Hirdetés
- Bambanő háza tája
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Egy Gigabyte GA-Z270M-D3H + 7700K kombót cseréltem egy Gigabyte Z390 GAMING X + 9700K-ra.
Látszólag minden tökéletes és zökkenőmentes. Ennek fényében kérdezem, van értelme újratelepíteni a Windowst? -
NY_A
őstag
A már említett Gigabyte Z390 GAMING X + 9700K esetében azt vettem észre, hogy alapból folyamatosan 4.7ghzen üzemel. Nyugalmi állapotban is ennyit mutat a hwmonitor minden magra. Folyamatos terhelés alatt (1-1.5 óra battleield) felmelegszik akár 85 fokig is egy Be quiet Shadow Rock 2-vel. Úgy nézem alapból húz a lap, mivel én nem nyúltam semmihez.
Miként lehet ezt beállítani? Még csak ismerkedem a konfiggal, szeretném alap órajeleken futtatni. -
NY_A
őstag
válasz palfitom #92933 üzenetére
Köszönöm.
Valóban az energiagazdálkodás volt a ludas. Nem is értem, eddig nem volt gond.
Most már visszaveszi az órajelet ha nincs művelet, viszont terhelve ugyan úgy 4.7-ig húz. Ez gondolom már bios. Csak nem találom mit kell állítsak.
Sőt most nézem, hogy 4,8-ig belehúzott már 5 magnál is. Ez valami automata funkció lehet.[ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Tanácsot kérnék. 10900K, vagy 10850K alá szeretnék lapot 50-60 ezer körül. Ha kell tudok feljebb menni, de nem szeretnék 80-100-ezerért lapot venni.
RTX 3070 menne bele, 1 db NVMe SSD, és 2x16GB 3200-as G.Skill ram.
Tuning max egy kis tesztelgetés erejéig.
Összefoglaló alapján a GIGABYTE Z490 GAMING X jó választás lehet nekem? -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Gigabyte Z390 Gaming X-em van egy 9700K-val amit most lecserélek egy 9900KF-re. Ezt egy D14-es Noctuaval hűteném, és húzva nem lesz.
Ez a lap az összefoglalóban korlátozottan ajánlott 9900k-hoz. Merjem vele használni?
A VRM ezen a lapon 9700K alatt 65 fokig melegszik maximum. Ez jó, vagy sok? Nem tudom a VRM-nek mi az optimális hőmérséklet. -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Egy Gigabyte Z690 UD DDR4 alaplapot használok. Van rajta 3db M.2 fogalalt amiből egyet használok. Szeretnék beletenni még egyet. A manualt böngészve nem találok semmi sebességet korlátozó tényezőt több M.2 SSD használata esetén. Létezhet, hogy akár mindhárom fogalalt használható egyszerre teljes sebességgel?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest