Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam, megnézem mire tudnék most váltani. Redmi note 4-em van, és meglepően tapasztaltam hogy a fullhd modellek ára mintha feljebb ment volna (2,5 éve 50-55k volt a mostani, és 60k alatt nem igazán találtam). Ennek mi lehet az oka? A forint árfolyamát szerintem a technológia fejlődése azért 2,5 év alatt csak-csak behozta (ha meg nem előzte).
Átlag használatra keresem, ne legyen rosszabb mint a jelenlegi. A váltás oka főleg az akksi, már kezd öregedni, a teljesítménye elég nekem, így akár energiatakarékos CPU is jöhet (most is ez van benne), de 4000mah alá nem mennék. Továbbá 4/64-t, type c-t és amoledet szívesen fogadnék. Az olyanok mint pl kamera, hangszóró, képernyőarány, notch, stb igazából mindegy. Így milyen alternatívák vannak nagyjából szerintetek, vagy ezek mekkora keretbe férnek bele, ha a legköltségkímélőbb megoldást keresem?
Köszi előre is!
-
thiclyoon
aktív tag
Már egy jóideje keresem a jó öreg Nexus 5-öm megfelelő utódját, teszek ismét egy kísérletet
- Árkategória?
100-150, 150 fölé csak kivételes esetben.- Használt vagy új?
Inkább új.- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón?
Eddig a gyártói garit preferáltam, de egyre jobban kezdem az érdeklődésem elveszteni efelé, Nexusom is bírta a 2 évet bőven (meg ugye többet is), előtte se volt gond.- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszútávra, legalább mint a mostani - amivel amúgy a legnagyobb gond jelenleg az akksija (a másik a ram).- Mire használnád?
Néha játék (S800-zal se volt már baj ilyen téren), fotózás, és egyéb leginkább általános felhasználás (DE erre szvsz nem elég egy 50 ezres telefon, megjártam már az ilyen kategóriával).- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Android bár ilyen ársávban nem tudom, van-e más életképes megoldás egyáltalán.- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
4,7-6", azon belül leginkább az 5-5,5".Nézegettem azért én is, Huawei/LG/Oneplus készülékeknél kötöttem ki. 1+3t elég jó lenne, de már nem kapható, az 1+5 árcédulája pedig már egy kicsit kifele lóg. Huawei-nél a Hisiloconnal nem vagyok kibékülve, de az LG G6 megragadta a figyelmem. Mi a véleményetek róla? Man valamilyen rejtett hiányossága, nagy problémája? (Mennyire kapható ez hivatalosan? Csak GSM-boldokban láttam.) Vagy mi mást tudnátok ajánlani?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
sziasztok!
jelenleg egy nexus 5-öm van, és arra lennék kíváncsi, hogy Ti mire cserélnétek ezt a telefont? ezek után nyilván fontos a sebesség (és a frissítés.. bár ezt szerintem kihúzhatom), valamint jó lenne ha akksiban + kamerában előrelépnék. a legjobb döntés valamelyik pixel lenne szerintem, de az árat jó lenne lejebb tenni, 100, nagyon max 150 fölé nem mennék.
ha tudtok, felsorolhattok többet is, hogynagyjából képbe kerüljek már egy ideje nem annyira követem az ipart, úgyhogy van egy kis lemaradásom.
köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
- Árkategória: 100k +- 5k
- Használt vagy új: új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál?Esetleg használtan az aprón?: függetlenül, újonnan, gyártói garanciával, vagy Bp.-n, vagy Bécsben valamelyik MM-ban.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? hosszú távra, de nem baj, ha a legjobbat kapom a pénzemért
- Mire használnád?:mindenre amire lehet: játék, videózás, fényképezés stb. stb.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? androidos legyenfontos lenne még, hogy ne akadjon, szaggasson
jól sejtem, hogy egy nexus 5 tökéletes lenne?[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
válasz freeknight #47058 üzenetére
Ace 3 LTE
azért az adreno 305 nem olyan rossz 480x800-as felbontáson (a sima Ace 3-ban lévő Broadcom VideoCore IV tényleg ratyi)S III: Exynos 4412, amiben Mali 400mp4 (4 magos) van, S III mini: NovaThor U8420, amiben (valószínűleg(, mivel az összes NovaThor SoC-ban, amiben Mali GPU van 1 magos a GPU)) Mali 400(mp1) (1 magos) van
S III
S III mini
Exynos
NovaThor
ha félreértettelek, akkor bocsi[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
-
thiclyoon
aktív tag
válasz BeriHampeR #45130 üzenetére
Z-t lazán elveri, nyers ereje kevesebb, mint egy Sanpdragon 600 (a Sonynak), LG G2-ben meg Snapdragon 800 van
kijelző: Sony: TFT, LG: IPS
kamera: LG-nek van optikai képstabilizátora,Sony-nak nincs, és az LG 1080p mellett 60 fps-t produkál, a Sony ennek pont a felét
aksi: Sony: 2330, LG: 3000
SAR-érték:
LG:
US 0.50 W/kg (head) 0.69 W/kg (body)
EU 0.41 W/kg (head) 0.47 W/kg (body)
Sony:
US 1.05 W/kg (head) 0.56 W/kg (body)
EU 0.48 W/kg (head)
az LG-nél a bejelentésnél nagyon hangoztattak valamit a hangzással kapcsolatban
nehézség LG könnyebb (146g vs. 143g)
mérete: LG kisebb, de vastagabb (de 0,2"-csel nagyobb) (139 x 71 x 7.9 mm vs. 138.5 x 70.9 x 8.9 mm)
LG tudja az ac-s wifit
stb. stb.
a Sony előnye mindenképp az IP57-es védelem -
thiclyoon
aktív tag
válasz norbert1998 #42296 üzenetére
ace 2-ben sincs [link]
a gyorsulásérzékelő (accelerometer) nem ugyanaz, mint a giroszkóp (gyro)
amúgy ha játszanál a telefonon, akkor nem az a lényeg, hogy a gpu minél erősebb, a felbontás pedig kisebb legyen? mindkettőben adreno 305 van, de a moto g-ben hd a felbontás, a másikban csak wvga -
thiclyoon
aktív tag
válasz norbert1998 #42292 üzenetére
szerintem htc one sv, annak kell a legkevesebb pixelt meghajtania
(#42293) norbert1998: ...giroszkóp természetesen van benne...
biztos?itt nem írják[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
-
thiclyoon
aktív tag
válasz mclaren777 #33156 üzenetére
Samsung Galaxy S4 Active: tud fHD-t, és IP 67
Sony Xperia ZR: fHD, de csak IP 58
Sony Xperia V: fHD, de csak IP 57
Sony Xperia Z: fHD, de csak IP 57
Samsung Galaxy Xcover 2: csak HD, de IP 67
Sony Xperia Go: csak HD, de IP 67hirtelen ennyi jutott eszembe
[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
válasz darealkilla #32917 üzenetére
samsung s3 / s3 mini? (a lekerekített élek miatt)
(esetleg s4 mini? bár az már nem olyan lekerekített..)[ Szerkesztve ]
-
thiclyoon
aktív tag
válasz Mosanke #31164 üzenetére
ace: 2,5 éves telefon, armv6 cpu, adreno 200, kevés rom/ram, videófelvétel: qvga (asszem 15fps, bár ez nem biztos)
wave: badát nem nagyon ismerem, ezért nem tudom, hogy mennyi app van rá, meg szvsz haldokló/halott rendszer, persze lehet, hogy valamelyik wave tulajdonos megcáfol -
thiclyoon
aktív tag
válasz papeti01 #29001 üzenetére
(szvsz) ha játszani (is) szeretne, akkor xperia j, és sgs trend kilőve (adreno 200 miatt); és ha az adreno 203 jobb, mint a 205 (vhol ezt írták..), akkor g510, ha nem, akkor még az alcatel ot995 is jobb a 205-tel
g510 mellett szól a 2 mag, trend mellett pedig 768mb ram[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest