- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
tothjozsef #48 üzenetére
Én most fél évig annyit kerestem, mint te vidéken. De a cének annyi. Legalábbis a dolgok mostani állása szerint. :(
-
tothjozsef
aktív tag
Én egy éve dolgozok itt, és 200 a nettóm, szoftverfejlesztőként(Java) . Ezzel kb. elégedett is vagyok, csak ne Pesten lenne. Vidéken mennyit kereshetnék? A felét mondjuk? :(
-
Superman
nagyúr
Ez elég borzasztó egyébként, amiket írtok. Pesten is ez megy? Mennyiért lehet elhelyezkedni egy informatikusnak, vagy programozónak, rendszergazdának?
Vagy ne vegyem alapul a HVG -t? -
Superman
nagyúr
válasz
JaCK_HAmmER #38 üzenetére
Erre a felvételi elbeszélgetésen való kipróbálásra van egy sztorim: bevitten a bizonyítványaimat, referenciáimat, egyszóval mindent. Várattak vagy 1 órát ahhoz az időhöz képest, amit kijelöltek, aztán egy nő bevitt egy tök üres szobába (na jó egy asztal és egy szék volt benne) és levezette az interjút. Aztán hirtelen angolra fordította a szót és úgy beszélgettünk vagy 10 percig. Aztán eluntam és németül válaszoltam neki, de hamar kiderült, hogy nem tud németül...Csak tájékoztatásképp: németül majdnem anyanyelvi szinten beszélek, angolul meg elég jól.
Ezután jött a bérkérdés: mondtam 120 ezer nettó HUF. Megnyúlt a képe, aztán közölte, hogy ez nagyon sok. Ott azon nyomban megmondta kerek perec. Csak jelzem, hogy 3 műszakos rendszergazdát kerestek. Akit végül felvettek (egy távoli ismerősöm) 60 ezret kapott nettóba ezért a 3 műszakért...Kizsákmányolás a lá Miskolc... -
g@bo
nagyúr
de jó ilyen topikot látni, annakidején Én is inditottam egyet, egy másik oldalon '' MUNKAADÓI RAFINÉRIÁK....'' címmel. Jómagam is több helyet megjártam, és általánosságban elmondhatom, hogy a BÉRIGÉNY a legnagyobb problémájuk, inkább felveszik a tapasztalatlan ( majd megtanulja...) embereket, természetesen bagóért. Nekem az egyik Lehet úti cég, szerviztechnikusi munkakörbe ajánlott nettó 70e-t, de próbaidőre (3hó) csak nettó 55, semmi juttatás, túlorát lecsúsztatni... :) ) de iszonyatosan csepürágók, azt hinné ember hogy a név mögött igényesség is van, de csak a pénz lebeg a szemük elött. Mikor megkérdezik mi pénzért vállalod, erősen nézz a tróger szemébe, ha látod hogy megrebben, és utána hebeg-habog, és azt feszegeti hogy irnak, vagy visszahivnak ha Te vagy a megfelelő, szinte elkönyvelheted, elbuktad az állást. De nem kell sajnálni. Ahol szimpatikus a képed, meggyőzően adod el magag ott szinte kivétel nélkül (Nekem) azonnal sikerül megegyezni a maniban, és a munkakezdés időpontjában. Lehet még fokozni a ''sóherek'' kedélyeit olyan kérdésekkel is mint: egyébb juttatások-kedvezmények, ruhapíz, ebéd és bkv hozzájárulás, túlórapénz, jutalom, 13. havi bér... Nagy sikereket lehet elérni. Ahol azzal kezdik hogy bruttó 50e bejelentetlenül, onnan azonnal felálni, és elmenni, de ha nincs jobb be lehet vállalni átmenetileg. Szóval Nekem szent meggyőződésem, ha valóban érted a szakmád, rámenős vagy, jól adod a dumát, és KEVÉS FIZETÉST kérsz, felvesznek, de csak akkor, ha valaki nem igér alád... Ha sok manit akarsz ( nettó 80e..) akkor már jelentősen csökkennek az esélyek..
-
jeges
senior tag
bcs: Inkább NAGY mázli :DD
protoss: valaki már írta nemrég, hogy ''vannak emberek, akiket megtalál a munka''. Ezt csak megerősíteni tudom. Sajna, vannak helyzetek, mikor tudni kell nemet mondani, akármennyire is segítőkész az ember. Ezt én is csak hosszabb idő után tanultam meg... -
bcs
aktív tag
Na jó, hogy egy ellenpélda is legyen.
Nincs diplomám, jogosítványom, nyelvvizsgám is csak latin középfokú B van, és ez már a második multi, ahova felvettek, és nem takarítónőnek, és nem minimálbérre. Ja, és nem ismerősök szerezték a helyet. Szóval ki lehet fogni, csak kell egy kis mázli. -
Protoss
senior tag
válasz
tothjozsef #40 üzenetére
Pesten ragadsz.
Minél tovább vagy annál jobban megszokod és megkopnak a kapcsolatok a régi helyen. -
tothjozsef
aktív tag
Bizony, nem egyszerű kishazánkban. Jelenleg Pesten dolgozok mind szoftverfejlesztő, a munkára semmi panaszom sincs, érdekes, izgalmas, jól fizetnek... csak hát Pesten van. Mivel lassan családot szeretnék alapítani, jobb lenne otthon, vagy a környéken dolgozni (Bács - kiskun megye). Jó állás arrafelé nem sok van (na jó, ÉN nem találtam még), pedig mást is szívesen csinálnék, nem csak programozást, nem vagyok ''kockafejű''. Van esélyem, vagy ittragadok Pesten?
-
Protoss
senior tag
válasz
JaCK_HAmmER #38 üzenetére
Szerencséd van, hogy a tudásodat mérik. Polg. nekem pont a tudásomat kellett titkolnom. (Féltékenység, csináljak mindent én, egyszerűbb hozzám rohanni, mint gondolkodni és hát azt kezdték hinni, hogy rabszolgának vagyok, mert ugye nem nagyon ugrálhat az ember)
Más: gondolom azért az is számít, hogy igen csak rugalmasan kezeled a letelepedést, mert én biztos nem örülnék, ha félévente másik országban kellene költöznöm a munkahely miatt. (ez nem élc, nem kötözködés akar lenni!). Én már sokat költöztem életemben és már unom, de ez a sorsom a jelek szerint.
Szóval gratula, hogy jó helyed van. -
JaCK_HAmmER
újonc
na most nem azért, de szerintem a nyelvvizsga szart sem ér. ismerek olyan embert akinek felsőfokú nyelvvizsgája van de tulajdonképpen csak gagyog. nekem megadatott a lehetőség, hogy több évet töltsek német nyelvterületen. ezáltal mondhatjuk, hogy anyanyelvi szinten beszélek németül. angol nyelvterületen is voltam másfél évet + a német területen az idegen nyelv a sulikban az angol. így gyorsan szert tettem magasfokú, tárgyalási szintű angol nyelvtudásra is. (nem felvágni akarok, de 100%-ig igaz :P)
hazatérésem után elakartam helyezkedni és kérdezték sok munkahelyen, hogy nyelvvizsgám van-e. mondtam, hogy nincs, de teszteljenek le. sikeres volt a teszt! és vfelvettek volna egy csomó helyre. nincs diplomám és az éretségim sincs honosítva. tehát ha azt vesszük minden papír nélkül vettek fel! és nem nyomtató papírt cserélni. volt olyan cég ahonnan tovább küldtek külföldre ügyvezetőnek! soha egy szóval nem vonták kétségbe a tapasztalatom és a nyelvtudásom.
valószinüleg óriási szerencsém van, mert eddig sehol nem kellett semmilyen papírt felmutatnom és eddig kb. 5 helyen dolgoztam. mind középvezető pozicíóban.
szerintem a nyelvvizsga nem számít. a tudás számít. hiába van nyelvviszgája valakinek, az első tárgyaláson vagy hivatalos levélben kibukik, hogy mi a pálya.
jelenleg is, már majdnem 15 hónapja egy német cégnél dolgozom és napi kapcsolatban vagyok 4 országgal. itt az a fontos, hogy ne csak értsem, de megértsem amit a partner / vevő akar. ezen bukik és áll az egész.
nem felvágni akartam ill. bármilyen formában megsérteni azokat akiknek nyelvvizsgájuk van, csak a saját magánvéleményemet elmondani a témáról. ha valakit megbántottam v. megsértettem sorry. akinek nem inge ne vegye magára.
mellesleg a magyar álláspiac katasztrófa. tényleg nem veszik a cégek a fáradságot, hogy visszajelezzenek, hogy bocsi, de nem vagy megfelelő! ezért van aztán az, hogy szinte mindeki ''kapaszkodik'' az asztalába! -
Dr.Momo
tag
Nem akarok senkit elkeseríteni, de ma már diploma nélkül nehezen lehet jó állást találni (jó ismeretség kell). De ha nem vonz sokminden idehaza, egy infós diplomával+nyelvtudással külföldön (Osztrákok, Németek) megszedheted magad.
Egyébként igazatok van, gyakorlat nélkül diplomával is eléggé gubancos találni állást! 1.Szerencse és 2.ismerettség, a tudás már csak a 3. helyen áll sajnos... -
CharlieDrop
veterán
Naja, gyakorlat. De az sem mind1, milyen az a gyakorlat.
Én kezdésnek tanítottam, két évet, legfőképpen adabázis-kezelést.
Voltam olyan helyen, mikor állást kerestem, ahol azt mondta a nő, hogy ez nem olyan munka mint tanárnak lenni, itt nem 45 perces órák vannak. Nem akartam közölni vele, hogy egy iskolába nem így mennek a dolgok...
Ő csak diák volt ott... :( -
Protoss
senior tag
Hali!
Mit várunk?! Minisztériumi pályázati kiiírás lényege:
- egyetemi végzettség szakirányú
- 5 éves szakmai gyakorlat
- 30 évnél fiatalabb
- angol, német k. nyelvvizsga.....
Nem olvastam tovább, mert sajnos egyből számolok tudom rossz szokás. Átlag egyetemista 25 évesen szerez diplomát és ha egyből el tud helyezkedni akkor éppen belecsúszik a 30 évbe a gyakorlattal együtt.
Én friss dipis voltam, akkor azért kaptam a nemet mert még sorkatonai szolgálatomat nem teljesítettem. Polgáris lettem, hogy legalább legyen valami gyakorlati alapom. Polg. után azért nem kaptam, mert nincs elég gyakorlat. (úgy látszik munkanélküliként lett gyakorlatom :)) Utánna felvettek, erre a céggel szemben bizalmatlanná váltam, szóval innen meg én húzok el.
És éljen újra munka nélküli vagyok! :( -
Sanyo
senior tag
Legjobb az, amikor 25 eves fiatalt keresnek, de kb. 20 eves gyakorlattal az adott szakteruleten. :) vagy inkabb :) Itthonra meg maradt hobbynak a szamitastechnika, 1x majd eljon az en idom de addig meg kell elni valamibol.
-
divot
veterán
A válogatás a következő:
- fiatal legyen, mert annak még átmoshatjuk az agyát, úgyis mindent bevesz
- diplomás legyen, mert csak
- angol-német, esetleg egy kis francia nyelvtudás
- ne legyen okosabb a válogatónál
- ne legyen műveltebb a válogatónál
- ne legyen szebb a válogatónál
Ha mindez ok, kis hazánk máris gazdagabb egy Plaza-takarítónővel. -
törölt tag
Hella!
Munkát kerestek?
A Auchan, Tesco, Plus, Spar vár téged, legyen diplomád, vagy érettségid mindegy!
Mindegy mennyire vagy képzett, de ott szopni fogsz.
Ezt nevezzük munkanélküliségnek, mikor mindenki elmehetne 1-3 diplomával folyosót söpörni, árút feltölteni?
Szinte pazarlás.... :))
Visszatérve, nevetséges. Én már megjártam a fent említett helyeket és rájöttem, nem leányálmok.
Még csak középsulis vagyok, de rájöttem, hogy tanulni kell, de ha ilyeneket írtok akkor KÉTSÉGBE FOGOK ESNI!!!!!! -
Superman
nagyúr
Bár nekem van diplomám, de azt hiszem a szaktudást nem csak és kizárólagosan egyetemen lehet szerezni. Ez tény.
-
Superman
nagyúr
MLaca: nem alapítunk egy fordítóirodát informatikával fűszerezve? Ezt tulajdonképpen komolyan is gondolom. Már régóta foglalkozom egy vállalkozás indításával, de valahogyan soha nem jött össze.
Én nem jövök elő a saját sírámommal, hogy itt Miskolcon nem lehet munkát találni. Két diplomám van (bölcsészkar+informatika), elég jól tudok programozni, számos adatbázist és ügyviteli szoftvert megírtam már, lefordítottam pár könyvet (németből is), mégsem vagyok senki. Nem saját önbecsülésem alapján, hanem saját családom és főleg vállakozói ismerőseim szerint, akik röhögnek rajtam.
Sajnos én nem tudok csalással pénzt szerezni, csak munkával, nem tudok ügyeskedni és már ku**ra elegem van abból, hogy folyton kiszipolyoznak és még a végén nekem kell bocsánatot kérnem és rám haragszanak, mintha én követtem volna el valamit.
Hadd mondjak egy példát: visszamondtam egy szakfordítást, mert nem volt rá időm. Az egyik volt rtanárkollégámnak a fülébe jutott és kérte, adjam át a lányának. Mondtam, hogy a cég nem megbízható és én nem vállalok felelősséget érte. A vége az lett, hogy különböző indokok miatt nem fizettek a lánynak, aztán a tanár megpróbálta rajtam számon kérni a pénzt. Azóta haragszik rám.
Szóval elegem van már az ilyen helyzetekből. Egy olyan állás kellene, amit most fogok valszeg otthagyni. Naponta hat - nyolc óra csendes ülés és programozás, elmélkedés és sztoikus nyugalom. Mindezt majd 200 - ért. De sajnos minden jónak vége szakad egyszer. Csődbe megy a cég. :O -
reg1
tag
Na igen a GDF-et már nagyon rég nem fogadják el!!!!
Jó ha van de amugy le se szarják.......
Volt egy másik észrevétel hogy a tudással ''veszélyeztetni'' lehet a felsőbb vezetőt és ezért kipiszkálják.....Nos hát nekem is volt ilyen tapasztalatom és marhára szar érzés.......
Azért kiváncsi leszek hogy 4 hónapja nem találok melót akkor mikor lesz,illetve lenne 1 de az nem szivesen csinálnám mert nem sok köze van ahhoz amit szeretnék és TUDNÉK jól csinálni......
Na igen a cég alapítás meg olyan dolog hogyha nincs min, 1-1,5 Millió rá akkor ne is kezdjen bele az ember,és nagyon sokan azt játszák hogy otthonról csinálnak céget......de meddíg müködhet?? szerintem nem sokáig...... -
Bally
senior tag
Szerintem a vitát a GDF-ről itt fejezzük be, a topic nem erről szól, tudom, hogy ti olyan roh@dt okosak vagytok, hogy nektek a GDF nem elég, ennek ellenére még egy topic-címet sem tudtok elolvasni.... :(
(esetleg van GDF-fikázós topic....) -
gesuz
senior tag
válasz
CharlieDrop #9 üzenetére
GDF akét pultos iskola:))
-
MLaca
őstag
Hát, most meséljem azt, hogy ELTE bölcsészkaron végeztem német szakos nyelvtanár vagyok, anyanyelvi német és közép-felső közti angol nyelvtudással, valamint idén már 8 év szémítástechnikai tapasztalattal és majdnem egy évig voltam munkanélküli. Jelenlegi munkahelyemről kipiszkáltak, mert tudásommal veszélyeztettem felettesem pozícióját (nem én vagyok annyira jó, hanem más ennyire gyenge...). Voltam vezetői beosztásban is több helyen, területen és nem kellek sehova igazán. Mit írjak még neked? Recesszió van, de nagyon.
-
TitiRii
senior tag
válasz
CharlieDrop #6 üzenetére
jaja
alias Gábor Dénes.
(TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!)
amugy tényleg igy van, tök mindegy mit tudsz ,papir kell ,tudást nem néznek...
de nézetem szerint: A vagy a papirok megszerzésére hajtasz
B: megtanulod de a apapirokra nem marad időd...
ritka az akinek mind a 2 megvan,(és még fel is veszik valahová)
alapítsunk céget:DDD -
CharlieDrop
veterán
Sajna anno mikor kerestem munkát kb én is így jártam, most inkább nem pattogok...
Egyébként hallottam olyat is, hogy diplomásokat vettek fel olyan munkakörbe, ahol max. nyomtatóba kellett papírt cserélni... :(
Ha van diplomád lehetsz sötét (ismerek jópár ilyen embert :( ) is, akkor is felvesznek...
That's the life -
Biaggio
őstag
Csak egyetlen dolgot fűznék hozzá, és lehet vele vitatkozni.
'' sajnos Ön túlkvalifikált'' - ha ezt írják egy levélben, az azért van, mert ha egy alacsonyabb végzettséggel betölthető munkahelyre vesznek fel ''túlképzett'' embert, az olyan feszültségeket eredményez (több fizetést kér, elégedetlenkedik, stb.), ami később biztosan ahhoz vezet, hogy megválnak egymástól. -
Protoss
senior tag
Korábbi topickban is volt már erről szó. Sajna csak egyetérteni tudok veled. :)
Ha meg bekerülsz valahova sokszor vissza kell fognod magad, mert bizony igaz a mondás: Amelyik ló húz azt hajtják! -
reg1
tag
Sziasztok!
Igazából elég dühitőnek találom azt hogy 4 éves számítástecnikai tapasztalattal( értékesítés,szervizelés és némi marketing) nem lehet idén elhelyezkedni szinte egyáltalán sehol.....
Azt nem mondom hogy zseni lennék és 620 diplomám van de ha elém vágnak egy gépet ezzel vagy azzal a hibával akkor 98% ban mindíg meg tudom csinálni....
Van ezenkívül vagy 2-3 jócimborám is akik ugyanígy nem találnak melót már vagy 4 hónapja.....
Az hogy cégek szarnak arra hogy legalább anyit visszaírjanak hogy nem kellessz,menj a fenébe az a legkevesebb, De kiakadok az ilyen levelektől hogy:
'' sajnos Ön túlkvalifikált'' vagy '' ha felveszünk munkatársakat akkor csakis belső baráti körből''.......
Szóval kib*****tul elegem van már abból hogy több mint 100 !!! céghez beadtam az önéletrajzomat és 95 leszarja a fejemet,semmit nem reagál vissza...Most hívjam fel mind a 15 céget???Azt se mondhatnám hogy pocsék önéletrajzom van mert a barátnőmnek van egy Fejvadászcége és velük csináltam meg, de még ők sem tudnak elhelyezni sehova mert nincs 620 diplomám és ugye egy multivállalathoz vagy vezetői beosztáshoz azért elkell.....
Egyszóval elborzaszt az a tény hogy rohadtul nem keresnek számítástechnikusokat!!
Ja még egy valami!
Azt sem értem azaz valahol értem hogy miért HÜLYÉKET vesznek fel cégekhez???Talán mert a hülye megelékszik 50.000 forinttal és 2 hónap múlva már ugysem marad ott, DE ahogy odamegy valaki hogy kérem szépen az én tudásommal 2 embert érek és kérek egy esélyt hogy megmutassam viszont nem 50000-ért hanem mondjuk nettó 85-90.000-ért akkor azonnal elhalytanak a picsába....
Egyszóval NEM ÉRTEM!!!
Ha van valakinek hasonló tapasztalata akkor itt ossza meg velünk.....
bYE
Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest