Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Mik a feltételei annak hogy egyszerre lehessen telefonálni és közben menjen az internet, vayg akár wifi hot spot? Azt hogy lehet leellenőrizni higy erre képes e adott telefon? Vagy lehet hogy a sim régi és azért nem megy? (Redmi 3s készülék)
Köszifree your mind
-
Jazz
veterán
válasz Viktor0610 #189679 üzenetére
Nem. A tele nem alkalmas makrózásra nem arra való, főleg nem super makróra amiről beszéltem. A fókusztávolság nagyon nagy. (Ezt max egy előtétlencsével lehet csökkenteni, úgy viszont best of ha profi a tele kamera, ilyen az ultra 11-em de ez másik téma, nem nekem kell).
A p30pro amúgy az UW lencsét használta super makrózásra, egy plusz lencsetag volt beépítve ami miatt 2.5cm-re is lehetett fókuszálni.
A gsm arena amúgy sokszor pontatlan, max általános tájékozódásra való.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
mi az ajánlott best buy telefon fotózásra ami nagyon jó makro super képességekkel rendelkezik?
Azaz van külön lencsetag supermakro közelihez mint a p30pro-nál. (Ott a fő kamera lencstagjai között volt olyan ami biztosította az extra közeli fókuszt ha jól emlékszem).Ugye a gond az hogy általában a legtöbb top telefonra is UW lencsére "raknak" makro módot (még csak nem is super makro), ami "átverés" mert csak fix minimális fókusztávolság, és gyatra minőség. Egy digitálisnzoom fő lencsén általában jobb megoldást hoz).
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
talán elfér itt: mobiltelefon hűtőről van valakinek tapasztalata? Mi az amit érdemes, vagy nem, és honnan? A xiaomi peltier elven+ventilátor működő hűtője itthon sajnos nem kapható, és gyér a választék.
Köszi
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
az alábbi 3 telefonból létezik global version, B20-al? (Ahogy nézem ezekből mind hiányzik) [Xiaomi Mi 10 Youth 5G + Redmi 10X Pro 5G + Redmi K30 Pro Zoom]
Köszi![ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
Mi 10 Ultra-ról van hír, lesz global version? Augusztusban ez volt a hivatalos info, azóta viszont nem történt semmi.
Egyenlőre nincs alternatíva, mert mi 11 kamera rendszere köszönő viszonyban sincs vele (nincs rajta optikai zoom se pl.).Köszi
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Viktor0610 #155445 üzenetére
Nem lenne rossz, de az s20-nál már azt infráról is lekéne mondani, az meg kellene. Ráadásul "csak" sima 16M kijelzője van. Azért azt az 1b színmélységet nagyon szívesen megnézném a Mi 10-nél.
És nincs róla hír, hogy lenne az Mi10 ultrából global version?free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Viktor0610 #155427 üzenetére
Mondjuk ha lemondok pár dologról (micro sd, jack, fm radio), ott a Motorla Edge+, sokkal nagyobb képérzékelő lapkával (1/1.33" vs. 1/2.0" (xiaomi) ).
Vagy ott az Mi 10 ultra, szintén ekkora CCD-vel.
Jézusom, csak most nézem: 120hz-es kijelző, 1 milliárd szín (valós 10bit-es), 5x opticai zoom[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Viktor0610 #155427 üzenetére
Köszi. Néznék én másikat, de olyat nem találok még egyet ami ezeket tudja:
- 5G,
- OIS main camera,
- Optical zoom,
- Infra,
- OLED
- nem ívelt kijelző (ebből tudok engedni)
- min. 8GB ram,
- 3.5mm jack
- NFC
- Dual sim
- külső memória kártya fogadás (ebből tudok engedni)
- Fm rádió (ebből is tudok engedni ha azon múlna)free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
kinéztem a Redmi 10X Pro-t, úgy nézem nincs még egy telefon ami ugyan ezeket tudná, ártól függetlenül is.
Honnan érdemes rendelni, és mire érdemes figyelni? Pl. Spainstock? Geekbuying? International version? B20? 5G-nél milyen frekvencia kellene? Stb.
Köszi!
free your mind
-
Jazz
veterán
Mi a különbség a xiaomi note 10 pro, és az mi cc9 pro között? Milyen érv szól az egyik illetve a másik mellett? Én nem nagyon láttam különbséget.
free your mind
-
Jazz
veterán
Üdv,
az létezik hogy ezen a telefonon a ccd 1/1,33"? Ez túl szép, "nagyon nagy". Telefonhoz képest. [Mi Cc9 pro]
Ez pedig 1/2.0": [Redmi 10x pro]
Erre meg megint 1/1.33"-at ír [link]
Viszonyításképpen a p30 pro 1/1.7".Ha a 10X pro tökéletes lenne, csak lenne nagyobb a CCD, illetve a Mtek proci helyett egy snapdragont szívesebben látnék, akár a felárért cserébe is. Vagy a kövi ilyen telefon lesz a Note11 pro?
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
van olyan telefon ahol a manual fotózásnál a rekeszértéket is lehet állítani? A P30Pro-n nem lehet. Minden mást lehet de ezt nem. Illetve ezt lehet egy külön menüben, de akkor csak ezt állíthatod semmi mást. Olyan kéne ahol a manual fényképezés-ben mindent lehet állítani, és mellett az f rekeszértéket is.
Köszi!free your mind
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
1. Lehet olyan teleót kapni mint a Mi 10 Pro, csak nem ívelt kijelzővel?
2. Vagy ez a hajlított kijelző már ilyen kötelező kellék lett, és tegyek le a lapos kijelzőről?
3. Az Android még mindig produkálja az újabb telefonoknál is azt a filekezelési "jelenséget", hogy pl. egy kép file-t mozgatva a telefonon máshova, felülírja mindig a file készítési dátumát?
Köszi!free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Jenne #147882 üzenetére
Nyilván a kép felbontása és a mérete között egyenesarány van.
Én ezért akarnám a 100MP-es note10-emet is (ha lenne) 10MP-el fotózni, mert semmi értelme irdatlan méretű képeket tárolni a telefonon mikor a valóságból csak 10Mp-et képez le.
Ezért volt szebb a te 14Mp-es canonoddal készült kép, mert ott a szenzor mérete sokszorosa a telefonhoz képest.Van egy egészséges arányszám a szenzor mérete, és a még jó lelkiismerettel rápakolható pixel számok között hogy a valóságból tényleg pixeleket, információt képezzen le, ne pedig zajt, kromatikus aberrációt, stb.....na most ez az első digit gépek megjelenéséig tartott is, nagyobb felbontáshoz nagyobb képérzékelő társult. Aztán hamar rájöttek hogy az embereket milyen könnyen átlehet verni, mert hogy a szenzor igen drága, a rápakolható pixel meg szinte semmibe nem kerül. Ss elkezdődött MP háború. Az akvarellre és olajfestményre hasonlító képeket meg brutális képjavító algoritmusokkal tették élvezhetővé, és ezzel el is veszett 60Mp-ből 50, és még olcsmány is lett. De az adatlapon jól mutat a nagy szám.
Megnéznék egy übertelefon fotót RAW-ban.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Oldman2 #147875 üzenetére
Igen ez így van. Csináltam egy ilyen összehasonlító montázst. 24MP DSLR vs. 64MP Smartphone.
A szarabbik a telefon mondanom sem kell. Ez a marketing hazugság a digitális fotózás óta terjed. Hiába a magas MP számú érzékelő, ha a valóságból csak a töredékét képes leképezni mint valódi értékelhető fotó részlet.
Katt és zoom bele 100%-ra.
Lehet akárhány ezer MP-es egy telefon, jó ha 10MP-et leképez a valóságból. Mindegy hogy hány milliós iphone vagy über P30Pro.
Mint itt is látszik egy 24MP-es valódi kamera agyon-vissza veri képrészletességben is a nála "elvileg" 3x akkor felbontású telefont.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Viktor0610 #147855 üzenetére
Jól tudod sajnos a gyáriban nincs benne.
Viszont egy open camerával már lehetne állítani. Az is gondolom úgy működik hogy a leméretezi még a memóriában az elkészült fujll felbontású képet.
"az nem ad olyan szép képet, mint a full felbontású fotó lekicsinyítve."
Igen, ez az eljárás lenne az igazi.Most csak a szenzor 108MP, és a kimenet az egy 27MP-es kép lesz, vagy hogyan?
"Primary: 108MP sensor 1/1.33-inch sensor with 25mm-equivalent, f/1.69-aperture lens, OIS (27MP output resolution)"
[link]free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Viktor0610 #147812 üzenetére
Wow. Akkor az azt jelenti hogy már vetekszik a p30 pro-val vagy esetleg annál is szebb képeket csinál?
Arra lennék kíváncsi, hogy ha alacsonyabb felbontású képeket szeretnék, akkor hogy készíti el. Leméretezi a memóriában elkészült fizikai 100MP-es képet (így kapok egy tűéles 5MP-eset mondjuk). Vagy egy nem túl jó minőségű 5MP-eset készít mert a CCD-ről már így szedi le a képet.Az 5G csak azért lett volna jó, mert ha már lúd....ugye egy 200k-s telefon, nem holnap tervezi lecserélni az ember, és ha 3 év múlva már van használható 5G akkor jó lenne ha azt is tudta volna.
Note10-ből nem tudod, lesz olyan verzió ami nem ívelt kijelzőjű? Igazából ez az egy zavar.
Köszi!
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Viktor0610 #147798 üzenetére
Viszont nem tud 5g-t. Az nem baj?
A kamera jobb? Ugye mert azt tudjuk hogy a 100MP nevetséges egy 2 négyzet mm-es CCD-n, ha csak emiatt lenne jobb, ez semmit nem számít. Egy diafilm méretű CCD (38mm) le tud képezni 50MP-t a valóságból, ezek a telefon CCD-k meg jó ha 5 -öt tisztán. függetlenül a fizikai pixel számoktól a CCD-n. (Mivel részletek 90%-a elveszik a zajszűrésben, a software-es varázslatban hogy valahogy kinézzenek a képek).
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
xiaomi note 10 pro, vagy huawei mate 30 5G? Ti melyiket vennétek és miért?
Köszi!
free your mind
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
Köszi. És miért jó az ívelt kijelző? Lehet "meggyőztök", és akkor egy gonddal kevesebb nekem a keresgélésben.
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
a Samsung galaxy S10+-nál mit takar pontosan az hogy: "Radio: FM Radio only USA&Canada" ?
Lehet ívelt kijelző nélküli verziót is kapni, vagy ez már valami divatt lett hogy minden telefonba ilyet tesznek?
Köszifree your mind
-
Jazz
veterán
(Okostelefon bérlésről hallott már valaki, létezik ilyen? Honnan és hogyan lehetne, rövid távra? )
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz csakany2001 #104319 üzenetére
Ez használt.
Újonnan tudsz adni linket ahonnan belehetne szerezni magyar nyelvű és B20-as verziót G2-ből 40k alatt?(#104320) BenHans:
Siralmas bizony. Ilyen rossz romokat készít a samu?(#104321) Ájvé:
Jobb a G2 igen. De újonnan 2x annyi mint a 3s.
De ha valahonnan belehetne szerezni magyar és B20 verzióval 35k környékén a G2-őt az nagyon jó lenne.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz csakany2001 #104316 üzenetére
Most nézem hogy a G2 80k huf. [link] (Asszem nem egy kategória a redmi 3s-el.)
30k-ért nekem is kell. Csak honnan? Esetleg ez? De se nem magyar se nem B20.[link]
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Torry #104313 üzenetére
Esetleg Xiaomi Redmi 3s.35k
Nekem is 30k körül kéne most telefon (nem közvetlenül nekem). Ahogy nézem a G2 talán még jobb is. Honnan veszed? B20 és magyar nyelvet is tud?
5-ös droidnál megállt az upgrade nála, vagy van esély hogy a 6-osra is lefrissül?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
-
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
válasz pècsimunkás #104304 üzenetére
A külső tárhely inkább amolyan korlátlan pendrive-ként jó szerintem. És kényelem. Nem kell gondolkodni mit tegyél rá mit nem. Pl. 256Gb-os micro sd, aztán hadd szóljon, ami belefér, filmek, zene, képek, bármi. Mindezt a megfizethetetlen felár nélkül, és úgy hogy még mobil is. Odaadod másnak, itt van, tedd be a notidba, másold át, vagy éppen másolj rá stb...
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz BenHans #104299 üzenetére
A J7 prime-ról mi a véleményed? review-szerűség
- Amoled helyett IPS, így már azoknak is alternatíva a telefon akiknél éjjel-nappal megy a GPS navi, folyamat világít a kijelző, és nem kell már félni a beégéstől
- Van már FM rádio (a 300k-s S7-be ez nem fért bele anyagilag biztos)Egy másik kérdés:
Ha J5-ön a frissítés csak az android 5.1.1-ez hozza elő (A 6-os helyett), ez azt jelenti hogy megszűnt a frissítés/támogatás hozzá?free your mind
-
Jazz
veterán
Jaj dejó, ezt jó hallani.
Találtam a yt-on egy videót, ahol a RN3P-val az MTK-nál megszokott engineer menüben turkált, és ott nyomta fel a hangerőt. Ugye ebbe nem MTK proci van. Ez akkor hogy lehet? Nyilván valami speckó rom-al csinálta, meg rootolt volt a teló. De akkor is. Vagy ez az MTK engineer menü nem csak az mtk sajátja?Akkor már csak annyi kérdés maradt a RN3P-ról, hogy valakinek van-e tapasztalata a hangerőről? Legyen az kihangosítás, vagy normál telefonálásnál lévő hangerő. Tehát nem a zenelejátszás érdekel (yt-on csak ilyet találok), hanem a hanghívás hangereje, mind kihangosításnál, mind normál beszélgetésnél. Meg a mikrofoné.
free your mind
-
Jazz
veterán
Van egy paradoxon amit felkéne oldani a Xiaomi Redmi note 3 pro-val kapcsolatban:
I.
mobilarena teszt:
"Az EuStocktól vagy a tesztelésre kapott, 7.2.3.0-s nemzetközi MIUI-val szoftverezett variánssal vásárolható meg a phablet, nagyjából komplett magyar rendszernyelvvel, Play Áruházzal és kínai appok nélkül, ám nem frissülő rendszerrel – vagy kínai/angol, rendszeresen frissülő MIUI-val, Play Áruház nélkül. Mindkét esetben 5.1.1-es az Android főverzió és zárva van a bootloader, bár nyitott opció is elérhető a kísérletezgetőknek."II.
Ezzel szemben a geekbuying-on: [link]
"Note:The international version will be installed with Global MIUI 7.0 OS ROM, Google play store, Google services and multi-languages.It supports OTA update. "
"MIUI V7 based on Android 6.0; 3 GB RAM + 32 GB ROM."I, II, Most akkor melyik?
3.: A MIUI V7-től mi várható? Ha majd elterjed az Android 7, szerintetek lesz frissítés belőle?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
-
Jazz
veterán
válasz Darknech #104237 üzenetére
Lehet majd 7-es droidra upgradelni a telefont vajon?
(#104235) Siffredi:
Nem biza, nem egy könnyű sport. De inkább most böngészek át éjszakákat hogy aztán x évig elégedett legyek a létező legjobb vétellel a kínálatból ami akkor rendelkezésre állt.Az OP3 nálam eleve kiesik az FM rádió és a micro sd card slot teljes hiánya miatt. (Még sim2-be se enged tenni).
Ez egyszerűen túl nagy ár, főleg úgy hogy a telefon meg 100k+.free your mind
-
-
Jazz
veterán
válasz pècsimunkás #104219 üzenetére
Nekem ebben az esetben már két dologról kéne lemondani. És sok olyan telefon van ahol csak egyről. Pl. LeEco Le 2 Pro, csak az sd card hiányzik.
(#104221) lezuvius:
És lőn. Minden tud. És az M9-ből létezik EU-s verzió! Honnan érdemes beszerezni? Tudsz linkelni egy-két boltot?
2Tb-ig, ez biztos? Gsm Arena (lenti link) max. 256Gb-ot ír.Nem értem miért akadt fenn a GSM Arena keresési szűrőn.(Közben rájöttem. A 130k-s max limit miatt ).
Még infra is van benne. [link] Még a lencse is nagylátószögű. Még az sd card slot is dedikált. És még OiS is van benne. Kérdés hogy a kicsit kékes kijelzőn lehet e utólag kalibrálni. Aksi picit gyenge. 5.0 inches (~68.4% screen-to-body ratio). Jó drága. De tényleg tud mindent.(#104222) Lecs:
Lenovo Vibe X3. Erre gondolsz? Ahogy nézem ez azért akadt fenn a szűrőn mert a kritérium még a 6-os droid volt. De GSM Arena szerint nem frissíthető 6-osra? Ezt nem értem. De majd te megmondod, hisz ott van a kezedben. (Tudsz megbízhatóbb/pontosabb oldal mint ez a GSM arena, ahol az összes telefon elérhető?). 147k a teló?[link] Az igen!(#104224) Darknech:
Dícsértessék! Ez biztos? B20 verzió Redmi Note 3 Pro-ból? Mert akkor meg van a tökéletes telefon! És a még a gombok is fizikaiak rajta. Hatalmas aksi. Kiváló áron a méregdrága társai mellett. Te jó isten. Mit kívánhatnék még? Dedikált sd card slot-ot. Na jó, ne legyünk telhetetlenek.
(#104231) Darknech:
Tessék, ezek mind Redmi 3 Pro + international verziók, és a leírásban is ott a B20-al. És ezek nem fogytak ki! Igaz HongKong stock. Ezt miért lőtted ki mint lehetőség? Miért csak a Spain Stock játszik nálad?[link], [link], [link], [link], [link], [link]
Az mondjuk kicsit furcsa hogy 0 a review mindenhol. Főleg ha így kapkodják.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Én meg lassan agyérgörcsöt kapok a telefon kiválasztástól, de csak nem jön össze.
Már vagy százszor eljátszottam, hogy azt hittem "hű meg van", aztán utána olvasás, valami fekete leves mindig jött és "ja még se".A kritérium (már csak ennyi maradt a sokból): [link] Azaz:
- max 5,5"
- min FHD
- B20
- Jó fotó képességek
- min 3Gb ram/32Gb internal
- Sd card slot (jó lenne ha dedikált lenne, de már erről is letettem, 2. sim hely is jó lesz)
- Iránytű
- Amiről már végleg letettem: infra, IPS (sok GPS navi használat), stock Android.Variációk egy tételre:
Asus zenfone 2: gyenge fotó, max 1/500 záridő, egy rakat hiba, vaskos.
Asus Zenfone 3 Laser ZC551KL: nem találtam tesztet. De a zenfone 2-ből kiindulva nem sok jóval kecsegtet.
LG G5: "A kalibráció sajnos szemre és mérés alapján is kékes lett, korrekcióra nincs mód". Ezen felül moduláris aksi, gyengébb, illesztés. Ha ezek nem lennének tökéletes lenne. (ez sokszor el fog hangzani, tudom, nincs tökéletes telefon)
LG V10: Jó lenne ha nem lenne ilyen nagy tepsi, zsebbe nem fér.
ZTE nubia Z11: tökéletes, über teflon, már rendeltem volna (100k kínából), de nincs B20 támogatás, ezt személyesen is megerősítették. Holott GSM arena szerint van.
Honor 7: hangszoró csak bal oldalon szól, és "Ezt a Honor 7-re is igaz, egy Real Racing 3 például indokolatlanul szaggat, a készülékház pedig az átlagosnál jobban melegszik".
Moto G4 plus: tökéletes lenne, ha lenne benne iránytű.
LeEvo Le 2 pro: tökéletes lenne ha lenne benne sd card slot, vagy legalább fogadná a 2. sim helyre az sd card-ot!
One Plus 3: "A színek élénkek, a kalibráció viszont kékes, aminek a korrigálására bizonyos keretek között van lehetőség a menüben". Kérdés mit jelent a "bizonyos keretek között". (Nem értem mi ez a "kékes" trend. Ez egy halál, csúnya, és a szemet is fárasztja. Amoled: félek ha órákon keresztül fog menni a navi, mennyire fogja díjazni beégéssel. Mindentől függetlenül még ezt is venném, van iránytű, remek, de nincs Fm rádió! 130ezerért!
Xiaomi Redmi Note 3 Pro: Tökéletes lenne, de nincs B20!!!
Samsung Galaxy S7: Nincs FM radio 130ezerért!
Xiaomi Redmi Pro: tesztet nem találtam, de GMS Arena szerint itt sincs B20.
HTC one E9 Plus: Nincs B20. Gyenge proci a QHD-hez és árazásához képest.Még nem jelent meg de jó lehet:
Samsung Galaxy J7 Prime: IPS! Végre. De nem tudom milyen áron lesz. B20?
Samsung Galaxy C5: Ez is jónak tűnik. Egyenlőre nincs teszt. B20?
Huawei G9 Plus: B20?
Archos Diamond 2 Plus: Van B20. Nehogy már ez a francia teló legyen a befutó!Valakinek valami egyéb tipp? Köszi.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz ghiottone #104175 üzenetére
"Ha ZTE NUbia z11-es kell és Kínából..."
Nekem ugyan nem kell Kínából, csak Eu-ból nincs.
A spellmall-ról amúgy azért nem, mert ha megnézed, a szürke verziónak laza +200$ a felára, ugyan azon hardware mellett.De már mindegy is mert Z11 is bukó. Kicsit beszélgettem aliexpressen a store-ossal, és kiderült hogy a B20-at (LTE Band20-800Mhz) nem támogatja. (A GSM Arena szerint támogatja, ezért is kezdtem el foglalkozni a telefonnal.)
Lehet hogy lesz EU verzió is ami már támogatni fogja, nem tudom. Viszont az itteni árakkal, áfával már egy kisebb vagyon lesz a telefon ára, úgy meg már végképp nem éri meg.Akkor marad a moto G4 Plus, vagy megvárom azt az M-et. Iránytű, infra, ennyi kellene még a boldogsághoz. (a mostani telefonommal is ugyan így voltam anno, és pont ugyan így maradt ki belőle. Volt a best of vétel, de nincs benne, vagy sokkal drágább de benne van. A dilemma most annyiban változott hogy a moto jóval drágább mint az enyém volt anno, és ezért a pénzért nyilván az ember nem azzal akar szembesülni nap mint nap, hogy ejj de kéne de nincs....)
LG G5 kékes tónusú kijelző miatt és a viszonylag gyengébb (moduláris) aksi miatt kilőve.
LG V10 jó lenne de hatalmas.Esetleg Zenfone 3, Honor 7....de sokkal jobban tetszene a moto. Viszont itt is van "De".
A honor 7 tényleg csak max. 64Gb-os Sd-t eszik meg?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz ghiottone #104169 üzenetére
Ujjlenyomatolv.: ja hogy középen alul az a kocka az az? Azt hittem az egy éxtra főgomb.
Dhl-el biztos. De china post-al? A kezelési költség ált. mennyi?
Azt mondod csak ennyi a baj a ZTE-vel? Milyen a supportja? Várható frissítés és támogatás mint a moto esetében? Vagy megveszed és elfelejtik a telefont és téged. Akksit sem találtam hozzá. Mi lesz ha X év múlva cserélni kell? Kukázom 100k-s telót? (Vagy beviszem a közeli zte magyarország szervíz központba. )Utána nézek annak az M-nek köszi.
free your mind
-
Jazz
veterán
Mi az hogy nem lehet factory resetet csinálni rajta? Miért? (ZTE nubia Z11)
Site legalja:
"9. About Software
We already Change the software of most phones with multilanguage, Buyer Can Not Restore To Factory Or Root With Other Version Firmware, Which May Cause Date Loss Or Dead Of Phone."[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Ha ennek a tesztnek lehet hinni [link], akkor a Lenovo Vibe K4 Note is kilőve.
Gyenge hívás hang minőség, kamerával szenvedés alacsony fény viszonyok mellett, vagy zárt térben fényképezni, nagyon melegszik...stb.Asus zenfone kilőve. Nagy batár, vastag a szélek felé, áhh....hagyjuk.
A ZTE nubia Z11 meg túl szép hogy igaz legyen. Szép szép, de hol a buktató? Támogatottság hiány? Bug?
És 360€? [link] Amazonon meg 600font?Itt miért nem írják ki azt hogy ZTE, lehet hogy replika?[link]
Itthon sehol nem kapni. Esxpansys keresőben sincs találat.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Nagyon tetszik a Moto G4 Plus. Nagyon jónak tűnik. Legyen az a stock android vagy bármi.
Moto G4 plus: "A hátlapot lekapva szembesülhetünk a szörnyű ténnyel, hogy nem lehet cserélni az aksit."
Ez mit jelent. Ha meghalt az aksi, meghalt a telefon? Nem lehet cserélni? Vagy csak szervízben jó pénzért? [link]Ez nagyon jó: "Van FM-rádió, amely megjeleníti az RDS információkat is és használható headset nélkül is"
Ezt nem értem: "És itt van az elsőre – és másodikra is – nyominak kinéző ujjlenyomat-olvasó is." Az ujjlenyomat olvasó nem a hátsó bemélyedés a M logojával? Mi ebbe a gagyi?
Ez megint egy fontos szempont: "A Motot ismerve nem lesz gond a frissítésekkel sem – például épp az elmúlt hetekben jött ki a májusi biztonsági javítócsomag a 3 éves 1. generációs X-re (!)."
A következőkről mi a vélemény?
Asus Zenfone 3 ZE552KL
Huawei Honor 6 v. 7 (16/64 GB, 3 GB RAM. Ez mit jelent. Két részre van particionálva az internal storage? Vagy ebben a kétféle verzióban kapható? Viszont a külső sd csak 64Gb-ig támogat.)
Honor 7
ZTE Nubia Z11 (64 GB, 4/6 GB RAM, Snapd. 820. 75% screen to body ratio.) Ebbe minden benne van mit szem száj kívánhat. De mi van a tetszetős külső mögött? Lehet nem véletlenül alig találni róla valamit?Annyi hogy ezekben még van: iránytű, infra, optikai képstabilizátor.
De magyar tesztet nem nagyon találtam róla.(#104155) basaja:
Cipelem magammal én is. Ezt akartam volna elhagyni.(#104154) _ghiottone:
Azt hiszem ez önmagáért beszél. Vacillálok is, mert megérné a kompromisszum. Nincs esetleg, vagy nem fog jönni fejlettebb Motorla ami ugyan azt tudja mint ez csak esetleg benne vannak a fenti szenzorok?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz ghiottone #104150 üzenetére
Lehet engedek belőle, és végül Moto lesz. Közben kiesett az LG G5 is. Ennyi pénzért ilyet: "A kalibráció sajnos szemre és mérés alapján is kékes lett, korrekcióra nincs mód" Még a fényképeken is átjön a kékes torzulás.
A Moto-val ilyen gond sincs ugye? Szemre, szépek, élénkek a színek?
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz basaja #104139 üzenetére
Tudom, az LG-t csak amolyan referenciának tettem be.
Fontos a jó kamera is. Ha nem jó a K4-ben akkor felejtős. Főleg ennyi pénzért. Lenovo-ék eltévesztették az árkategóriát az árazásnál.A Moto tetszene, de sajna kell az iránytű. A moto-ról azt olvastam nincs benne. Ez tényleg igaz, vagy csak elírás? Mert csak ez miatt húztam ki a listáról. Amúgy már venném is.
(#104142) Ájvé:
Ezt jó tudni. Köszi.(#104144) _ghiottone:
Nem is tudtam hogy az iránytű befolyással van a GPS navigációra. De nem ez miatt kell. Kell egy rendes iránytű ami elmozdulás nélkül, akár egyhelyben állva megmutatja az égtájakat. Mint egy rendes iránytű. (A mostani telefonomból is kimaradt, és éveken át szenvedtem, próbáltam mindenféle appokkal helyettesíteni, de hiába, hisz fizikai iránytű helyett mindegyik csak a gps elmozdulásból tudott csak következtetni, ami meg katarsztrófálisan pontatlan eredményt hozott rövid távon.)
Igen, baromi drága a G5. Én is sajnálnék érte ennyi pénzt. Szívem szerint max 60-at adnék ki egy telefonért. De a Lenovo K4 is 100k. Tiszta röhej. A Moto G4 plus meg 87k. Azért ez se kevés. LG G5 meg 130k.-.-Honnan érdemes telefont beszerezni? Mert ahogy nézem itthon minden baromi drága. Amazonon meg a legtöbb helyen "doesnt shipping to hungary" fogad.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz ghiottone #104128 üzenetére
...és (#104133) basaja:
Jónak tűnik. Iránytű tényleg nincs benne? Ami eddig volt abba is akartam, de oda se jutott.Árban ami még olcsóbb és megfelel a kritériumoknak ezt találtam: Lenovo Vibe K4 Note. Magyar tesztet nem találtam róla.
- alapból 5-ös androiddal érkezik, upgradelhető 6-ra. (Ennek van jelentősége egy olyan telefonnal szemben ami eleve 6-os androiddal rendelkezik?)
- MTK 6753 proci. Ez nem lesz kevés a FHD-hez? Mennyire marad el a Snapdragon 617-től?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Medocsabi #104114 üzenetére
És ha lejjebb megyünk egy árkategóriát, mondjuk max. 60k, akkor mire tennéd a voksod? (Szép meg jó a G5, de kicsit húzós egy telefonért 120k-t kiadni. Pár év és úgy is elévül, nem fog rá frissülni az újabb android, stb. ahogy lentebb írták.)
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Ez egy jó oldal: ha engedek a fizikai gombok igényéből, és még az IPS-ből is, akkor is összesen 4 féle telefon létezik a világon [link] ami megfelel a következő kritériumoknak:
FHD, 4Gb, ext. SD, FM, Infra, B20.Ez a 4 telefon pedig: Asus zenfone 3, LG G5, LG V10, ZTE nubia Z11.
Ha fizikai gombokat is beleveszem akkor 2 marad: Asus, és ZTE. -.- Melyik a "jobb"?
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni mert teljesen eltanácstalanodtam teló vétel ügyében.
Kinéztem a Le Max 2 X822-es telefont. De kiderült hogy nincs benne sd card slot.
Minden más szempontból tökéletes lett volna.Van valami alternatíva?
IPS kijelző előnyben, mert félő hogy a sok GPS navi használattól az Amoled beégne hamar.
Fizikai gombok legyenek rajta.Kínomban már néztem S7-eset, de azon meg nincsen FM rádió és infra.
Jó akkor mondom legyen S6-os. De azon meg nincsen külső sd card slot.Előre is köszi a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz #81562624 #98399 üzenetére
45ezer az ulefon power. A G4 meg 100k. Csak specifikációk után még cipőfűzőt se vennék. Magy teszt első kézből itt: [link] Hivatalos oldal: [link] Jelenlegi is Ulefone és már 4 éve velem van, csak eljárt felette az idő.
Ha elromlik bebukod, vagy vissza viszed, vagy megjavíttatod. Ez a rizikó, valamit valamiért.(#98400) grimm2:
Én is gondoltam arra hogy veszek valami "normálisat". S7 S6 nagyon drága. S5-höz meg nem sokat kéne hozzá dobni hogy legyen egy sokkal jobb LG G4.
Plusz nálam az Amoled sajnos nem játszik a rengeteg GPS használat miatt (beéégs).[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Úgy néz ki meg van az eddigi három befutó. LG G4, Ulefone Power, Ulefone Future.
Mi a véleményetek? Negatív, pozitív kritika, vagy hátha valaki lebeszélne valamelyikről valami miatt ami eddig elkerülte a figyelmemet. Vagy tud egy jobb alternatívát. Keret 50-100k.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz lezuvius #98368 üzenetére
Nem rossz, de szinte mindenben gyengébb mint a G4.
A G4-nél ez mit jelent pontosan? "A G4-en az Android 5.1 Lollipop operációs rendszerre épülő UX 4.0 felület fut. Saját szoftverét elég rendesen újratervezte az LG, sokkal színesebbek, letisztultabbak lettek az ikonok, illeszkedik a manapság olyannyira kedvelt flat dizájnba."
Saját OS? Nem is lehet frissíteni akkor az újabb android-ra, vagy hogy van ez?
Kár hogy az S6 amoled-es. A sok GPS használat nem tenne jót neki a beégésre való hajlam miatt.:S
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Erről mi a véleményetek?
Asus Zenfone: [link]
- 4Gb ram DDR3 Dual Ch.
- 64bit Inte 2,3Ghz quad core
- 1920x1080 IPS és gorilla glass
- 3000 mAh
- 68k HufJa a lenti listából 2 tétel még kimaradt:
- jó mikrofon
- hangos hangszóró mind normál, de főleg a kihangosító oldalon!free your mind
-
-
Jazz
veterán
Sokat olvasni hogy sokan szerencsétlenül jártak, és mikor megérkezett a kínai telefon, xy funkciója nem működik, itt hiba, ott hiba stb...
Milyen telefont ajánlanátok ha a minőség és a megbízhatóság is fontos? Nem kell feltétlen hogy kínai legyen.
Ami kell, jó fótó, sok memória, külső tárhely lehetőség, 4G, gyors mobile net funkció, jó wifi tulajdonsagok (hotspot-hoz), és lehessen terhelni rendesen.
Sok GPS használat miatt IPS kijelző előnyeben, FHD minimum. (Egy viszonylag régi kínaim van, összesen csak két probléma van vele: a fényképező része elég gyenge a galaxy J5-höz képest pl., és az 512Mb memória + 800Mb internal storage komoly limitet jelent manapság. A fényképező részét még lesajnálnám, de a memória+internal storage limittel nem tudok mit kezdeni.)Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz TupacakonHUN #98100 üzenetére
Xiaomi: memória nem bővíthető?? [link] Nincs is hely külső micro sd-nek? Innentől bukott is a telefon nálam...ha ez igaz.
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz futizoli #97865 üzenetére
és (#97867) Sk8erPeter:
Van hogy nekem is egész nap megy. Ha ott beégett az mm-ben, akkor nem túl biztató a dolog.:S (Főleg ilyen áron).
Így akkor van alternatíva, ami IPS-es?
(#97868) HREH:
A samut miért lövöd ki? Mi az a touch wizz és Android N?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
okostelót vennék. Kinéztem a Samsung Galaxy szériát, A5, S7 stb...de mivel sokat használnám GPS-ként, félek a beégéstől.
- Jogos ez a félelem? Az újabb telefonok is beégnek? Akkor most csak ezért inkább nézzek más típusú készüléket? (Galaxy-ból nem láttam IPS kijelzőt).
- Ha igen, mi az alternatíva szerintetek? Sony xperia? Ezek IPS-esek, viszont kevés a memória. 2-3 Gb max. Elég sok minden futna a háttérben, szóval rendesen be lenne lakva és terhelve a telefon.Szempontok: új (ár most nem lényeges), viszonylag jó kamera (szükség esetén lehessen vele fényképezni, pl. egy A3 egy álom a Ulefon V1277-éhez képest), nagy felbontású kijelző (FHD és felette), lehetőség szerint 4+Gb memória.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
Nem találtam szerviz topic-ot ezért ide írok, hátha tud valaki tanácsot adni.
Adott egy ilyen készülék ami vizet kapott. Működik gomb kijelző minden, kivéve az érintő képernyőt, így feloldani sem lehet, sem kikapcsolni, mivel aksit nem lehet csak úgy kivenni.
Szétszedni nem olyan egyszerű, de nem lehetetlen.[link]
- Szétszerelés a kiszárítás végett megjátszható? Vagy garivesztéssel jár?Köszi!
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest