- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aginor #102936 üzenetére
"G9mk2-ő a kutyát sem érdekli"
Nem tudom, máshol hogy sikerült az árazás, nálunk csak a sima, vagy a leica zommal látom kitben. Az olcsóbbik verzió 840 ezer Ft.
Sajnálom őket, de ennél olcsóbban jobb ajánlatokat látok, ezt nem kell magyarázni."ez a rendszer mostantól egy elit, sznob valami"
Ha ezt így gondolták, akkor nagyon elmérték.
"Sajnos el kell fogadni, hogy a teléket kivéve az m43 méret/súly előnye az elmúlt pár évben lényegében elolvadt."
Most nem kerestem vissza, de mikor ezt én hoztam fel korábban, akkor napokig gyűjtöttétek a fát a máglyához.
-
Throme
veterán
válasz
aginor #102936 üzenetére
Az a vicc, hogy olympus márkanév idején tudott olcsó, elérhető áron adni gépeket.
Az EM10 mk3 idejében lehetett kapni EM10 mk2 kitet . 130 rugó volt.
Aztán akciózták az EM5 mk3-at 350 rugóra és a 12-45 obit 175, majd 155 rugóra....
(tudom, azóta covid, háború, infláció)Itt a fórumon is nagy volt az érdeklődés em10 irányában....
Most semmiAzt viszont jó látni, hogy az OM5 lement 430k környékére, az 530k huf-ról....
-
ROBOTER
addikt
válasz
aginor #102936 üzenetére
Én már többször kifejtettem ebben a fórumban a véleményem ezzel kapcsolatban, lehet vele egyet nem érteni, csak egy vélemény, de szerintem nem az 1.2-es fényerejű objektívekben van a rendszer jövője.
Nagyon jól látszik, hogy bár minden műszaki lehetőség adott, sem a mobiltelefon gyártók, sem a klasszikus fényképezőgép gyártók nem akarnak a "bridge" (most értsd úgy, mint minőségi híd) kategóriába belevágni. Számtalan lehetőség lenne az 1''-os szenzorméret körül csodákat tenni. Én szívesen hordanék magammal egy 15mm vastag mobiltelefont is. Hogy a 7mm vastag eszközt nem teszem zsebre, vagy a 15mm vastag eszközt nem teszem zsebre, az tök mindegy nekem, mert úgyis 6..7'' körül van átlóban. Egy hármas kamerasziget 1''-os szenzorokkal az igényeim 95%-át lefedné. A havonta egyszer elővett fotós táskámban lévő cucc értéke használtan mondjuk 1,3 M Ft, új áron bőven 2 M Ft felett lenne. Nekem ennek kiváltására egy 1 M Ft körüli ultrabrutál mobilszerű valami beleférne, és nem érezném magam emiatt sznobnak, csak realistának. Nyilván ezzel a 100mm eq. feletti tartományról örökre lemondanék, de alatta sokkal több jó képet készítenék, sokkal többet tanulnék.
Ezt a lyukat tudja, tudná részlegesen befoltozni a 4/3, és ebben a 12-45/4 PRO egy kisebb vázzal kiváló példa. Sajnos a 40-150/4 PRO-t még nem tudtam kipróbálni. Ez a vonal az, ami jelenleg a 4/3 igazi vonzereje lehetne. Én orrba-szájba nyomatnám a double zoom kiteket.
Nyilván a 150-400 birtoklása felérne egy nemváltó műtéttel és letagadnám azt is, hogy valaha hozzászóltam a fórumban. Főleg most hétvégén óriási hasznát tudtam volna venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest