Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• blattida

nagyúr

válasz mrszitya #17308 üzenetére

Én meg azért nem fogok, mert én úgy gondolom, ahogy leírtam. Nem csak itt tapasztalom, hanem az élet minden területén. Az emberek mindent akarnak, azonnal, ha nem lehet azonnal, akkor mást keres helyette, nagyon kevsen akarnak megoldást a problémákra, vagy valaki más oldja meg, de lehetőleg úgy, hogy neki semmit se kelljen tennie, vagy pedig oldódjon meg automatikusan, gyorsan és hiba nélkül.
    Az mse véglet, szerintem, nem felhasználóbarát, csak nagyon egyszerű kezelni, de ha használni kell aprogramot, ha szükség van valamilyen képességére. akkor nagyon sokszor nem az, nem nem tudsz beállításokat megváltoztatni, amik pedig vannak benne, azok nem sokat érnek. A semminél több, de harmatos védelem, az pedig minden, csak nem felhasználóbarát, és ez azért fontos, mert nagyon nehéz és bonyolult olyan védelmi programot (is) írni, mely nagyon sok mindenre képes, óriási potenciál van benne, nagyfokú automatizmus jellemzi és szinte nulla hibalehetőség.
    Ilyen elvárásokra csak kompromisszum lehet a megoldás, mivel az igények egymással ellentétes irányúak.
    Létezik viszonylag erős védelem és nagyfokú automatizmus (pld. norton)l, de messze nem tökéletes és védelmi szempontból sincs a topon.
    A kaspersky védelme jóval erősebb és az automatizmus is nagyfokú, de egy kicsivel kevésbé felhasználóbarát és nem egy bugmentes, minden szoftveres környezetben hibátlanul működő védelem, de említhetném a bitdefendert is, mely szintén nagyon erős védelem és erős automatizálás, de az talán még bugosabb és háklisabb. Ráadásul az említetek is kérdeznek időnként és akkor mi lenne az elvárt? Ne döntsön a felhasználó vagy döntsön, de kapjon egy részletes ismertetést az észlelt kártevőről vagy folyamatról és az esetleges veszélyekről? Mi van akkor, ah egy ismeretlen alkalmazásról van szó, melynek pontos tevékenysége nem ismert, viszont a viselkedése gyanús?
    A teljesen virtualizált közegben futtatott ismeretlen alkalmazások viselkedés elemzése sem 100%-os bizonyosságú, akkor mi történjen? Kérdezzen és döntsön a júzer vagy automatikusan törölje/rakja karanténba, aztán szívja a fogát a felhasználó, mert az adott programja nem működik vagy más alkalmazás hibásan kezd működni?
    Ez sajnos nem ilyen egyszerű, a cégek életét a felhasználók nem könnyítik meg, ez abból is látszik, hogy mindenki az automatizálás felé mozdul.
    Az átlagos felhasználónak fingja sincs a számítástechnikáról, programok működéséről, csak használni akarja a gépét, arra, amire akarja, nem kérdésekre válaszolni, mivel tisztában van azzal, hogy vagy nem értené a program kérdéseit, riasztásait, értesítéseit vagy/és eleve leszarná azokat.

Igen, lehetne jobban, részletesebben magyarázni, de minek? A legtöbb esetben ez a mostani részletesség is elegendő lenne a döntéshez, mivel csak józan paraszti eszet igényelne, mégsem megy, akkor minek szépen kifejteni mindent, részletesen?

De mindegy, mert messzire visz és általános folyamatokat, társadalmi problémákat érint ez a tárgykör is. Én nem fogok ezen tovább rugózni, szerintem fölösleges, akinek számít, fontos, az úgyis tudja, miről beszélek, aki nem, annak meg úgyis mindegy. :R

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés