Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mian
aktív tag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy ez a lap (MSI K9N Neo V2) le tudja kezelni ezt a kártyát (ATI Radeon HD 4670 1GB Sapphire) és eggyátalán milyen kártyákat tud lekezelni, hány gb-ig, 1-2, és gddrben? 2-3-4ig? csak mert a gyártó honlapján ilyeneket nem írnak. :S
köszi, üdv.
-
Mian
aktív tag
válasz audi100td #17135 üzenetére
Hello!
Olvastam az msi és a gigabyte p43asairól egy tesztet, és látom a gigabyteok jól szerepelnek, de költséghatékonyság miatt az msi nekem jobban tetszene, de azt is olvastam a tesztben, hogy nem rosszak az msi-k, de a teljesítményük elég hullámzó....ez alatt mit ért? ingadozik esetleg a ram meg a cpu frekvenciája időnként?
Üdv.
-
Mian
aktív tag
válasz birozoli7800 #17137 üzenetére
Intel Core 2 DUO E6500 2,93GHz (1066MHz/2MB)
nem hiszem hogy lesz -
Mian
aktív tag
válasz birozoli7800 #17137 üzenetére
vagy még egy "Gigabyte EP41-UD3L" jött szóba, de gondolom ennél azért jobb az MSI P43 Neo-F?!
-
Mian
aktív tag
ebben az EP41-ben csak az a fura, hogy gigabyte oldalán azt írják az első pár sorban hogy 1066mhzes ramokat is tud kezelni, amiket én szeretnék is belerakni, de ha rámegyek a memory support listra csak 667eseket meg 800asokat írnak, meg pár oldalon is azt írják h csak 800ig kezel másik pár odlalon meg h 1066ig, na most akkor meddig....én már nem tudom...nincs valakinek véletlenül ilyen lapja 1066os ramokkal?
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
hi
tudtok nekem mondani olyan alaplapot amibe amd procit lehet rakni de intel chipsetes?
üdv.
-
Mian
aktív tag
válasz Motaba78 #17319 üzenetére
hát autocad miatt gondolkoztam ilyen furcsaságokon, mondjuk sztem nem nagyon van intel chipsetes amd....de közben rájöttem hogy a chipsetnek köze sincs az autocadhez, cpu függvénye....elvileg eddig csak intel gépeken ment, úgy hallottam, nekem is intel van, de olvastam tegnap olyat is hogy amd gépeken is megy...
-
Mian
aktív tag
Üdv!
Szerintetek melyik lap lenne a jobb választás?:
Asus P5QL PRO
vagy
Gigabyte EP43-UD3L[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket?:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P 2év 16720 Ft 20900 Ft
Asus M4A77TD 3év 18840 Ft 23550 Ft
MSI 785GM-E51 3év 15600 Ft 19500 Ftvagy am2+osok közül még ezeket néztem:
MSI K9A2 Platinum (AM2+, Crossfire 2*16x) 3év 17992 Ft 22490 Ft
Gigabyte GA-MA770-UD3 (AM2+) 2év 14392 Ft 17990 FtValamilyen AM3-mas tokozású cpu-val lenne valamelyik, még nem döntöttem el a cpu típusát.
A válaszokat előre is köszönöm, üdv, Mian.
-
Mian
aktív tag
most megyek haverokkal kocsmázni , de várom a válaszokat, holnap elolvasom őket és válaszolok.
sziasztok
-
Mian
aktív tag
Jöhetnek javaslatok még, hogy ki melyiket ajánlja.
Amúgy felírtam még a listámra ezt a két asus-t is:
Asus M4A785TD-V EVO 3év 18000 Ft 22500 Ft
Asus M4A785D-M PRO 3év 16400 Ft 20500 FtAzt néztem, hogy az "Asus M4A77TD" és "Asus M4A785TD-V EVO" között szinte semmi külömség sincs, jól gondolom? Vagyis chipsetben van csak, az evoban az erősebb?! 785g az északi híd míg a másikban a 770esvan.
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Leváltani készülök msi alaplapomat, bár megvoltam elégedve vele, de úgy néz ki nem bírja el a konfigomat, procim nincs is rajta a tám. listáján, elvileg 89w tdpig lehetne bele procit pakolni én mégis beleraktam egy 125w tdp-set, szóval úgy néz ki cserélni kéne szegényt, de lényeg a lényeg ti mit ajánlanátok helyette? (konfigom az adatlapomon) ramok azok maradnának, úgyhogy csak ddr2es lapok jöhetnek szóba..
Ezt néztem ki:Gigabyte GA-MA770-UD3 (AM2+)
Pozitív, negatív véleményeket szívesen fogadok (priviben is) erről a lapról.
Üdv,
Mian. -
Mian
aktív tag
majd elfelejtettem
Elsősorban a stabilitás lenne a legfontosabb nekem a vásárláskor, nem tudom gigabyte-ok mennyire megbízható alaplapok, tudom hogy tuningkirályok, de tuningolni 99,99%, hogy nem fogom a gépemet, úgyhogy az másodlagos, hogy tuningban milyen az aktuális lap, sőt sokadlagos.[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
válasz Motaba78 #19308 üzenetére
köszi a választ, még annyi kérdésem lenne, hogy láttam gigabyte oldalán, hogy ebből az alaplapból van 1.0ás 2.0ás és 2.1es verzió is, mi a különbség e három között, netán minőségbeli, stabilitási, támogatási változtatásokat hajtottak rajta végre, vagy csak egyszerűen frissítették egy picit időnként? A boltban gondolom a 2.1est kérjem ha lehet mert az a legújabb..
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
MSI K9A2 CF 17.990 HUF
Gigabyte GA-MA770-UD3 20.150 HUF
MSI K9A2 Platinium 20.900 HUFÜdv.
-
Mian
aktív tag
leginkább a chipsetek közötti különbségek érdekelnének, mert az alaplap erősségét, gyorsaságát ugye azok adják meg (ezzel most nem mondtam nagy okosságot)
és én azokhoz nagyon nem értek, a két msiben majdnem ugyanaz a chipkészlet van
(AMD® 790X+SB600 ill. AMD® 790FX+SB600) a gigabyteban AMD 770, AMD SB710
szerintetek melyik chipkészlet a jobb akkor így kérdezem...sb600 sb710hez képest "nagyon" lassú? egyépként msi platinum ennyiért elég szimpatikus -
Mian
aktív tag
köszi a válaszokat, és sb700al lehet magot feloldani? mert a gigabytenak amit említettem 3om változata is van és a rev 1.0ban "csak" sb700as déli híd van.. de remélem azért újabbat kapok majd a rev 1.0nál
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az "Asus M4A77D" megér +2-3.000 Ft.-ot az "Asus M4A77"-el szemben?
A Firewire a plusz tulajdonképpen az M4A77D-ben ahogy nézem, de nem hiszem, hogy szükségem lenne rá...meg hát a hűtőborda más még, de nem hiszem, hogy annyival hatékonyabb lenne a D hűtése... Szerintetek? (Ha valamit kihagytam szóljatok.)Mian.
-
Mian
aktív tag
Köszi a választ, és az szerinted nem gáz, hogy a cpu támogatási listájában(jukban) nincs benne a procim? (6400+) ... de elvileg mennie kell benne, mert am2+, meg 125wattos cpu-k is vannak bőven ott a listában szóval elvileg azzal sem kell, hogy gondja legyen a lapnak..de nem tudom, hogy bios tutira felismeri-e
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez az msi jobban megéri az árát mint a gigabyte?
MSI K9A2 Platinium 1év 14320 17900
Gigabyte GA-MA770-UD3 3év 14792 18490Köszi előre is a válaszokat, Mian.
[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
válasz Milka 78 #21658 üzenetére
Hello!
Másokat nem nagyon választhatok, mert a mostani lapomat szeretném csak lecserélni, memóriák, proci, szóval minden maradna (gépem az adatlapomon), hát gondolkoztam rajta, hogy egyszer majd úgyis kell fejlesztenem a rendszert, esetleg jövő nyáron vagy nem tudom mikor, igazából ez nem biztos csak ilyen gondolat szintű, de ha fejlesztenék akkor biztos, hogy egy négymagos phenom ii lenne nálam a nyerő, de egyenlőre marad minden...viszont nem lenne rossz dolog ha tudná a magfeloldást is a lap gondoltam eddig, ha később olyan procit szereznék be esetleg phról... csak úgy megtetszett ez az msi, hogy már igazából megbarátkoztam a gondolattal, hogy magfeloldással nem fogok játszani...bár szerintem jövő nyár környékén már a 4magos procik sem lesznek olyan vészesen drágák, akkor már a 6mag lesz a sláger... szerintem jövő nyáron már a 4mag annyiba fog kerülni mint most a 2...
amúgy ezeket néztem még most így utólag:
1: [link]
2: [link]ezekről van valami tapasztalatod, megbízhatóak, vagy ezeket is hanyagoljam?
-
Mian
aktív tag
válasz Milka 78 #21688 üzenetére
Nem halt meg a lapom, csak nem érzem valami stabilnak, és ezért gondolkoztam a cseréjében, habár anno azt mondták, hogy a cpum hoz elég gyenge, csak már utólag mondták , én meg azt hittem jó lesz az, mondjuk nem is volt vészes ára...és eleinte a gigabyteot néztem ki, hogy majd beruházok rá, (ami az első hsz.-emben van) aztán nem rég találtam ezt az msi-t, és 18ért szerintem elég jó kis lap, olvastam róla tesztet és végül is, azt írták, hogy nincs vele baj, olcsó ára miatt pedig ajánlott "plecsnit" is kapott... tudásban csak annyi a felróható neki hogy, sb 600, és hogy magot nem tud feloldani, de amúgy nekem minden tekintetben megfelelne...pláne, hogy nem tartom most a legfontosabb szempontnak a magfeloldást, mert most még előnyös és súlyos ezreseket lehet vele nyerni, de mire én új procira beruházok már 4magos procik is fillérekért lesznek szerintem, és 4magnál többet pedig nem tervezek venni mert vga-m ennél erősebb procit már nem hajtana ki, komplett gép cserét meg még nem tervezek egy jó darabig....a másik két lap amit meg most linkeltem nemrég, azok közül inkább a DKA790GX lenne a nyerő mert platinum már túl drága, 25nél többet biztos nem költenék lapra most, bár nem tudom ezt mennyiért lehetne beszerezni, árgépen csak egy boltot írnak ahol 25, de lehet az már rég nem aktuális pl, a k9a2 platinum is ha beírod árgépbe rögtön kidobja hogy 32 kb... de írd be hogy "Platinium" és mindjárt ottvan az a 17.900-as ajánlat amit én néztem, csak elgépelték egy i betüvel a nevét, és azt a boltot ismerem is, honlapjukon is 17.900...szóval igazából ez a DKA790GX is lehet hogy 20ból már megvan mert nem egy mai lap már azért, csak gondoltam ha ajánljátok akkor irok mailt a boltnak ahol néztem a k9a2-őt is és akkor hátha tudnak szerezni nekem, mert volt már olyan hogy 4830 nem volt az árlistájukban aztán megkérdeztem hogy valahogy nem e lehetne, és hoztak ....de ha nem ajánljátok akkor meg se kérdezem...
Köszönöm ha végigolvastátok, és köszi a segítő hsz.-eket is[ Szerkesztve ]
-
-
Mian
aktív tag
Sziasztok!
E közül a négy alaplap közül melyiket ajánlanátok inkább? Melyik a jobb ár/érték arányú szerintetek?
ALAPLAP ASUS P7H55-M/USB3 s1156
Asus P7P55D Deluxe
Asus P7P55D Premium
ASUS P8P67Üdv
-
Mian
aktív tag
1156os proci menne benne, úgyhogy most nézem, hogy az utolsó lap amit írtam az nem is jó, szóval akkor csak 3om maradt... P55 vagy H55? Melyik az erősebb chipset?
-
-
Mian
aktív tag
amondó vagyok, ha van rá pénz akkor már inkább a legjobb márkát (Ami szerintem az Asus az! most jöhetnek a gigások, hogy teljesítményben kenterbe verik az asusokat, de ha megbízható lapot akarsz akkor asus, meg az új lapjaik szerintem elég jól sikerültek teljesítmény tekintetében is...)
én már annyit szívtam a pc-kkel de komolyan, biztos peches is vagyok...de én ha legközelebb gépet rakatok biztos h asus lapom lesz, nem fényezni akarom itt a márkát de most komolyan, kisebb az esélye hogy szívsz vele mint egy gigával vagy msi-vel... vgam is már kiakaszt, sapphiret nagyon ajánlják ati körben, mert hogy referencia gyártó de hát nem tudom, voltak/vannak dolgok vele... bár lehet ezt az ati rovására kéne írnom de nem vagyok benne biztos, mert a vga-t végülis csak a sapphire állítja elő ha a paramétereket az ati is határozza meg, na mind1 szóval vannak vele gondjaim (nem szoftveres), lehet abból is Asusra vagy HIS-re kéne váltanom, vagy nvidiára mostmár, nemtudom
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest