Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
guess.who
senior tag
válasz
Satan-Claus
üzenetére
''Ez igaz, de attól, hogy valaki meleg vagy roma, még nem tesz feltétlenül kárt embertárasaikban''
Ahogy KovacsUr is említette (meg én is pár hozzászólással lentebb): ugyanez igaz a pedofilokra, azaz önmagában a pedofília nem jelenti azt, hogy az egyén veszélyes a társadalomra. Szaladj végig a mostanában ''hírré'' vált hasonló ügyeken: gyakorlatilag majdnem mindegyik kimerült annyiban, hogy az illető ilyen témájú honlapot üzemeltetett, vagy képeket/videokat pakolt fel a netre. Ha (az egyszerűség kedvéért) elfogadjuk, hogy ezek az emberek valóban *csak* ennyit tettek, akkor ezzel közvetlenül nem tettek kárt más emberben... S éppen ezért veszélyes általánosítani, hiszen nem lesz minden pedofil hajlamú emberből automatikusan kéjgyilkos.
''nem minden pedofil elmebeteg''
Igen, de nem is állítottam az ellenkezőjét... A pedofília <> elmebetegség (a szó klasszikus értelmében).
''unatkozó rocksztárok, politikusok, milliomosok) aki így próbálták feldobni unalmassá vált szexuális életüet [...] egy idő után kiégsz, megunod, és akkor vagy jön a homoszexualitás, vagy a pedofilia. Ebbe persze beleköthetsz, hiszen ez nem törvényszerű, de jópár eset bizonyítja, hogy megvan ennek is a lehetősége.''
Hát ebbe tényleg belekötök, mert igencsak méretes általánosítás és csúsztatás van benne... :))) Szóval: igen, megvan a lehetősége, de ugyanúgy megvan annak is, hogy az a bizonyos unatkozó rocksztár gyilkossá váljon, vagy éppen hardcore kábítószeressé, netán sokszemélyes S/M orgiákon vegyen részt pusztán unalomból... Egyébként szerintem ez igencsak egyéni tűrőképességtől függ (mármint az, hogy mivé válik egy adott ember bizonyos körülmények hatására), s kétlem, hogy ennyire leegyszerűsíthető párhuzamot lehetne felállítani az ''unatkozó rocksztár vagyok, hát pedofillá válok'' témában. :))
Egyébként ha elfogadjuk, hogy a pedofília betegség, szerintem az is elfogadható, hogy ehhez hajlamosító tulajdonságoknak kell létezniük az emberben. Ebből viszont az következik (szerintem), hogy az unatkozó rocksztárság nem az oka egy kialakuló esetleges pedofíliának, hanem csak katalizátora a korábban már meglevő hajlamok tettekké fejlődésének...
''ha egy pedofilt csak úgy néznénk mint beteget, akkor tényleg gyógykezelésre van szüksége. Viszont ha a betegsége miatt veszélyt jelent a társadalomra, akkor el kell szigetelni''
Igen, de én is ezt mondtam. A kényszergyógykezelés viszont önmagában már izolációt is jelent a társadalomtól...
Szerintem el kellene fogadni azt, hogy nem minden pedofil kéjgyilkos...
''a törvényhozás kijátszható. Hiába van törvény, ha a bűnösre nem tudják rábitzonyítani a bűnösségét''
Csakhogy ez nem a pedofil hibája, hanem a jogrendé, a bíróságé, az ügyvédé/ügyészé (:)))
Egyébként maradok az ásványvíznél -a beszélgetést viszont támogatom. Még akkor is, ha nem folyamatosan a pedofíliáról van szó. :) -
KovacsUr
addikt
válasz
Satan-Claus
üzenetére
Ez igaz, de attól, hogy valaki meleg vagy roma, még nem tesz feltétlenül kárt embertárasaikban.
Attól sem, ha pedofil... azt hittem, ezt már korábban tisztáztuk. A gyermekeken erőszakot elkövetők közül sokan egyáltalán nem szenvednek szexuális zavarban, csak kihasználják a gyermek tehetetlenségét
Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA IPS Touch i5.1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Arany János - Kapcsos könyv
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest