- Szólánc.
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Digitális Állampolgárság Program
- A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
szerencsére olyanok kezébe adtam, akikre rá lehet bízni, így ezzel nem lesz gond.
Szerintem az optika fogja magát előbb megadni, mert a 7400 képhez ~10 képenként ki-be kapcsolás is tartozik. de ez van, ezt kérte a megbízó, ezt kapta. Kifizette, szóval nekem nyolc. Majd ha tönkremegy, veszünk másikat, aztán megint kiszámlázzuk
Én örülök, hogy megy vele a munka.[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
erdey_a
addikt
rx100 lett végül, tegnap óta bevetésen van, napi 2-3000 fotó fog készülni vele, kíváncsi leszek, hogy meddig bírja majd
érintőképernyő felesleges ehhez a munkához. autó módban adott pozíciókban kell alkatrészeket körbefotózni. a zoom használatát pedig megtiltottam
a mobilok optikája gyenge, a csarnokban uralkodó fényviszonyok mellett zajosak lesznek a képek. ezért kellett jó f értékű gép. bevilágítani az alkatrészeket az adott körülmények közt sajnos lehetetlen.
a tegnapi tesztek alapján bevált, látszik a képeken aminek látszania kell.Vérboci
-
erdey_a
addikt
projektmunkáról van szó, ki tudja meddig kell fotózni a darabokat (3 nap / 3 hónap / 3 év?), a megbízónk is fogához veri a garast (nagy autóipari multi), ezért mi sem tolhatunk bele korlátlan összeget...
sokminden kell most egyszerre és ha mindenhol 50-100 ezerrel többet költünk, akkor azért elhúzódik a megtérülés.
ettől függetlenül a Ricoh GRIIIx-et betettem az ajánlatba, mert az egyszerűsége lenne a nagyszerűsége, ahogy te is írod; nem lenne bohóckodás a zoomolással.Vérboci
-
erdey_a
addikt
Sziasztok,
minőségellenőrzési munka dokumentálására kellene egy fényképezőgép.
Egy átlagos megvilágítású csarnokban folyik a munka, de fotózandó alkatrészek fényesek, vaku használata kizárt, különben a csillogás miatt nem látszik a lényeg.
Milyen gépet ajánlanátok, amivel értékelhető minőségű képek készülhetnek gyengébb fényviszonyok közt is és "auto" módban random józsi is tudja kezelni?Céges vásárlás, csak új jöhet szóba. Zoom, video, nem szempont.
Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz flexscan #3897 üzenetére
egy ilyen canont használunk itt a cégnél dokumentálásra. Nagyon klassz gép, jó képminőséggel és hihetetlen jó makró képességekkel. Kezelése gyerekjáték.
Manuális beállítások elég korlátozottak, de mégsem akar a gép minden esetben okosabb lenni a használójánál, mint ahogy a hp gépek.
Alapvető családi fotózásokra sosem vennék komolyabbat magamnak.
Az ára meg bombasztikusan jó.
(megjegyzem, hogy a fuji f10 is nagyon ott van a szeren, sőt szerintem valamivel jobb mint a canon, csak ugye drágább is. A különbözetből meg kijön a canon mellé a memóriakártya és az akksik töltővel.)
perempe: Canonnal életlenséget egyáltalán nem tapasztaltam még.
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
válasz Hopetalan #3830 üzenetére
két gépet néztem ki
a felsorolásodban 3 szerepel, ti.: S5600, S5700 Canon A570
Az 5700-at simán kiveheted a listából szerintem, mert nem jobb annyival az 5600-nál, mint amennyivel drágább. Persze kérdés, hogy kapsz-e még 5600-ast.
A canon és a fujik nem ugyanazon kategóriában vannak. Nincs mese, neked is el kell döntened, mire van szükséged, mi a fontos számodra.Vérboci
-
-
erdey_a
addikt
válasz Cyberslider #3551 üzenetére
a 9600 még annyiban nyújt többet hogy rakható rá külső vaku is
és bizony ez óriási fegyvertény. Hihetetlen, mennyire tud hiányozni egy rendes vaku beltéri eseményeken.Vérboci
-
erdey_a
addikt
furcsa számomra, hogy a memóriakártya típusa mennyire kulcskérdés...
jó, ha eleve van otthon valamelyikből akkor oké, de amúgy...
Szóval lehet hogy drágább az xD, de egyszer kell megvenni, oszt kész. Ha már kiad az ember 50-100-150 ezer forintot egy gépre, akkor ne az a pár ezer forint differencia legyen mérvadó.
a kártyaolvasós dolog meg egyrészt kényelmi szempont, másrészt pedig minden 2000 forintos kártyaolvasó olvassa ma már az xD-t is. Amelyik nem, azt ki kell hajtani az ablakon.
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
Na kéremszépen, megvan a mai nap sikerélménye.
2 év után, ma végül sikerült beruházást indíttatnom egy digitális fényképező beszerzésére.
Canon A460 lesz. De jó lesz.
Egy szakadt HP photosmart 635-tel szenvedünk egy ideje, de fél éve beadta a kulcsot, azót a saját gépemmel dolgoztunk.
[Szerkesztve]Vérboci
-
erdey_a
addikt
-
erdey_a
addikt
Fuji 5600 rendkívül olcsón a saturnban: [link]
49990,-Vérboci
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android szakmai topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Macska topik
- Sí, sielés
- További aktív témák...