-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Bérleti piacról beszéltünk, tulajdonosa nyilván van azoknak a "lakásoknak".
oké, ez jogos.
Igen, pont most vásároltam egy ilyen lakást. Használatba vételiig még berendezni sem lehet. Sokat szigorodott amúgy az eljárás, a herminás stikliket már nem lehet megcsinálni (elvileg).
Amúgy aki tőlük vásárolt, az kicsit meg is érdemelte a sorsát. Most pár éve passzív lakásokat árultak messze-messze piaci ár alatt. Akinek erre nem indul be a vészcsengő, azt csak korlátozottan tudom sajnálni. Főleg, hogy már komoly hírneve volt a cégnek.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Szia,
Szerintem 360-ig is vissza mehetne, ha egyszercsak megnyugtató módon lezárulna a háború, Magyarország megkapna minden EU-s pénzt, a világon mindenhol feloldanának minden covid-korlátozást, megszűnne a nyersanyaghiány, lemenne az olaj ára 90 USD alá, és az időjárás is kedvezve a termésnek.
Szerintem ez lenne az ideális állapot, ekkor lenne 360. Az, hogy ennél mennyivel lesz magasabb, attól függ, a felsoroltakból mi az, ami megvalósul, mi az, ami nem.
Az uniós pénzek kivételével én nem látom azt, hogy a magyar kormánynak különösebb ráhatása lenne az árfolyamot lényegesen befolyásoló tényezőkre, max. 10 Ft-on belül tudja mozgatni a kamat emelgetésével, meg ideig-óráig egy-egy kommunikációs trükkel, de semmi lényegi. Szerintem az első legfontosabb lenne a háború lezárása, a második legfontosabb az uniós pénzek megérkezése.
Kapcsolódik: nemcsak nálunk van hihetetlen vízhiány, alig van víz a földekben és az esővíztározókban. India helyzetkép: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220603-kotel-nelkul-masznak-le-a-tobb-meteres-kutba-vizert-az-indiai-nok.html
[ Szerkesztve ]
-
Hequila
őstag
Ha van saját lakásotok, és beüt a ménkű, akkor:
a, kiadjátok albérletbe, és lesz pénzetek, hogy máshová menjetek albérletbe
b, mivel nem kell havi Y Ft-ot fizetnetek albérletre, annyival kevesebb lesz a havi kiadásotok (most tekintsünk el az amortizációtól meg az egyéb tulajdonost terhelő kiadásoktól, mert azok a lakbérhez képest elenyészőek).Abban igazad van, ha bebukik a hiteled, akkor az cumi.
De induljunk ki abból, hogy nem bukik be, és nézzünk meg egy példát:
Ingatlan értéke: 15.000.000.- Ft
Havi bérleti díj/törlesztőrészlet: 100.000.- Ft
Futamidő: 15 évAlbérlet: kifizetsz összesen 18.000.000.- Ft-ot, és a 15 év végén nincs semmid.
Saját tulajdon: Fizetsz kb. 2.000.000.- Ft_tal többet a futamidő végén (kb. 10.000.- Ft havonta), és tiéd a lakás. Később el tudod adni, ki tudod adni, vagy akár lakhatod is.
És ha számolunk albérlet esetén a bérleti díj emelkedésével (márpedig 15 év alatt biztosan fog), akkor a 2.000.000.- Ft el is tűnt.Nyilván ennél árnyaltabb a kép, sok kisebb kiadást nem kalkuláltam bele, de a mérleg állásán azok nem változtatnak. Szerintem.
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- SSD kibeszélő
- EAFC 25
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,