- 3060Ti EGPU over USB4 vs PC teszt
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Van arra mód, hogy a lejátszó lássa és kezelje a "mk3d" fileokat? -
s7evcsenko
addikt
Ha jól látom, akkor Te ezt sehogy se fogod tudni megoldani...
"
Gyártó: Samsung
Modell: HT-C445N
Tulajdonságok:
•Bemeneti csatlakozók: USB, audio, digitális (optikai)
•Kimeneti csatlakozók: HDMI, Scart, komponens video, kompozit video
"
Erre Te nem fogod tudni rádugni a med-et hdmi-vel.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz
sony309 #7561 üzenetére
Igen.
A med-el hozom létre a mappán, hogy még az írhatóság se legyen kérdéses...
Feliratokat simán leszedi a film mellé, szóval elvileg minden más szépen működik.
Biztos, hogy valamit én cseszek el, csak nem tudok rájönni, hogy mit.
de hagyjuk szerintem, annyira nem kell ez nekem...[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz
GoPeti63 #7557 üzenetére
Így csináltam, de nem ment.
Évszámmal, nélküle, zárójelben, anélkül, mindenhogy próbáltam...
Egy dologban nem vagyok biztos, hogy a könyvtárt és a benne lévő filmfile-t egyformára neveztem-e el, nem tudom ez számít-e.
Azt próbáltam, hogy az egyik magyar cím volt, másik angol, és fordítva, de emlékeim szerint egyformán nem próbáltam... majd ma.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz
spiky03 #7555 üzenetére
A PC-s yadis-os verziót sikerült összehoznom, de az átnevezgetés úgy néz ki elkerülhetetlen.
Annyi pozitívum van benne, hogy nem kell átneveznem a letöltött filmeket, hanem csak manuális kereséskor kell átneveznem a címet olyan címre, amit felismer a yadis, utána ő már átnevezi a file-okat a letöltött névnek megfelelően és így teszi be a nas-ra. Így a transmission is boldog marad.
Csak hát így egyenként minden filmet manuálisan kell megkerestetnem vele, de hát még mindig inkább ez, mint a mappa átnevezés, transmission útbaigazítás...A med saját szkennere továbbra sem működik, és lövésem sincs mi lehet a baja.
Este tovább próbálkozom vele. -
s7evcsenko
addikt
válasz
spiky03 #7553 üzenetére
A filmek a nas-on vannak alapból, azokat oda is töltöm le.
de a yadis nem ment bele a mappába semmit, hanem minden infót a sz.gép/c/yadis/workspace mappába rak, amit nekem manuálisan kell átmásolnom a nas-ra, ahhoz, hogy találjon valamit a med.Én is Aggregált JB-t csináltam, de egyszerűen nem tudom úgy átnevezni, hogy bármit is találjon.
Mindent próbáltam már, angol, magyar, évszám, évszám nélkül, zárójel, anélkül... de semmi.Viszont átnevezgetni sem akarnám, mert akkor meg minden letöltött filmet újra meg kell mutassak a transmissionnak, mert úgy elveszti az utat.
Szóval ha ez az egész jukebox csak átnevezgetésekkel megy, akkor inkább hagyom a fenébe, annyit nem ér az egész. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Jukebox kérdésem lenne.
med600-am van, zyxel NSA325-v2-vel párosítva.
Próbáltam a med saját szkennerét használni, de folyamatosan azt a hibát kapom, hogy "Nem találtam Filminfókat".
Ezután próbáltam az összefoglalóban lévő módszert, itt is problémába ütköztem, mégpedig:
Telepítettem a pc-mre a yaDIS 2.3 és yaDIS2Mede8er-t (a nas-ra nem tudom), beállítottam mindent a leírtak szerint.
Sikerül is megtalálnom mindent, ki is írja a yaDIS2Mede8er, hogy sikeresen elvégezte a feladatát...
Viszont ezt a med hogy fogja látni? Mert ugye ezek az infók a pc-mre kerültek, nem a nas-ra.
Ha a "workspace" mappát átmásolom a nas-ra, és szkennelem a med-el, akkor megtalálja, rákattintva el is indítja a filmet, de ez elég macerás így...
Az is bajom, hogy az összes filmet át kell nevezni ahhoz, hogy a yadis megtalálja, ez normális?
Nincs erre valami egyszerűbb folyamat?
Med saját jukeboxa is megfelelne nekem, de nem akar működni.
Van tippetek, hogy miért írhatja a fenti hibát folyton mindenre?
Próbáltam átnevezgetni a mappákat, de az sem segített itt. -
s7evcsenko
addikt
válasz
Viper26 #6680 üzenetére
Mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a feliratokat se kereste a neten, ami megint csak működött fw frissítés előtt, így már gyanakodhattam volna előbb is valami user errorra.
Ennyire szar nem lehet egy fw frissítés.Szemek:
Ha NAS-t használsz, nézd meg, hogy engedélyezve van-e az írás a med-nek, mert ha nincs nem tudja a file mellé tenni a jelét. -
s7evcsenko
addikt
válasz
s7evcsenko #6482 üzenetére
Én voltam a balek, tipikus user error miatt nem ment a youtube.
Automatikus IP helyett én fix IP-t használok, és itt el volt gépelve az átjárónál 1 szám.
Ezt kijavítva már minden oké, elindul a youtube, le is játssza a videókat, bár idegesítően lassú a kezelőfelület.
Erre úgy derült fény, hogy elkezdtem megint sorozatot nézni, és amit már megnéztem, nem tette mellé a szemet... Ez eléggé zavaró volt, így neki álltam keresni a hiba okát. -
s7evcsenko
addikt
A 2. jelenség van nálam is, annyi különbséggel, hogy ezt bitrátától Függetlenül csinálja.
Pontosabban erre én még nem figyeltem igy fel, hogy lenne olyan ahol nem csinálja.Viszont szerencsére megeszik mindent.
Még nem találkoztam olyannal amit nem jatszana le, vagy döcögne.
Ezért nem is foglalkozok különösebben a kimerevedéssel.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz
aldebaran #6668 üzenetére
Ha hármunknak ugyan az a jelensége, teljesen más komponensekkel, egyedül a med a közös pont, akkor mi lehet más a gond?
Még1x, nem akadozik a film, hanem teljesen random időközönként megmerevedik a kép, majd pár másodperc múlva megy tovább, mint ha mi se történt volna... -
s7evcsenko
addikt
-
s7evcsenko
addikt
válasz
z123456789 #6640 üzenetére
Nekem is NAS-rol megy nfs-el, és nekem is megakad időnként.
Nagyon idegesítő, és fogalmam sincs mi a probléma forrása.
Én a routerre gyanakodtam, de ha ez általános jelenség a med-nél, akkor nem keresgélek tovább. -
s7evcsenko
addikt
válasz
mikoljan #6583 üzenetére
Nem egészen, mert ha abbahagyod a filmet, és másnap folytatod, akkor felkínálja, hogy onnan folytathatod, ahol abbahagytad, ha újat kezdesz, akkor meg elölről indít...
Szóval a feliratot is nyugodtan mellé tehetné akár csúsztatva a folytatotthoz, és resetelve az újhoz. -
s7evcsenko
addikt
válasz
dgyuri0123 #6542 üzenetére
Ezt most már kezdem én sem érteni.
HDMI-n van továbbküldve a jel egy erősítő felé, és azt állítod, hogy a Pio sokkal jobban, míg a WD-k sokkal rosszabbul szóltak, mint a Med?
Vagy annak idején még nem volt HDMI-s erősítőd, és a lejátszó generálta a hangot, amit egy erősítő csak megszólaltatott?
Ez utóbbi verzió esetén rendben vagyunk, de ha mindenhol HDMI-s továbbküldés volt hang terén, akkor kicsit kétlem, hogy észre vehettél ekkora különbséget!
Nekem is volt pár lejátszóm már, mind HDMI-s továbbküldéssel, de különbség hangban az nem volt, vagy nagyon bot fülem van. -
s7evcsenko
addikt
válasz
dgyuri0123 #6537 üzenetére
"alaposabban körülírt, részletesebb kifejezésmódra"
Ez pont az árnyalt ellentéte!
-
s7evcsenko
addikt
válasz
dgyuri0123 #6535 üzenetére
Az árnyalatabb fogalmazás az pont azt jelenti, nem mindenki számára egyértelmű.
Te meg pont az ellenkezőjét szeretnéd, nem![ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Érdekes.
Nekem el se indul. -
s7evcsenko
addikt
válasz
Viper26 #6447 üzenetére
Nekem a legújabb van most fent, igaz nem ez miatt, de nem indul el vele a youtube.
Rányomok, olyan, mint ha betöltené, de semmi... ott áll a kép kimerevedve.
Valami olyasmit írnak a fórumon, hogy megszűnt a közvetlen elérés, és valami google-s úton érhető csak el, de nem igazán értem, hogy akkor miért van itt a youtube ikon a kezdőképernyőn... -
s7evcsenko
addikt
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok
Olyan gondom lenne, hogy a med600-asom nem jeleníti meg a képeket!
Hálózatról játszanám le őket, nas-ról, de csak sötétség van.
Eddig működött, szerintem az új fw frissítés óta nem jó, de ez nem 100%, mert régen néztem képeket.
Van valami ötletetek, hogy mit kellene átkapcsolnom rajta, hogy megint megjelenjenek a képek?
Filmek, zenék mennek, csak a képek nem.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Na basszus...
Véletlenül bekeveredtem a megosztások közé, ott rámentem a létrehozott megosztásra, és rákattintottam a megosztás szerkesztésére.
Itt mindent engedélyeznem kellett, és most látja a win is és a med is, bármit rakok bele...
Komolyan mondom, ez über durva... nem hiszem el, hogy nem csuklottak már vagy 1milliárdszor a nas készítők !!!
Ezt miért nem ott lehet beállítani, ahol létrehoztam az nfs megosztást??
Köszönöm szépen a linkeket, ott volt 1-2 dolog, ami kellett nekem.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Az a fura, hogy a totalcommanderrel nem is látom a megosztásokat a számítógépen, csak ha a NAS Starter Utility - Network Drive-al létrehozok egy meghajtót...
Szóval valami itt nagyon fura... és nem is értem, hogy ennek miért kell ilyen bonyolultan mennie...
Vagy miért nincs egy normális leírás valahol... -
s7evcsenko
addikt
Köszönöm.
Eljutottam a NFS megosztás eléréséig, viszont nem látok benne semmit.
Így néz ki a megosztásom...
Itt nem tudok könyvtárat megosztani, csak a volume1, volume2-t...
Viszont ebben a mede8er nem lát semmit sem... se mappát, se file-t.
Ilyenkor mit tudok tenni? -
s7evcsenko
addikt
Van itt valaki aki Mede8er600-ast használ Zyxel NSA320-as NAS-al?
Képtelen vagyok úgy beállítani, hogy a lejátszó lássa a nas-t nfs szerverként...
Tudna ebben valaki segíteni? -
s7evcsenko
addikt
Mit értesz minden ok alatt?
És mi volt a gond a popcornnál?
Nekem most 600-as van, minden gond nélkül továbbküldi az erősítőnek, az fel is ismeri, ki is írja, hogy éppen mit szólaltat meg, és nagyon szépen szól.
Viszont előtte popcorn A210-esem volt, és nekem azzal is ugyan ez volt a helyzet... az is gond nélkül kezelte a hd hangokat. -
s7evcsenko
addikt
Hi
Használ valaki win 8.1-et sambával elérve?
Az lenne a kérdésem, hogy mikor egy sorozatot néznék, és a feliratok közt rámegyek arra, hogy keresés, majd letöltés és nézés, akkor miért nem játssza le a feliratot?
Win7 alatt ugyan ez tökéletesen működött...
Most viszont a win8 már magát a letöltött file-t is hibásnak érzékeli... se átnevezni, se törölni nem engedi... -
s7evcsenko
addikt
válasz
TurboGPityu #1251 üzenetére
Én is most próbálkozok ezzel az NFS programmal, de nekem nem akar működni.
Nem látja a 600-as a mappát, amit megadok neki...
Sambán viszont minden működik... nem értem....[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hátha valaki már túl van a gondon.
Többen írtátok már, hogy a hálózati lejátszáshoz NFS szerver az ajánlott, mert a samba kevés.
Na a samba gyengesége nálam is előjött, viszont NFS megosztásnál nem látom a megosztott mappát a gépemen.
600-as lejátszóm van, TP-Link WR740N routerrel.
Az lenne a kérdésem, hogy mit és hol kellene átállítanom, hogy ugyan úgy lássam a megosztott mappámat NFS szerveren keresztül is, mint sambával?
Előre is köszi. -
s7evcsenko
addikt
- Az mit jelent pontosan, hogy "FLAC-ból bitstreamelése HDMI-n keresztül házimozi erősítőnek és .WAV állományok multichannel kezelése"?
Nekem úgy van beállítva, hogy simán kiküldi a jelet az erősítőnek, kódolatlanul.
DTS-HDMA hangot is simán kiküldi, az erősítő ki is írja, hogy épp mi a fogadott anyag típusa.
.DTS-t is felismer és lejátsza.
- A menüt jól kezeli, kivéve, ha 3D-ről van szó. 3D-nél ki kell kapcsolni a menüt, mert csak így küldi ki 3D-ben a filmet. Minden hangsávot lejátszik, és a feliratokkal is gyönyörűen elboldogul minden szinten..
Egy bajom van vele, hogy nem tudok fekete hátteret adni a feliratnak, így ha mögötte túl sok fehér képtartalom van, akkor olvashatatlan a felirat.
Viszont nemrég fedeztem fel egy jó kis extrát (nekem az), ha valamelyik filmhez nincs felirat, lehetőség van keresésre, és beilleszti a film mellé... nekem ez nagyon bejön...
Hálózatról is szépen visz mindent, sebességre nem tudok panaszkodni. -
s7evcsenko
addikt
Hi
Mi lenne az aggályod, ami miatt ki kéne előtte próbálnod?
Csak mert nekem is pont ilyen felállásban van bekötve, de én pécsi vagyok.
Amúgy 8 napon belül visszaküldheted, ha gondod van vele, kb annyi lenne a postaköltség, mint a kis vendéglátásra fordított összeged, csak a feeling lenne jóval rosszabb... -
s7evcsenko
addikt
Kell valami programot telepítenem a számítógépemre, hogy a med600 lássa a könyvtáraimat és lejátssza a bennük lévő képeket mkv-kat smb, upnp vagy nfs szerveren keresztül??
-
s7evcsenko
addikt
Másnál is jelentkező probléma az, hogy a kimeneti formátum eldobja magát?
Beállítom HDMI automatikusra, de néhány kikapcsolás-bekapcsolás után átállítja magát 1080/60p-re.
Van hogy már az első újraindításkor...
Már 3x töltöttem le több verziót egy sorozatból, mert azt hittem azzal van a baj, mire ezt észrevettem. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Megoldható az valahogy, hogy a számítógépemben lévő winyóról, hálózaton keresztül tudjam lejátszani a médiákat?
Routerről van leágaztatva a számítógép és a med600 is kábellel... -
s7evcsenko
addikt
Es ezt pontosan ilyen néven is kell keresnem a menükben?
Pioneer vsx-920-as a hazimozim, ami a korabbi 2 mediaplayerrel nem csinalt ilyeneket.
(popcorn a210 es asus bds-700)
A mede8er sem minden BD-vel csinalja... a BD25-ökkel eddig meg nem tapasztaltam.
BD50-nél már 3-ból 1 az arány, viszont BD50 3D-nél megint csak nem talalkoztam meg ilyennel..
Ennél az utóbbinál inkább az van, hogy néha gondol egyet és kilép a filmből... még szerencse hogy tudja folytatni onnan, ahol abbahagyta. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Olyan problémával találkozott már valaki, hogy nézem a BD50 ISO-t, majd egyszer csak ugrik egyet a film, a hang elcsúszik több másodpercet, majd kb 1-2 perc múlva ismét ugrik egyet a film, és újra szinkronban van a film a hanggal.
És ezt egy film alatt többször megcsinálja...
És mindig ugyan ott történnek a dolgok, mert ha visszapörgetem, akkor is megismétlődik...
Legutóbb a halálos iramban 6 volt ilyen, előtte az alien vs predator.
Még mindig mede8er 600x3d-m van, és úgy néz ki marad is.
Előre is köszi. -
s7evcsenko
addikt
"Viszont kipróbáltam és hosszasan használtam Qdeo chipes lejátszókat (OPPO 95/103/105, Pioneer 450, Cambridge Audio 751BD, Primare BD32) és a MED600 3D-je megállta a helyét velük szemben."
Én csak egyet próbáltam, de nagyon korrekt a megfogalmazásod. Megállja a helyét!
Van még egy kis hiányérzetem a 3D-ben, de ezt már bőven kárpótolja a zökkenőmentes lejátszás. -
s7evcsenko
addikt
Hálás köszönet!
Valóban ez lehetett a gond, mert most sokkal jobb a 3D.
Ráadásul nem is kérdezi meg a filmek elején, hogy mivel nem tudja lekezelni a menüt, ezért akarom-e folytatni a lejátszást menü nélkül...
Holnap áthívom haverom, aki itt volt, mikor az asus-t próbálgattam, hogy lesse meg mi az érzése 3D-ben a múltkorihoz képest. Ha Ő is úgy véli szinte ugyan az, akkor mégsem megy vissza a lejátszó.
Hab a tortán, hogy most már azt a 2db filmet is lejátssza így, amire eddig 3D képes készüléket hiányolt! -
s7evcsenko
addikt
-
s7evcsenko
addikt
Azért ennyire ne rugaszkodj el attól, amit írtam...
"Ugyanis az egész 3D nincs sehol as asushoz képest, de a kitörő effektek a leglátványosabbak ugye, ezért hoztam fel ezt példának.
Azt elfogadnám érvnek, hogy ennyivel jobb az asusban a QDEO, de akkor mitől kerül effektív többe ez a mede8er?
Mert ugye az asusba van egy korrekt kis Blu-ray lejátszó is építve, ami már önmagában is egy elég húzos összeg kellene legyen..."Ennyit írtam... ennek fényében nem értem az árképzést, de biztos én látom rosszul, elnézést kérek.
Mint írtam korábban is, eszem ágában nem volt fikázni a med-et, csupán nem értem, hogy mi kerül ennyibe egy szinte gyufásdoboz méretű lejátszóban, amin azért van még mit csiszolni, hisz a legtöbb BD25/50 ISO-t menü nélkül tudja csak lejátszani, ugyan ezen fileok 3D-s verziójából nálam HDD-n lévő 10db közül 2db-ot nem tudott elindítani sem, azt írja, ennek a filenak a lejátszásához 3D képes eszközre van szükség...
A maradék 8 meg olyan amilyen.
Attól, hogy hetente adnak ki hozzá új firmware-t, attól a lejátszó még nem jó!!
Az asus sem tökéletes, mint ahogy olvashattad a véleményem róla, de a második darab, ami nálam járt, így a med képességeinek tudatában már vállalható lejátszó lett volna.
Mert inkább nézem úgy, hogy 5percenként szaggat egyet a lejátszó, és a maradék időben ráz a hideg az effektektől, mint sem nézzem ezt a 3D-nek nevezett képet.
Itt hozzátenném, hogy az asus minden menüt lekezelt, és minden filet elindított, pedig ha jól emlékszek a dátumra, megjelenése óta nem jött ki rá frissítés.
Én segítségért jöttem ide, nem vitázni. Ha ez ilyen, akkor nincs mit tenni... megy vissza a lejátszó.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Igen, próbáltam, de annyit nem változik a dolog, hogy azt mondhassam ez lehet a gond.
Ugyanis az egész 3D nincs sehol as asushoz képest, de a kitörő effektek a leglátványosabbak ugye, ezért hoztam fel ezt példának.
Azt elfogadnám érvnek, hogy ennyivel jobb az asusban a QDEO, de akkor mitől kerül effektív többe ez a mede8er?
Mert ugye az asusba van egy korrekt kis Blu-ray lejátszó is építve, ami már önmagában is egy elég húzos összeg kellene legyen...(#486) 206 cc
Jól olvastad...
"És kezdem visszasírni a 3D BD 25/50 ISO-t szaggató asus-t..." ezzel kezdtem a történetet.[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
Az a gond vele, hogy alig van térhatása...
Az asusnál kijöttek az orromig a dolgok, ennél meg alig jön ki, és ezt az alig jön kit is csak kis jóindulattal mondhatom.
Journey 2: The Mysterious Island - itt a leglátványosabb, mert ebben vannak egész korrekt jelenetek...
A vége felé, amikor eldobja a szigonyt a Rock, az az asuson olyan volt, hogy hátrakaptam a fejem, ennél meg épp hogy kinéz a tv-ből...
Aztán amikor felülről pásztáz egy romos várost a kamera és az egyik Isten szigonyának elvileg ki kellene jönnie, az a mede8ernél nem túl látványos, az asusnál durva... és ezek csak a nagyon látványos jelenetek.
Az egész 3D ennél olyan semmilyen... van, de semmi extra...
Az asusnál olyan volt, hogy nem is akartam 2D-ben nézni filmet... néha kirázott a hideg a látványtól...
Ezért is gondolom, hogy valamit rosszul állíthattam be, mert kétlem, hogy ekkora különbség legyen a két lejátszó közt!
Minden más ugyan az... HDMI asusból kihúz, mede8er-be bedug... ennyi történt. -
s7evcsenko
addikt
válasz
s7evcsenko #476 üzenetére
Olyan kérdésem lenne, hogy van-e lehetőség állítani valamit a HDMI kimeneten, hogy mit küldjön ki a lejátszó?
Csak mert az Asus-nál simán bedugtam a HDMI-t, és brutál jó volt a kép, a 600X3D-nél viszont nekem kellett konfigurálnom az első bekapcsoláskor...
A probléma ezzel az, hogy a két készülék nyújtotta 3D élmény köszönőviszonyban sincs egymással...
Az asus olyan szinten jobb volt, hogy azt el sem akarom hinni, hogy ez nem beállítás miatt van...
Van valakinek valami ötlete, hogy mit állíthattam be rosszul?
Csak mert hiába állítgatok át dolgokat, a 3D nem javul semmit...
És kezdem visszasírni a 3D BD 25/50 ISO-t szaggató asus-t... -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Nincs véletlenül itt olyan kolléga, aki ASUS O!Play BDS-700-ről váltott volna Mede8er-re?