- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Aktív témák
-
Horbal
őstag
Nem mondtam, hogy te mondtad, csak van aki el se tudja képzelni milyen az igazán kiakadni...vagy mert ő olyan fasza gyerek, vagy mert burokban él...
Én voltam már tök kiakadva, csak asszem én az a sz@rok a farmra típus vagyok, és egy idő után (meg néhány whiskey után) átlendülök a problémákon, de aki nem az szvsz inkább nyomjon el egy jointot, mint, hogy magában örlődve a gumiban végezze a sárga házban, vagy antidepresszáns függő legyen.
Én meg egy másik haverom már rángattunk ki totál depi gyereket ebből az állapotból, neki csak egy kis társaság kellett (nem szívtunk, ill ő néha igen), aztán szépen elment szpichológushoz, lejött a dilibogyókról, aztán tök norm. lett.
De akin nem segítenek az mit tegyen? -
rog
addikt
nem vitázunk. szerintem sincs kapcsolat a két cigi meg a függőség között. kicsit másról volt szó eredetileg..
te azt írtad, hogy nem lehet függő valaki a fűtől illetve hogy nem káros az egészségre.
109#
''Szvsz, ne szívjál füvet mert káros-na tök röhely, max a papírból kiszívott kátrány az káros, függő leszel-szintén tök röhely''
én meg azt hogy de igen is lehet valaki függő a fűtől. (illetve sokminden mástól is)
57#
én személy szerint egyikkel sem értek egyet, se azzal, hogy halálos veszélyként állítják be a füvezést, és a füveseket úgy tekintik mint a társadalom mocskát, vagy potenciális bűnözőket.
és azzal se hogy a füvezők elbagatelizálják a füvezést. és azt hazudják másoknak és saját magunknak hogy semmilyen káros hatása sincs. meg hogy nem lehet függővé válni, és ilyenek. -
$JD$
csendes tag
Huhh, végre a végére értem a topicnak.
Én nem élek vele, de több ismerősöm igen, igazából jól megvagyunk akkor is, ha ők épp most vannak túl a második ''cigin'', bár értelmesen beszélni nem mindegyikkel lehet olyankor. És igenis haluznak néha.
Valaki írta, hogy a tanult emberek kevesebbet károsítják magukat. Tőled kérdezem, jártál egyetemre/fősulira?Pláne, ha valaki nagyobb kihívást jelentő felsőoktatásra nevez be, egyszerűen (vizsgaidőszakban főleg) muszály kiereszteni. Aki nem így tesz, előbb utóbb bekattan, (vagy antiszociális mintagyerek
).
Én sem nevezném drogosnak a cannabisszal időnként élőket,de azért túlzásba nem szabad esni, pláne nem tovább lépni.
De ha ez egy szavazás lenne, mindenképpen a pia mellé tenném a voksomat
Társaságban, buliban inni inkább lehet, mind tépni. Az alkoholfogyasztásnak kultúrája van (jobb helyeken).
Nem tudom, nekem is sokan mondták, hogy a THC nem okoz függőséget, én mégis gyakran hallom 2 (említett) ismerősömet egymást nyaggatni, hogy ugyan mikó' tépünk má'. Illetve ha valaki besűríti az alkalmi tépéseket, az igenis káros. Ha az egészségre nem is annyira, de a munkában/suliban nyújtott teljesítményére biztosan... Persze ez az alkoholra is igaz, de ott a másnaposság talán nagyobb visszafogó tényező.(( Persze tudom, vannak szoc-Szalacsi arcok, akik fittyet hánynak mindenféle másnaposságra, de most ne róluk beszéljünk))
Azért veszélyes a fű (főleg) a fiatalabbakra, mert ha egy 14-16 éves rendesen bepiál merhogy biztos milyen poén, akkor másnap kap egy jó kis fejfájást, illetve, ha nem is taccsol ki, a pia szagától/látványától is rosszul van. A fűnél -ahogy én láttam- nincs ilyen visszafogó tényező. Ott folytatja, ahol abbahagyta lehetne mondani, hisz a ''kellemes'' élményhez nem párosul semmi kellemetlen.
Az még idegesít, ha valaki kínálgat vele. 1x-2x még oké, de fel kell fogni, hogy nem. Aztán ő van megsértődve, ha azt mondom, dugja fel magának.
PS: Ha valakit meglátok, hogy felelőtlenül kiskorúnak ad ilyen ''cuccot'' (akár drog a fű, akár nem) annak viccen kívül letöröm a karját. -
scang
senior tag
ez csak tünete, mást akar megdumálni miközben csak magát áltatja
lelki függőség(megpróbálom leírni az én meglátásomat): legfontosabb dolog a társaság. van 1 adott társaság amiben az emberünk benne van, mondjuk 3 ónapja elég gyakran találkoznak és spangli megy rendszeresen. itt kialakulhat a lelki függ. de nem csak a fű iránt, kell az összes többi, haverok, buli, szóval az a társaság -
Horbal
őstag
Szvsz azt érti, hogy van aki a fűtől azt érzi, hogy kiszakad a sz@rból ettől boldog, nem depis, felszabadult, elfelejti a gondjait.
Tudom most azt kell majd ''hallgatnom'', hogy az ilyen ember sz@r, meg gyenge, de kérem ezt csak olyan hangoztassa, aki volt már hasonló szituban... -
rog
addikt
értem. de nem hinném hogy létezne olyan anyag amire egy orvos azt mondaná hogy lehetetlen leszokni róla. a fordítottját már inkább el tudom hinni: hogy ha valóban létezne egy olyan anyag amiről nem lehet leszokni, de az orvosok akkor is határozottan állítanák hogy le lehet.
-
Horbal
őstag
Namost mi mi a sz@ron vitázunk?
Egyetértek csak azt szerettem volna megvilágítani, hogy nincs közvetlen kapcsolat, egy két cigi, meg a függőség között, valami adalék is kell mellé, környezet, depi, sznobság, csak mert van rá pénzem fíling, stb...
Ezt f@szán megtárgyaltuk szvsz... -
delta9
senior tag
igen, igen. szóval csak úgy felmerült bennem, hogy ezt is kijelentik, hogy mindenki azt mondja, hogy abba tudja hagyni és közben nem tudja abbahagyni, holott lehetséges, hogy egy haláli nagyot tévednek az ezzel foglalkozó emberek, tudniillik nincs lehetőség arra, hogy találkozzon a füvet letevő emberekkel, mert értelemszerűen ők nem kerülnek hozzá.
-
rog
addikt
hmm..
harmadszorra is leírom, van fizikai függőség, (lásd saját magában kárt tevő alkoholista az elvonóban.)
és van .hm... lelki függőség.
a fű mellett elég gyakori érv hogy nem okoz függőséget. igen fizikait nem is. de másmiet tud.
ugyanúgy ahogy a káve,az internet, vagy a barátok közt. -
tildy
nagyúr
Mindenesetre olyan ember, aki nem áll stabilan két lábon a földön, vagy esetleg korábban mondjuk összetűzései voltak a szüleivel, vagy rossz családban nőtt fel (tehát pszichésen akármilyen módon is sérült) nagyon gondolja meg, tényleg rágyújt-e.
A fűt nem sorolnám a hallucinogének közé, de hosszabb távon rendesen szét tudja cseszni az ember agyát.
Pszichésen bekészülhet tőle az ember.
Egyébként én a hallucináció szó helyett a vizió szót ajánlanám használatra.Jobban lefedi a valóságot.
[Szerkesztve] -
Horbal
őstag
válasz
qpakcovboy #131 üzenetére
A paráztatás tíltott dolog füvezés közben, szemétség és veszélyes, megy a pumpa amúgy is veszettül, azt még ha ilyenkor rátesznek egy lapáttal abból komoly baj lehet...
-
rog
addikt
ööö.. az bekezdést értem. a másodikban mi a fölvetés?
ez:
ha egy orvos nem találkozik olyan emberrel aki le tudott szokni egy akármilyen függőséget okozó anyagról/szokásról, akkor az az orvos meg van győződve róla hogy erről az anyagról/szokásról egyáltalán nem is lehet leszokni? -
Horbal
őstag
válasz
kapcs-ford #127 üzenetére
Ja azt én is meg a füves sütiket
-
qpakcovboy
őstag
Sokan próbálták a legtöbb ember abbhagyta, mert nem jött be neki, vagy bepánikolt.
Szerintem un. flasselések vannak, de csak azért mert könnyen ráoltod magad dolgokra.pl betépve ülsz egy sötét erdőben a haveroddal, mert lerobbant a trabant (megtörtén) akkor még ha nem is félsz, de a spanod el kezd oltani akkor elég könnyen megindul a fantáziád, olyan dolgokat látsz amiről tudod, hogy valójában nincs is ott! -
Horbal
őstag
Pofás szó, de aki napi öt spanglit elnyom, az nem mérvadó...szvsz ő se függő csak nem normális, vagy gizda, vagy mittom én...
Amit eddig én olvastam, az arról szólt, hogy a fű alapból nem kapcsolódik hozzá a mittom én milyen receptorokhoz az agyban, nem úgy mint a kokó, ezért még hosszabb fogyasztás mellett sem okoz (fizikai)függőséget.
Általában az alkalmi füvesek 3-an 4-en szívnak el 1-2 spanglit, aztán csillautolnak egész este...szóval nem egy kategóriáról beszélünk asszem. -
delta9
senior tag
és mi van akkor, ha egy ambulancián kezelnek pl. 300 'fűfüggőt' (télleg jó szó), akik azt mondják, hogy ők márpedig bármikor le tudják rakni (közben nem), és van 300 másik ember, aki nem kerül az ambulanciára, mert azt mondják, hogy ők márpedig bármikor le tudják rakni (és tényleg le tudják)?
szal érted, az addiktológus, orvos, stb. nem találkozik azokkal, akik tényleg lerakják és akkor már olyan nincs is? -
Horbal
őstag
Kemény szavak!
Próbáltad, behaluztál tőle, vagy csak olvasgatsz?
Láttál már közelről behaluzott drogost?
(Én még nem láttam halus füvest, csak olyat aki a saját macskájától hülyére röhögte magát, mert papír vékonynak látta, és azt hitte az ajtó alatt jött át...meg hasonlók...ha ez halu akkor legyen)
Amúgy halus drogost is láttam már közvetlen közelről, az nem röhögött..., szörnyű volt, nem kívánom senkinek. -
kapcs-ford
őstag
én a csokit sokkal jobban szeretem...
-
delta9
senior tag
igen van ''valami hasonló'', és sztem ez a lényeg. ti. nem teljesen értem, hogy hogyan bizonyítják be állítkísérleteken, hogy vannak víziók? mert egy füves, egy ilyen kiljelentésre, hogy víziók vannak a fűtől, röhögőgörcsöt kap (tisztán is). hehe. mert egy embert a tapasztalatai ellen meggyőzni, nem könnyű feladat, nem fogja elhinni.
-
rog
addikt
ja erről beszélek egy ideje, hogy nem csak fizikai függőség létezik.
és aki azzal védekezik- miközben aznap már az ötödik spanglira gyújt éppen,- hogy ez még nem függőség, mert erre nem lehet rászokni. az magának sem ismeri be, hogy ő bizony ''fűfüggő'' lett . (jó szó nem?)
-
Horbal
őstag
Okszi akkó tényleg nem értünk egyet, ja szvsz fű esetében a társaság a döntő, meg az első élmény, akinek a szétcsapott arcok meg a röhögés, stb fíling bejön, az nyomni fogja, én szeretek ura lenni önmagamnak, nekem nem jött be.
Ha a fentieket nézzük akkor rá lehet szokni, de fizikai függőséget nem okoz az tuti. -
delta9
senior tag
lazíccs már egy kicsit. dőlj hátra, vegyél mély levegőt, és engedj ki egy kicsit az arroganciából, akkor jobban tudunk a dolgokról beszélgetni. ok? engem meg lehet győzni. az előzőekből kiderült, hogy tulajdonképp' a hallucináció, mint fogalom nem egységes, vannak olyanok, akik a thc-t hallucinogének közé sorolják pl. az alaptalan paranoid-rohamok miatt. ellenben vannak olyanok, akik nem oda sorolják, mert nem vált ki olyan reakciókat, mint pl. az lsd. világít?
''És bárhonnan szedted azt a drogos táblázatot, többet onnan ne szedjél semmit.'' - ja woll mein führer! -
DaSilva
senior tag
amit én akartam mondani, az annyi, hogy a veretes kinyilatkoztatásod, miszerint
''Soha ezzel foglalkozó (szak)ember még nem mondta a THC-re, hogy hallucinogén.'',
mar-ha-ság. De azért még kérdezősködök, hátha találok még 5 millió linket, ahol ez kerek perec le van írva. És bárhonnan szedted azt a drogos táblázatot, többet onnan ne szedjél semmit. Ahol nem tudják, hogy egy csoportosítást nem lehet egyszerre két szempont szerint elvégezni, onnan túl sok jó nem származhat. -
scang
senior tag
tapasztalat:
egyik haveromnak a haverjának a szomszédja tapasztalta, nem én
a zöldségtől nem igazán mondanám, hogy lehet hallucinálni, előfordulhat valami hasonló(gyengébb idegzetü,fizikumu embernél főleg) de az nem haló, valami más.
a tabitól lehet, főleg a 4. után.
egyébként mindenki azt vesz be amit akar, ha nem akar akkor nem iszik nem cuccozik. a lényeg a MÉRTÉK. -
Horbal
őstag
Hoppá rézike szvsz azt írtam, hogy nem leszel függő, illetve csak a papír, amiből szívod az káros, de lehet, hogy rosszul fogalmaztam, kicsit mindig kiakasztanak ezek a totyikok.
Mégegyszer:
NEM LESZEL FÜGGŐ ha ésszel tolod és nem lépsz tovább
NEM KÁROSABB MINT CSÚCSBAN VÉGIGSÉTÁLNI A RÁKÓCZY ÚTON -
Horbal
őstag
Alkoholtól agresszív lesz az ember?!!!???? Mi a szeszkó, valami harci drog, ekkora ostobaságot az életben nem hallottam. Az alkoholista nem azért agresszív mert piál, hanem azért mert útálja a környezetét, akik a legtöbb esetben (jogosan) megvetik, vagy mert ki van akadva saját magától, és ezt igyekszik palástolni.
Ami jellemző: ha valaki iszik főleg ha sokat akkor azt képzeli, hogy mindenre képes, elveszti az önkontrolját, ilyenkor előfordul, hogy agresszívvá válik.
De kérdem én hol volt ez az önkontrol amikor beb@szott, sehol, hülye volt már előtte is.
Egy sima átlagos italozás után az emberek többsége a felajzottság lecsengésével egyidejűleg, kipukkad, lefekszik aludni, leülnek és csendesen dumálnak egy sort, vagy hasonlók, már egy másik totyikban is leírtam minden a mértéken múlik.
Aki meg pattog azt úgyis leverik mint a szöget, vagy jobb helyekről kivágják mint a taknyot... -
rog
addikt
egyet értünk kivéve egy dolgot azt hogy káros, vagy hogy függő leszel.
függő az az ember, aki minden elnyomott cigi, minden letett fele pohár, és minden félkerú rablón elvesztett meccs után azt válaszolja, hogy ''á igaz hogy 4 éve napi 1 doboz/ 15 feles/2000 forint, de bármikor abba tudom hagyni, csak most éppen nem akarom.''
nem függő az aki meg tudja mutatni, hogy mikor volt ez a bármikor napra pontosan.
én pl kv függő vagyok. napi 4-5 kávét is bedobok, és tudom hogy nincs rá szükségem. nem akoffein függő vagyok, hanem azt szeretem amikor lenyelem a forró kávét .
ugyanúgy ahogy nem THC függő a függő füves, hanem azt szereti ahogy helyére kerül végre minden a világban, ha csak rövid időre is. -
Horbal
őstag
Na ez már megint az a totyik ahol jól megaszongya valaki olyan aki azt se tudja mi az amit megaszond.
Szvsz, ne szívjál füvet mert káros-na tök röhely, max a papírból kiszívott kátrány az káros, függő leszel-szintén tök röhely, én is szívtam már nem is egyszer aztán már azt se tudom mióta nem is láttam spanglit, annyira nem hiányzik, hogy na.
Halucinogén, nem az csak az érzékelés és a tudat határait tágítja ki, és labilis embereknél ez okozhat képzelgést, tények felnagyítását, a környezet túlérzékelését. Meg persze ha túltépi magát az ember, vagy szeszkózik is mellé.
De legtöbb esetben csak Vuk lesz meg olyan szunya, hogy csak na.
Amúgy meg senkinek nem kötelező szívni, és tisztában kell lenni a dolgokkal.
Ne droggozzon senki, de aki elnyom egy spanglit, az meg ne fosson nem lesz narkós.
Zsarukkal vigyázni, és finoman, vagy ne és akkor nincs gond... -
delta9
senior tag
nem (legalábbis részemről). az, hogy nem tartozik a hallucinogének közé. de úgy látszik, hogy egyes publikációk szeritn azok közé tartozik, egyesek szeritn viszont nem. ezt majd talán egyszer valaki eldönti. egy azonban biztos: aki fűvel tépett, nem fog kiugrani az ablakon, azt gondolva, hogy szárnya van vagy ő szupermen.
Most jutott eszembe: szerinted lehetséges az, hogy azért vannak különböző helyeken a hallucinogének közé sorolva vagy nem oda sorolva, mert másképpen értelmezik a hallucinációt? -
DaSilva
senior tag
hát nem tudom, kitől származik ez a csoportosítás, de ha ezt el kéne hinnem, abból elég érdekes dolgok következnének, pl
-a kenderszármazékok, ópiátok és 'oldószerek' semmilyen pszichés hatással nem rendelkeznek
- az alkohol egy depresszáns(?!), és nem használjuk oldószerként
- hatás szempontjából világosan elkülöníthetők egymástól a 'stimulánsok' és a 'pszichostimulánsok'
További jó kérdezősködést.. -
faster
nagyúr
Káros, kábé szerintem annyira, mint a cigaretta, ha túlzásba viszik, akkor pánikroham, satöbbi, csak indokolatlan az a félelem, ami körülövezi, pl. ahogy szidják a ''rohadt drogosokat'' a kocsmatöltelékek négy-öt feles után. 50 méterre van tőlünk egy kocsma, tudom, mit beszélek.
-
delta9
senior tag
A/ A stimulánsok vagy a szleng nyelvén ''gyorsítók'', ahogy a nevük is kifejezi, energetizálják, feldobják fogyasztóikat. Ezek közé tartozik a kokain, az amfetamin-származékok (speed és extasy) és a legális szerek közül a koffein.
B/ A bódító szerek vagy kábítószerek csoportja, erős szorongásoldó, nyugtató hatással rendelkezik. Ezek közé soroljuk az ópiátokat, az alkoholt, a ragasztó-higító szereket és a nyugtatókat.
C/ A hallucinogének legismertebb képviselője az LSD (Lizergsav-dietilamid) vagy bélyeg és számos növényi alkaloid, például az úgynevezett ''varázsgombákban'' található psilocybin.
D/ A negyedik csoportba az atípusos hatású drogok tartoznak, melyek a fenti három csoporttól eltérő hatásmechanizmusú vegyületek. E csoport prominens képviselői a marihuána és a hasis, melyek az indiai kender (Cannabis sativa) alkaloidjai, hatóanyaguk a THC (tetrahidro-cannabinol).
ezek szerint ebben sincs még 'közmegegyezés'. gondolom én, attól függ, hogy ki írja. innentől kezdve meg ki-ki annak hisz, akinek akar. bocsi, hogy nem nyomom a linket, de úgy úúútálom az alt-gr-t. -
rog
addikt
válasz
qpakcovboy #94 üzenetére
jaja, és legalább enyire függ attól is hogy ki az aki szívja...
egyébként meg:
semmi bajom a fűvel, csak azzal hogyha átesünk a ló túloldalára és azt kezdjük el bizonygatni, hogy nem is káros egyáltalán.
Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Filmgyűjtés
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest