100e Ft), mert hobbi test szerver lenne MiniDLNA-nak. (ha kicsit erősebb proci vagy x86 lenne az rpi4 illetve lenne pcie slottja már az is jó lett volna :) )[ Szerkesztve ]
-
MeszarosB.
tag
Sziasztok! A testvéremnek szeretnék egy gépet összerakni, a vga-helyzet miatt most inkább egy alacsony- középkategóriás kártyával amit később cserélni lehetne, de ezt rátok bízom.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Kompetetív multiplayer játékok, különös tekintettel az Apex Legendsre (ha jól tudom erősen processzorlimites 1080p-n); jó lenne ha kihajtana egy 144hzes monitort 1080p-n
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Csak a perifériák
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépház és belül minden
4. Mennyi a kereted rá?
350k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Egyelőre 1080p 144hz a terv
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Jó lenne, ha a gépház gyárilag jó légáramlású, és a hozzáadott ventilátorok tűrhető minőségűek lennének, ha ez a legolcsóbb ajánlhatóhoz képest +10ezer forint költség alatt megvalósítható. Sajnos volt már gondom a topikban ajánlott házakkal, persze az én hibám is hogy a legolcsóbbakat választottam.Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
palfitom
félisten
KobeSzia,
Mehet az a konfig, nem rossz az a lap.
Ha mégsem azt választod, akkor: az MSI B550 Tomahawk mostanában elég jó áron kelleti magát.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Krilehor #165242 üzenetére
KrilehorSzívesen.
Ha a Ryzen szinpatikusabb, akkor persze, nyugodtan választhatod.
Lap hozzá: pl. MSI B550 Tomahawk / Asus Strix B550-F Gaming (WiFi) / Gigabyte B550 Aorus Pro v2Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz ankaz #165243 üzenetére
ankazSzia,
Rendben vannak az alkatrészek, mehet.
Válaszok:
1. Ennek a kérdésnek nincs értelme, felbontástól, képfrissítéstől és jáátéktől függően sokféle VGA kerülhet fölé. 1660 nyugodtan mehet.
2. Persze, simán elég.
3. Menni fog.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
spezyal_
tag
Sziasztok,
Elérkezettnek látom az idejét, hogy kapjon egy frissítést az asztali gépem, amiben jelenleg az alábbi konfig üzemel :Alaplap: Asus P8Z77-V LX
Proci: i5-2320
Ram: 4x 4GB Kingston HyperX KHX1600C
Ssd: Samsung 860 EVO
Vga: Asus EX-GTX1050TI
Táp: Enermax Liberty 400W ELT400AWT
Ház : Cooler Master N300
CPU hűtés : Alpenföhn Ben NevisTerveim szerint lap+proci+ram csere lenne, a többi marad.
Réges-régen nem vagyok képben hardverek terén, ezért érdeklődni szeretnék, hogy mi jelenleg az ajánlott vétel, figyelembe véve, hogy játék nem fog futni a gépen, leginkább sok böngésző ablak, nagyméretű Excel táblák, és időnként photoshop / illustrator. Nem ragaszkodom inteles megoldáshoz, de az AMD dolgairól semmit sem tudok.
Egy példa konfigot összeállítottam magamnak az egyik nagy áruház kínálatából, de sajnos túl sok időm nincs utánajárni alaposabban.Alaplap : MSI B460M-A PRO – 25.000.-
Proci : Intel Core i3-10105F 3.7GHz - 29.000.-
Ram : 16GB 3000MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 – 25.000.-Árban ez igy 79.000 Ft, ami szimpatikus, ennél többet nem szeretnék erre áldozni,
maximum egy tápra, mert nem vagyok benne biztos, hogy ezt biztonságosan elbírna a fenti konfigban említett 10éves darab
Ui.: A használt hardverekkel sincsen semmi bajom, ha azt javasoljátok, hogy ott nézelődjek inkább.
Köszönöm a segítséget, tanácsot előre is .[ Szerkesztve ]
18 éve a hardveraprón!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest