- Asszociációs játék. :)
- Árnyékos sarok
- leslieke farmerzsebe
- Volkswagen Passat B5,5 1.9 PDTDI Variant 131 LE Comfortline.
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Live ISO bootolása PXE-ről, UEFI rendszereken
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Digitális Állampolgárság Program
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szg88
őstag
válasz szuzi80 #27741 üzenetére
Én is belekattantam a teszt meg műszaki leírás olvasásba. Nekem lényeges volt a videó készítés is, mert a kamerám is eladtam. De valahogy nem szeretem azokat a gépeket amik ilyen nagyon kicsik, vékonyak. Meg se lehet fogni rendesen (pl sony w350-est fogtam az olyan volt)
Mindenki a nagy manuális beállításokra vadászik, de nem mindenkinek van ideje meg kedve egy kép elkészítéséhez fél órákat állítgatni a gépen. Nem mindenki profi fotós. Ezen a s8100-ason is annyi mód van, hogy végigpróbálgatni is elég. Nekem nem valami szépek lettek a tájképek, ma újra kell próbálni őket. -
Allien
veterán
válasz szuzi80 #7810 üzenetére
Egy bridge gépnél akár teljessen más szempontok vezérlik az embert, mint egy dslr-nél. Ugyanis, a dslr inkább egy modulos rendszerre lehet hasonlítani. Az a kérdés, hogy az igényeidnek, és a pénztárcádnak melyik az alkalmasabb.
De, anno pl a bridge gép választásomnál figyelembe vettem a memkártyát (sd-t akartam), az akku tipusát (Ni-MH volt a cél), és pár relative mellékesnek látszó dolgot, és ez alapján jött a KM Z2. Ennek ellenére még sok-sok kiegészitőt vettem hozzá, mint pl vaku, még több garnitúra aksi, és rengeteg memkártya. Mégis, ha most keresnék gépet (dslr), ezek alapján a Sony-t kellene preferálnom, mert a vaku valszeg menne is vele. Mégis, nagyon ódzkodok tőle, mert akkor már a memkártyát is cserélhettném, ami külömben nem szabadna szempontnak lenni, mégis az, az anyegin miatt. Ráadásul nekem tutira be kell ruháznom egy jobb vakuba. Akkor meg már teljessen nyitott a paletta. De, jelenleg egy canon-nikon vaku rendszerrel amúgy se tudnék mit kezdeni, mert meg se tudnám vásárolni, akkor meg ez is kilőve, alap, jól működö vaku meg minden rendszerhez kapható. Marad a váz "tudása", és az obi park. De, itt a bölcsebbek az obiparkra esküsznek. Viszont jellemzően, mi, kezdők éppen ezt nem nézzük, hanem a vázakkal vagyunk elfooglalva. Habár, az is tuti, hogy nekem egy váz is sokáig tartana (ha el nem lopják, le nem amortizálom, stb...), akkor meg nem mindegy az se, mennyire dolgozik a kezem alá. Ergo, ha megvan a keret, bemenni az egyik tapizós boltba, végig nyomkodni a menüket, össze-vissza tekergettni, majd kérni a következőt! Egyből jelentőssen leszűkülne a kör (valszeg).Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
-
Allien
veterán
válasz szuzi80 #7738 üzenetére
Nekem KM Z2 van. Próbálkoztam nem 1x tánc versenyt fotózni. Ott kezdődik, hogy az AF (autofokusz) használata esélytelen folyamatossan mozgó célpontoknál, aránylag kevés fényben. CSAK a manuális mód javalott! Akkor még esettleg van esélye az AF-nek is, bár, én azt a "trükköt" alkalmaztam, hogy a kiszemelt pár elött jövőkre állítottam az AF-t, majd amikor a célpont is oda ért, akkor exponáltam. Az igazi "áttörést" a külső vaku beszerzése jelentette, ami mondjuk az AF-t nem segíti még, de minden mást igen.
Soligor DG340 DZ
Ilyet vettem 20E pénzért, de lehet más fajtát is venni, akár olcsóbban is. Egy bibi, hogy nem forgatható a fej, csak billenthető. De, eddig korrektűl működött.
Ja, mellesleg, ilyen helyen a legnagyobb gondot NEM az AF, vagy a gép tudása okozza, hanem a por, ami lerakódik az optikára, és ilyenkor az AF képes megpróbálni arra fókuszálni. Ergo, erre fokozottan kell figyelni, megfelelő eszközöket kell alkalmazni, mint körtepumpa, tisztitó kendő, és elötte tisztitó folyadék (közben semmi képpen se, mert esettleg meglöknek tisztitás közben, és a lötyi a parkettára megy, az balesetveszélyes lehet).Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
ottkar
addikt
válasz szuzi80 #7742 üzenetére
A Minoltát dehogynem ajánlom igen nagy tudású gép.Nagyon gyenge fényben egyik gép sem tud mit csinálni a fénymennyiséghez alkalmazkodni kell mindegyik géppel. Az viszont törvényszerű hogy a nagyobb tudású gép terjedelemre is nagyobb. Mondhatnám hogy a kis szappantartó szerű gépek kevésbé alkalmasak teremsporthoz.
-
ottkar
addikt
-
ottkar
addikt
válasz szuzi80 #7738 üzenetére
Mozgó tárgyaknál személyeknél csakis a zársebesség megfelelő értéke adhat viszonylag elmozdulásmentes képet ez nem a géptől függ hanem a fényviszonyoktól. Amit valaki világosnak lát azt a gép már nem. Ilyenkor vagy vakut kell használni vagy ISO-t kell emelni, de az utóbbinál meg szemcsés lesz a kép. A KM Z3 jó gép az optikája nagyon jó de a kis érzékelő hátrányával az is küzd. Én megtartottam a Z3-at mert a makró lehetősége szenzációs.Viszont ahhoz hogy az AF gyorsan határozottan állítson megvilágított kontrasztos téma kell.
De mégegyszer mondom a stabilizátor a mozgó témát egyáltalán nem fogja meg még csak a bemozdulást sem mérsékli, az fizikai lehetetlenség. Meg hát fényképezésnél az is alapelv hogy a holtpontokon kell lehetőség szerint exponálni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Facebook és Messenger
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest