- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy S24 FE - Megrendelve!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Szerintem egy médialejátszónak egyetlen feladata, hogy jó minőségben lejàtsza a filmeket.
Minden màs egy felesleges csicsa bele.( Ahogy ebbe is az volt a torrent stb)
Ezt számomra továbbra is tökéletesen kielégíti. De tovább megyek. A gyerek szobályában levő lassan 10 éves wd player is tökéletesen megteszi.
Az tuti , hogy ezekre a kínai droidos csodàkra nem fogom lecserélni soha.Dgyuri0123
Szerintem semmi baj a képminőségével.
4K engem hidegen hagy. H265 továbbra is elenyésző a viragboltban.
Frissítés mire kellene?
Szolgáltatások amint mondtam nekem egy lejátszóba felesleges pluszok.[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Megvan, csak kicsit kellett volna keresnem
De így sem mutatja rendesen, viszont akkor legalább szeretném ha maradna a normál nézet,tehát jukebox mentes kép. Mert kikapcsoltam a menüben ezt. de mégis ott virítanak a pixelkupacok. Ziher hogy nálam van baj,de már nagyon kezdek bepöccenni....
-
sony309
őstag
Én olyan kevés dolgot állítottam át a Med-en, hogy nem is gondolkodnék egy reseten.
Én csak a filmcímet szoktam a címben hagyni (még évszámot sem), úgy megtalálja. Másképp nem próbáltam.
Mintha azt olvastam volna, hogy szkenneléskor, ami zárójelben van, azt figyelmen kívül hagyja, lehet elég csak zárójelbe tenni.Én azért álltam át a Yadis-ra, mert nem szerettem a távirányítón bevinni a karaktereket.
A PC úgyis be van kapcsolva, nekem egyszerűbb.[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
Amióta meg van soha nem volt vele gondom.
Mindig én szúrtam el valamit.
Kivéve, amikor a patch-et kiadták. De az megoldotta a szkennelési problémát.
Azóta már Yadis-t használok, nem is szkenneltetem a mappákat. Semmi bajom a lejátszóval.Csak akkor váltok, ha TV-t cserélek.
Lehetséges, hogy kellene egy gyári visszaállítás és feltenni az utolsó fw.-t a foltozásokkal együtt. Hátha!
[ Szerkesztve ]
-
jsk
senior tag
Ha valaki ilyen címmel tesz fel valamit egy torrentoldalra, akkor az egy "hivatalos" release-t kódolt át. Ha tisztességes, akkor a technikai info-ban ott van a forrás (az valószínűleg hibátlan). Ebben az esetben nem értett hozzá az illető, azért problémás a file. Azzal a lejátszó sem tud semmit kezdeni, ha rosszul kódolták át. Esetleg segítségedre lehet a mkvmerge, de a helyedben másik release-t szednék le, mint hogy újrakódolgassam.
-
-
Nekem kisfiam jól megnyálazta, majd kipiszkálta a jobb oldali gumi borítást (ez kapcsolja a háttérvilágítást), azóta nem működik ez a gomb... Elem ki, majd be, ekkor megy a háttérvilágítás, majd egy idő után lekapcsol, és már nem is lehet visszakapcsolni. Gondolkoztam egy garis cserén, de nem nagyon tudnám alátámasztani a garanciális igényemet
-
Danika256
aktív tag
Megpróbálom, én is erre tippeltem. De amúgy nem értem, mert 5-ösben ill 5.1 high levelnél is csak annyi a különbség ha jól tudom, hogy több a referencia kép adott időközönként. Na mindegy, végül is a gyáriak is 4.1-esek
. miért nem rakják be az új FW-kbe.. Most 3.05 van fent.
2160p meg azért van, hogy tényleg FULL HD legyen a végtermék
. De akkor lepróbálom a lehetőségeket, hogy mi a baj..
-
dgabro
tag
az 5.1-et megértem, de akkor is jobb sztereóban, halkan magdianyus és a dokumentumfilm is, mint a TV hangszóróin
Inkább a kettő között váltok ha kell.
(#2358) bigdady: Na mondjuk erre tényleg nem gondoltam
A gyerkőc más, ő hagy aludjon, tudom mekkora kincs az az idő
[ Szerkesztve ]
-
supertrezi
aktív tag
Nekem nem csatlakozik semmiféle hálózathoz. Nem is wifis. Beletettem egy 3 TB-os WD Red-et, és abból etetem.
MED800X
Firmware: 3.0.1
Tudom, a 3.0.4 a legújabb, de a múltkor próbáltam a leírás szerint frissíteni (img-fájlt üres pendrive-ra; konnektorból kihúz; pendrive-ot bedug; konnektorba visszadug; bekapcsológombot nyom 20 mp-ig), és baromira nem reagált semmit a MED. Vártam vagy 10 percig, de semmi LED-villogás. Vagy rosszul írták a papírra a frissítés menetét...?[ Szerkesztve ]
-
petya80
tag
ők BD 3D-ről beszélgetnek nem a BD25/50 iso-król. Azokat nekem is vitte az A.C Ryan is, Zyxel NSA210 / Tp Link 841N / cat5e kombóval.
Aztán jött a MED600-as és akadtak a BD 3D iso-k. Majd beszereztem én is egy TP-1043 -t amivel már ok lett a BD 3D lejátszás bár innen [link] akkor is csak a 70-es ment még akadás mentesen.És mivel a TP-1043 dobálta lefele a wifi-t ezért 5 nap után visszaküldtem és most várok egy gigabites switch-re. Majd kiderül, de addig nem nyugszom amíg nem megy hálón is minimum a 110Mbps teszt file.
-
kenny123
addikt
Király, köszi, ez meg is van.
Viszont lenne itt más is. Win8-ról valaki tudna egy leírást adni, hogy eg mezei laptopról, ami wifin (esetleg kábellel) csatlakozik a routerre, ami kábellel csatlakozik a médialejátszóra, hogyan tudok filmet (bd50) lejátszani? Hogy kell nekikezdeni az NFS megosztásnak?
-
z123456789
addikt
Dehogy szívtam mellre, épp az ellenkezöjét gondoltam. De akkor így rendben vagyunk
Nem állok még készen rá úgy érzem. De remélem nem az szürödik le a kommentjeimböl hogy ez ellen kampányolok. Dehogy is! Örülök hogy ennyien mellette voksoltok. Ez engem is arra ösztönöz, hogy amint engedi idöm, és anyagi keretem, kipróbálom én is.
Tetszik az ötlet de komolyan, csak én még az elején járok ennek a rendszer építgetésnek. Kevés tapasztalat, az érzéseimre hagyatkozom (ami megint csak baromság egy adatokkal alátámasztott müszaki világban.)
Remélem nem sértettem meg senkit azzal hogy feldobtam a témát a házimozi topic-ban is.
-
z123456789
addikt
Nézd!
Beírtam egy hozzászólást, amivel remélem segítek valakinek, aki hasonló cipöben jár.
Nem az volt a célom hogy cáfoljam a hálózaton keresztül való lejátszást. Biztos hogy müködik.
Egyszerüen én most nem fogom azt kipróbálni, mert nincs idöm egész nap a gépem elött ülni, és bütykölni, meg várni a segítö hsz-eket (mert magamtól nem menne).
A jelenlegi beállításommal sincs most minden rendben, azt szeretném helyre rakni. Tervezem a késöbbiekben egy NAS beüzemelését, de jelenleg nem arra szánom a spórolt pénzem. Majd akkor ráérek kipróbálni hogy tényleg van-e olyan minöség hálózaton keresztül? -
poli27
veterán
Ezt én sem értem,régóta van itthon egy linuxos szerverem,arról játszok le mindent a hálózaton keresztül,de nincs bajom vele!Igaz ezt a szerkezetet most fogom a héten megvenni,eddig httc volt meg asus o'play.A httpc hangos volt akármennyire is halk ventiket tettem bele,az O'play meg buta,de erről olvasva elég jónak i gérkezik, kíváncsian várom!
[ Szerkesztve ]
-
hriska
aktív tag
Már kezdem én is feladni.Már több mint egy napja szívok vele,eredménytelenül.
Az a legszebb az egészben,hogy a Synology VideoStation-je automatikusan leszed mindent (ő is a TMDb-ről) úgy hogy nincs átnevezve a mappa,hanem mindenféle Xvid,avi,avc stb. van a mappa nevében!De sajnos nem találom hogy hová menti az adatokat
Ennek tükrében bosszantó az,hogy a Meder-ben ez nem akar működni (nálam).Pedig van fejlesztő csapatuk rendesen -
törölt tag
-
Ejelhar
senior tag
off.
Úgy tűnik az SMB nagyon nyűgös tud lenni a gyártóknak. Még a legjobbaknak is. Ha visszaolvastok a Popi vagy a Dune fórumokba egy pár évet, akkor pont ezen rugózott a nagyérdemű, túl pici volt e protokollon a sebességük. Akadtak.
De megoldották, méghozzá szoftveresen. Nos, jelenleg úgy tűnik a Mednek van messze a legjobb fejlesztői csapata/supportja, ergo szerintem csak idő kérdése. Erre esetleg rá is segíthetnétek talán, ha tömegesen jeleznétek a problémát.
-
TurboGPityu
csendes tag
OK ! Ez meg volt... de nekifutok újra. Azt jól látom, hogy csak egy mappát tudok kijelölni megosztásra az NFS beállítása közben ("...Az első a Server, ahol a létrehozandó NFS megosztáshoz rendelhetünk hozzá egy könyvtárat...") ? A Samba nálam négy mappát kezel .(Ha a Samba látja a megosztott mappákat, akkor a win7 alatti megosztási beállítások az NFS-nek is megfelelnek , azaz a megosztás az rendben van, egyéb beállításokon kell csiszolnom ?)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem is volt pár éve HD Mini2 lejátszóm, úgy recsegtek szerencsétlen hangsugárzóim, hogy féltem bekapcsolni az erősítőt. Akkoriban Onkyo 608, de panaszok miatt próbáltuk 508 és 308-cal is. Hangsúlyozom, hogy jellemzően DIRECT módban, köszönhetően az idióta Realtek hang-leválasztásnak, amire az Onkyo érzékenyebben reagál. Surround módban az eltérő hangkezelés miatt nem recseghet olyan mértékben, mint közvetlen módban, sem pill állj, sem tekerésnél. A Sigma már az őskorban megoldotta, hogy a lejátszó bármelyik üzemmódjában továbbküldje az adott hangot, nincs leválasztás sem DIRECT, sem Surround módban. Mindettől független további tényezők is szerepet játszhatnak azoknál, akik tapasztalják ezt a kellemetlenséget, hiszen nem mindenkénél kerül előtérbe.
-
Zsmester89
őstag
Mindent megevett a lejátszó, a gond az, h a lejátszó a nagy adatsűrűségű képet és hangot nem tudja akadás nélkűl áttolni.Én istenítem ezt a lejátszót, de ami tény, az tény, ott voltam Peak kollégánál s láttam a hibát. 12 és 10 bitnél a hang akad. Hogy ez mennyire a HK erősítő hibája, azt nem tudom, de elvárhat
ó, h több 100e-s dolgoknál ne legyen hiba.Ez úgy lett volna tiszta, ha Peak jelzésére meder8ernél javítottak rajta valamit vagy legalább normálisan reagáltak volna, nem pedig cenzúrázzák a hibákat..
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Én automatikusra állítottam a színmélységet és úgy nézek néha Blu-ray filmeket. Onkyo erősítőm van, és furcsa mód nekem nincs lejátszás közben pattogás. Nekem olyankor van pattogás amikor pl. kikapcsolom a MED-et. De engem ez a pattogás nem zavar és nem mindig csinálja. Ilyenen fenn sem akadok...
Azért bátran megjegyzem, hogy szégyen hogy milyen primitív dolgokba kötnek bele. Pl. olvastam hogy egy nem tudom milyen kép 2mp után jelenik meg normálisan....nevetséges ilyenen fennakadni. Vagy itt ez a pattogás....
Én egyedül azon lepődtem meg hogy licenszes kódolású videót nem játszik le....ugye a MED mindent lejátszik reklámmal van....de nyeltem egyet és megoldom ha már megvettem...Szóval nem a MED a hibás hanem a felhasználók keresnek hibát benne sztem, leszámítva a tényleges lejátszást gátoló vagy desktruktív problémákat amiket lehet a next firmware-el megoldanak.
Én megvagyok elégedve a MED-el teljesen.
Peak: "A tökéletes lejátszót keresem" szaga van a problémádnak...Olyat nem fogsz találni, hibát meg csak az keres aki nem tud sose elégedett lenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Többnyire, ha az erősítőt úgynevezett Direct módban használod, jellemzően ekkor szokott recsegni az Onkyo-Realtek páros. Természetesen nem vonatkozik az összes lehetséges párosításra, ahogy akkor sem jellemző, ha az erősítő Surround módban üzemel. Sajnos utóbbi sem garancia, napokban egy 50x Onkyo-med600 tulaj panaszkodott recsegésre a házimozi topikban. Örülj neki, h nálad minden OK. Tény, hogy auto surround módban még én sem hallottam, tapasztaltam az említett jelenséget.
Előfordulhat még 1-2 tényező, amit nem ismerünk és beleszól a kérdésbe. Ahogy az is tény, hogy rengeteg Onkyo tulaj van, ennek ellenére panaszáradatot azért nem hallani.
-
FishAir
senior tag
Most én is ezzel küzdök. Nekem csak az 1080p-s cuccok akadnak be néha. BD25, 50 (3d is) semmi gond, 720p sorozatok minden oké. Nálam NFS van. Samba-t fogom próbálni, mert azzal meg jó pc-n keresztül. Cat 5e van csak az egész házban. 1043nd router, syno 110j. Most közberaktam még egy gigás switchet a mednek, hátha.
Jah a fw az csak 3.0.1 úgyhogy nem az lesz a gondod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- BMW topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motoros topic
- Nyaralás topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...