Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Van egy régi Phenom II x4 955 Black edition konfigom, HD 6850-es VGA-val, mostanában elmegy a kép, van hogy vissza jön, van hogy nem, talán VGA, vagy TÁP hiba, esetleg alaplap, a fene tudja, nem akarok ezzel bajlódni, ideje új gép vásárlásán törni a fejem.
A topicban olvasottak alapján össze állt kb egy config.
Kérném, a hozzáértőket, hogy vizsgálják meg tényleg kompatibilisek e az alkatrészek.Ami még kellene hozzá: Egy Gépház, lehetőleg egy kisebb darab! Nem szeretnék egy nagyon nagy szellős házat, de olyat sem amit nem lehet normálisan szerelni, középúton képzelem el a dolgot. Ebben is kérném a segítségeteket.
Amiket kinéztem:
Alaplap: GIGABYTE B550M DS3H (rev. 1.0)
Processzor: AMD Ryzen 5 5600G 3.90GHz AM4 BOX 100-100000252BOX
Processzor hűtő: SILENTIUMPC Fortis 3 HE1425
SSD: KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G
Memória: Kingston Fury 16GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT KF432C16BBK2/16
Tápegység: BE QUIET! System Power 9 500WAmi van: 2TB HDD
A gépet legtöbbet netezésre fogjuk használni, LightRoom, esetleg egy kis virtualizáció, egyebek, max kisebb játékok, semmi olyan amit szerintem az integrált VGA ne futtatna el.
-
PistiSan
addikt
válasz palfitom #165019 üzenetére
Alapvetően nem szeretnék plexis gépházat, néztem egy párat.
A CPU hűtő adatlapján 158mm magasság van feltüntetve.
A ház amit néztem 160mm-es hűtőt fogad be a leírás szerint, jól sejtem, hogy azért ennyire nem kellene kicentizni a dolgot?
Nézzek olyan házat, ahol van 1cm legalább?
A tápegység ajánlást köszönöm, azért gondoltam az 500W-os tápegységre, mert ha pár év múlva esetleg mégis kapna egy VGA-t, akkor ne kelljen emiatt venni új tápot is.A kinézett lap, lehet, hogy csak biosfrissítés után kezeli (megfelelően) a kiszemelt procit, ilyen esetben egyszerűen el sem indul a gép összeszerelés után?
Az alaplap oldalán láttam, hogy van ez a Q-Flash megoldás, proci, ram, memória nélkül is flashelhető.
Ha veszek egy ilyen konfigot, akkor rakjam össze a gépet, ha nem indulna, beszerelt alkatrészek mellett is megy ez a Q-Flash dolog?
Amikor utoljára raktam össze a konfigom, akkor még nem volt ilyen sehol -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Ismerős keresett meg, hogy kellene neki számítógép, jelenleg nincs semmi náluk!
Elkölthető összeg: 150K kb, első körben laptopban gondolkodtak, ez volt az első értelmezhető ajánlat amit láttam: [link] 160K
Mint kiderült, a hordozhatóság nem szempont, ezért ennyi pénzt elköltve, talán jobb ajánlat lenne egy asztali gép szerintem. Amire használni fogják, netezés, gyerek most ismerkedik a számítógéppel, kisebb játékok fussanak rajta.
Ami kell: Komplett számítógép, monitor, perifériák (alap használható billentyűzet, egér pont elég).
Pár hozzászólással ezelőtt volt egy ilyen ajánlat 140K-ért. Ha ez a fentieknek megfelel, akkor kérhetnék hozzá egy sima, fullhd monitort még, és perifériákat?
Talán erre a felhasználásra elég lehet 8GB memória is, és valamivel kisebb teljesítményű tápegység is, talán így beleférne az árba, és jóval jobb hardvert kapnának.
Egyébként nem ragaszkodom a fenti confighoz, akármit módosíthattok rajta.Előre is köszönöm!
-
PistiSan
addikt
válasz palfitom #165835 üzenetére
Az IGP hiányára nem figyeltem!
Tudom, hogy ez játékra minumum, de nem is kell több, a kezdő postban egy 160k-s laptopot linkeltem, annak a tudását az árához képest kevésnek éreztem, de ahogy nézem monitorostól ez kb 200 lesz, annyit meg valószínűleg nem szánnak a dologra. Hardver fronon az általad linkelt konfig sokkal jobban tűnik, mint a laptop, bár megnézem 200 ért mit adnak.
Nem én döntök, csak a véleményem kérték ki, köszönöm a rám fordított idődet, hálás vagyok. -
PistiSan
addikt
válasz palfitom #178067 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy bele szólok a hozzászólás folyamba, de én is lassan gépcsere előtt állok, jelenleg egy phenom ii x4 955 amd procis gépem van, a hdd-n kívül mindenből szeretnék újat venni.
Az általad leírt configot össze dobtam intel vonalon VGA nélkül, olyan 180K körül jött ki, ami kb bele is fér a költségvetésbe.
Amire használom a gépet, átlag géphasználat, irodai programok, netezés, esetleg video vágás ritkán, illetve ami gépigényesebb az a Lightroom, abban van az összes képem rendszerezve, és az már baromi lassú a jelenlegi configom alatt.
A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy van e különbség a "12100F" vagy a "R5 5600G" procik között, mármint arra vonatkozóan, hogy ilyen felhasználáshoz melyik ajánlottabb?
CPU teszt oldalakon megnéztem a 2 procit, intel kicsit gyengébb összpontszámot kapott mint az AMD, viszont az 1 órajel ciklus alatt elvégzett műveletekben picit jobb. (ha jól értettem)Illetve mivel szerintem vagy 10 évig megint nem lesz gépcsere, érdekelne hogy driver szemponjtából van-e ajánlott Alaplap márka, ahol láthatóan régóta sokkal tovább kapnak az operációs rendszerekhez drivert a lapok?
Felmerült bennem az is, hogy éremes lenne e DDR5-ös konfigot össze rakni, de nem vagyok benne biztos, hogy a jelenlegi felár mellett nekem hozna bárni nemű előnyt is a dolog, ebben is kérnék véleményt.
Alapvetően játékra nem igazán lenne "még" használva a gép, de azért ha régebbi játákok alap grafikán elfutnának, az nem lenne hátrány, de ez jelenleg nem prioritás!
Ha a fenti felhasználásra mondjuk az INTEL jobb, de a játékra így kevésbé/vagy nem alkalmas, az is megfelel nekem, később ha játszanék, veszek majd bele egy kártyát.
Előre is köszönöm a választ!
-
PistiSan
addikt
válasz SyMbioTe #178098 üzenetére
Köszi a választ, közben rájöttem hogy a korábban kinézett intel procihoz nem véletlenül ajánlottak dedikált vga-t, mivel nincs benne integrált.
Core i5-12400 ezt a procit néztem még, ami magában 70k, viszont egyenlőre tuti nem lesz mellette VGA a felhasználás miatt. A későbbi gépfejlesztés max a vga miatt lehet érdekes, mást nem hiszem hogy cserélnék benne, a mostaniban is ram bővítés volt csak.
Ilyen alaplapot néztem hozzá: GIGABYTE B760M DS3H DDR4
Nézek még további alkatrészeket is, a végén beírom az összeset, nehogy olyat dobjak össze ami nem kompatibilis.
Esetleg ebben a cpu ársávban van AMD oldalon hasonlóan jó ajánlás? -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
A topic ajánlások alapján összeállítottam egy gépet magamnak, abban kérnék segítséget, hogy valaki nézze már át, hogy biztosan kompatibilis-e egymással minden.
Amire használva lesz a gép:
Szerintem 10 évig megint nem veszek másik gépet, ezért állítottam így össze.
Legutóbbi gépemben összesen annyi feljesztés volt, hogy ramot bővítettem.
A lenti confignál max egy VGA-t tudok elképzelni később ha játékra is használnám jobban.
Netezős gép, office, pár nagyobb gépigényű program, néha egy kis virtualizálással, Hyper-V, Virtualbox, akármi.
Ami nagyobb gépigényű lehet az a : Lightroom, illetve az Android Studio emulátorral használva, utóbbinál azt olvastam, hogy 16GB ram vagy több ajánlott hozzá, a CPU-ban biztonytalan vagyok, bár intel CPU szerepel az ajánlásnál.
A lenti config 230 000ft összesen.
A kérdésem az, hogy a fenti felhasználás mellett, hogy időtálló legyen, jó lesz nekem ez így? Jelenleg AMD configom van, márkahűség nem játszik szerepet.
Ami miatt az intel mellett döntöttem, az az adott órajel alatt elvgézett több művelet, ami talán jelenthet sebesség többletet.
Ugyanakkor látom, hogy ennyiért már AMD oldalon 8 magos 16 szálat CPU-kat is kapni.
Minden észrevételre nyitott vagyok.CPU INTEL Core i5-12400 2.50GHz LGA-1700 BOX Intel hűtő ventilátorral
CPU hűtő BE QUIET! Pure Rock 2 szürke
ALAPLAP GIGABYTE B760M DS3H DDR4 (rev. 1.0)
Memória KINGSTON FURY 32GB Renegade DDR4 3600MHz CL16 KIT KF436C16RB1K2/32
SSD SAMSUNG 1TB 980 M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8V1T0BW
Táp COOLERMASTER Elite V4 500W
Ház THERMALTAKE Versa H15 feketeSzükség van az INTEL procinál a gyári hűtő helyett másikat venni?
Hővezető pasztát ezek tartalmaznak gyárilag, vagy vegyek hozzá azt is? Milyet?A ház választásnál fontos volt, hogy ne legyen az oldala átlátszó, ha esetleg tudtok másik házat ami nem átlásztó és valamivel kissebb, annak ajánlását szívesen veszem.
Mindenkinek köszönöm előre is, aki időt szán a kérdésemre.
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz bluemirage #178124 üzenetére
Szia!
Külön köszönöm a hosszú válaszod, gondolataidat, látszik hogy sok időt szántál rám.
A hűtőt cseréltem a ID-Cooling 226-ra.
ARCTIC COOLING MX-4-el.
Bár nem értem ezek között mi a különbség? Melyiket vegyem?
https://ipon.hu/shop/termek/arctic-cooling-mx-4-4g-spatula/1900411
https://ipon.hu/shop/termek/arctic-cooling-mx-4-hovezeto-paszta-4g/1940478CM Elite 300 ODD
A ház amit ajánlottál, kb ugyan az a méret mint amit én is néztem, viszont a CPU hűtő 254mm-es, az én általam nézett házban 255mm hely van neki, kicsit necces, de bele férhet, viszont az ajánlott házban 165mm hely van, szóval ez is cserélve lett.
A felső csatlakozók porosodása nekem is eszembe jutott, de elfogadtam hogy ilyen.Táp, akkor jól értem hogy ezt ajánlod?
ASUS TUF GAMING 450BFenntartom azt, hogy a későbbiekben ez a config lehet hogy fog majd kapni egy VGA-t, ennek tükrében a jelenlegi VGA fogyasztásokat figyelmbe véve is jó ez a táp? Vagy vegyek kicsit nagyobbat, hogy ne akkor keljen cserélni?
Ha veszek később VGA-t, akkor sem tervezek 50, max 100K nál többet kiadni érte, szóval ne a nagyon nagy szörnyek fogyasztása legyen a mérvadó.Eredetileg 180K körül gondoltam a gépet, jelenleg a fenti dolgokkal együtt már 245 nél tart, szóval az általam eredetileg gondolt kereteket már átléptem jócskán, alaplapot nem cserélnék ha csak nincs rá valami különösebb ok, mint pl a tápnál javasoltad. Nem 0/24-es gép lesz, napjában lesz használva pár órát max, a cél az időtállóság, hogy ne kelljen ezzel foglalkoznom 2 év múlva megint, azért lőttem túl az igényeket.
SyMbioTe
Köszönöm a te válaszodat is.A táp és a paszta kérdésre akárkitől várok javaslatot még.
-
PistiSan
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Viccrovat
- Milyen notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen routert?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs