Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz r4pt0r #1294 üzenetére

- Ahol a 4,5 méteres elhelyezésével gond van, és 3,5 méteresben gondolkodsz, ott valószínűleg elfér a 396 cm-es (~4 méteres).

Ha így van, én azt javaslom. Az 4-6 felnőtt embernek, a perem mentén "körbeülve" kényelmes. Még testartásra kényelmes, "lecsúszott" pozícióban sem érnek össze a lábak.

A 350 cm-es esetében ez már nem feltétlenül igaz.

- A "Gre" medencéket sajnos nem ismerem!

- A hőszivattyúról a FB megfelelő csoportjában meglehetősen sokat olvastam. Két felhasználó van. Az egyik siránkozik, hogy mennyire megdobta a villanyszámláját. A másikat nem érdekli. (Mert burzsuly.)

Konkrét pénzösszegek nem nagyon szerepelnek, de ez állandóan visszatérő téma. Csodák nincsenek... az "olcsóbb" (170.000-200.000 forintos) berendezések jellemzően nem sok mindenre jók, és egy nagyobb medencénél még erőlködnek is. Sokat fogyasztanak.

A drágább, nagyobb teljesítményű példányok pedig annyira nagy teljesítményűek, hogy ott még hatékony fűtésük esetén sem úszod meg a villanyszámlát.

Hacsak nem vagytok extrém mértékben fázósak, akkor a szezon nagy részében (nyilván jól, napos területen elhelyezett medencével) egy szolár fóliával, de még akár anélkül is bőven meleg "strandvizetek" lesz.

(Én pl. tavaly végig azon küzdöttem, hogyan tudnám lehűteni a 4 méteres medencénket. :) 25 fokos víz felett nekem már minden bajom van, a legmelegebb hetekben pedig 30-32 fokra felment a vízhőmérséklet.)

- Az UV lámpa rendkívül hatékony csírátlanító, de a "hobbi" verziók működése szvsz kevés egy gyakran használt hobbi medence teljesen vegyszermentes használatához. A klór mennyiségét persze lehet csökkenteni vele.
    Komolyabb, "ipari minőségű" berendezést pedig nyilván nem fogsz tudni ~30.000 forintból kiépíteni és üzemeltetni.

Új hozzászólás Aktív témák