Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cassidey
senior tag
A héten vettem egy új objektívet, és bár szerelem első látásra volt, úgy éreztem valami nem stimmel. Mivel a vázam is friss darab, és nem szoktam hozzá az új fókuszrendszerhez, ezért tesztelgettem őket, de végül arra a következtetésre jutottam, hogy mikrokalibrálásra szorul, nem én vagyok teljesen béna.

Természetesen nem akarom azt mondani, hogy ezt nem lehet ingyen megcsinálni, ugyanilyen eredménnyel, sok leírás és segítség van hozzá a neten, de én nem bíztam magamban, és szeretem az egyszerűbb végét megfogni a dolgoknak, ezért beruháztam a Focal-ba. A Focal egy mikrokalibráló szoftver, ami 3 verzióban létezik, tudásától függően. A plus és a pro változatok teljesen automatikusan elvégzik a kalibrlását a Canon vázok többségénél, és a dolog folyamata is elég egyszerű: kinyomtatja az ember a tesztábrát, felteszi a falra, gépet az állványra. A vázat összekötjük a számítógéppel, elindítjuk a kalibrálást, és a Focal teszi a dolgát.
Itt vannak a verziók összehasonlítva, a Pro sokkal többet tud kalibrálásnál, lehet vele csekkolni az AF konzisztensségét, megmondja melyik rekeszérték a legélesebb az adott objektívnél stb stb.

Egyébként a nem teljesen automatikus változattól sem kell megijedni, annál arról van szó, hogy kiírja a szoftver, hogy most állítsd át a mikrokalibrációs értéket pl -10-re, felállsz, és átállítod a vázon. Jó sokat lő, és készít egy görbét, majd kidobja a számot, hova állítsuk.

Az egészet nem lehet elrontani, szól, ha rossz helyen van az ábra, ha nem megfelelően van beállítva a váz, szóval szuper.
A legolcsóbb verzió 20 font, a pro 70 font.
Itt van a tesztábra képe, alaphelyzetben:
Kalibrálás után, nekem -5 volt az optimális érték:
És egy tesztfotó kézből szintén előtte-utána (nyers fotók LR-ból, nincs rajtuk élesítés, csak exportáltam, a tesztábrát pedig csak vágtam).
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon RF-S 18-45mm f/4,5-6,3 IS STM
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro objektív + UV / Újszerű /
- GoPro Hero 13 HB-sorozatú moduláris objektívkészlet - Anamorf, Makró, Ultra széles + 4db-os szűrő
- Nikon Z6 - FTZ - CFexpress B - Godox TT685 vaku - XPro távvezérlő
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi