Hirdetés
Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Nem igazán az ágak száma számít, hanem az összteljesítmény amit 12V-on leadni képes. Ha több ág is van, az esetek döntő többségében úgysincs külön vezérlésük. Igazából az ATX2 szabvány szerint egy 12V-os ágon 20A-nél több nem kerülhetne leadásra, ezért szokták szétszedni, sok gyártó nem követi ezt, ez válthat ki ellenérzést persze, hisz valamiért csak van szabvány, de igazából gyakorlati jelentősége nem hinném, hogy lenne,
-
szabózé
csendes tag
üdv!
lenne egy ilyen konfigom: e6600, asus commando, 2x1 gb ram, 8800 Gts 640 mb, 2 vinyo és 1 opt. meghajto.mennyit kajálna ez a masina?mekkora és milyen tápot kéne vennem?kb 20e legyen a teteje a tápnak.lenne egy thermaltake thoughpower 600 sli,egy FSP epsilon 700 meg egy aerocool aeropower 550 amit jelenleg gyorsan betudok szerezni.melyiket/mit lenne érdemes venni?jelenleg max 20e-t tudok rászánni.
elöre is thx -
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2547 üzenetére
minden Corsair táp egy ágas az enyém is -> link (csak a HX szérián a matrica még félrevezető), amit 3 ágnak látsz azok csak virtuális ágak, le is tesztelték, 40A-t elbirt 1db 12v-os ágon. a VX450 is lehet hogy elbir pár percig 30A körül, lehetséges, a ph! tesztben a 2db 2900XT-t is elbirta alapon, kérdés, hogy meddig viszont nem kérdés, hogy a legjobb választás alsó/közép kategóriában..
Kovetkezeskepp elmondhato, h nem a tapok teljesitmenyevel van a baj, hanem azzal, h hogyan adjak le, lasd ugyanez volt a problem a 2900xt-8800gtx/ultra osszehasonlito cikknel is.teljesen korrekt meglátás, a gond, hogy erről mélyen hallgatnak, és a legnagyobb márkák fekszenek meg ha tuningra kerül a sor..
R.Zoli: a Silverstone DA 800W,1000W valóban a legütősebb tápok egyike, a gond, hogy a 800W-os 60k körül van itthon sztem nem forgalmazzák, de ha körülnézel a piacon lehet jobbat is találni ennyiért, és erre a teljesitményre már tényleg csak az extrém tuningereknek van igénye..
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
JasonD
aktív tag
Kösz a hozzászólásokat. Idő van, úgyhogy még rágódok egy kicsit, aztán meglátom mi lesz. Úgyis még kb. egy hónap mire realizálódhat a tápvásárlásom. Addig meg olvasgatok teszteket, fórumokat...stb. Ha közben vmilyen kérdésem lenne, majd felteszem itt.
-
venember83
nagyúr
válasz szabózé #2553 üzenetére
Hello,
ezek kozul mindenkepp Epsilon, de miert csak ezekbol valaszthatsz? Fogyasztast pl ide kattintva talalsz, tehat 400as, max 500as tap boven kiszolgalja a konfigot. Bluestorm II 400 vagy 500hoz mit szolnal? Joval olcsobb mint 20k, hazhozszallitassal is lasd pl itt Vagy lenyegeben mindegyik elso hsz-ben ajanlott 400as tap jo lesz s tuningolni is fogsz tudni vele boven.
Achill3uS S te miota nem vagy extrem tuninger?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2556 üzenetére
én csak R.Zolinak mondom, hogy ha ilyesmin töri a fejét..ja egyébként: Corsair VX550W Review (itt már rendesen 1ágasnak cimkézik) mondjuk nemtudom az 520 és a 620 közé enne mi értelme volt, de jó kis táp
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
venember83
nagyúr
válasz Achill3uS #2557 üzenetére
520asnal joval olcsobb, nem modularis, ugyanugy halk, miert ne? Szerintem megvan a letjgosultsaga. JohnnyGuru-s tesztekben azert nem bizok meg 100%ban, mintha partneri kapcsolatban lenne a Corsairrel, igy meg nincs kizarva, h nem teljesen objektiv az oldal. Nem mintha akarmelyik oldal is objektiv lenne... De johnny-corsair eseteben rendkivul nyilvanvalo az osszefonodas.
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #2558 üzenetére
FSP PNF. Passziv PFC-s. Illetve asszem a 350es Chieftec GPS is ugyanigy passziv PFC-s. 350es tenyleg halkabb joval, tobben tapasztaltak itt a forumon.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2558 üzenetére
igen, az árát énis csak most vettem észre, bár itthon ez nem hinném, hogy 2-3k-nál nagyobb kül. lenne.. de a többi érv jogos..
én bízok benne, többi cég tápjait is ennyire objektiven kezeli, namármost egy ennyire részletes és kiveséző tesztet nehéz lenne ferdíteni, az pedig, hogy a végén milyen pontszámot kap már teljesen szubjektiv, hogy valaki aszerint választ-e vagy sem.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2562 üzenetére
jó hát igen, 5k már mérvadóbb, nem láttam, hogy már lehet kapni itthon..
egyébként ezt figyelted? VX széria: Granacia 10 év.
gondolom ebből 3 bolti mint nálam is, de durva, hogy ezekre 5-tel többet ad mint a HX-re, jókor jut eszükbe, hogy ennyi is belefér.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
as_Rock
őstag
Sziasztok szakik!
Kérdés: Asus barebone 200W-os tápja (elvileg delta) elbírja-e az alábbi rendszert:
Am2-es integrált grafikás alaplap, AMD X2 3600+ brisbane, 2x1GB ram, 1 dvd-író, 1(+1 alkalmanként) vinyó, 1 Leadtek tv-kártya, 1 7600gst videókártya (majd valamikor 7900gs/8700GTS/2600XT közül valamelyik lesz helyette talán)"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
venember83
nagyúr
válasz Achill3uS #2563 üzenetére
Ugyan, aki most kiad 20k forintot az ketlem, h 10 evig tartana s hasznalna a tapot. De azert nagyon jol nez ki, memorianal fordul elo, h 999honap garit adnak, uzletit! Igaz, h par ev mulva max mas testnyilasaba dughatom a sima ddr ramot pl, meg uzletben se fogok kapni, ha esetleg meghibasodna, tehat nem lenne mire cserelni, de jol nez ki a sok gari. Kulonben AcBel Polytech (asszem) a sajat tapjaira eleve 10 ev garit ad, szoval nem a Corsair az elso. Nem tudok azonban mast mondani, csak annyit, h impressive. Jobb szot nem kaptam
as_Rock: Igen, el kell birja. 7900gs-t es 2600xt-t is, valszeg 8700GT-t is, de az meg kerdeses milyen is lesz.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2566 üzenetére
tudom, csak ez olyan lélektani, a HX a jobb és az a kevesebb garis, csak ennyit akartam
-
as_Rock
őstag
válasz venember83 #2566 üzenetére
200W és elbírja ez naggyon jó hír *már csak azt kell megtudnom asus T2-be belemegy-e a matx alaplap - tudom az másik topic, bár nemtom hol tudnak erre választ *
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
Rabbitf_24
addikt
hello
megjött a masinám:
msi k9n neof-v2
4400+ X2
2 X 1GByte corsair twinx 800mhz
pcie sapphire x1950gt full
samsung 200gb
dvdiró
4 ventimeg a tááp: FSP ATX-400PNF, aszittem legalább dobozba lesz
ez elég a gépnek ugye? (ha netán meghúznám a kártyát akkor is?)
-
venember83
nagyúr
válasz Rabbitf_24 #2569 üzenetére
Huzhatod amerre akarod a kartyat Nem a tapon fog mulni a tuning, hanem a memon, x2-n s GT-n.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz venember83 #2570 üzenetére
kössz már nyugodtan szórom össze
-
papg79
tag
Sziasztok!
A véleménytekre vagyok kíváncsi. A konfigom: Asrock P4VM800, Intel pentium 2,4 Ghz, Samsung 200 GB Sata HDD, LG GSA-4163B DVD író, és mindezt egy Mercury 350W-os táp hajtja meg. Elég ez a táp ehhez a konfighoz, vagy tényleg annyira rossz tápok a Mercury-k? Előre is köszi a választ.
-
direwolf
őstag
Felragasztottam egy ilyent a gépem orcájára: Powered by Corsair (VX450)
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
zszszs
tag
Mi a vélemény a DEER tápokról? Közelebbről ez érdekelne:
Deer tápegység P4 400W 8cm ventilátor
Jellemzők:
400W teljesítmény
Leégés védelem
Rövidzár védelem
220V/110V feszültségkapcsoló
Be/Kikapcsoló gomb -
venember83
nagyúr
-
zszszs
tag
válasz venember83 #2577 üzenetére
Persze, csak azt egyik általam ismert boltban sincs a listán mifelénk...
-
venember83
nagyúr
Nos, akkor pl Chieftec 350 meg 10k alatt van, hatha azt kapsz. De ha pl megrendeled innen a 350est akkor boven 10k alatt meguszod hazhozszallitassal egyutt. Haver gepeben is ilyen van 1 D820 es 1950pro tarsasagaban, meg sem erzi a tap, jatek kozben is max langyos levego surran ki halk szarnycsapasokkal a tap hatso fertajabol.
Fejembe szallt ez a sok gyumolcs ilyen keson, inkabb fekszek Jo ejt.
-
zszszs
tag
válasz venember83 #2579 üzenetére
Köszi, jó éjt. Surranj az ágyadba!
-
Biga123
addikt
Hali
ASUS tápokról hallott valaki valamit?
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Achill3uS
nagyúr
haverom házzal együtt kapott egy ilyen csodát, 1hónap alatt elfüstölt egy full alapon hajtott celeronos gép alatt
-
bigdigit
addikt
nos muszály nekem is tápba beruháznom mivel axxony p4-be haldoklik a táp.
igy megkapja az enyém amit kinőtt a configom.
eddigi információim szerint valami min.800wattos táp kellene főleg a quad tuning miatt meg egyébként is sok kütyü van a gépembe ami veszi az áramot.mit ajánlanátok?olyanra gondoltam amit kapni is lehet..mivel már sürgős a helyzet.
ha még valaki helyet is mond hozzá ahol árulnak imába foglalom a nevét. -
Achill3uS
nagyúr
válasz Szten Márs #2586 üzenetére
fentebb beszélgettünk erről venember83-mal.. simán kevés lehet az 560-as csifije az ő konfigjához, nem éppen alapon akarja küldeni.. a tápos topic-ban magyarázzam h nem csak az a lényeg hány watt van ráírva?
bigdigit: sztem egy Corsair HX620W teljesen jó lenne neked, a konfigoddal simán elboldogulna, ha több pénzed van rá, Silverstone DA800W, Pcpower&cooling 750W, Ultra X3 800W, ilyesmit vennék, de ezek itthon nemigen szerezhetők be.. Enermaxot nem ajánlom..
-
bigdigit
addikt
válasz Szten Márs #2586 üzenetére
P5K PREMIUM Q6600 G0/3700 1.472 vcore 4x1gb Geil 6400 ultra eVGA 8800GTX Samsung 970p Plextor 760SA 4DB SATA II 320GB Thermaltake Kandalf ház chieftec 560 táp Waterchill extreme viz logitech mx1000
az 560-as chifi táp már nem birja100% proci load közben úgy szól elakar szállni
meg úgy érzem elfogy a 12v-os ága lassan és tuningban is már gátat szab. -
Achill3uS
nagyúr
válasz bigdigit #2590 üzenetére
áh, hangos és 4*18A-esek a 12v-os ágai, egyik csifi sem egy ágas belülről, szóval én már ezért se venném.. Corsair-nél nem jobb a te konfigodhoz, de mondjuk lehet, hogy elvinne 20hdd-t a Corsair meg csak 15-öt a 700-as fsp is olcsóbb jóval a Corsair-nél, szóval watt alapján nem lehet vásárolni..
#2591: hát igen, neki se jött be..
-
Kriza
őstag
válasz bigdigit #2589 üzenetére
Az 560-as csíf (CFT-560-A12S vagy C) 440W-ot bír 12V-os ágain, annak elégnek kell lennei.
Ha a venti hangos ilyen terhelésen, az a ventiszabályzás hibája, ha ezért cseréled OK, de akkor ne azt mond, hogy nem bírja.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz bigdigit #2594 üzenetére
600-as hőcsöves Zalman? Én azt venném, ha megabrutál izmos tápot akarnék (És a CFT-csíftek nem jön be ). FSP Epsilonra épül és jó árom szokták márni a mistrálban.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
bigdigit
addikt
corsair félretetetve
-
Biga123
addikt
köszi köszi..
Én is hasonló dolgokat találtam róla.....
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Achill3uS
nagyúr
azért kicsit más kategória egy 400-as seasonic és egy 600-as
de ettől függetlenül érdekes a problémád 2-4 hdd az semmi..bigdigit: jó választás gondolom megtaláltad amit fentebb irtam, a hx620-nál ami erősebb mind kb már a duplájába kerül, és itthon nem kapni..
-
venember83
nagyúr
válasz Achill3uS #2599 üzenetére
Meg aztan kompis hutes nelkul minek is venni 620asnal erosebbet? Kulonben vx550el jobban jarna, 41A boven eleg kell legyen vidkarinak, kentsfieldnek, mindennek. Ha nem szamit a modularitas, akkor en a vx-et vennem.
Corsair azert szepen kitett magaert tapok teren, nem bogott ugy le mint az OCZ, legalabb utanajart, h honnan erdemes vasarolni.
Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- BMW topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sweet.tv - internetes TV
- Horgász topik
- Tudományos Pandémia Klub