Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40004) stol


stol
addikt

Okulásul Priti "kolléga" PÜ-jét postolnám be.

Priti írta:

Na stol, ez legalább jó kötekedés,de most őszíntén! Szerinted meddig lesz jó az a 350W-os tápegység ha leterheled 400W-al, órákig? Most mi a cél? Az hogy tönkretedd? Ez nem visz sehová, hogy vitatkozunk a számokon, mindenki mást ért mindenen, még az a legjobb ha tartjuk valamihez a fogalmakat, még mindig a legértelmesebb hsz a tiéd volt, nem vitatom, csak ez itt nem sokat számít, mert neked a boltban is kell dönteni. Adott egy VGA pölö, látod wattra mennyit eszik, P=U*i -ből tudod mekkora a max áramfelvétel sacperkábé, a tápon látsz egy amperszámot az "ágra" ami szintúgy sacperkábé, (persze azt sem tudod hogy független e az ág, azaz hogy külön van e védve, vagy majdhogynem el lehet intézni egy csomóponti törvénnyel és magasról lehet ejteni rá hogy 16A-van az adott ágra írva és simán rá lehet aggatni 2 VGA-t) szóval ha pontos akkor max a védelem miatt az, de amikor választasz sacperkábézol, mert ne mondd nekem, hogy nekiállsz méricskélni az üzletben. Megnézed hogy az adott ágon hány ampert tud, neked mennyi kell, meg max meg tudod nézni neten, hogy van e a nyákon valami közismerten szar minőségű alkatrész, ha találsz róla egy képet.
Ki a hülye? Nyilvánvalóan az összes gyártó összes mérnöke, akik az alaplapok és VGA-k könyvébe beírják az ajánlott tápegységet wattra. Mind a hasára csap és azt mondja, hogy hú ez a kártya jó hosszúra sikerült, akkor ehhez legyen az ajánlás 800W, frászt.
A hatásfok prezentálja a táp minőségét, ha úgy számolsz ahogy én névlegesből valósat a hatásfokkal, akkor mondd valamit az ajánlás, különben meg feldughatod a kiskönyvet, mert kvázi zéró információértéke van az ottani számnak számodra. Ez a meló. Attól hogy tudod, hogy ahhoz nem kell 800W-os táp ami az ajánlásban van még nem tudod hogy mekkora kell hozzá, látsz egy ajánlást és hülye maradsz. Most akkor ki a hülye? Tudom hogy qrva dühítő amit mondok, mert te legalább jót akarsz és azt mondod, hogy dugdmeg hülyegyerek a hatásfok az azt jelenti hogy... ezért írom a privit, hogy a döntéshez nem ez kell, hanem egy olyan viszonyítási alap amivel lehet operálni sitty-sutty-pikk-pakk és ami a minőséget mutatja az a hatásfok és nem a watt száma. Viszont a kiskönyvben amit a hardverhez adnak watt van, na ez a hoppá és kurvára nincs odaírva semmi más. Viszont ha azt mondod, hogy vegyük a legrosszabb "hatásfokkal" azaz az ajánlás kb. 50-60%-át kijön mondjuk mittom 500W és vegyünk egy akkora tápot ami mondjuk a minőségibb 80%-os "hatásfokával" ténylegesen tudja az 500W-ot akkor kijön egy minőségi 600W-os táp, ami hogy-hogy nem pont elég is úgy hogy nem szenved alatta. Ja hogy ez így, mint százalékszámítás nem hatásfok? De az, csak az eredeti szövegkörnyezetéből ki van ragadva és nem az elektronikai definíció áll mögötte, csak a kvázi konyhanyelv. Sajnos ez van, az ajánlásoknak másképpen semmi értelme. Az én 650W-os csifim is lazán vitte a két 4870 DK kártyát CF-ben Quad-dal ráadásul, ami sokkal többet eszik együtt, mint a 4870X2 utóbbi dobozán mégis simán ott figyel a 650W-os ajánlás. A droid aki belémkötött csak okoskodik azokból a morzsákból amiket tőled hall, de se a te se az én verzómat nem tudja. Ezért dühít. Na ennyi. Tőlem terhelheted erősen a tápegységed, kvázi tesztelheted a védelmet is akár a saját gépeden, nem meggyőzni akarlak, csak elmondtam hogy nálam mi a hatásfok ha már vetted a fáradtságot, hogy leírd, hogy nálad mi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.